С какво ви дразнят свекървите- 82

• 72 055
  • 802
  •   1
Отговори
# 375
  • при късмета
Изобщо не е нужно родител-дете отношенията да са отчуждени, за да не се чуват и виждат ежедневно, или хайде често, според представите на всеки. Понякога (а май вече става норма, вместо изключение) е чисто физически и логистично невъзможно. Обаче трябва да се порицаят, защото не живеят в двора на свекървата.
При наистина отчуждени отношения и в един двор да бяха, пак щяха да се подминават, като неприятни съседи и толкоз. И обратно, хората си поддържат нормални връзки и отношения и от разстояние.
Не може някой да бъде категоризиран като "дребна душица", защото живее далеч или в момента има друго, по-належащо на главата си, от това да стои на телефона със самотен родител, ако този родител няма физ. нужда от това, при критични ситуация.
Разбирам, че в малките градове това е норма, но защо се налага така на всички? Допускам и, че снахата на КАГ е възпитана по същия начин като нея, заради малката общност в която живеят и няма проблем с такъв модел, защото го е приела преди дори да се замисли. Сина ѝ си е взел местна жена и затова нямат проблеми. Обаче ако другия вземе "чужденка", тогава ще разбере какво е сблъсък на манталитети и традиции. Оплакванията на КАГ тогава ще са далеч от "снахата не ме покани да седна като отидох у тях"

# 376
Разбирам, че в малките градове това е норма, но защо се налага така на всички? Допускам и, че снахата на КАГ е възпитана по същия начин като нея, заради малката общност в която живеят и няма проблем с такъв модел, защото го е приела преди дори да се замисли. Сина ѝ си е взел местна жена и затова нямат проблеми. Обаче ако другия вземе "чужденка", тогава ще разбере какво е сблъсък на манталитети и традиции. Оплакванията на КАГ тогава ще са далеч от "снахата не ме покани да седна като отидох у тях"
Малка е вероятността от идване на "чужденка" в семейния двор. За да приемеш подобен модел на съжителство, трябва да си ОК с определен начин на живот и ценности. Точно този модел не е особено популярен сред младите. Признавам си без бой, че колкото и да ме привлича даден мъж, ако той има намерението да ме заведе в общия двор, макар и с отделни жилища или в апартамент в блока на неговите родители, бих го зарязала без да ми мигне окото. Би било взаимна мъка да съжителстваме с човек, с когото имаме толкова различни критерии за живота.

# 377
  • при късмета
А представи за ужас на КАГ, новата снаха вземе, че ѝ заведе детето далеч от нея?
Именно защото все по-малко жени приемат този модел, е много по-малко вероятно и другата снаха да го направи. Ако жените си правят подобни сметки, то мъжете изобщо не регистрират такива неща и им е по-трудно да мислят в такава перспектива, по-лесно тръгват на където каже жената. В общия случай, не се отнася за всички и най-вече не се отнася за мамин муньо, който е затвърдено програмиран, че трябва да се случат нещата по модела на свекървата

# 378
Точно програмирането от наша страна на това, което трябва да се случи с децата ни, нерядко е в основата на разни драми и разочарования. От друга страна, сигурна съм, че на всяка от нас ще ѝ е криво, ако детето ѝ барабар с половинката си отиде да живее на другия край на света. Австралия, например. Но не всяка ще се увеси за ръкава му, дърпайки го да остане. Образно казано.

# 379
Точно програмирането от наша страна на това, което трябва да се случи с децата ни, нерядко е в основата на разни драми и разочарования. От друга страна, сигурна съм, че на всяка от нас ще ѝ е криво, ако детето ѝ барабар с половинката си отиде да живее на другия край на света. Австралия, например. Но не всяка ще се увеси за ръкава му, дърпайки го да остане. Образно казано.

Моите родители подкрепиха емиграцията ни по всякакъв начин. Друг е въпросът, че за мен беше трудно да се разделя с тях, а и на тях. Никога не са ме карали да се чувствам виновна, но и аз никога не се откъснах от тях напълно.

