С какво ви дразнят свекървите- 82

• 71 253
  • 802
  •   1
Отговори
# 390
  • София
Напротив, идеално се разбира иронията, само че звучи глуповато.

# 391
  • при късмета
Не съм и очаквала да се  разбере  иронията ми, Аз не мога да нарека по друг начин хора,  които смятат родителите си за досадни и им е много изнервящо да им се обадят. Какво остава пък и да се ангажират с тях. То ще е направо бреме.
Могат да си ме опровергават , колкото си искат.
Иронията ти не импонираше на дискусията, която се водеше до момента. Не е проблем за никого да се обади на родителите си, но е проблем това да става задължително всеки ден, без да има проблем за решаване. Нали не твърдиш, че двете са едно и също?
Не е проблем да им свършат нещо или закарат до някъде, стига това да не им е вменявано, като задължение. Пак не едно и също.
Не е проблем и да се ангажират при нужда, но ежедневен отчет си е ненужно ангажиращ. Интелигентна жена си, не може да отречеш, че това са противоположности, а ти се опитваш да ги искараш аналог едно на друго. А както и да го гледаш, то не е аналог, противоположност е

# 392
K.A.G. моят мъж се чува с майка си всеки божи ден
Нещо повече, новото ни жилище е срещу нейния блок  Mr. Green Mr. Green Mr. GreenПочти сме в един двор, така да се каже  Joy
Тя си го ангажира доволно- не й пука изморен ли е след 10 часа работа, болен ли е, гладен ли е, има ли пари, децата му къде са и т.н. Simple Smile
Е, да аз за нея съм темерут  Grinning Казвала ми го е Simple Smile Добре че наистина съм темерут и не й се връзвам
Но то си е до човек. Баба ми е доста по-възрастна и  болна. Но знае и моя график, и този на децата. Виждала ни е как излизаме в 7 и се връщаме след 19 часа вечер, вкл и децата, и едва гледаме от умора. Съобразява се кога да се обади например- ако е само да се чуем. При спешен случай си звъним една на друга по всяко време на денонощието. Но дори и при нея тази деликатност не е вродена. Успя да допринесе за развода на родителите ми с прекалено месене и скандали и подмятания, пардон ирония. И на доста напреднала възраст започна да осъзнава, че всеки има проблеми и е редно да се уважава времето и чувствата на всеки Simple Smile не само собствените. Разбираме се чудесно, ходим на почивки заедно,чуваме се,  помагаме си. Като уважаваме времето, труда и чувствата си.
Та мисля, че има надежда за всеки Simple Smile  

# 393
Аз не виждам ирония, а по-скоро набиване на канчета и не добре изразен сарказъм. Някак не ми се струва редно да се мери по собствения житейски опит и стандарт, Хората имат различни модели на съжителстване, които не ги правят по-малко обичащи се.

Аз от поне 20 години насам имам изграден навик да се чувам с родителите си и чичо ми и стринка ми почти ежедневно. През тези години загубих майка ми и баща ми и чичо ми. Остана стринка ми. Продължавам да и се обаждам и изтърпявам мрънкането и, но е на 90 жената. Не ми коства много, а и ми е приятно, че все още имам някой роднина.

# 394
Аз не мога да нарека по друг начин хора,  които смятат родителите си за досадни и им е много изнервящо да им се обадят.
Ами да, ако някой смята за категорично задължително да звъни (или да очаква обаждане) всеки божи ден, за да водя разговор :
"Здрасти, как сте?
Добре, а ти?
И аз съм добре, наспах се...
Ами, о.к., айде, чао!
Чао!"
да, досадно е, изнервящо е, напрягащо е.Без значение дали става дума за родители, свекъри, приятели, или други роднини.
Скрит текст:
Нито обичам да давам отчет всеки ден кога съм яла, колко съм яла, колко съм спала, колко съм пърдяла (с извинение    Laughing  ), нито пък ме интересува какво точно прави всеки ден здрав, прав възрастен човек. (Както се разбира, изключвам болни родители)
Пък нека съм дребна душица или каквото там редиш според твоя си манталитет.
При ДВЕ потенциални снахи, със СТО ръце се моля да не ми се паднат такива отчетнички.    Laughing
Ми не, не ме вълнува къде ще ходят със синовете ми, кога излизат или кога се прибират, ядат ли, тичат ли, спят ли, или дали колегата пак ги е напсувал.
Ако има нещо важно за разискване, моля, насреща съм.
Иначе, няколко пъти месечно ми е напълно достатъчно да ги чуя ....да не забравя гласовете им, не за друго .     Mr. Green

