Страсти – градините в София, кампания 2017/2018 - тема 3

• 77 341
  • 888
  •   1
Отговори
# 180
  • Sofia
Отписването важи ли за деца, които посещават частни ДГ? И изобщо какво трябва да им искам на тези от частната градина, като документи, за да го запиша в новата? ДГ е регистрирана към МОН.

В новата ДГ ще Ви искат здравния картон на детето.
Ако сте давали подобно нещо в ЧДГ е добре да си го вземете когато напускате градината.

# 181
  • София
Отписването важи ли за деца, които посещават частни ДГ? И изобщо какво трябва да им искам на тези от частната градина, като документи, за да го запиша в новата? ДГ е регистрирана към МОН.

В новата ДГ ще Ви искат здравния картон на детето.
Ако сте давали подобно нещо в ЧДГ е добре да си го вземете когато напускате градината.
Не помня за картон, иначе здравно-профилактична карта съм давала, но те се сменят всеки 6 м.

# 182
  • Sofia
Не, не. Точно за здравен картон/ здравна карта говоря (това, което е като книжка, а не хвърчащ лист).

Ние го купихме от книжарницата, педиатърката го полълни и го връчихме в яслата. После от новата ясла искаха да го вземем от старата, и после в градината пак искаха да го вземем от яслата и да им го дадем. Не са ни искали нищо друго. Така че това е единственото нещо, което ще искат да им занесете от предишното детско заведение.

Ако в ЧДГ не сте давали картон, просто ще си извадите нов. Но това ще Ви го искат май чак септември при постъпването.

# 183
  • София
Много благодаря!
Сега пък нов проблем. На таткото са му дали бележка от работата, на която не пише служебна бележка, а удостоверение. Пише фирмата, в която работи, Булстат, изходящ номер, пише, че е по постоянен трудов договор от 2005 г. и даже номер на договора има, но не пише никакъв адрес на фирмата, нито пък район. По принцип с неговата месторабота не кандидатстваме за точки. Дали ще има проблем в градината?

# 184
Много благодаря!
Сега пък нов проблем. На таткото са му дали бележка от работата, на която не пише служебна бележка, а удостоверение. Пише фирмата, в която работи, Булстат, изходящ номер, пише, че е по постоянен трудов договор от 2005 г. и даже номер на договора има, но не пише никакъв адрес на фирмата, нито пък район. По принцип с неговата месторабота не кандидатстваме за точки. Дали ще има проблем в градината?
Не, няма да има.

# 185
Здравейте,
Има ли краен срок, ако искаме да се отпишем на място в градината в която сме класирани?Дали е до 26ти май, както и записването, че изобщо не намирам такава информация?

# 186
Здравейте,
Има ли краен срок, ако искаме да се отпишем на място в градината в която сме класирани?Дали е до 26ти май, както и записването, че изобщо не намирам такава информация?
Естествено, че е до тогава. След приключване на работното време на градината, местата на незаписалите се се обявяват за свободни за следващо класиране. Това води до санкция за незаписаното и неотказало се дете, като му намалява точките при следващо кандидатстване.

Последна редакция: ср, 17 май 2017, 19:16 от Magairlin

# 187

Здравейте! Според вас гледат ли в някаква система,дали наистина живееш на адреса? Казуса ми е следния, имах настоящ адрес, но подадох молба за развод в друг град (за да стане по-бързо) и трябваше да направя настоящ там, за да мине номера пред съдията. Та ако им занеса стария документ отпреди месец за настоящ в София, дали ще гледат някъде в система,че съм го сменила закратко?

# 188
  • София

Здравейте! Според вас гледат ли в някаква система,дали наистина живееш на адреса? Казуса ми е следния, имах настоящ адрес, но подадох молба за развод в друг град (за да стане по-бързо) и трябваше да направя настоящ там, за да мине номера пред съдията. Та ако им занеса стария документ отпреди месец за настоящ в София, дали ще гледат някъде в система,че съм го сменила закратко?
На ваше мясро бих отишла още днес, ако пред съдията е минало и бих си върнала стария настоящ. Става за 1 час ,а срокът за записване свършва др. седмица. Не рискувайте. Няма такова " смяна за кратко"

# 189
Ако гледаха в някакви системи, изобщо нямаше да има нужда от носенето на един топ хартия с документи. Според мен спокойно може да си ползвате адреса от миналия месец, щом имате документ.

