С какво ви дразнят свекървите- 82

• 72 107
  • 802
  •   1
Отговори
# 240
Аз лично не завиждам за форумната дефлорация на Захара  Mr. Green А едно време какви дефлорации имаше!

Явно доста неудовлетворени жени търсят тук изяви... Ама като ми е толкова акълът да се хващам на глупости... Пък и да се обяснявам...

Забелязах,  че заяждането е на първо място,  а не темата...  Жалко!

# 241

Явно доста неудовлетворени жени търсят тук изяви...

Да, забелязахме, че потърси изява.

# 242
  • София

Явно доста неудовлетворени жени търсят тук изяви... Ама като ми е толкова акълът да се хващам на глупости... Пък и да се обяснявам...

Бъркаш, душко! Peace
Не е заяждане, а завист черна и непрогледна! Mr. Green

# 243

Бъркаш, душко! Peace
Не е заяждане, а завист черна и непрогледна! Mr. Green

Душко!!!   

Абе май започвам да остарявам...  За първи път не разпознах завистта...

# 244
  • Mediterraneo
Дами, става брутално. Ще счупите хатъра на жената  Joy

# 245
  • София

Душко!!!   

Абе май започвам да остарявам...  За първи път не разпознах завистта...

Боже, колко си ЕнтЕлЕгЕнтна! smile3501

# 246
  • Наблизо
Може ли и аз да завиждам?Рядко се среща такава интелигентност,ортография,ненагледна красота и такъв моден стил като на захара!А и в друга тема за свръхестествения си талант само с прическа и нови дрехи да ви накара да се влюбите във всеки мъж!Как да не завижда човек,ех..

# 247
Ако не  и завиждаха толкова  я разбирам.
Бях се пременила с новичко,фръцках се да се огледам  и свекърва ми рече:Аз ако си извадя моите  премени,ще залезеш.
Учуди ме де,младо съм била , то и конфекция нямаше,та ми ушили нещо  и  се надявах да се радва с мен. Не  е завист,женска ревност  е.И тя е била млада ,под 50 ,ама за мен динозавър.Нормална реакция вероятно от жена към друга жена,да не  я засенчи.
Аз пък се радвам да видя  премени.И сигурно и аз да се пременя ще се радвам.

# 248
Аз съм от тези, за които тонът, усмивката, погледът, жестовете, мимиката, подтекстът, неизказаните мотиви, задните мисли, прозиращи от наглед нормални, ежедневни и изпълнени с битовизми, слова, всъщност са същината на общуването и отношенията... така че разбирам какво описва Захара.
 Не си струва да се ядосваш, Захара.

П.П. ... Завистта няма нищо общо с възхищението, по-скоро със самооценката.

Проблемът на изброените неща е, че са безкрайно субективни. И хората, които много чувстват вместо просто да попитат, рискуват да си развалят отношенията с околните. Просто защото са си въобразили нещо.
Не конкретно към теб (!), ще използвам просто твой израз - струва ми се някак много арогантно някой да си вярва, че може да усети неизказан мотив от другата страна. Такива хора често и не допускат да грешат и тяхното усещане се превръща в единствено мерило за правота. В това се състои проблемът на много връзки - романтични или не.

Не зная дали неумението да остарееш с достойнство е мотив за завист. Завистта тенденциозно възниква към някого, с когото можеш да се идентифицираш - тоест най-често този човек е в същата социална среда, изправен е пред сходни предизвикателства и т.н. Примерно колежка на твоите години, която е получила въпросното повишение. Или приятелка на сходна възраст, която е получила предложение за брак, а Х, която жадува за истинска връзка, няма дори приятел.

Не бих искала да живея с усещането, че приятелките ми ми завиждат. Не бих искала и да завиждам на приятелките си. Някак това помрачава цялото приятелство. Доста дълго време странях от женски приятелства точно по тази причина - искам да съм способна да се зарадвам истински на чужди успехи, както и да съм способна да споделям своите без да ме е страх.
Дано на Захара това усещане за завист не й вгорчава отношенията.

# 249
  • София
И свекърва ми рече:Аз ако си извадя моите  премени,ще залезеш.
Не  е завист,женска ревност е.
Shocked Това, ако ми го изтропа някоя свекърва, ще й покажа, че от млада съм подкована да бъда дваж по свекърва от нея. Laughing Не знам да се смея ли, да плача ли. Какво ѝ отговори, Бор_яна ?
Като се замислиш, точно това е- женска ревност (злоба). Просто се получава нелепо, когато другата жена е снаха ти поради начина, по който сте свързани. Рядко има общо със сина това 'съревнование'.
Надявам се да успея да остарея адекватно без подобни изцепки и да се радвам на младите жени с ясното съзнание, че за някои неща ми е минало времето.

