С какво ви дразнят свекървите- 82

• 70 153
  • 802
  •   1
Отговори
# 45
Cuckoo, аз имам предвид, че когато хората правят семейство, ангажиментите им стават общи. Сметки, храна, дом- парите и на двамата отиват там. Може единият да плати ипотеката, а другият храната, но всички я ползват. Ето защо не мисля, че къщата е чужда и жената няма принос за нея. Има, но не е директен.

# 46
  • София
Няма идеални хора. Нито в живота, нито в темата, нито от питащите, нито от отговарящите и съветващите. Всеки е с кривини. 
Ако имам нужда от съвет и питам, последното, което ще ми помогне, е да ми обясняват колко съм тъпа,, проста,  без заслуги в собственото си семейство и добре че съм успявала да си плащам храната - на себе си и на децата си...  Shocked Явно някои имат способността през монитора да разглеждат цели животи, чужди, че и оценка според себе си да дават.
След като 17 години са ни представени доста подробно и се иска съвет, явно авторката със собствени сили не може да разреши случая. И - да, представи си - ако не тъпа, може да е наивна.
За какво всъщност се пише тук - за да ни обясни някой, че няма идеални и всички сме грешни и къде си пъхаме носовете? Добрутро, аз си го знам.
Ако трябва да се сиктирдоса мъж - аз съм идеална. Ако трябва да се котка и да не го разсърдим - не ме бива. Ако трябва да се избират пердета или да се прави ремонт - много съм далеч от идеална и ще питам по-вещите.

# 47
  • Бургас
Взе да ми става интересно. Значи, съветваме жените да си подсигуряват личните имоти, ако стане нещо и се разведат, да не окаже миУто с половин тъщин апартамент. Това е напълно в реда на нещата, според мен. Обаче, ако мъж направи същото, аууу, не го е срам, жена му е никоя. Ми по тази логика, защо не съскахте по Адел, която демонстративно отказала на свекърва си да направи сина й някой и не му прехвърлиа част от жилището си? Естествено, че е абсурдно да го беше направила, просто илюстрирам двойния аршин.
Мисля, че малко прекалихте с епитетите към авторката и изобщо в настървението да й обяснявате колко е тъпа, пък мъжа й какъв олигофрен е. Нещата никога не са само бели, нито само черни. Понякога човек е поставен в ситуация, в която не става все да е не-путьо. Изключително м ие интересно да прочета точни и конкретни предложения как мъжът на авторката да постъпи с баща си, след като вече уточнихме, че не е мъжко да го игнорира, да го псува и да се самопразправя с него, да го заплашва или подобни. Аз не мисля, че съпругът е чак толкова лош, колкото го изкарвате. Човек, който е расъл с такъв родител е психически осакатен и когато е около него е неадекватен. Буквално е способен да се държи като малко дете. Luna мисля назад го описа много точно. Аз съм наблюдавала същото у моя съпруг. Около баща си се превръща в друг човек, сякаш го е страх от него и се вцепенява.

Не казвам, че сегашната ситуацие е много ок, както за децата, така и за всички останли в картинката. Но човек не захвърля току-така всичко, което е градил с години, колкото и да е лесно да го кажем ей така. Има хора, които не могат да си позволят, нито им стиска да започват от нулата по няколко пъти в живота си. Знаем, че ССФ поне по 2-3 къщи е зарязвала и е започвала отначало, барабар с кредити и всичко, ама някои живеят в реалността все пак Wink

# 48
  • София
ММ също е свикнал маман да го командори, хем няколко пъти й беше обиден за това, обаче... клишето "кръвта вода не става" се ползва дори и когато на практика кръвта бая се е разводнила  Laughing
Аз съм по-хард, достатъчно съм се разправяла с моите родители, ако се опитват да налагат решения, та да търпя чуждите, които са големи само на приказки.
sixsens, принципно съм за равноправието във всички области, вкл. и за жилището. Единственото НО е, че детето/децата се присъждат на майката и за нея жилищният въпрос става по-труден. Но факт е, че присъждането на права на майката означава и ползването на жилището, ако е СИО. Независимо от приноса на мъжа, него го оставят да си търси нов дом.
Бъркаш - ССФ си е намерила перфектният мъж, който я носи на ръце в пряк и преносен смисъл.  Mr. Green

