Страсти – градините в София, кампания 2017/2018 - тема 3

• 77 322
  • 888
  •   1
Отговори
# 210
На личната ви карта пише община Столична, нали? Как така ще махнат адреса?
Тук може да следите свободните места за район Искър и изберете градина преди класирането (добавят се от Кандидатури)
 http://kg.sofia.bg/isodz/spots/by-region/14/2016
Явно имате и точки по социален критерий, така че вероятно ще влезете, стига да има места.
Това с адреса не мога да си го обясня. Пишете във формата за обратна връзка, нека обяснят защо са го направили.
Имаме член на семейството с ТЕЛК и от там идват допълнителни точки. Да, община Столична пише на личната ми карта. Благодаря Ви за отгпвора, ще ги питам защо са ми го премахнали.

# 211
За да важи предимството с ТЕЛК трябва вие или мъжът ви да сте с намалена трудоспособност, казвам го само защото доста хора не обръщат внимание и вписват други роднини, после не им се признават точките, не че вие сте така.
Но за адреса задължително им пишете, не е нормално това.

# 212
За да важи предимството с ТЕЛК трябва вие или мъжът ви да сте с намалена трудоспособност, казвам го само защото доста хора не обръщат внимание и вписват други роднини, после не им се признават точките, не че вие сте така.
Но за адреса задължително им пишете, не е нормално това.
Да, точно такъв е случая с ТЕЛК-а. Благодаря още веднъж!

# 213
  • София
Сутринта записах малката - точно 5 минути ми отне. Директорката прегледа документите и даже ни върна пресниманите ЛК и трудови книжки. Оригинали не е искала за сверяване, но ние бяхме двамата с ММ. Почват от 01.09, така че няма да се налага да носим допълнителни бележки от ЛЛ.

# 214
brin de muguet Системата дава възможност новата директорка да впише детето. Там статуса му ще е "записан, но не посещава". През това време си стои записан в старата. В момента, в който старата го отпише, просто старата градина отпада, а в новата статуса му ще се промени на "посещава" в момента, в който физически наистина е в групата си. После вече директорките имат задължението да си ъпдейтват тези статуси, тоест да се отпише от системата в старата градина. Тогава вече вие сте си в новата и това не те притеснява.
Не и ако от старата градина се отпише на място детето, та чак и удостоверение за преместване да му се издаде. Аз затова питах luce дали имат намерение да посещават старата градина или направо септември месец в новата.

Детето ми няма да посещава старата градина през лятото,а в новата смятам да го пусна когато си е неговата група, и без това ще има момента на стрес - нови деца, нови госпожи, нови градини, ще му спестя сборните групи. От старата "бягаме" заради супер агресивно поведение на дете, което постъпи в групата - с поведенчески проблеми според директорката и родителите му, които се изразяват в хапане,бутане, ритане, скубане на кичури коса, разкъсване на блузи на останалите деца  ooooh!, не ми се говори, не може да говори (трябва да  е на 5 нещо защото е набор 2012), опитах с добро - родителски, разговори, само аз и още няколко родители смятаме, че има проблем, другите родители вдигат рамене или казват да не се вживявам толкова, смятам, че съм длъжна да се погрижа за безопасността на детето си и затова на есен сме в нова градина.

Ще споделя какво ми е казала и директорката от старата градина когато се срещна с нея.

Благодаря на всички, които се отзоваха с информация  bouquet bouquet bouquet bouquet bouquet bouquet

Привет, само за информация да споделя, че днес отписах детето си от старата градина. Вчера вечерта отидох при директорката, която ми каза да напиша заявление за отписване от детска градина свободен текст (в нормалните градини, в сайтовете им има такива бланки) и да го представя в касата. Днес сутринта направих както ми беше казано, платихме си за дните посещение през май, имаше малко нервно положение защото от новата градина ми казаха да поискам удостоверение за отписване, а от настоящата ми казаха, че дават само за деца от задължителна предучилищна подготовка, в крайна сметка написаха удостоверение, че детето е посещавало градината до вчера (така поисках) и че нямаме финансови задължения и утре ще ходим да записваме сина си в новата градина. Детето ни няма да посещава сборни групи през лятото в старата градина поради изброените от мен причини по-горе. Дано всичко е наред  Peace и тази информация е полезна за някой  Peace

Привет,

Само да споделя, че днес записахме сина си без проблем, бяхме приготвили всички документи както беше описано по заявлението + удостоверението от старата градина и бях изпринтвала заявлението предварително. Бяха много любезни и усмихнати и дори ни предложиха да пуснем Дари на градина до сборните групи, но ние вече сме се организирали за лятото.