# 250
Не  помня да съм отговорила ,в началото беше.То  и   Shocked
Точно това е важно,да си адекватен с възрастта си.Някои  неща, и дрехи, и  постъпки не отиват след определени години.Имам  дрехи,обличани по веднъж  ,среща на випуск,подобни,които стоят  за нови  и така остарели.Вече не стават  върху мен.Добре,че Н&М приемат всякакви.И не е само до възраст,манталитетът и  нещо друго си личат.Не  върви днес с галоши и  утре  на 10см токче,нямаш усета да го носиш.Образно казано.И трябва да го съзнаваш.

# 251
Скрит текст:
Аз съм от тези, за които тонът, усмивката, погледът, жестовете, мимиката, подтекстът, неизказаните мотиви, задните мисли, прозиращи от наглед нормални, ежедневни и изпълнени с битовизми, слова, всъщност са същината на общуването и отношенията... така че разбирам какво описва Захара.
 Не си струва да се ядосваш, Захара.

П.П. ... Завистта няма нищо общо с възхищението, по-скоро със самооценката.

Проблемът на изброените неща е, че са безкрайно субективни. И хората, които много чувстват вместо просто да попитат, рискуват да си развалят отношенията с околните. Просто защото са си въобразили нещо.
Не конкретно към теб (!), ще използвам просто твой израз - струва ми се някак много арогантно някой да си вярва, че може да усети неизказан мотив от другата страна. Такива хора често и не допускат да грешат и тяхното усещане се превръща в единствено мерило за правота. В това се състои проблемът на много връзки - романтични или не.

Не зная дали неумението да остарееш с достойнство е мотив за завист. Завистта тенденциозно възниква към някого, с когото можеш да се идентифицираш - тоест най-често този човек е в същата социална среда, изправен е пред сходни предизвикателства и т.н. Примерно колежка на твоите години, която е получила въпросното повишение. Или приятелка на сходна възраст, която е получила предложение за брак, а Х, която жадува за истинска връзка, няма дори приятел.

Не бих искала да живея с усещането, че приятелките ми ми завиждат. Не бих искала и да завиждам на приятелките си. Някак това помрачава цялото приятелство. Доста дълго време странях от женски приятелства точно по тази причина - искам да съм способна да се зарадвам истински на чужди успехи, както и да съм способна да споделям своите без да ме е страх.
Дано на Захара това усещане за завист не й вгорчава отношенията.
[/spoiler]
Всяко възприемане е субективно. Не изключвам никак възможността да е крива интерпретацията на другия - действията, думите му. Просто трябва да се отчита различността му /живот, обстоятелства, гледна точка, възприятията му и т.н..  Не е страшно, не е и невъзможно. И води до елиминиране на фактори, създаващи излишен стрес и за единия, и за другия, водещи до по-големи недоразумения и отхвърляне Simple Smile
Арогантно звучи, да. Дори и на мен, самата. Но го приемам за себе си, както приемам, че няма нищо страшно и да звуча глупаво. Същото важи и по отношение на погледа ми към другите. Считам го за по-приемлив подход към хората.
От всичко има във всеки.

# 252
  • при късмета
На мен Захара продължава да ми звучи инфантилно. То свекървата ѝ завиждала, то колежки, то приятелки и познати. Отдавна не бях срещала, някой с нагласата, че всички му завиждат и да си държи на мнението, че имало защо. Като има защо и си го обяснява, защо се оплаква?
Стана ми смешно обаче, че тя каза, че била много сензитивна и ги усещала тези работи, а някак нейната сензитивност не успя да прозре реакциите на писанията ѝ.

# 253
Някой като не му изнася написаното и веднага пишещите стават "неудовлетворени жени".

# 254
Чета темата от години и много ми харесва, няма да съм свекърва, само скромна тъща Simple SmileМоята свекърва е покойница и въпреки, че не винаги е било гладко, сега ми липсва.Навремето дойде вкъщи по чехли , след като свекъра получил инсулт и от малък град до нашия в линейката така се качила. Оставихме го в болницата и тя се тюхка, че няма дрехи.Викам , майко ще те облека , и гащи ще ти дам, не се притеснявай! Насреща чувам "видях ти в гардероба какви гащи носиш", кога е сварила да ми прегледа гардероба и да ми види прашките, а беше супер притеснена. Споменавам я с добро, ако бях на този акъл тогава , въобще нямаше да се дразня.После и подарих едни "прашки", прие ги и вика"голяма си лисичка".

Общи условия

Активация на акаунт