С какво ви дразнят свекървите- 82

• 71 113
  • 802
  •   1
Отговори
# 720

Анонимната, що не подбра и Уиш за нейните заплахи с тигана, а? Малко на двоен стандарт ми мирише.
Не харесваш моя тиган? Фръц!  Crossing Arms
Той въобще реален ли е тиганя ти или само виртуален,аз второто мисля  и не е страшен такъв.Иначе не бих се закачала с теб.

# 721
Синовната обич и уважение нямат нищо общо с недораслостта на децата / и синове, и дъщери/ и обсебването на майките им. Първото е, как да кажа, отношение-мечта, а второто - просто недоразвитост и на уж голямото дете, и на уж, предполага се, по-опитната и помъдряла, негова майка, някакви неосъзнати комплекси и свръх-глупост с претенции за добро...  Simple Smile

В колко добри отношения може да са двама души, че с години да не намерят подходящ начин на обръщение един към друг?!
За мен такива отношения са една илюзия.Добри са за пред роднините, съседите, колегите или други "наблюдатели", а иначе, вътрешно не могат да се гледат.
 ...
Споделям мнението ти изцяло, Amour.  Simple Smile

# 722
kati v, аз много добре разбирам Ма Ко за какви отношения говори, но няма как свекървата да не е фактор за снаха си по простата причина, че е майка на мъжът й.По същия начин и тъщата е фактор за своя зет, защото е майка на жена му.В крайна сметка, като се създаде новото семейство, родителите не изчезват и това е реалността.Един ден, когато и ако се омъжи дъщеря ми, аз не мога да й заповядам да спре да ме обича, мога само да я посъветвам да се съсредоточи в отношенията със съпруга й.Ако имам месеща се сватя бих посъветвала дъщеря си да не се кара с нея, за да не се превърне във враг срещу майка и син.Това ще бъде само в неин минус.Същият минус би имал и мъжът й, ако се държи зле с мен.Ако единият от младото семейство негодува и настройва партньора си срещу майка му, от една страна му причинява страдание и от друга рискува да получи лошо отношение.Не виждам как една снаха безболезнено може да натири месеща се свекърва.Същото се отнася и за един зет, месеща се тъща.Може да се прояви само известна търпимост и във времето нещата сами да си дойдат на мястото.

# 723
  • София

Анонимната, що не подбра и Уиш за нейните заплахи с тигана, а? Малко на двоен стандарт ми мирише.
Не харесваш моя тиган? Фръц!  Crossing Arms

Завижда!  tooth

# 724
Напълно реален е моят тиган- кулинарията ми е хоби, даже страст. В някой друг живот ще съм собственик на пекарна или на бутиков ресторант и ще готвя и мятам чугунени тигани на воля.  Laughing

Аз разбирам позицията на catarina и не мисля, че човек със здрав разум би я отрекъл. Но в много случаи става въпрос не за нормални отношения, а за някаква малоумна борба за надмощие, в която и снахи, и свекърви се впускат. И в този смисъл, за добро или зло, свекървата (както и тъщата) е фактор- къде пряк, къде косвен, участвайки в контекста и микроклимата на взаимоотношенията.

# 725
Да ,няма да се закачам с теб ,да не прескочиш  насам и ме наложиш два -три пъти с него.то  толкова и ми трябва.
Да  ви кажа нещо,вчера бях на обяд  по повод бал. Дадох си подаръка,в плик,и  повиках другото дете,доста по-малко да дам  и на него.След 10-тина минути бабата направи същото,повика малкото и извади сгънати пари.Мисля си,че е защото видя мен,нямаше да го направи иначе.Търси ги дълго.И от другите гости не видях някой  да даде на малкото нещичко.
Не  че нещо,дреболия,ама...като във вица.

# 726
Боряна, аз съм с едно дете, т.е. не разсъждавам от гледна точка на родител с две деца. Може и да греша, но ако ходим на празник на едно дете, не нося на брат/сестра, ако има. По принцип не нося никога шоколади и други сладки неща към подаръка, а само нещо лично за детето, което има празник. Най-много да взема плодове и/или сок, но ги давам на домакините.

Така уча и дъщеря ми - че не може да очаква всеки път някой като дойде у дома да й носи подаръци/лакомства и т.н.

