С какво ви дразнят свекървите- 82

• 71 115
  • 802
  •   1
Отговори
# 705
  • при късмета
Даун, къде прочете "шамари"?
Сега видях, пропуснала съм една буква през телефона

# 706
Даун, къде прочете "шамари"?

В твоят пост  Shocked.

# 707
  • при късмета
Грешката е моя, телефона е спестил една буква. Да се чете, че универсалното лекарството е "шамариН"
И поста разбира се е шега и при двата варианта. Виждам, че повечето са разбрали

# 708

Предпочитам си нашите отношения без обръщение, отколкото обръщение без общуване.

Аз влизам рядко тук, признавам си за да се посмея, извинявам се за което, наистина. Но специално при снаха ти две неща, много ме впечатлиха - годините и то бая години, в които са женени със сина ти и тя няма никакво обръщение  към теб и това, че като те видят права, не ти казват да седнеш. Ми то чужд човек като е, ще му кажеш "седни бе, защо стоиш прав". При теб си спомням, че май около 20 минути беше стояла права и ни син ти, ни снаха ти се сещат да те поканят.
Аз лично това с обръщенията не го разбирам. Не мога да ти представя години наред да се объщам с "абе, ти, аааа" и т.н. Ако си далеч примерно и трябва да извикаш човека към когото не се обръщаш никак, как го правиш за бога? Ставаш и отивааш с пръстче да го побутнеш и да му кажеш : "абе еди какво си, що си".

Иначе ти пожелавам все така да имате прекрасни отношения, макар и без обръщение.

# 709
  • София
Това със специалната покана да седнеш в дома на роднините и близките си, за мен е излишно престараване.
Свекърва ми се беше опитала да го играе обидена, дошла за седмица на гости, че не съм я поканила официално на масата, след като съм я наредила и сипала за всички.

# 710
  • при късмета
Аз и тогава казах, не очаквам когато съм поканила някого в къщи, той да стърчи прав. Ако е някакво супер специално празнуване и гости, които не са такива често, ще ги каня да седнат специално. Но родител, приятели и чести гости, се подразбира, че като е поканен да влезе, няма нужда от изрична покана да седне

# 711
Защо бих седяла права в дома на близки, които са ме поканили да вляза? "Здравей, заповядай, влез" - насочват ме към хола. И аз ще застана насред хола и ще чакам да кажат "Заповядай, седни!"? Никога не би ми хрумнало.

Има хора - и сред снахите, и сред свекървите - които обичат да правят конфликти и циркове и биха ползвали всяка дребна възможност да се развихрят. Не визирам някого от темата.

Последна редакция: нд, 28 май 2017, 21:14 от Nickkie

# 712
Двоен пост, събирам с предния.

Последна редакция: нд, 28 май 2017, 21:13 от Nickkie

# 713
А защо изобщо чужди свекърви, трябва да набиват канчетата на чужди снахи? И още повече защо изобщо свекървата да е фактор за снахата? Ами за мен не е. Снахата живее и гради семейство със сина и трети не е нужен изобщо. Като има трети и четвърти, те не са възрастни.
Та свекървите на повече от "добър ден" и "довиждане" трябва изобщо да са доволни, а те претенции имат за обръщения, кръстени на тях деца, къде да живеят младите, разчет кой харчел парите и на специално отношение към нейно светейшество - свекървата и прочие.
Ами все по-малко ще го получават туй и то. Ако искат да свикват, ако не искат да не свикват

Защото е  родител на мъжът й и ако снахата не е забравила, че има родна майка и съпътстващото чувство на обич към нея, лесно може да схване привързаност между майка и син.Съответно да прояви съпричастност.Ма Ко, хората се обичат и това не е предразсъдък или липса на напредничавост.Дори далновидност не е, а основа за едни добри отношения протичащи в разбирателство и взаимно уважение.Изхождайки от себе си, винаги съм считала, че деца и родители, дори да не го афишират открито,  дълбоко в себе си много се обичат и присмехът тук е напълно неуместен.
Исках само да  подсетя за тези неща теб и оплакващите се в темата снахи.

# 714
Добре е да не забравяме, че както ние се обичаме с родителите си, така и мъжете ни обичат своите и те синовете си. Това е най-силната обич родител-дете! И факта, че вече се пише 82-ра тема с оплаквания снаха-свекърва е показателна, че при такъв конфликт мъжете предпочетат да не взимат страна и двете пепелянки да се оправят. Вчера с изумление прочетох, че някакъв синковец оставя спестените пари от семейството си при мама за по-сигурно. Да не ги харчела жена му. Това е положението! За себе си искам никога да не стигам до сериозен конфликт с "маминка" , защото няма да има победител. Тази "борба" се води от древни времена и е описана в световната и българската литература и в повечето случаи снахата е в "партер".

