Борба с ранното остаряване....Как?-3

• 103 056
  • 747
  •   1
Отговори
# 540
Как успяваш да слагаш на шията? Аз на лицето нямам проблем, дори под очите, но на шията е мисия невъзможна. Дори само с остатъците по пръстите + хидратиращ пак на другия ден ми се появява сърбеж и леко зачервяване. При това съм с 0,05%

# 541
Снощи намазах третиноин по деколтето, днес няма нито сърбежи нито изсушаване. Забравих да кажа, че и аз мажа и по опакото на дланите. Там също нямам реакция. От два дни мажа и под очите, за момента също ми понася добре. Преди няколко месеца бях пробвала там и имах страшно изсушаване и белене, като ми се появиха и временни бръчки, които после се изгладиха.

Само по шията все още не мога. И аз само си избърсвам изцапаните пръсти и пак имам по два-три дни сърбежи и зачервяване.

# 542
  • Варна
Може би леките форми, които не дразнят толкова кожата, но най-добре е консултация с дерматолог първо. Знам, че при розацея може, но при себорея не знам.
Благодаря!
Уф, тази себорея,
Дори на мустакът не мога да му видя сметката с фото епилация.

# 543
Защо го спираш лятото вит.С? Напротив, не трябва да се спира. Той не действа екфолиращо, така че няма никаква опастност от вторично пигментиране.

DonaFlor, на The Ordinary ретиноидът няма нищо общо с тези които се изписват с рецепта. Доста по-слабичък е. На мен ми харесва като усещане и сутрин кожата е мекичка, но няма нищо общо като резултат с ретин, поне при мен.

Спирам го точно, заради страх от пигментиране. Знам, че лятото не е препоръчително да се ползват продукти с вит.С.  А моята кожа е склонна към всякакви такива номера. Пъпка да ми излезе покрай цикъл и остава петно за месеци  Confused

Този ретиноид на The Ordinary е 2% не е ли силен за начало?

# 544
Напротив, точно обратното. Вит. С е антиоксидант и нанесен под слънцезащитата казват, че даже подпомага действието ѝ. Той не ексфолира и не прави кожата чувствителна към слънцето, така че няма опастност да се петносаш.
Серумът на Ординери е доста лек. Аз съвсем спокойно си го слагах на лицето като преди това съм минала с серум с млечна киселина, а сега го ползвам основно за шията, защото не ми дразни за разлика от киселините или другите ретиноли и ретиноиди които имам.  
Той е с някаква нов тип молекули и е доста лек. Не знам колко е ефективен също така Simple Smile но за шията ме устройва идеално за сега.

# 545
  • София
Да, наясно съм, че е различен. Но както писах, и класическите ретиноидни кремове не ми повлияха особено, така че и от този не очаквах чудеса. Аз го ползвах съвсем малко и съм го оставила за другата зима, евентуално.
При мен се оказа, че уникален ефект имат кремовете с ХК на Теоксан. Буквално за три дни кожата ми се промени. Особено след изсушаването с ретиноидите. Така че всяка кожа си има нейни предпочитания.

# 546
Спирам го точно, заради страх от пигментиране.

Голям страх, нали си в Норвегия,
какво ли правят хората в Австралия, Нова Зеландия или Алабама !?!? : ))
Вит. С не предизвиква пигментиране, силен антиоксидант е,

както и ретиноидите  Не предизвикват пигментиране, това е мит за пигментирането от ретиноиди ....

# 547
Така е, както и ретиноидите изсушават докато кожата свикне и се нормализира.

# 548
Пит, а се бях презапасила от иБей докато го имаше и беше по десетина долара. Индийски е, гелче 0.1%. От него имам още 7-8 тубички.

Тука ме изненада, моя е крем. Знам, че има два вида - крем и гел. И някъде четох, че крема е по-подходящ за анти-ейдж процедури, уж Thinking .

Последна редакция: пн, 10 юли 2017, 09:44 от Пит

# 549
До колкото ми е известно, гелът е по-подходящ за мазни кожи, а кремът за по-сухи. Активната съставка е една и съща, така че не би трябвало да има разлика от гледна точка на ефективност.

Аз съм с крем 0,05%. За сега имам съвсем леко засушаване, но в никакъв случай суха кожа и е леко по-чувствителна. Все едно имам съвсем леко слънчево изгаряне и то само на бузите където ми е по-суха кожата по принцип. В Т зоната нямам никаква повишена чувствителност. Нямам и никакво белене, ама грам поне не видимо.
Като цяло ми понася отлично, но и моята кожа по-принцип не е чувствителна.

# 550
сигурно е коментирано, но как точно слагате вит.С, от ампула мажете директно върху лицето преди крема или някакъв по-специален вит С се ползва за козметични нужди Rolling Eyes

# 551
Този от стъклените ампули от аптеката не става за мазане. Купувам крем или серум. За сега не съм намерила такъв, който да ми харесва, честно казано. Все още не съм пробвала много де.

# 552
ясноо, тъкмо бях хвърлила мерник на ампулите вит С на детето  Laughing но явно няма да стане с тях...

# 553
Да, щеше да е прекалено лесно  Joy

# 554
  • София
Donaflor много ме заинтригува с кремовете на Теоксан. Може ли да разкажеш кои точно ползваш, от къде ги купуваш. Препоръчаха ми техния RHA     серум, който съответно е доста скъп и съм в размисли дали да го пробвам и от къде да го взема. Информацията в нета е оскъдна и всяко впечатление от продуктите на Теоксан е от полза. Много благодаря

Общи условия

Активация на акаунт