С какво ви дразнят свекървите- 82

• 70 095
  • 802
  •   1
Отговори
# 90
Вие се шегувате, но свекървата години наред ми пращаше...Познайте....Гъбииии
Накрая почнахме да я бъзикаме, че явно няма да мра
Оправда се, че много ги обичала и затова ми праща на мен. Предложих й да ги ядем заедно и тя спря  Joy

# 91
Останаха ми трите последни страници да изчета , а изчетох и всичките от старата тема , но не мога да се стърпя , после ще дочитам. И съжалявам , ако е обсъдено.
Но към авторката във връзка с жилището , и т.н, имам няколко въпроса, като отчитам , че тя е широко скроена, брак не и трябва , децата ще наследят и дааа. Та :
1. Предложи ли ти този мъж брак / и ти да си му отказала , щото не вярваш в брака/
2. Предложи ли ти той да ти прехвърли -на теб или децата , една втора от това жилище / и ти да си отказала/.
Фиксирам вниманието ти върху следното :
Свекърът ти , щом има право на ползване , МОЖЕ да ви поиска наем/ обезщетение за лишаване от ползване/
Мислила ли си над варианта , мъжът ти да залудее по някоя и да прехвърли всичко на нея и на евентуално друго дете . Знаем , че е перфектен. Но --представи си. Защо така лековато оставяш труда и парите си  и наивно твърдиш , че всичко щяло да е за децата ти. Ами...може и да не е. И къде отивате тогава вие с децата ?
Пф, връщам се да чета.

# 92
Оправда се, че много ги обичала и затова ми праща на мен. Предложих й да ги ядем заедно и тя спря  Joy
Shocked
Наистина ли?

# 93
  • при късмета
Разхождаме се из гората около една вила и ще ходим за гъби. Уж само сърнелите познавам (пък и двойникът им не е силно отровен). Добре, обаче намерихме всякакви гъби, освен сърнелите, за които тръгнахме. Чудим се ядат ли се и го измислих. Мъжа ми и един приятел изядоха по 1 гъба от по 3 вида сурови. Разделихме гъбите в 2 плика, според това кой какви е ял. Напълнихме и двата плика. Прибрахме се и правихме гъбите чак за вечеря, като видяхме, че нищо им няма след няколко часа  hahaha

# 94
Да бе, сериозно
То беше преди 15на години
Пращаше ми купешки гъби, но все пак  Joy метафората я схванах

# 95
Уиш, съпоставям манджа с ипотека, не едномесечна издръжка.
Съфорумката никъде не е писала, че сама е издържала освен себе си и мъжа и детето си, иначе принципно съм съгласна с теб.
Някога съм водила този спор с ММ и му казах - Ти купуваш храна и за своите деца, и за себе си, а все пак ядеш повече от мен. Ако не вярваш - 1 месец живей сам, за да видиш какви са чистите ти разходи, аз ще се оправя сама с останалото.
Оттогава не се е опитвал да ми прави сметки, аз съм по-добрата в това.  Mr. Green
Това е отвратително.
Нито от жена, нито от мъж такова отношение, сметкаджийство и делби са партньорство, но пък да много показателни за хората насреща.

Последна редакция: пт, 12 май 2017, 20:10 от Анонимен

# 96
Авторката каза довиждане.Ще си решава проблемите.

Аз пък да ви занимая  малко.Наистина имам проблем с обясненията,трудно ми увира главата,но все го мисля,що така става.Един пример.Работя в склад с фураж.Връщат един тон от някъде на преференциални цени в голям дъжд и  се намокри.Идва клиент и иска два тона,имам един  и мокрия. Трябва да ми пакетират ,няма ги ,късно  е.Обяснявам му ,не му пречи,давам два тона,но сутринта имам липса върнатия. питат ме,отговор-продадох го. Викат ме при шефа ,разпит ,добре че зададоха последно въпрос на каква цена го продаде. та зацепих,че хората решили   продаден за джоба ми. От къде да знам цената ,вижте фактурата казвам. И стана ясно. Не  съм от сега такава. Мисля,че като си разбирам и не ми е минало през ум ,това,което на другите е  Ок.
Патка съм на моменти,става ясно.Оставете ме да мисля,че е само на моменти.

# 97
Е, сега вече много се ядосах на свекърва ми, толкова съм бясна, че се разстрисам от бесове.
Сестрата на свекърва ми ще идва с мъжът си в нашият регион, не в нашият град. И свекърва ми без да ме пита я поканила в нас, да дойде другата седмица на гости. Да поясня свекърите не живеят с нас, къщата в която живеем нито е на свекърите, нито са ни помогнали с един лев, това за пояснение че не дължим на никой нищо.
Причините заради която не искам да идва лелята вкъщи е, че първо не смогвам с домашната работа, вкъщи не е мизерно, но и не е блестящо. Едва смогвам с две малки деца и работа почасово, но съм всеки ден в офиса за 5 часа.
Лелята никога до сега не ни е идвала на гости и тя е от голямото добрутро. Къщата ни е скромна, а тя е свикнала в лукс. Синът и живее в много луксозна вила и само ще ме разнася след това пред другите роднини.
Другата причина е, че съм надебеляла доста от последният път преди няколко години, когато тя ме видя, няма как да отслабна 10-15 кг до другата седмица. А тя мрази дебели хора и се дразни от такива. Това го знам от снаха и, която се закръгли след раждането на децата си, и лелята която и е свекърва на нея само я одумва и обижда, как не я е срам, свиня и т.н. В момента съм точно толкова дебела, колкото и снаха и.
И аз какво да правя? Да откажа ли? Мъжът ми ще преме отказът, но ще му стане криво.

