С какво ви дразнят свекървите- 82

• 71 116
  • 802
  •   1
Отговори
# 735
  • Наблизо
Тези, които ги противопоставят не са снахите, а на практика свекървите
А снахите,които правят сметка на свекърите как си харчат парите,защо не са им купили апартамент,защо не искат да им гледат децата и прочие къде ги забравяме?Или това в кръга на нормалното щом е снаха.

# 736
  • при късмета
А снахите,които правят сметка на свекърите как си харчат парите,защо не са им купили апартамент,защо не искат да им гледат децата и прочие къде ги забравяме?Или това в кръга на нормалното щом е снаха.
За такива май само се носят легенди. В темата не е имало реален такъв случай (на подобни претенции написани от потребител) от поне 3 години, ако не и повече. В реала също не познавам снахи с такива очаквания по презумпция.

Но и реален случай като вашия не бях срещала, ако ти беше тази, която се гордееше, че сте изгонили някаква снаха от вашата рода, та свят шарен, може и от описаните теб примери още да се намират. Но не са правило в никакъв случай

# 737
Всякакъв вид отношения зависят от възпитание, уважение и интелигентност не на последно място. С моята свекърва се виждам рядко, но и се обаждам на нейни празници. Дори съм й купила вече подарък за рождения ден месец по-рано. Но не бих позволила дом, защото не е нужно и не бих могла да искан толкова много. Сигурна съм, че биха ни помогнали, но ние сме млади и здрави хора, смея да твърдя със стабилни финанси и ще се справим. От друга страна майка ми е тъща, ще бъде и свекърва след време, живот и здраве. Понякога я хващам да се изказва как да кажа, не особено добре за приятелката на брат ми. И я смъмрям припомняйки и, че има и дъщеря. По-възрастното поколение има различни разбирания, но ако знае, че при мен не може да се намеси, то при брат ми чат пат пробва и знае как да го работи. Но виждам, че има напредък и гледа да не се меси никъде ако не я питат. По-трудно е с жени, които имат само момчета. Сякаш са забравили колко е трудна обратната връзка. Но, както КАГ каза, аз най-малкото я уважавам безкрайно за прекрасния мъж, който е създала, отгледала и възпитала. И аз ще дам всичко от себе си да бъдем в добри отношения.

# 738
  • Наблизо
За такива май само се носят легенди. В темата не е имало реален такъв случай (на подобни претенции написани от потребител) от поне 3 години, ако не и повече. В реала също не познавам снахи с такива очаквания по презумпция.

Но и реален случай като вашия не бях срещала, ако ти беше тази, която се гордееше, че сте изгонили някаква снаха от вашата рода, та свят шарен, може и от описаните теб примери още да се намират. Но не са правило в никакъв случай
Е как ,преди месец или малко повече имаше една снаха,която се оплакваше от свкърва си,която ходела да работи по половин година в чужбина и не щяла да им помогне за апртамент ,а ''било редно''.

# 739
И беше "наритана" от всички, пишещи в темата.
Тя и Радика правеше сметки на свободното време на свекърва си и получи същото отношение.

# 740
  • при късмета
Възможно е и да съм пропуснала. Ако са я насмели набързо и е писала малко. Но това пак не прави правило такива снахи, нали.
Не каза ти ли се хвалеше, че сте изгонили снаха

# 741
  • Наблизо
Не,не сме ние гонили снаха.Ние сме с градската принцеса,която се срамува от свекърите си,които са селяни.

# 742

Снахата, каквато и да е, това е избраницата на синът и ще трябва да се уважава.
А и свекървите са зрели жени, би трябвало да знаят, как да се държат с едно младо момиче,да не го дразнят. Да се сещат, че и снахата е дете, както и синът им. Трябва да мине време, докато снаха и свекърва свикнат една с друга, и е важно свекървата да прави компромиси, за да не се стигне до кавги и тежки думи.
А свекървата въобще да не си позволява лоша дума за снахата, от това зависи и контактът и със семейството на синът и. Не може да плюеш майката и да искаш внуците да те уважават.

# 743
  • при късмета
BeautifulM, не съм запомнила съвсем точно. Не сте изгонили снахата, отървали сте се от нея. Каквото и да значи.
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=969293.msg34787694#msg34787694
Аз и с това не бих се хвалила, ама ти щом смяташ, че е за хвалене

# 744
  • София

А и свекървите са зрели жени, би трябвало да знаят, как да се държат с едно младо момиче,да не го дразнят. Да се сещат, че и снахата е дете, както и синът им. Трябва да мине време, докато снаха и свекърва свикнат една с друга, и е важно свекървата да прави компромиси, за да не се стигне до кавги и тежки думи.
А свекървата въобще да не си позволява лоша дума за снахата, от това зависи и контактът и със семейството на синът и. Не може да плюеш майката и да искаш внуците да те уважават.