# 215
Сутринта записах малката - точно 5 минути ми отне. Директорката прегледа документите и даже ни върна пресниманите ЛК и трудови книжки. Оригинали не е искала за сверяване, но ние бяхме двамата с ММ. Почват от 01.09, така че няма да се налага да носим допълнителни бележки от ЛЛ.
Браво,

на мен ми сравняваха документите булква по буква, булстад, дати и т.н. Отне около 20 минути въпреки, че документите бяха перфектни.

# 216
  • София
И аз записах. С нетърпение чакам да се свечери, да седна на балкона и да си отворя една бира, тъй като това беше последния досег с кандидатстването за ясли и градини! Като свърши бирата ще започна да чета за системата за влизане в училище Laughing

# 217
И аз записах. С нетърпение чакам да се свечери, да седна на балкона и да си отворя една бира, тъй като това беше последния досег с кандидатстването за ясли и градини! Като свърши бирата ще започна да чета за системата за влизане в училище Laughing

Не искам да те притеснявам отсега, но и кандидатстването за първи клас, после и за гимназия, са не по-малко стресиращи... Аз се пека на двоен огън в момента Joy Наздраве! beer3

# 218
  • София
И ние се записахме бързо и безпроблемно. Бяха изключително мили и любезни.

# 219
  • София
Аз не мога да го запиша. На мен и на баща му не са ни готови трудовите книжки. Моята нямаше кой да я попълни, че от 2007 не е нанасяна. Човекът, който се занимава с това го няма до 29-ти. Дадоха я на главната счетоводителка и тя каза, че има много работа, но ще гледа до 26-ти да е готова. Ама аз не искам в последния ден да треперя дали няма да ме върнат за някой объркан документ! Днес звънях в счетоводството, никой не вдига. На баща му пък счетоводството е външно и там не се знае какво става, нито кого да попиташ.
Няма спокойствие в тоя живот. Точно си отдъхнах, че  е приет, сега и това да мисля.

# 220
  • София
Аз не мога да го запиша. На мен и на баща му не са ни готови трудовите книжки. Моята нямаше кой да я попълни, че от 2007 не е нанасяна. Човекът, който се занимава с това го няма до 29-ти. Дадоха я на главната счетоводителка и тя каза, че има много работа, но ще гледа до 26-ти да е готова. Ама аз не искам в последния ден да треперя дали няма да ме върнат за някой объркан документ! Днес звънях в счетоводството, никой не вдига. На баща му пък счетоводството е външно и там не се знае какво става, нито кого да попиташ.
Няма спокойствие в тоя живот. Точно си отдъхнах, че  е приет, сега и това да мисля.

Бележките готови ли са? Отивай при директорката и показвай всичко налично да го провери поне и да занесеш после само трудовите книжки

# 221
  • София
Здравейте, днес се включих и аз в системата с надежда за място в ясла. Дъщеря ми съвсем скоро направи годинка. Имам две избрани заведения, първо желание ми носи 12т., а второ 11т. и понеже Вие имате повече опит...какви са ни шансовете според Вас? Имам и друго чудене, аз съм с постоянен адрес в София, община Искър, а таткото в град Видин. Преди малко влязох в акаунта си и пишеше, че адресът е премахнат тъй като семейството не е регистрирано в Столична община, а до колкото четох е важно единият родител да има адресна регистрация в София и семейството реално да живее на този адрес, както е и при нас. Въведох си отново адреса, но се зачудих защо ми изписа така.  newsm78 Извинявайте ако въпросите ми са наивни, но наистина се сблъскам за пръв път, а изчетох всичко.
Мисля, че е бъг това. И при нас се случи, после го въведохме пак и не сме имали проблем. После и сестра ми се оплака от същото.

# 222
  • София

Бележките готови ли са? Отивай при директорката и показвай всичко налично да го провери поне и да занесеш после само трудовите книжки
Всичко е готово, от педиатъра съм взела каквото трябва, само чакаме трудовите книжки. На таткото ще я дадат във вторник, моята не знам още, така че най-рано в четвъртък мога да го запиша. Може би ще ида понеделник да занеса каквото имам, поне да знам всичко ок ли е с останалите документи.

# 223
Някой дали знае как става приема "през работна група"?  Много ще съм благодарна, ако някой може да ми обясни за какво става въпрос. Praynig

# 224
  • София
Някой дали знае как става приема "през работна група"?  Много ще съм благодарна, ако някой може да ми обясни за какво става въпрос. Praynig
Приема през работната група е само за много тежки случаи.
Подава се молба в СО, до Работната група, прилагат се документи, които да докажат тежестта на случая и необходимостта за специален прием. На заседание се разглеждат документите и се преценява дали молбата трябва да се уважи или не.

Общи условия

Активация на акаунт