# 98
Е, сега вече много се ядосах на свекърва ми, толкова съм бясна, че се разстрисам от бесове.
Сестрата на свекърва ми ще идва с мъжът си в нашият регион, не в нашият град. И свекърва ми без да ме пита я поканила в нас, да дойде другата седмица на гости. Да поясня свекърите не живеят с нас, къщата в която живеем нито е на свекърите, нито са ни помогнали с един лев, това за пояснение че не дължим на никой нищо.
Причините заради която не искам да идва лелята вкъщи е, че първо не смогвам с домашната работа, вкъщи не е мизерно, но и не е блестящо. Едва смогвам с две малки деца и работа почасово, но съм всеки ден в офиса за 5 часа.
Лелята никога до сега не ни е идвала на гости и тя е от голямото добрутро. Къщата ни е скромна, а тя е свикнала в лукс. Синът и живее в много луксозна вила и само ще ме разнася след това пред другите роднини.
Другата причина е, че съм надебеляла доста от последният път преди няколко години, когато тя ме видя, няма как да отслабна 10-15 кг до другата седмица. А тя мрази дебели хора и се дразни от такива. Това го знам от снаха и, която се закръгли след раждането на децата си, и лелята която и е свекърва на нея само я одумва и обижда, как не я е срам, свиня и т.н. В момента съм точно толкова дебела, колкото и снаха и.
И аз какво да правя? Да откажа ли? Мъжът ми ще преме отказът, но ще му стане криво.

Комплекси  , Пеперуд. Подчертаното. Не би трябвало да ти пука-мизерна или не , къщата е твоя. дебела или не-тялото е твое. Богат или не- този богаташ идва у вас , вместо на луксозен хотел , нали. Покажи класа като отношение, остави битовизмите. Аз бих го приела и показала колко добре живея.  Laughing LaughingАйде , успех , не те проверяват , не си го мисли.

# 99
  • София
Мадам, филмираш се за глупости. Приеми лелята. Дръж се естествено. Гледай си приоритетите и не се престаравай твърде за гостенката. Колкото можеш толкова. Лелята може и да те разнася, но щом е толкова претенциозна повече няма да стъпи и ще си се отървала от такива натрапени гости веднъж завинаги. Ако пък те наклепа на свекърва ти, кажи й че внучетата не ги гледат съседите, нито ги е донесъл щъркелът и се врътни без да се оправдаваш.
Айде сега си сипи едно по твой вкус и се успокой bouquet

# 100
 Въобще не би ме интересувало какво мисли сестрата на свеки за мен-дали съм дебела/слаба, в какъв дом живея и т.н.
Друг е въпросът, че е крайно нетактично да свекървата да я покани у вас.

# 101
  • София
А защо претенциозната леля, която уж била от голямото добр'утро е на гости в роднини, вместо в 5 звезден хотел, отговаряш на стандарта й на живот?

# 102
А защо претенциозната леля, която уж била от голямото добр'утро е на гости в роднини, вместо в 5 звезден хотел, отговаряш на стандарта й на живот?
И аз това щях да питам.  Laughing
Класната леля , поканена от трето лице , отива при племенника да прави оценки.
Много жалка постановка.
Пеперуд , я по-бодро.
И не , не е нужно да ги приемаш. Ти покани ли ги?

# 103
Кани се в собствен дом.
Не  в чужд.
Пеперудке, отсвири мераците за натрисане. bouquet
Без обяснения. Stop
Без притеснения Naughty

# 104
  • Бургас
Мадам, защо държиш да се харесаш на почти непознат човек, с който не поддържате никакви отношения. И именно поради това не си длъжна да я приемаш в дома си ако това ще ти създаде дискомфорт.
Между другото и на мен ми се случи същото миналата седмица. Подготвям празненството по повод 40 дни на дребния и ще правя погачата. И тъй като не съм много веща в приготвянето на питки, баба ми предлага да дойде да ми дава напътствия. Същевременно обаче племенница на баба ми решила и тя да направи питка и баница за празника на детето и с баба ми без да ме питат си правят уговорка за среща у нас , на която жената да донесе въпросните питка и баница......ама без да ме питат дали може и е удобно. Стана ми много криво, но се примирих с уговорката, защото все пак жената се е трепала да меси и беше редно да я почерпя все някога. Ама ми стана тъпо как са се разпоредили с дома ми и времето ми.
Все си казвам, че ако баба ми ми беше свекърва сега щях да лежа в сливенския затвор. Такъв рядък талант е  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт