Страсти – градините в София, кампания 2017/2018 - тема 3

• 77 341
  • 888
  •   1
Отговори
# 150
  • Sofia
Здравейте,
Имам следното питане - ще ползваме 0,1т за месторабота на мъжа ми. Фирмата, в която работи е регистрирана в друг район, но той работи и от вкъщи, и обикаля клиенти в различни райони на София, и извън София, и тн. Работодалят ще му издаде служебна бележка за месторабота в нашия район. Трябва ли на нея да е написано, че работи от вкъщи, в едикой си район или само района е достатъчен? Благодаря.

# 151
  • София
Здравейте,
Имам следното питане - ще ползваме 0,1т за месторабота на мъжа ми. Фирмата, в която работи е регистрирана в друг район, но той работи и от вкъщи, и обикаля клиенти в различни райони на София, и извън София, и тн. Работодалят ще му издаде служебна бележка за месторабота в нашия район. Трябва ли на нея да е написано, че работи от вкъщи, в едикой си район или само района е достатъчен? Благодаря.
Само район.

# 152
Привет, моля за информация, който е запознат, да сподели как става отписването от една в друга градина - автоматично ???? или първо трябва да се отпише детето от старата и след това да се запише в новата ?
Благодаря предварително за информацията  bouquet bouquet bouquet bouquet bouquet

# 153
Отписването става автоматично. След като запишете детето в новата градина и информацията се въведе в системата, мястото, което детето е заемало в старата градина се освобождава автоматично.
 А до септември детето посещава старата градина.

# 154
isvasil , благодаря много за информацията  bouquet Значи, не е необходимо да ходим до старата градина и да попълваме там някакви документи ?

# 155
  • Sofia
Отписването става автоматично. След като запишете детето в новата градина и информацията се въведе в системата, мястото, което детето е заемало в старата градина се освобождава автоматично.

Подчертаното не е вярно. След като запишете детето в новата градина, то излиза в системата, че е записано  и на двете места. Ако не го отпишете от едното място (старата градина) - просто септември няма да приемат детето в новата. Отписването се извършва само от родителите!
Пиша от опит.

Значи, не е необходимо да ходим до старата градина и да попълваме там някакви документи ?

Напритив, необходимо е...

# 156
Здравейте, дали записването може да е от 1 септември при положение, че досега дъщеря ми не е посещавала ясла или всички задължително започват от 15 септември нататък. Струва ми се, че ще е доста напрегнато да започнат толкова много деца на куп и бих искала тя да е ходила няколко дни преди това.

# 157
Здравейте, дали записването може да е от 1 септември при положение, че досега дъщеря ми не е посещавала ясла или всички задължително започват от 15 септември нататък. Струва ми се, че ще е доста напрегнато да започнат толкова много деца на куп и бих искала тя да е ходила няколко дни преди това.
Здравейте,

яслите са от 15.09 и тръгват поетапно. Когато се записвате попълвате декларация и там се вписва, от коя дата желаете да тръгне детето. Ако няма консенсус и има струпване на желаещи да тръгнат на една дата, то тогава директорката взима решение.

# 158
  • София
Не всички тръгват от 15 септември. Яслата в която бяхме, почва от 01.09. Има си график на тръгването и ни питаха кога желаем да почне. И в градините има възможност да се тръгва по-рано, просто вижте там където сте приети какво е положението.

# 159

Подчертаното не е вярно. След като запишете детето в новата градина, то излиза в системата, че е записано  и на двете места. Ако не го отпишете от едното място (старата градина) - просто септември няма да приемат детето в новата. Отписването се извършва само от родителите!
Пиша от опит.

Значи, не е необходимо да ходим до старата градина и да попълваме там някакви документи ?

Напротив, необходимо е...

Благодаря за уточнението. И на мен ми предстои да преместя детето си в друга градина тези дни. Действително от 09.02.2017 г. има нова наредба за прием на деца в общински детски заведения на територията на Столична община, която едва сега видях. В нея пише:

Чл. 10. Отписване:
(1) Децата се отписват от детските градини по желание на
родителя/настойника.
(2) Отписването задължително се отразява от директора на
детската градина в Информационната система за обслужване на
детските заведения.
(3) При класиране и записване за прием от месец септември на
дете, което посещава друга детска градина към момента на записване,
детето се отписва от посещаваната детска градина към датата на
постъпване в новата. Родителят/настойникът следва да представи
документи за липса на финансови задължения от посещаваната детска
градина. 

Въпросът ми е:  Дали датата на постъпване е датата, на която детето започва да посещава фактически ДГ? Т.е. не е  датата на записване?
С други думи, детето през лятото посещава старата градина и се отписва от нея през септември, когато започва да ходи в новата.
Благодаря предварително.

# 160
Аз направо се обадих в новата градина да попитам и ми обясниха, че първо трябва да отпишем детето от старата и да вземем от там удостоверение за преместване и след това да го запишем в новата.

Довечера ще ходим до старата, ще пиша отново. Само не мога да разбера как ще ми издадат документ за липса на финансови задължения като сметките за посещаемост излизат в началото на следващия месец, а срока за записване в новата е до 26.05.  newsm78 Явно само с едно ходене няма да се получи  Close Надявам се директорката на старата градина да не създава проблеми защото и без това съм и насъбрала много  Twisted Evil

# 161
Аз направо се обадих в новата градина да попитам и ми обясниха, че първо трябва да отпишем детето от старата и да вземем от там удостоверение за преместване и след това да го запишем в новата.

Довечера ще ходим до старата, ще пиша отново. Само не мога да разбера как ще ми издадат документ за липса на финансови задължения като сметките за посещаемост излизат в началото на следващия месец, а срока за записване в новата е до 26.05.  newsm78 Явно само с едно ходене няма да се получи  Close Надявам се директорката на старата градина да не създава проблеми защото и без това съм и насъбрала много  Twisted Evil
И аз местих по средата на месеца (беше март). Извадиха ми на момента колко дължим до съответния ден, в който ходи за последно (падна се петък, записах и отписах в един ден) после ми издаваха допълнително бележка за липса на фин. задължения, но на момента ми извадиха квитанция както си е за всяко плащане. ЩОм го отписвате трябва да ви издадат на момента сметката.

# 162
4erno kote, благодаря много за информацията. Директорката в настоящата градина може да се намери само привечер, а пък касата е отворена само сутрин, гарантирано имаме две ходения, дано останат само толкова

# 163
Здравейте и аз с питане,сега си взех служебната бележка от счетоводството,там е написан адрес на седалището на фирмата,но не и на самата ми месторабота,необходимо ли е да го впишат?!?!

# 164
  • Sofia
Въпросът ми е:  Дали датата на постъпване е датата, на която детето започва да посещава фактически ДГ? Т.е. не е  датата на записване?
С други думи, детето през лятото посещава старата градина и се отписва от нея през септември, когато започва да ходи в новата.
Благодаря предварително.

Точно така. Сега записвате детето в рамките на тези 2 седмици до 26-ти. Посещава през лятото градината, която ще напуска. И през септември го отписвате от старата градина, взимате си бележка, че нямате задължения към нея и тогава тръгва в новата.

Здравейте и аз с питане,сега си взех служебната бележка от счетоводството,там е написан адрес на седалището на фирмата,но не и на самата ми месторабота,необходимо ли е да го впишат?!?!

Трябва да има адрес на месторабота.

Общи условия

Активация на акаунт