Борба с ранното остаряване....Как?-3

• 103 072
  • 747
  •   1
Отговори
# 510
Niod са марка на Deciem май са най-високият им клас за козметика за лице. Хвалят ги доста, но аз лично не съм пробвала.
Според мен цената не е хич ниска за 15мл продукт  Rolling Eyes

И аз така реших като видях 15 милилитърчета, но това е серум, според мненията една капка от пипетката на серума стига за двете очи  Rolling Eyes Както и да е, поръчах го аз това чудо, пък ще видим.
Аз не знам кой е моят продукт още, в смисъл такъв, че наистина не храня кой знае какви надежди че крем или серум ще направи някакво чудо с бръчките на 40 годишна жена, със суха кожа, така че ще пробвам и ще видя. Пък за търпелива и последователна ще съм, все пак 100 лв за 15 мл не се преживяват лесно   Crazy

# 511
Сподели мнение после как е серумчето после.
Ако е наистина ефективно и изтрие бръчките, наистина ще си заслужава.  Grinning

# 512
Скрит текст:
Гръцкият крем е третиноин или ретиноидна киселина 0,05% и се казва Airol.
Това се води лекарство, не козметика.

Ако решиш да ползваш, направи си проучване как се маже, колко и т.н. защото има странични ефекти които могат до голяма степен да се избегнат, ако се прилага правилно. В ютуб е пълно с клипове със съвети.
Ако не си ползвала никакви ретинолови продукти до сега, може да започнеш с крем с ретинол и есента да минеш на третиноин примерно.

Много ти благодаря!  Hug
Не съм ползвала и явно съм закъсняла, но по-добре късно, отколкото никога. Аз не съм сбръчкана все още. Две тънки почти незабележими линийки на челото. За съжаление най-проблемна ми е очната зона  Sad  - там имам всичко - торбички, линийки, тъмни кръгове понякога...абе всички "прелести".

В Щатите дали ги има, т.е може ли да се купят от аптека? Имам познат, който ще ходи за една седмица сега и да помоля да ми купи?

Да се разровя аз каква козметика може да ми вземе от Америка, дето тук я нямаме, сега покрай ретинола се сетих.

Последна редакция: чт, 06 юли 2017, 13:29 от Самсара

# 513
На Deciem имах 2 или 3 продукта, но не бяха за мен и не ги довърших... Нещо без което мога, това са за мен продуктите им... Mr. Green
Забелязвам, че повечето от доволните момичета от третиноина са с проблемна или мазна кожа... Няма ли ползвал, но със суха и чувствителна кожа да каже как е? Дали изсушава допълнително?  #Crazy

# 514
Самсара, третиноина е с рецепта в Щатите. Свободно го има в Мексико.

# 515
Забелязвам, че повечето от доволните момичета от третиноина са с проблемна или мазна кожа... Няма ли ползвал, но със суха и чувствителна кожа да каже как е? Дали изсушава допълнително?  #Crazy
Изсушава, да, но след като се премине етапа със сухотата и чувствителността, нещата си идват на място. Просто трябва да се "изстрада" до някаква степен. Има начин да се минимизират страничните ефекти, но си зависи от кожата и по-точно колко е чувствителна, а не колко е мазна на старта.
Вкарва се постепено докато свикнеш, не започваш от началото с ежедневно мазане, а примерно веднъж седмично, после два пъти и така.

# 516
  • Me? I'm a raging sea trapped inside of a raindrop.

Изсушава много, да. Точно гръцкия Аirol съм ползвала няколко зими, кожата ми стоеше като изпръхнала направо, въпреки хидратацията. Отделно не видях никакъв ефект от този крем - нито петънцата ми се повлияха по някакъв начин, нито кожата ми се уплътни. Четейки обаче положителните отзиви в нета, бях решила, че просто гръцкият третиноин е кьопав и тази зима смятам да пробвам някакъв друг, за да видя има ли разлика.