За протокола:големия ми син от 10 години живее сам, в същия град, виждаме се средно веднъж месечно, при повече ангажименти и по-рядко.Чуваме се маааалко по-често.    Laughing
И изобщо не ми дреме дали някой би ме окачествил като студенокръвна или дребна душица.
Моят живот именно затова е Мой, защото го живея както на мен ми харесва.    Grinning
Не според критериите на КАГ, МАГ или както там се самоопределя.

# 395
  • София
Откога сарказмът е забранен във форума? Директните негативни оценки за предпочитане ли са?
Доста народ обсъждаше надълго и широко как не би търпяла свеки като КАГ, а когато тя реагира - колко сме обидени
Споря си заради спора, а не защото подкрепям нейните виждания.

# 396
Откога сарказмът е забранен във форума? Директните негативни оценки за предпочитане ли са?
Доста народ обсъждаше надълго и широко как не би търпяла свеки като КАГ, а когато тя реагира - колко сме обидени

Ама какъв сарказъм ви гони, каква ирония, да наречеш хората "дребни душици", защото живеят по различен начин, не е нито едно от двете. И аз да кажа заради спора, иначе ми е все тая. Grinning

# 397
Ох, ама някои от вас много лесно се изнервят  Grinning Изнервени ли си ходите по цял ден?

Впрочем, ако не сте се засегнали от поста на КАТ защо й скочихте? Защо ви пука за мнението на непозната във форум, ако не се считате за дребни душици? Ще каже човек, че сте тийнейджъри, че така скачате. (Това не е обида сега, моля ви, да няма засегнали се  Mr. Green)
Мисля, че разбрах поста й. (Според мен) Просто искаше да каже, че не е голяма жертва да хвърлиш едно рамо за някакви елементарни ежедневни закачки. Похвали се жената какви готини синове има и съпостави това с хората, за които е свръхусилие да вдигнат един телефон.
Аз поне оставам с впечатлението, че доста самостоятелен живот си води и не е от мрънкащите лелки, които все гледат да се изкарат жертва, барем снахата/синът ги съжалят и им помогнат.

Живи и здрави Simple Smile

# 398
Сарказмът не е забранен, но рядко остава без отговор от страната към която е насочен. Нищо обидно не виждам в твърдението, че не бих искала свекърва като КАГ. Със сигурност и тя не би искала снаха като мен. Просто сме твърде различни. Това не означава, че едната е по-добра от другата, а че не е добре да се събират хора с толкова различни ценности и манталитет.

Бамбина, хвалбата не лоша. Тонът беше, хм, как да го кажа, твърде евтин.

# 399
Ох, ама някои от вас много лесно се изнервят  Grinning Изнервени ли си ходите по цял ден?

Впрочем, ако не сте се засегнали от поста на КАТ защо й скочихте?
Скрит текст:
Защо ви пука за мнението на непозната във форум, ако не се считате за дребни душици? Ще каже човек, че сте тийнейджъри, че така скачате. (Това не е обида сега, моля ви, да няма засегнали се  Mr. Green)
Мисля, че разбрах поста й. (Според мен) Просто искаше да каже, че не е голяма жертва да хвърлиш едно рамо за някакви елементарни ежедневни закачки. Похвали се жената какви готини синове има и съпостави това с хората, за които е свръхусилие да вдигнат един телефон.
Аз поне оставам с впечатлението, че доста самостоятелен живот си води и не е от мрънкащите лелки, които все гледат да се изкарат жертва, барем снахата/синът ги съжалят и им помогнат.