# 49
Cuckoo, което ти можеш, друг го не умее. Което той умее, ти го не можеш.
Мисля, че ако някой иска съвет, най-доброто е да му се даде такъв от камбанарията, от която си. Абсолютно никаква нужда няма питащият, нито пък полза, да бъде заливан с негативни оценки. Нуждата му е от съвет. Каквото може, според себе си и собствените си сили, възможности и разбирания, той ще си го вземе от постингите ни и ще го приложи.
Това, което твърдя, е, че от обиди и пресилени оценки няма необходимост.
То и аз умея много неща, ама за реалния проблем на питащата жена, това, на нея, няма да свърши никаква работа. Животите и опитностите ни са много различни. Няма как всяка да действа и мисли по един и същ, повтаряем и абсолютно еднакъв начин. Не сме по калъп и слава Богу! Но можем да си помагаме поне с читави думи...

# 50
  • София
Не мога да се съглася, че човек на 40 години ще бъде като пале пред баща си и ще го остави да се гаври с жена му и децата да са свидетели.
За мен, авторката с нейното нежелание да си узакони връзката, удобно е дала възможност и на дядото, и на мъжа си да я заобиколят при собствеността, а накрая къщата да е обременена с тежест доживот на възрастния.

И с живеенето заедно е същото- авторката е безгласна буква и никоя- ще си кюта с бащата на мъжа си, докато е жив.

Всички съвети за изнасяне ѝ бяха дадени с оглед ненормалния климат, в който живее и отглежда децата си.
Но, си права- трудно е да оставиш имота, докато не схванеш че живота ти е минал в дискомфорт и цигания, а тогава вече е безсмислено.

# 51
  • София
Cuckoo, което ти можеш, друг го не умее. Което той умее, ти го не можеш.
Мисля, че ако някой иска съвет, най-доброто е да му се даде такъв от камбанарията, от която си.
Аз съм на съвсем друга камбанария. От моята мога да й кажа такива неща, че ще избяга от форума с 200.
И аз исках и още искам по-добри условия за децата си, обаче това означава обща собственост, а аз съм видяла неща, които ме отказаха от тази идея.

Съфорумката си е построила хубавата къщичка, сигурно има приличен стандарт и се страхува да изгуби всичко това. Е, който го е страх от мечки - ...ползва форума за разтуха и си кара постарому.
Аз дадох идея да заплаши мъжа си с раздяла, не задължително да го прави, наистина се надявам човекът да се стресне и да си извади главата от задника.

# 52
Аз имах предвид, че нищо не свързва жената с къщата. Документално тя няма никакъв принос за построяването ѝ. Ще му щукне на бащин мунчо, че жената не в удобна, ще я нарита и тя остава с пръст в уста.
Сега се връщам да чета дали сте дали идеи кал се дели еднофамилна къща за две деца, или ще следват светлия пример на тати, леля и дядо Whistling.

# 53
Получих раздвоение на личността  #Crazy
Аз сега какво съм овца, че не съм го накарала и не искам да го накарам да ми препише 1/2 къща или
ламя дето му е окупирала имота и не иска да се маха а дразни свекър си Simple Smile  Crazy