Имам си моите болки, заради заболяването на майка ми и невъзможността ми лично да се грижа за нея, с които ще трябва да живея, но....

# 380
  • при късмета
Успяват да програмират някого, който си е безхарактерен по рождение. Т.е. има предпоствака за това и родителя я използва съвсем целенасочено. Със силните характери не се получава, независимо от родителя.
Иначе, със сигурност никой не иска след време детето и внуците му да са далеч, но понякога така става. В последно време, все по-често.
Майка ми например много по-често се обажда на сестра ми, ей така да ги чуе, именно защото са в чужбина. На мен звъни като ѝ трябва нещо. Тя и сестра ми ѝ звъни, не е само майка. И това е при положение, че не са толкова далеч и си идват поне 3 пъти годишно и не за по седмица, а за по-дълго.
Обаче за свекърва като КАГ, изобщо недопускаща нещата да се случат по различен начин, от този, който тя смята за правилен, то и отиване на квартира на съседната улица ще е все едно снахата е замъкнала мамин златен в Аляска

# 381
Точно за теб се сетих, Даун. И да, не трябва да караме децата си да се чувстват виновни затова, че отлитат, за да си правят свое гнездо. Колкото и да ни е криво, нормално е да отлетят и да си подреждат живота сами. Спомням си как водех за ръчичка сина ми да слиза по стъпалата, докато един ден той не се дръпна и не изломоти на бебешки:"Сам! ГолАм!" Така че, редно е да пуснем ръчичката и да спрем да водим.

# 382
Тази КАГ е голям трън в някои части на някои потребителки Mr. Green

# 383
  • София
Абсолютно съгласна. Свекърът ми можеше да спести и на себе си (основно), и на околните много драма, ако не беше подходил толкова високомерно.

# 384
Ахам Grinning
И докато тя пуска стрелички напосоки, всичките тук припознали се се разсипват да й правят дисекция на нея, на синовете й, на снахата, на двора, на къщата... и да я обиждат директно. Само се чудя защо! Ако наистина са убедени, че са прави и безгрешни, защо се засягат и защо после се обясняват на 10на страници.

# 385
А нямаше да бъде, ако не пускаше ехидни подмятания по тези, които имат различни схващания от нея. Квалификации като "дребни душици" също не допринасят за изграждането на позитивен имидж.

# 386
Не съм и очаквала да се  разбере  иронията ми, Аз не мога да нарека по друг начин хора,  които смятат родителите си за досадни и им е много изнервящо да им се обадят. Какво остава пък и да се ангажират с тях. То ще е направо бреме.
Могат да си ме опровергават , колкото си искат.

# 387
  • София
Не съм и очаквала да се  разбере  иронията ми, Аз не мога да нарека по друг начин хора,  които смятат родителите си за досадни и им е много изнервящо да им се обадят. Какво остава пък и да се ангажират с тях. То ще е направо бреме.

Предлагам друга гледна точка: Може би иронията ти е напълно ясна, но просто има хора, които не са съгласни.

П.П. С какви хора общуваш след като допускаш, че ирония на такова ниво може да бъде неразбираема?

# 388
Не съм и очаквала да се  разбере  иронията ми, Аз не мога да нарека по друг начин хора,  които смятат родителите си за досадни и им е много изнервящо да им се обадят. Какво остава пък и да се ангажират с тях. То ще е направо бреме.

Някой в темата е твърдял това? Дали може цитат, че не успявам да намеря?

# 389
  • София
Може би го приемаш повече като родител, т.е. си представяш как наричат теб "досадна".
Ами понякога наистина стават такива, като са ни родители, да не са безгрешни? Особено с годините обикновено избуяват недостатъците в характера.
Ако някой ти звъни всеки ден, не значи автоматично, че е много загрижен, както и нежелаещият да води всекидневни празни разговори - не е задължително непукист, който не се интересува за теб. Ако трябва да избирам за себе си - предпочитам втория тип.

Общи условия

Активация на акаунт