Живи и здрави Simple Smile

Защото си е обида и си е за засягане....само защото някой не мисли като нея и не приема нейния начин на живот за единствено правилен.
По нейната "логика" все едно аз да нарека ежедневно звънящите свекърви дребнави, досадни, прилепчиви, нахални, задушаващи и манипулативни и да го "мина" за ирония.
Ами не, не е ирония, нагла обида си е.

# 400
  • при късмета
Няма как да очаква друго, защото тя самата започна с обида.
Иначе самата КАГ, беше една от малкото свекърви в темата, които никога не обиждаха директно, дори се извиняваха при изпуснати нерви и отправена обида. Това време явно е отминало по някаква причина и за това реакциите към нея преди и сега са различни.
Просто не си в темата достатъчно дълго
Както и bambinnah и за това и на нея не са ѝ ясни реакциите. Че чак да сме изнервени по цял ден, не сме. Ама всичко си има пред история и неразбралите я, обикновенно се изказват неподготвени

# 401
... По нейната "логика" все едно аз да нарека ежедневно звънящите свекърви дребнави, досадни, прилепчиви, нахални, задушаващи и манипулативни и да го "мина" за ирония.
Ами не, не е ирония, нагла обида си е.
Аааа, мол'ти се! Живата истина си Mr. Green То нали затова темата е № 82 Wink

# 402
K.A.G. моят мъж се чува с майка си всеки божи ден
Нещо повече, новото ни жилище е срещу нейния блок  Mr. Green Mr. Green Mr. GreenПочти сме в един двор, така да се каже  Joy
Тя си го ангажира доволно- не й пука изморен ли е след 10 часа работа, болен ли е, гладен ли е, има ли пари, децата му къде са и т.н. Simple Smile

Ето това точно е супер неприятно и трудно ще се убедя, че винаги става дума за належащи нужди.
Баба ми беше същата.
Тя си наумява, че ще прави нещо - например, основно почистване в неделя.
Ние с мама сме си планували да идем на разходка, например.
И ставаме в неделя, а тя вече шета и гледа сърдито, защото не сме й помагали, а тя милата сама се трепела.
Оттам нататък или си излизаш и после търпиш да те разнасят по съседите как горката стара жена се гърби, докато тия си веят краката, или прекарваш неделята търкайки прозорци, докато навън пече слънце. Познайте кое се случваше обикновено.

Хора със същите разбирания карат децата си да ходят да копаят всяка събота и неделя въпреки, че цяла седмица са били на работа по 8-10 часа, защото не им се ще да се откажат от няколко декара градина, която отдавна не могат да стопанисват сами. Поставят младите в ужасно неприятна ситуация, в която ако решат да помагат се отказват от малкото си време за почивка и от това да имат нормален живот, а ако решат да откажат "оставят мама и тате да се трепят".

Ей такива неща са ми непонятни и не мога да разбера хората, които на главата си ще стъпят само и само да направят живота на децата си една идея по-напрегнат и изтощителен.

# 403
Ама ако не се разпознавате в думите й, обидата не е за вас.
Хората тенденциозно обиждат - директно или косвено, други хора, които живеят по различен начин от тях. Аз лично го усещам като жертване на собствения ми вътрешен мир, ако тръгна да се връзвам на всеки такъв.

П.С. Аз нямам желание за предистория. Не ми допада затапването на потребителки в стил "ти ли беше оная, която има 15 кила в повече/седеше права докато свекърът й вечеря/мъжът и я издържа". Коментирам конкретен пост само, не ми е важно от коя потребителка е, та затова явно егото ми се обади и реших, че ще съумея да внеса свежа гледна точка, непредубедена от предишни изпълнения.

А по повод на това, че темата е 82... не мога да ви кажа колко вечери съм седяла и съм се хилила с глас на бисерите тук, къде от чиста забава, къде от шок. Готина е темичката, нека не си я разваляме  Hug

# 404
  • при късмета
Ама ако не се разпознавате в думите й, обидата не е за вас.

Това не е така. Всеки може да оспорва невярно според него твърдение, без да го приема лично, а като факт. КАГ определи като факт, че са дребни душици, необаждащите се ежедневно на родителите си, а ние оспорваме твърдението. Просто е.
Може да не ти се занимава с предистория, но това не я прави да изчезва

Общи условия

Активация на акаунт