# 190
Здравейте!Отидох да запиша дъщеря ми в градината в която е класирана.Бях подготвила всички документи,но там ми казаха че нямат заявления за записване и ме отпратиха да дойда за друг ден.Ядосах се,защото,как е възможно в период на записване да нямат заявления и да ни разкарват по няколко пъти.Иначе ми взеха документите,които бях подготвила,но дъщеря ми още не е записана.На някой случвало ли му се е нещо подобно?

# 191
  • София
Здравейте!Отидох да запиша дъщеря ми в градината в която е класирана.Бях подготвила всички документи,но там ми казаха че нямат заявления за записване и ме отпратиха да дойда за друг ден.Ядосах се,защото,как е възможно в период на записване да нямат заявления и да ни разкарват по няколко пъти.Иначе ми взеха документите,които бях подготвила,но дъщеря ми още не е записана.На някой случвало ли му се е нещо подобно?
принтирайте си завлението и отидете още днес. Не е кой знае каква драма. Принтера им не работи и нали са супер неуки бабките и не могат да си го оправят сигурно.

# 192
Заявленията се генерират автоматично от системата. Директорката не е искала да харчи тонер и хартия и затова ви е отпратила. Някои ДГ предпочитат този вариант.

# 193
brin de muguet Системата дава възможност новата директорка да впише детето. Там статуса му ще е "записан, но не посещава". През това време си стои записан в старата. В момента, в който старата го отпише, просто старата градина отпада, а в новата статуса му ще се промени на "посещава" в момента, в който физически наистина е в групата си. После вече директорките имат задължението да си ъпдейтват тези статуси, тоест да се отпише от системата в старата градина. Тогава вече вие сте си в новата и това не те притеснява.
Не и ако от старата градина се отпише на място детето, та чак и удостоверение за преместване да му се издаде. Аз затова питах luce дали имат намерение да посещават старата градина или направо септември месец в новата.

Детето ми няма да посещава старата градина през лятото,а в новата смятам да го пусна когато си е неговата група, и без това ще има момента на стрес - нови деца, нови госпожи, нови градини, ще му спестя сборните групи. От старата "бягаме" заради супер агресивно поведение на дете, което постъпи в групата - с поведенчески проблеми според директорката и родителите му, които се изразяват в хапане,бутане, ритане, скубане на кичури коса, разкъсване на блузи на останалите деца  ooooh!, не ми се говори, не може да говори (трябва да  е на 5 нещо защото е набор 2012), опитах с добро - родителски, разговори, само аз и още няколко родители смятаме, че има проблем, другите родители вдигат рамене или казват да не се вживявам толкова, смятам, че съм длъжна да се погрижа за безопасността на детето си и затова на есен сме в нова градина.

Ще споделя какво ми е казала и директорката от старата градина когато се срещна с нея.

Благодаря на всички, които се отзоваха с информация  bouquet bouquet bouquet bouquet bouquet bouquet

Привет, само за информация да споделя, че днес отписах детето си от старата градина. Вчера вечерта отидох при директорката, която ми каза да напиша заявление за отписване от детска градина свободен текст (в нормалните градини, в сайтовете им има такива бланки) и да го представя в касата. Днес сутринта направих както ми беше казано, платихме си за дните посещение през май, имаше малко нервно положение защото от новата градина ми казаха да поискам удостоверение за отписване, а от настоящата ми казаха, че дават само за деца от задължителна предучилищна подготовка, в крайна сметка написаха удостоверение, че детето е посещавало градината до вчера (така поисках) и че нямаме финансови задължения и утре ще ходим да записваме сина си в новата градина. Детето ни няма да посещава сборни групи през лятото в старата градина поради изброените от мен причини по-горе. Дано всичко е наред  Peace и тази информация е полезна за някой  Peace

# 194
То изрично пише настоящия адрес да е преди датата на класирането, затова ако дам нов няма да ми приемат

На ваше мясро бих отишла още днес, ако пред съдията е минало и бих си върнала стария настоящ. Става за 1 час ,а срокът за записване свършва др. седмица. Не рискувайте. Няма такова " смяна за кратко"

Общи условия

Активация на акаунт