С какво ви дразнят свекървите- 82

• 71 256
  • 802
  •   1
Отговори
# 405
  • София

Ама какъв сарказъм ви гони, каква ирония, да наречеш хората "дребни душици", защото живеят по различен начин, не е нито едно от двете. И аз да кажа заради спора, иначе ми е все тая. Grinning

Ами, специално в реакцията след поста на КАГ, в който тя написа как за един ден на 3 пъти са я возили до някъде синовете й, отгоре ѝ се изсипаха откровено обвинителни слова, които накратко, я обвиняват в обсебване на пораслите ѝ синове, в експлоатация и принуда да се съобразяват с нея.

Без никой от обвиняващите да си направи труда да отбележи основното в поста- че тя не е карала синовете ѝ да се занимават с нея, а те просто са я  взели в колите си, за да я закарат донякъде, тъй като са били в една посока.

Това очеизвадно подменяне на смисъла на поста, наистина не е проява на широка скроеност според мен, а си е обида и обвинение, което не предполага усмивка в отговор.

# 406

Без никой от обвиняващите да си направи труда да отбележи основното в поста- че тя не е карала синовете ѝ да се занимават с нея, а те просто са я  взели в колите си, за да я закарат донякъде, тъй като са били в една посока.

Другото основно също не беше отчетено, а именно, че това надали се случва всеки ден.

# 407
  • София

Ама какъв сарказъм ви гони, каква ирония, да наречеш хората "дребни душици", защото живеят по различен начин, не е нито едно от двете. И аз да кажа заради спора, иначе ми е все тая. Grinning

Ами, специално в реакцията след поста на КАГ, в който тя написа как за един ден на 3 пъти са я возили до някъде синовете й, отгоре ѝ се изсипаха откровено обвинителни слова, които накратко, я обвиняват в обсебване на пораслите ѝ синове, в експлоатация и принуда да се съобразяват с нея.

Без никой от обвиняващите да си направи труда да отбележи основното в поста- че тя не е карала синовете ѝ да се занимават с нея, а те просто са я  взели в колите си, за да я закарат донякъде, тъй като са били в една посока.

Това очеизвадно подменяне на смисъла на поста, наистина не е проява на широка скроеност според мен, а си е обида и обвинение, което не предполага усмивка в отговор.
Всъщност, не единствената, но основната реакция беше след и срещу обидата от КАГ за "дребните душици". Говорейки за "очеизвадно подменяне", нали...

# 408

Къде това? Може ли цитат, че май не четем една и съща тема?

# 409

Ами, специално в реакцията след поста на КАГ, в който тя

нарече половината пишещи дребни душици.

Едва ли може да се очакват особено ласкави реакции на това.
Никой не я е обидил, че обсебва синовете си, нито че ги експлоатира. Повечето списващи са на мнение, че за нейното семейство е ОК, защото така са си свикнали и явно ги устройва, НО има и други семейства с различни разбирания, в които същата ситуация би била кошмар. Едва ли са "дребни душици" всички.

Иначе аз съм най-дребната душица по почти всички критерии (е, Даун и Контесата може и да ме бият по точки), защото в крайна сметка "оставих" майка ми да живее сама. Нищо, че и тя беше на мнение, че така е най-добре и би се чувствала в пъти по-зле, ако нещо между нас с ММ се развали заради живота с родител.  Ама все пак.

# 410
Стига с това вече Simple Smile
Да, дребни душици сме, и ни носи радост да се оплачем от свекървите анонимно в някакъв си форум. После може да им козируваме по къщите и дворовете, да им берем грозде и да им сервираме прави по цяла вечер, но не може ли поне тук маааалко само да си отпуснем дребничките душички без да ни ги мачкат  Grinning и да ги поплюем е така, на воля?

# 411
Мен лично ми е през оная работа колко пъти на ден досажда на синовете си, волно или неволно.
Просто и елементарно обяснено:нейният начин на живот не й дава право да обижда хората, живеещи и мислещи различно.
Или, още по-просто и елементарно:
колкото тя е досадна, нахална и прилепчива, защото всеки ден очаква внимание/чуване с децата си, толкова аз съм дребна душица, защото се чувам/виждам със сина си веднъж месечно.

На мен ми е абсолютно непонятно, необяснимо, досадно и т.н. за какво е толкова възможно да си говориш с някого всеки божи ден или да даваш отчет с кого си се видял/скарал или в колко магазина си бил,  но не тръгнах да набивам канчето на никого (с ирония или без), споделил, че се чува всеки ден с майка си, нали?