Иначе жеста ти е мил, няма нищо лошо в това, което си направила.

# 727
Благодаря, че разбра позицията ми Уиш.В подобна „борба“ за надмощие победители няма.Всички са губещи.Печелят само, ако не забравят кой какъв е за другия.Снахата също е фактор за свекърва си, защото синът й обича жена си.Същото се отнася и за зет и тъща.Това също не бива да се забравя от никой.За това писах за обич в идеалния случай и търпимост по-скоро в реалния.

# 728

Въпрос на предпочитания. Wink  Нещо против?

# 729
Никога не съм делила тези две деца-голямото е доведено.Била съм на празник на малкото-същото  е.Същото е -само за малкото даваха.И много се зарадва майката на жеста да дам нещо и  на нейното.Те  са общи деца реално,двамата ги отглеждат и  са си свършили работата всякак.Ходила съм често   у тях,да  се видя с някого,по повод и  без повод.Винаги нося по две-шоколад ,сладолед(освен ако не е кутия) и  искрено се радвам на това семейство млади хора.Разбира се,всеки има мнение и  го отстоява.Моето е такова-да има нещичко  и за другото дете,което не  е обект и повод за срещата.Не  само при тях го правя.
Мое  мнение,нищо повече.Не  бих издържала поглед на дете,за което нямам нищо,при условие,че за другото давам.
За  това,че не всеки път може да получава нещо си права.Плодовете също са решение,и  това съм носила,по две пак.Но  това малкото научих от бебе и  ми проверяваше чантата някога,защото знаеше,че нещо нося,дребно ,евтина играчка или лакомство.
Вече не си търси,но и аз не ходя както преди често.

# 730
Моето е такова-да има нещичко  и за другото дете,което не  е обект и повод за срещата.Не  само при тях го правя.
Мое  мнение,нищо повече.Не  бих издържала поглед на дете,за което нямам нищо,при условие,че за другото давам.
Деската наистина е права, че не е добре детето да се учи всеки път да очаква подарък, ама и аз като тебе правя.

# 731

Не харесваш моя тиган? Фръц!  Crossing Arms
Напротив, много го харесвам и искам да ме отделят същото внимание.  Mr. Green
Но явно няма да ти се получи, ма ко е с връзки, за разлика от теб.  Joy

Въпрос на предпочитания. Wink  Нещо против?

Всъщност не. Нямам високи очаквания към човек, на когато не му стиска да застане с ника си. Wink

# 732
  • при късмета
Аз никъде не изключвам обичта на порасналото дете към родители и обратно. И според мен не трябва двете изобщо да се противопоставят. Но продължавам да смятам, че в едно младо семейство няма място за родители. То е повече от ясно, че никой няма да си прекъсне връзката с родителя, като се е оженил. Но решения, разбирания, общ бит, ежедневие, къде ще почиват, ще ходи ли детето на градина и какво и кога ще яде, са изцяло решения на родителите. Там нямат място мненията, а пък да ние говорим за налагания, ако не съвпадат с тези на снахата, на свекървата. Защото ако има разминавания с нейната майка, жената много по-лесно и твърдо би ги преодоляла. Като има такива със свекървата, нещата стават много по-сложни. И точно тук идва момента, че свекървата изобщо не може да е фактор в тези решения или разбирания.
Обичта родител-дете не изключва ненамеса в младото семейство. Напротив, може да съществуват паралелно. Тези, които ги противопоставят не са снахите, а на практика свекървите

# 733
  • София
Ма ко е фрапантен пример за парадоксите в нашата държава и в бита ни, разбира се.
Жена, която никога не е имала свекърва, се изживява като гуру в отношенията между двете " институции".
И пише трактати, и набива канчета, че и се позовава на предишните си " нАучни разработки". Mr. Green

Напоследък стана ясно, че изпробва теориите си върху собствената си майка, при това- успешно, за съжаление на женицата.
Но пък, мъжът ѝ е извадил късмет, че майка му не е жива и не трябва да седи между чука и наковалнята.

# 734
  • при късмета
Не absurT, няколко пъти вече ти се каза и не само от мен, че изживяващия се като последна инстанция си ти. И не само в тази тема, а във всички от рездлела, поне няколко страници назад

Общи условия

Активация на акаунт