Борба с ранното остаряване....Как?-3

• 103 083
  • 747
  •   1
Отговори
# 525

Значи кьорав крем с ретинол няма в Норвегия. Те нали ретиноидите са група, и ретиноловата киселина е най-силния. Това ли е всъщност третиноин?
Кремовете на Авен дори ги няма.

Ретин А е третиноин, а ретинолът е друга съставка. Ако търсиш кремове/серуми с ретинол, Полас чойс имат такива, можеш да поръчаш отлайн (доставят в цяла Европа), както и Десием.

# 526
Кой е този The Ordinary ретиноид? Може ли линк? Като е по-слаб предполагам, че може да се започне с него? newsm78

На Полас чойс са много скъпи продуктите, това серум над 65 евро...  #Cussing out И ако няма ефект или не ти понася и отива в кофата... Mr. Green Но те май имаха тестери, ако не се лъжа, и те са скъпи, но поне може да се пробват за по-малко пари...  Wink

# 527
Пола имат тестери и пробни опаковки, а на The Ordinary е това Advanced Retinoid 2%
Идеален е за старт, аз с него започнах. Преди това бях ползвалана Roc крем, но беше преди доста време.

The Ordinary имат и ретинол 1% крем, който също може да пробваш. Аз него не съм, но казват, че е силен, за това ако ще започваш, по-добре пробвай серума първо.

# 528
Тези, които ползвате ретин, слагате ли под очите?
Аз честно казано се притеснявам да не се изсушава повече кожата там...

Brie, а ти всъщност какъв ползваш сега?
Аз също взех две опаковки от ибей в началото на годината, още не съм почнала втората. Всъщност започнах по-рядко да слагам понеже купих на hylamide серумите, както и един уред за мезотерапия, който предполага гелове на водна основа.

Последна редакция: пт, 07 юли 2017, 14:49 от Пит

# 529
Аз съм на 0,05% крем от 1 месец. С него започнах. До скоро през ден, от два дни пробвам всяка вечер и започнах да мажа под очите.
За момента съм се мазала там веднъж - нямам пряка сериозна реакция да не кажа никаква. Ще видим след няколко мазания как ще е. Четох, че няма проблем, ако кожата реагира добре и се започне през няколко дни. Единственото място, на което не трябва да се слага е горния клепач, но може под веждите на линията на костта.
Ще се изсуши кожата, но като цяло изсушаването преминава с времето и кожата се нормализира.

# 530
  • Варна
А тези от нас, които са със себорея удачно ли е да ползват обсъжданите серуми / кремове?

# 531
Може би леките форми, които не дразнят толкова кожата, но най-добре е консултация с дерматолог първо. Знам, че при розацея може, но при себорея не знам.

# 532
Пит, а се бях презапасила от иБей докато го имаше и беше по десетина долара. Индийски е, гелче 0.1%. От него имам още 7-8 тубички.

Също, наскоро ходих при личния ми лекар и му поисках рецепта. Написа ми за 10 тубички ретин гел от по 60 г. Индийските са по 20г. Имам да се мажа за години напред. Laughing

# 533
Когато слагате на лицето дневен или нощен крем,слагате ли и на шията и декжлтето?

# 534
Аз - да. Баба ми едно време казваше, че лицето на жената почвало от деколтето. Joy

Слагам по шията и деколтето от всичко, което слагам и на лицето без третиноина.

# 535
  • Бургас
слагам задължително винаги.

# 536
Когато слагате на лицето дневен или нощен крем,слагате ли и на шията и декжлтето?
Слагам винаги от известно време насам. Понякога ползвам различни продукти за лицето и за шията и деколтето или част от продуктите ми се различават.
Аз лично избягма да слагам киселини на шията често, защото ми дразнят там, но на лицето нямам проблем. Третиноин също не слагам на шията, а за деколтето - сори, ще кара на ретинол, че ще ми дойде нанагорно  Laughing

# 537
Кожата на шията е много нежна, много по-нежна от тази на лицето и третиноина много ми изсушава и дразни. На деколтето не съм се сещала да слагам. Може да мацна малко довечера и да видя как ще му се отрази. Ще дам отчет после. Grinning

# 538
  • Me? I'm a raging sea trapped inside of a raindrop.

Слагам задължително.  Peace Понякога е същият крем, който ползвам за лицето, понякога - специален за тази зона, а напоследък най-често е такъв, който не съм одобрила по една или друга причина за лицето.

# 539
Слагам си третиноин на лицето, шията, деколтето и ръцете. Нямам проблем с поносимостта. А възрастта си личи най-вече по ръцете и шията и е доста грозно, за съжаление. Така че не пренебрегвам тези зони. Peace

Общи условия

Активация на акаунт