Страсти – градините в София, кампания 2017/2018 - тема 3

• 77 344
  • 888
  •   1
Отговори
# 165
  • София
Аз направо се обадих в новата градина да попитам и ми обясниха, че първо трябва да отпишем детето от старата и да вземем от там удостоверение за преместване и след това да го запишем в новата.

Довечера ще ходим до старата, ще пиша отново. Само не мога да разбера как ще ми издадат документ за липса на финансови задължения като сметките за посещаемост излизат в началото на следващия месец, а срока за записване в новата е до 26.05.  newsm78 Явно само с едно ходене няма да се получи  Close Надявам се директорката на старата градина да не създава проблеми защото и без това съм и насъбрала много  Twisted Evil
A вие лятото няма ли да посещавате старата? Защото сега ако го отпишете ще загубите мястото си там. А в новата ще можете да посещавате чак от септември.

# 166
  • Sofia
И на мен това не ми стана ясно - как така директорката  ще казва, че първо ще трябва да отпишат детето от старата градина! Ами ако има някакъв проблем с документите и се случи така, че да откаже записване - детето увисва без градина, отделно проблемът с посещението през летните месеци... newsm78

# 167
brin de muguet Системата дава възможност новата директорка да впише детето. Там статуса му ще е "записан, но не посещава". През това време си стои записан в старата. В момента, в който старата го отпише, просто старата градина отпада, а в новата статуса му ще се промени на "посещава" в момента, в който физически наистина е в групата си. После вече директорките имат задължението да си ъпдейтват тези статуси, тоест да се отпише от системата в старата градина. Тогава вече вие сте си в новата и това не те притеснява.

# 168
  • София
brin de muguet Системата дава възможност новата директорка да впише детето. Там статуса му ще е "записан, но не посещава". През това време си стои записан в старата. В момента, в който старата го отпише, просто старата градина отпада, а в новата статуса му ще се промени на "посещава" в момента, в който физически наистина е в групата си. После вече директорките имат задължението да си ъпдейтват тези статуси, тоест да се отпише от системата в старата градина. Тогава вече вие сте си в новата и това не те притеснява.
Не и ако от старата градина се отпише на място детето, та чак и удостоверение за преместване да му се издаде. Аз затова питах luce дали имат намерение да посещават старата градина или направо септември месец в новата.

# 169
  • Sofia

Simple Smile Знам каква е процедурата - два пъти съм премествала сина си.

Но тук става въпрос да се отпише детето от старата градина още преди да бъде записано/вписано в системата от директорката на новото заведение!!!

# 170
  • София
В служебната ми бележка не е записано, че съм в отпуск за гледане на дете, а че се намирам в безсрочни трудови отношения с дата на постъпване на работа, длъжност, както и адрес на работодателя. Дали ще ме върнат за нова бележка или ще приемат тази?

# 171
  • Sofia
Зависи какво сте въвели в системата - "отпуск за гледане на дете" или "работещ по трудово или служебно правоотношение". Бележката трябва да съответства на данните въведени в исодз, иначе директорката може да се заяде и да Ви върне.

# 172
  • София
Вината си е моя, аз пропуснах да отбележа на човешки ресурси да вмъкнат едно изречение в тази връзка. А пък на мъжа ми липсва район, само адрес е вписан, то не че носи точка неговата месторабота, но сигурно не е изрядна. В отпуск за гледане на дете съм записала, но и месторабота също. Явно ще се налага да помоля за нови служебни бележки.

# 173
  • София
Вината си е моя, аз пропуснах да отбележа на човешки ресурси да вмъкнат едно изречение в тази връзка. А пък на мъжа ми липсва район, само адрес е вписан, то не че носи точка неговата месторабота, но сигурно не е изрядна. В отпуск за гледане на дете съм записала, но и месторабота също. Явно ще се налага да помоля за нови служебни бележки.

Мисля, че за тази, в която няма район, няма да Ви върнат. И в на мъжа ми не беше записан район и никой нищо не каза. Само адрес беше записан. Но при нас районът на месторабота не даваше точки, защото градината не беше взела този допълнителен китерий.

# 174
Всичко си зависи от директорката и по-точно колко е педантична. Някои не обръщат внимание. Мен например ме върнаха, защото пишело ОДЗ, а не по новите стандарти ДГ за яслата. Самото име на градината съвпадаше. А за работодателя това означаваше - нов изходящ номер и нова процедура...

# 175
 И нашите бележки с мъжа ми нямат район, само адрес на месторабота, но не сме използвали този критерии и не би трябвало да има значение. Надявам се да не ме върнат, че не ми се ходи пак до офиса.

# 176
  • София
Aз не съм попълвала района в системата, защото местоработата ни не носи точки. В бележките пише адреса, без район.

# 177
  • София
Отписването важи ли за деца, които посещават частни ДГ? И изобщо какво трябва да им искам на тези от частната градина, като документи, за да го запиша в новата? ДГ е регистрирана към МОН.

# 178
  • София
В петък ще нося документите и ще се пробвам с така изготвените служебни бележки. Ако не ги приемат, тогава ще помоля за нови.

# 179
Не и ако от старата градина се отпише на място детето, та чак и удостоверение за преместване да му се издаде. Аз затова питах luce дали имат намерение да посещават старата градина или направо септември месец в новата.

Детето ми няма да посещава старата градина през лятото,а в новата смятам да го пусна когато си е неговата група, и без това ще има момента на стрес - нови деца, нови госпожи, нови градини, ще му спестя сборните групи. От старата "бягаме" заради супер агресивно поведение на дете, което постъпи в групата - с поведенчески проблеми според директорката и родителите му, които се изразяват в хапане,бутане, ритане, скубане на кичури коса, разкъсване на блузи на останалите деца  ooooh!, не ми се говори, не може да говори (трябва да  е на 5 нещо защото е набор 2012), опитах с добро - родителски, разговори, само аз и още няколко родители смятаме, че има проблем, другите родители вдигат рамене или казват да не се вживявам толкова, смятам, че съм длъжна да се погрижа за безопасността на детето си и затова на есен сме в нова градина.

Ще споделя какво ми е казала и директорката от старата градина когато се срещна с нея.

Благодаря на всички, които се отзоваха с информация  bouquet bouquet bouquet bouquet bouquet bouquet

Общи условия

Активация на акаунт