Специално за Лято Simple Smile Явно си много слънчев човек жалко, че не личи от поста ти.
Само да ти кажа, че ако не бях аз тази къща изобщо нямаше да я построят. Не че изобщо става дума за къщата нали ама да ти кажа. Къщата е извън селото земята беше орна земя със строеж върху нея, който подлежи само на ремонт нямаше право да се строи нова къща, ако 2 декара не променят статута си и не станат от нива в жилищни територии. Адвокатката, която беше хванал мъжа ми му искаше между 30 000 и 50 000 лв за услугата + събаряне на старата къща защото не била законна.
Мъжа искаше да отменя сделката и щеше да изгори с 40000лв + 20 000лв излят бетон вече в земята.
Единствено и само заради мен тази къща съществува, защото теглих една майна на адвокатката и хукнах по институции и четох сума нещо и помощ от приятел работещ в поземлена комисия.
Та къщата в момента е изцяло законна статута е променен и това не му струваше абсолютно нищо.
Административен адрес отново само и благодарение на мен защото половин година ходих от кмет на кмет , за да имаме адрес. За материалите няма да говоря, че огромната отстъпка пак е мое дело, а ако извадя справка се водят и на мен. Simple Smile
Тока ни в първите дни преди да сложим котела беше около 400лв , а за храната се грижа аз.
Да не говорим, че тогава хем работих на заплата хем при мъжа в останалото време. Отделно отглеждам зеленчуци домашни, което си е пак ангажимент Simple Smile и си намерих жена да ми помага за градината, която свекъра изгони след като му каза да спре да й говори глупости за мен Simple Smile
Добре, че за разлика от вас той го оценява Simple Smile
Както и да е моя проблем се решава сякаш, обаче изобщо не вярвах, че може да чета такива неща. Бъдете живи и здрави и дано никога не ви се налага да пиете тук Simple Smile

# 54
Ох, сладурка, дейна и борбена си, имаш представа от закони и бизнес
Точно затова прави впечатление, че си затваряш очите за мъжът ти
Не е въпроса дали ще те изгони или не от къщата. Въпроса- за мен поне е, че той не те уважава достатъчно, за да имате общо имущество. Разбираш ли.
Ти сигурно и без него ще се оправиш в живота, достатъчно отракана си.
И собственост върху къщата няма да ти реши проблемите в живота. Но тя е просто една индикация за вашите отношения. Индикация, която се тълкува и използва от недоброжелателните роднини подобаващо
Подялбата на къщата между теб и съпруга би била една крачица. Има и други, които могат да се правят и да покажат и на теб, и на останалите, че вие сте равностойни партньори и преди всичко тесният семеен кръг сте ти, мъжът и децата, и след това са другите хора
Обсъжда се къщата само защото ти обясняваш за къщата. Може да се обсъждат други неща, но те са само аспекти.
Големият проблем е че свекъра няма да се промени и винаги ще е между вас, а ще озлоби и децата, и че между теб и мъжът ти има предпоставки това да повлияе.
Всички мнения ти сочеха това, с различни думи.

# 55
  • София
...живи и здрави и дано никога не ви се налага да пиете тук Simple Smile
Пием на други места, налага се понякога  Joy И да пишем ни се налага, далеч не сме перфектни

Сериозно - явно имаш заслуги, които не беше написала преди. И щом мъжът ти ги знае и оценява - или той да преосмисли позицията си, или хващаш пътя за известно време. Вземи си децата и иди при вашите. Аз лично съм привърженик на радикалните мерки - еднократното фръцване вместо всекидневното опяване, мъжът и баща му да видят, че си сериозна. Щом те игнорират - игнорирай ги и ти, нека градината увехне и нищо да не се роди, нека потънат в мръсотия, нека бизнесът да легне само на мъжа ти. Важното е децата да са обгрижени, другите са големи хора.
Говорим за къщата, защото ти се държиш за нея и защото е най-големият ви актив, не се вдига всеки ден къща.

Последна редакция: пт, 12 май 2017, 12:02 от Cuckoo

# 56
Въпроса- за мен поне е, че той не те уважава достатъчно, за да имате общо имущество. Разбираш ли.

Така е и според мен. И това е било ясен сигнал още тогава, че евентуално предстоят проблеми

# 57
  • Бургас
Не мога да се съглася, че човек на 40 години ще бъде като пале пред баща си и ще го остави да се гаври с жена му и децата да са свидетели.
За мен, авторката с нейното нежелание да си узакони връзката, удобно е дала възможност и на дядото, и на мъжа си да я заобиколят при собствеността, а накрая къщата да е обременена с тежест доживот на възрастния.

