С какво ви дразнят свекървите- 82

• 70 101
  • 802
  •   1
Отговори
# 30
Womanitka, ако ще живеете заедно, няма ли как да разделите функционално къщата, така че да не се засичате?
Защото да ползвате един хол и кухня и да се подминавате също е достатъчно напрягащо. Да не говорим за риска от ескалация във всеки един момент.
Не. Спалните и баните са горе. Долу са само хол, трапезария кухня.

# 31
По принцип не може ползвател да осъди когото и да е да плаща наем, дори на имот за който има учредено право на ползване. Той е ползвател, а не собственик.

Иначе WomanitKa измисли много набързо розАва история, мислейки, че заблуждава нас.
ти решаваш как ще протече собствения ти живот. И на кого ще позволиш да те тормози. Но когато търсиш съвет, и всички, без изключение смятат едно и също, за да си решиш проблема, дали не е по-добре да ги послушаш?
Мъжа ти днес ще се държи както си сънувала, утре пак и вдругиден пак ще клекне на баща си. Щом е толкова зависим от него, макар и да не обясни как точно, това е неминуемо.
Ако го разбереш е за твое добро, ако не, пак ти ще си носиш последиците. Но зда знаеш, че и децата ти ще носят твоите последици

Как пък всички да са на твоя акъл ма како? Я чети пак.

Кво сте я захапали жената, в нея има повече разум отколкото в бая народ тук.

Някой се хилят кат пачи на чуждото нещастие, други раздават квалификации като муньо и путьо за мъжът й все едно са на село в кочината.
То вярно форума е анонимен ама чак толкоз няма нужда да си показвате вътъка или липсата му.
Не си виждала проблемите ли? Ми кво прави тука тогаз? А някой от вас с какво й помагат? Не виждате ли, че прави каквото й е по силите? И да е сгрешила преди време, вие ли „безгрешните” сте коректив? Ако не можеш да помогнеш по-добре не вреди!

В миналата тема снахите оревахте орталъка как само родителят има право да реши кое е добро за детето му, нали тъй беше? В тая същите, като ви гледам обърнахте палачинката. Как пък не ви хрумна, че правото да решава се отнася и за тази жена, достатъчно разумна да прецени до къде, какво и защо?

WomanitKa какво се обясняваш? За повечето тука всичко е сеир и не само в тая тема, не виждаш ли?

# 32
  • при късмета
Могат да го постигнат, но тя не иска. Могат да го оставят сам, като не могат да го накарат той да се изнесе и щом на мъжа ѝ има важна техника за работата, той само да работи там. Ако не искат да плащат квартира, каза,че имало и друга къща, те да отидат, пък нищо, че е в един двор. За кашата, която мъжа ѝ е надробил с имота, ще си сърбат попарата, няма кой друг да го направи.
Важното е мъжа и да иска да изолира баща си по всякакъв начин, проблема на WomanitKa е, че той просто не иска да го направи.
С общи хол и кухня, реплики "не му обръщай внимание", чува скандал със заплахи в другата стая и не се намесва по никакъв начин, това не се случва

Бързия влак, виждам, че прави всичко по силите си, просто са насочени в грешна посока. а така проблема няма да се реши. Кое ѝ е разумното на решенията? Да остави мъжа ь да позволява на баща си да я заплашва и тормози? Децата да са свидетели на всичко това и на нея това изобщо не ѝ стои на дневен ред, има си имот за който да се бори? Да оправдава мъжа си, че се скътава в другата стая, като свекъра я заплашва? Да го оправдава за мнението му, че баща му си е такъв и за това, че нищо не можел да направи? Кое точно от тези решения е в нейна полза или адекватно решение?
И да, именно защото родителите решават за децата си, изобщо никой не е обръщал палачинката. Децата в случая са нейните. Ти би ли оставила твоите в такава ситуация? Добра ли ти се вижда?

И не съм казала, че всички са на моето мнение, казах, че сме единодушни, че проблема е в мъжа ѝ, а не в свекъра. ти не знам коя тема четеш

# 33
  • Бургас
Мъжът пак е реагирал с бездействие и овчедушие и ние /а и ти/ трябва да му ръкопляскаме!? Подминал безмълвно баща си, който заплашва майката на децата му с бой, наричайки я "курва" и "боклук". Евала, мъжкар. Дано дъщеря ти не порасне с идеята, че е в реда на нещата членовете на семейството й да си подхвърлят такива епитети  Tired То имаше една тема във форума Как се възпитават жени без самоуважение. Ами ей така.
И как градите дом заедно, а ти не фигурираш като съсобственик пък макар и с малък дял. 

# 34
  • Варна
Ми чудесно. Мъжът е с ореол на светец, мама е доволна, а свекъра се чуди откъде му е дошло и е на път да стане перфектния дядо. Значи проблемът е решен.

# 35
Аз писах преди от позицията на била в подобна ситуация. Сложна и е трудно да бъде описана в детайли, но абсолютно е вярно че децата се влияят и че единствено отделяне му е решението. Помисли върху това, не е нужно нас да убеждаваш.