# 715
Ако мъжът ми дава спестяванията си на мама, да му ги пази, ще й го пратя бонус.
Такава видна простотия дори няма да коментирам.
Парите на мъжа ми харча аз.
Мама харчи парите на тати.
Свеката харчи парите на свекъра.
 smile3508

# 716
А защо изобщо чужди свекърви, трябва да набиват канчетата на чужди снахи? И още повече защо изобщо свекървата да е фактор за снахата? Ами за мен не е. Снахата живее и гради семейство със сина и трети не е нужен изобщо. Като има трети и четвърти, те не са възрастни.
Та свекървите на повече от "добър ден" и "довиждане" трябва изобщо да са доволни, а те претенции имат за обръщения, кръстени на тях деца, къде да живеят младите, разчет кой харчел парите и на специално отношение към нейно светейшество - свекървата и прочие.
Ами все по-малко ще го получават туй и то. Ако искат да свикват, ако не искат да не свикват

Защото е  родител на мъжът й и ако снахата не е забравила, че има родна майка и съпътстващото чувство на обич към нея, лесно може да схване привързаност между майка и син.Съответно да прояви съпричастност.Ма Ко, хората се обичат и това не е предразсъдък или липса на напредничавост.Дори далновидност не е, а основа за едни добри отношения протичащи в разбирателство и взаимно уважение.Изхождайки от себе си, винаги съм считала, че деца и родители, дори да не го афишират открито,  дълбоко в себе си много се обичат и присмехът тук е напълно неуместен.
Исках само да  подсетя за тези неща теб и оплакващите се в темата снахи.

Обичта е едно, вмешателството в семейството на младите - друго. Ма ко говори за отношенията свекърва-снаха, не майка-син. Едно е да има елементарно уважение между възпитани хора, съвсем друго да се изисква нещата да се правят точно по твоя начин и да имаш решаващата дума в чуждото семейство. Да перифразирам леко думите й - нормално и редно е свекървата да очаква от снаха си да се държи възпитано и учтиво, съвсем друго е да очаква снахата да приеме нейните правила и виждания по отношение на реда в семейството. Работа на съпрузите е да се напаснат и да си създадат такъв.

Анонимната, що не подбра и Уиш за нейните заплахи с тигана, а? Малко на двоен стандарт ми мирише.

Предпочитам си нашите отношения без обръщение, отколкото обръщение без общуване.
Тук съм склонна да се съглася с написаното от КАГ, че е по-важно да имат добри отношения и подкрепа в трудни моменти, отколкото обръщенията и другото там да два по тертипа а отношенията да са изострени. Въпреки че продължава да ми е странно дългогодишно съжителство без съвсем никакво обръщение.

# 717
В колко добри отношения може да са двама души, че с години да не намерят подходящ начин на обръщение един към друг?!
За мен такива отношения са една илюзия.Добри са за пред роднините, съседите, колегите или други "наблюдатели", а иначе, вътрешно не могат да се гледат.
Дори не мога да си представя да имам добро и позитивно отношение към някого, а цял живот да му викам "Ей, ти, .....!".

Или да го бода с пръст в гърба, както прави Реймънд с тъща си....    Joy

# 718
  • София
Скрит текст:

Защото е  родител на мъжът й и ако снахата не е забравила, че има родна майка и съпътстващото чувство на обич към нея, лесно може да схване привързаност между майка и син.Съответно да прояви съпричастност.
Скрит текст:
Ма Ко, хората се обичат и това не е предразсъдък или липса на напредничавост.Дори далновидност не е, а основа за едни добри отношения протичащи в разбирателство и взаимно уважение.Изхождайки от себе си, винаги съм считала, че деца и родители, дори да не го афишират открито,  дълбоко в себе си много се обичат и присмехът тук е напълно неуместен.
Исках само да  подсетя за тези неща теб и оплакващите се в темата снахи.

А ти защо бъркаш обич между майка и син, с вмешателство на майката в семейството на сина, което семейство се състои от сина, жена му /без значение дали официално са подписвали/ и децата им, ако вече са родени? Каква съпричастност да има една снаха към свекърва си, която С изисква всеки ден отчети кой какво ял, колко ср@ал, какво прал и т.н. битовизми? Или вмешателсвто относно начина на живот, на покупки, без значение дали са за храна, мебели и т.н.?

Говоря по принцип, а не за ситуации споделяни от ма ко, каг, или друга потребителка.

# 719

Анонимната, що не подбра и Уиш за нейните заплахи с тигана, а? Малко на двоен стандарт ми мирише.
Не харесваш моя тиган? Фръц!  Crossing Arms

Общи условия

Активация на акаунт