И с живеенето заедно е същото- авторката е безгласна буква и никоя- ще си кюта с бащата на мъжа си, докато е жив.

Всички съвети за изнасяне ѝ бяха дадени с оглед ненормалния климат, в който живее и отглежда децата си.
Но, си права- трудно е да оставиш имота, докато не схванеш че живота ти е минал в дискомфорт и цигания, а тогава вече е безсмислено.
Така е, Абсурт. Само обаче не съм съгласна, че липсата на брак има значение в случая. И ние с мъжа ми нямаме брак и подобно на Womanitka заделяхме пари и градихме общ дом, но дума не можеше да става да не се водим и двамата съсобственици. Кой колко дал никой не е изчислявал. По документи двамата сме съсобственици с равен дял. Същото както при СИО. В нейния случай мъжа й демонстративно я е прецакал, а тя смята това за нормално. Явно за 17 години и две деца нейната дума и особа хич не тежи в неговите очи за разлика от дъртия простак - баща му. Womanitka да беше толкова отракана и в защитата на собствените си и на децата й интереси. Някъде по пътя докато е снабдявала мъжа си с къща е забравила за себе си

# 58
Ох, сладурка, дейна и борбена си, имаш представа от закони и бизнес
Точно затова прави впечатление, че си затваряш очите за мъжът ти
Не е въпроса дали ще те изгони или не от къщата. Въпроса- за мен поне е, че той не те уважава достатъчно, за да имате общо имущество. Разбираш ли.
Ти сигурно и без него ще се оправиш в живота, достатъчно отракана си.
И собственост върху къщата няма да ти реши проблемите в живота. Но тя е просто една индикация за вашите отношения. Индикация, която се тълкува и използва от недоброжелателните роднини подобаващо
Подялбата на къщата между теб и съпруга би била една крачица. Има и други, които могат да се правят и да покажат и на теб, и на останалите, че вие сте равностойни партньори и преди всичко тесният семеен кръг сте ти, мъжът и децата, и след това са другите хора
Обсъжда се къщата само защото ти обясняваш за къщата. Може да се обсъждат други неща, но те са само аспекти.
Големият проблем е че свекъра няма да се промени и винаги ще е между вас, а ще озлоби и децата, и че между теб и мъжът ти има предпоставки това да повлияе.
Всички мнения ти сочеха това, с различни думи.
Точно това исках да кажа Hug.
Естествено, че ще е благодарен, колко пари и нерви му е спестила.  Laughing

# 59
  • Бургас
Сериозно - явно имаш заслуги, които не беше написала преди.

Напротив, написа ги, но не ми се рови сега да ги цитирам.
Знаете ли, понякога хората постъпват тъпо, дори безотговорно, нелогично и т.н. Това не ги прави задължително лоши или боклуци. Никой не е идеален. Да, определено мъжът на авторката е сглупил с тия имотни каши. Но обикновено зад такива решения стоят определени фактори, които не винаги знаем или пък и да знаем, за нас не са логични. Изобщо, шарен е светът. С което не оправдавам мъжа. Но и да се тръшкаме сега за минали неща - файда няма. Миналото не можем да променим, колкото и да се наемаме да обясняваме, че този бил лош, другият путьо, третият не знам какъв. Въпросът е сега какво да се направи. И за жалост, вариантите не са много. Аз вече дадох мнение какво да се направи. Гледам и Куко е дала същото. Трябва твърдост, непреклонност и последователност по отношение на свекъра.

П.С. Извинявам се за техническите грешки, които допускам от време на време, от бързане е Embarassed

Общи условия

Активация на акаунт