Последна редакция: пт, 12 май 2017, 09:42 от ♥ HAPPY ♥

# 36
Захапала чуждата къща и не пуска.
А тази къща, която е проектирана за едно семейство, как ще се подели между брат и сестра? Thinking

# 37
А тази къща, която е проектирана за едно семейство, как ще се подели между брат и сестра? Thinking
Не бих казала, че къщата е чужда. За да може мъжът ѝ да влага пари в нея, тя е допринасяла със своите пари за семейния бюджет. И е изключително нагло и егоистично от негова страна да не я направи съсобственик, а да играе по свирката на баща си. Друг е въпросът дали тази къща е толкова ценна, че да заслужава да останат в нея и децата да растат в средата на тотални бели боклуци и да попиват манталитета им.

# 38
  • София
А така, намери се кой да го каже, макар аз да не бих се изразила така остро. Но е факт, че къщата явно е финансово осигурена от свекъра и сина.
Тя си иска къщата, сакън да не лиши децата си, наистина се е вкопчила за нея, защото знае че излезе ли си - за нея не остава нищо. А и хорското мнение по такива населени места не е за пренебрегване.
Ти явно не можеш да говориш направо и по същество. Кажи "Аз заедно с баща ти не мога да живея. Ако не предприемеш мерки - взимам децата и ще те осъдя и за издръжка, а може и за жилището".
Иначе докато свекърът е жив - годините ще минават в борба да пазиш семейството, вместо да се радваш на живота.

# 39
Добре де, къщата е финансово осигурена от свекъра и сина. Но нали жената е внасяла средства в семейния бюджет. Или това не се брои?

# 40
  • София
Уиш, така е, но да си говорим честно - внасянето на средства в семейния бюджет е с цел да издържа себе си и своите деца. Купували мебели, уреди и храна - и тя, и децата й са ги ползвали.
Не подценявам нейния принос, но числата са за това - да изравняват субективните възприятия на различни хора. Иначе може някой да си въобрази, че сготвянето на 1 манджа е заслуга, равна на плащане на ипотечна вноска.
Аз съм в отсрещната позиция - жилището ми все още е собственост на моите родители. Колкото и ремонти да е правил ММ, в които и аз съм участвала финансово - не може да претендира за половина и дори за четвъртина от жилището, все пак не сме постлали навсякъде с италиански мрамор  Grinning Когато даде поне 1/3 - тогава може да си говорим за СИО.

# 41
Къщата е на мъжа фактически. Свекърът е намесен от друго-на негово име  е направен апартамент,да няма  права жената,да не я отнесе.Синът е живял с баща си след развода и  му е имал доверие или му е промит мозъка,както тя смята. После е продаден апартамента до си направи настоящата къща.Фактически приносът на свекъра  е да се намърда пожизнено.
Колкото до това,че си го обича такъв ,хората се събират  еднакви поне в нещо,все има какво да му харесва. И няма идеални хора,сигурно и тя има  недостатъци във нечии очи,но в неговите е ОК.
Дядото да си върви в старата къща и да го игнорират,няма да стане по-млад.Тя  е реалист-лесното е да избягаш.Ще  си чисти дядката и ще му хвърлят  паница останала манджа,като не знае  да уважава и врещи.ще си работят и  гледат живота и  игнор.Някои  неща не стават идеално.И не всички имат възможности  и потенциал да правят по каталог живота си.
И не можем да се харесаме на всички.В даден момент има приоритети,планове и става каквото стане.И ако всички сгрешили се гръмнат,няма да остане жив човек.
И си има пълни права над имота,поне фактически,като му гледа деца и дом   работи 24 по 7 .И като спи работи една жена.

# 42
В темата колко харчим за храна сумата, която едно семейство дава месечно варираше между 400 и 1000 лева месечно. Явно сумите за домакинството са съпоставими с тези за ипотеката.

# 43
  • София
Уиш, съпоставям манджа с ипотека, не едномесечна издръжка.
Съфорумката никъде не е писала, че сама е издържала освен себе си и мъжа и детето си, иначе принципно съм съгласна с теб.
Някога съм водила този спор с ММ и му казах - Ти купуваш храна и за своите деца, и за себе си, а все пак ядеш повече от мен. Ако не вярваш - 1 месец живей сам, за да видиш какви са чистите ти разходи, аз ще се оправя сама с останалото.
Оттогава не се е опитвал да ми прави сметки, аз съм по-добрата в това.  Mr. Green

# 44

Няма идеални хора. Нито в живота, нито в темата, нито от питащите, нито от отговарящите и съветващите. Всеки е с кривини.  
Ако имам нужда от съвет и питам, последното, което ще ми помогне, е да ми обясняват колко съм тъпа,, проста,  без заслуги в собственото си семейство и добре че съм успявала да си плащам храната - на себе си и на децата си...  Shocked Явно някои имат способността през монитора да разглеждат цели животи, чужди, че и оценка според себе си да дават.

Общи условия

Активация на акаунт