Защо ли съм останала с впечатлението, че най- добре работи пословицата: " Каквото повикало- такова се обадило"?
Сигурно, защото съм била снаха 45 години.
Затова, бих те коригирала малко- снахата също трябва да не дразни.
Което може да стане само, ако е научена първо да се огледа, ослуша и види зелената светлина, за да премине с тежест.
Що се отнася до лошата дума- за всичките години с мъжа ми, не съм си позволила да оплюя свеки тотално, дори и когато напълно си го беше заслужила. Защото онази приказка за кръвта и водата е вярна и колкото да са си ядосани един на друг, майка и дете винаги ще се разберат, винаги единият ще скочи да защитава другия, ако някой го нападне.

Та, да знаеш, че не може да плюеш майката и да искаш синът ѝ да те уважава.

# 745
  • София
В днешно време снахите въобще не са млади момичета, поне в повечето случаи. Съдя по категоричните и безапелационни мнения тук.
А ако е "младо момиче" - значи няма меродавно мнение по всички въпроси и може да не се фръцка при всеки даден съвет, защото нейните разбирания за семейството в много случаи са инспирирани и подкрепяни от нейната мама, която сигурно с нищо не е по-добра от другата мама.
И колкото и да скачате - повечето жени са такива само със свекървите си, мама е съвсем друго нещо. Да се чудиш как една и съща жена едновременно е гадна свеки и прекрасна тъща.

# 746
  • Наблизо
BeautifulM, не съм запомнила съвсем точно. Не сте изгонили снахата, отървали сте се от нея. Каквото и да значи.
А,тази е друга.И не е снаха,а беше ''приятелка'' на девер ми.Като редовно му изневеряваше и крънкаше за пари,за да я издържа.Един от любовниците й я хареса повече и тя заряза нашия мухъл.Слава богу.

# 747
И свеки и мама е добре да запазят дистанция, още повече в началото, за да може младото семейство да си изгради собствен бит, да се напаснат един с друг. Това не винаги се случва и проблемите започват.

# 748
  • при късмета
Скрит текст:
В днешно време снахите въобще не са млади момичета, поне в повечето случаи. Съдя по категоричните и безапелационни мнения тук.
А ако е "младо момиче" - значи няма меродавно мнение по всички въпроси и може да не се фръцка при всеки даден съвет, защото нейните разбирания за семейството в много случаи са инспирирани и подкрепяни от нейната мама, която сигурно с нищо не е по-добра от другата мама.
И колкото и да скачате - повечето жени са такива само със свекървите си, мама е съвсем друго нещо. Да се чудиш как една и съща жена едновременно е гадна свеки и прекрасна тъща.
Не е съвсем така. Сега никоя не възпитава дъщеря си да е безгласна буква в семейството и само да слуша и изпълнява. И добре, че е така. Сегашните 20 годишни примерно (нищо, че създаване на семейство в тази възраст вече е изключение) са много по-добре осведомени, по-мислещи и много по-оправни от 20 годишните преди 25-30 години да речем.
Иначе да, за отношенията снаха-свекърва има значение, че сега въпросните снахи са в по-зряла възраст.
Скрит текст:
А,тази е друга.И не е снаха,а беше ''приятелка'' на девер ми.Като редовно му изневеряваше и крънкаше за пари,за да я издържа.Един от любовниците й я хареса повече и тя заряза нашия мухъл.Слава богу.
Ами не знам. Написала си го все едно родата има някаква заслуга за отърваването от снахата. А сега пишеш, че на практика сама си е тръгнала. Още тогава ми направи впечатление грозното изказване и даже те питах, но ти не отговори. На тази хронология смятам, че сега даваш някаква версия уж приемлива и извърташ

# 749
  • София
Скрит текст:
И колкото и да скачате - повечето жени са такива само със свекървите си, мама е съвсем друго нещо.
Да се чудиш как една и съща жена едновременно е гадна свеки и прекрасна тъща.
Без проблем. Майка ми е така. Плюеше по снаха ни – когато брат ми беше сгафил нещо, снахата беше виновна; когато двамата бяха направили нещо хубаво – браво на брат ми. С мъжа ми, обаче, се държи и се е държала много добре. А сега, когато не ѝ говоря, ѝ е пръв любимец. Той ѝ се връзва, де, още не ѝ е свикнал на номерата.
Има и друг момент – към снаха и към зет очакванията могат да бъдат различни.

Общи условия

Активация на акаунт