# 517
Как го ползва ш колко време?

# 518
  • София
Аз също пробвах поне два вида третиноин, но ефект не видях. Включих го по схема, постепенно, използвах цяла зима и пролет - почти до края юни.  Не ми повлия нито в посока подобрение на петънца и леки бръчици, нито към подобрение на общото състояние на кожата. Така че при мен не действа също.
Открих далеч по-добри варианти за грижа за моята кожа. Peace

Последна редакция: чт, 06 юли 2017, 16:11 от DonaFlor

# 519
Хм, споделяйте моля какви точно продукти сте ползвали и колко време. Честно казано аз съм изненадана да прочета, че не е имал ефект третиноина.  Thinking

# 520
  • София
Единият го поръчах от eBay - беше от индийските, а другият беше испански. Ползвах ги от октомври до края на април. Купих и този на The ordinary, той като че ли беше най-добре, но го ползвах много малко и го спрях заради силното слънце, че лесно ми се образуват петна. Ще стои в хлафилника до есента, тогава ще го пробвам пак, може би!?
Просто явно на при мен не действа. Наистина никаква разлика не видях.

# 521
  • Me? I'm a raging sea trapped inside of a raindrop.
Как го ползва ш колко време?

Първата година го започнах ноември и го ползвах и лятото, т.е. до края на следващата зима. После започнах да го спирам в края на март и го подновявах октомври, защото петънцата ми се умножиха. Въвеждах го постепенно, точно както е препоръчително, но кожата ми така и не привикна към точно този третиноин.
Между другото и ретиноловите продукти не ми действат по видим начин.  Rolling Eyes

# 522
Самсара, третиноина е с рецепта в Щатите. Свободно го има в Мексико.

Благодаря.

Значи кьорав крем с ретинол няма в Норвегия. Те нали ретиноидите са група, и ретиноловата киселина е най-силния. Това ли е всъщност третиноин?
Кремовете на Авен дори ги няма.

Днес се опитах да чета съставки на кремове - нищо не разчетох, освен вода и глицерин, и алкохол...не стига, че  буквичките са мега-гига дребни, ами и все едно чета на китайски. Ни витамини, ни пептиди...нииищо!
Сетих се, че два месеца не ползвам нищо антиейдж като нощна грижа и реших да се разтърся да си купя нещо, и да чета съставки. Не ми се получи.

Зимата използвах  серума с вит С на Обаджи. Но лятото го спирам.
Има ли според Вас разлика между дневен и нощен крем от една и съща серия? Ползвала съм на Юсерин Хиалурон филър крема, дневния и съм доволна. Видях, че има разлика в състава на дневния и нощния, но дотам. И се чудя дали да не си купя дневния и да си го ползвам като нощна грижа

# 523
Brie, би ли ми припомнила кой третиноид ползваш, ако помня правилно от ebay поръчваш  bouquet

А тонираният крем кой е?

Благодаря предварително  Hug

Fonce, преди поръчвах от иБей, но вече е много трудно да се намери там и цените са баснословни. Понеже в Канада е само с рецепта канадският иБей лови разните индийски продавачи и ги наказва.

Слънцезащитният крем е този:

https://ca.iherb.com/pr/cotz-flawless-complexion-lightly-tinted- … 2-5-oz-70-g/68139

Аз го взех от iherb, там излизаше най на сметка. Много е лек и хубав, лесно се разнася и се слива с тена на кожата. Той е единственият слънцезащитен крем, с който не ми се зачервява лицето след като съм била навън. Явно кожата наистина става чувствителна от третиноина и не всеки крем успява да я предпази.

# 524
Зимата използвах  серума с вит С на Обаджи. Но лятото го спирам.
Има ли според Вас разлика между дневен и нощен крем от една и съща серия? Ползвала съм на Юсерин Хиалурон филър крема, дневния и съм доволна. Видях, че има разлика в състава на дневния и нощния, но дотам. И се чудя дали да не си купя дневния и да си го ползвам като нощна грижа
Защо го спираш лятото вит.С? Напротив, не трябва да се спира. Той не действа екфолиращо, така че няма никаква опастност от вторично пигментиране.

Това което аз знам е, че ретилОЛ е съставка която нанесена върху кожата се превръща в ретиноидна киселина - тоест трябва време усилие от страна на кожата, за да се случи, докато третиноина се усвоява директно.

DonaFlor, на The Ordinary ретиноидът няма нищо общо с тези които се изписват с рецепта. Доста по-слабичък е. На мен ми харесва като усещане и сутрин кожата е мекичка, но няма нищо общо като резултат с ретин, поне при мен.
Струва ми се подходящ за много чувствителна кожа и за някой който иска да включи някаква форма на ретиноид в програмата си, но не и като мен примерно със сериозна нужда от преструктуриране. В момента го ползвам за шията, че там ми е много чувствителна кожата и веднага се раздразва от по-силни продукти.

Последна редакция: пт, 07 юли 2017, 10:21 от Миоки

Общи условия

Активация на акаунт