# 412
  • при късмета

Другото основно също не беше отчетено, а именно, че това надали се случва всеки ден.
Самата КАГ е казвала многократно, че това е ежедневие. Всеки ден се виждат, всеки ден си помагат кой с каквото може, тя гледа внуците и ги взима от у-ще, градина, като ходят, единия ѝ син вечеря с нея, със семейния и снахата с във всекидневен контакт заради децата. В което разбира се няма нищо лошо, стига на всички да е добре. Проблема е, че КАГ отказва всячески да приеме друг модел за правилен, категорично и абсолютно. Ако беше чела темата както твърдиш, щеше да знаеш всичко това

# 413
  • София
Мен лично ми е през оная работа колко пъти на ден досажда на синовете си, волно или неволно.
Просто и елементарно обяснено:нейният начин на живот не й дава право да обижда хората, живеещи и мислещи различно.
колкото тя е досадна, нахална и прилепчива, защото всеки ден очаква внимание/чуване с децата си, толкова аз съм дребна душица, защото се чувам/виждам със сина си веднъж месечно.

На мен ми е абсолютно непонятно, необяснимо, досадно и т.н. за какво е толкова възможно да си говориш с някого всеки божи ден или да даваш отчет с кого си се видял/скарал или в колко магазина си бил,  но не тръгнах да набивам канчето на никого (с ирония или без), споделил, че се чува всеки ден с майка си, нали?

Това не се нарича "набиване на канчето", а "друга гледна точка".
Моята Гледна Точка е като твоята Гледна Точка. Важно е да уточня, че това го казвам без никаква ирония, да не се обърка някой.

# 414
Гугъл, аз те бия по точки Simple Smile. "Изоставих" майка си с алцхаймер. Сигурно ще ме обвинят много хора, но бяхме вложили много, преди да се разболее. Не бях физически до нея и още си нося последствията, но и дори да бях останала в БГ, нямаше да имам възможност да полагам грижи. Поне успях, да и осигуря 24/7 гледане.

Бих искала да беше по-близо до мен, но...

# 415
Темата си е хубава.
Предисториите имат значение.
Писах доста тук в началото и  то неща отминали отдавна,но вътре в мен.Сега дори не си ги спомням без повод,само ако стане дума за  нещо се сещам.Написано сякаш има лечебно действие  и освобождава.А почти сънувах някои  случки толкова години.
Наложително си е да изпусне човек парата,иначе тя се впряга и  работи против нас.Нищо,че съм дърта ,измъчвах се и  си помогнах тук.
И разбрах,че ядовете и дразненето на много тук са временни и ме впечатляват  със разсъждения  и  загриженост извън момента на раздразнение.Почти всички имат грижата и  са готови да помагат на близките си.Просто в един момент ги е стегнал чепика и споделят.Не  са кардинални обиди  и омраза.

# 416
  • София
Доста народ обсъждаше надълго и широко как не би търпяла свеки като КАГ, а когато тя реагира - колко сме обидени
Няма как да очаква друго, защото тя самата започна с обида.
Това не е истина.
Доста преди поста за "дребните душици" се напомни тя как живеела в един двор и многократно се натърти, подчерта, болдва и какво ли още не, че вие такава свекърва няма да търпите. Поне това съм прочела, нищо че не съм тук от години.

КАГ е не по-остра от теб и още няколко души, а "острите" снахи стават "остри" свекърви.

# 417
Самата КАГ е казвала многократно, че това е ежедневие. Всеки ден се виждат, всеки ден си помагат кой с каквото може, тя гледа внуците и ги взима от у-ще, градина, като ходят, единия ѝ син вечеря с нея, със семейния и снахата с във всекидневен контакт заради децата. В което разбира се няма нищо лошо, стига на всички да е добре. Проблема е, че КАГ отказва всячески да приеме друг модел за правилен, категорично и абсолютно. Ако беше чела темата както твърдиш, щеше да знаеш всичко това
Често намирам мненията на ма ко за леко крайни, но в случая моето мнение се припокрива с този пост. Само да добавя, че не е необходимо КАГ да намира друг модел за правилен. Достатъчно би било да не го оплюва с неумели опити за сарказъм и манипулативно изкривяване думите на потребителите, с които е на различно мнение.

# 418
Скрит текст:

На мен ми е абсолютно непонятно, необяснимо, досадно и т.н. за какво е толкова възможно да си говориш с някого всеки божи ден или да даваш отчет с кого си се видял/скарал или в колко магазина си бил,  но не тръгнах да набивам канчето на никого (с ирония или без), споделил, че се чува всеки ден с майка си, нали?

Това не се нарича "набиване на канчето", а "друга гледна точка".
Скрит текст:
Моята Гледна Точка е като твоята Гледна Точка. Важно е да уточня, че това го казвам без никаква ирония, да не се обърка някой.
Да наречеш инакомислещия "дребна душица" си е точно набиване на канчето....    Laughing

# 419
Достатъчно би било да не го оплюва с неумели опити за сарказъм и манипулативно изкривяване думите на потребителите, с които е на различно мнение.

Защото никой друг не го прави.
Нарочили сте я КАГ, защото е свекърва. И е направила основната грешка да осигури жилище на сина и снахата. В своя двор. Никой не ги спира да изчезнат, но явно така им харесва.

Общи условия

Активация на акаунт