Страсти – градините в София, кампания 2017/2018 - тема 3

• 77 304
  • 888
  •   1
Отговори
# 225
  • София
Е, добре де, защо не си занесохте трудовите книжки да ви ги нанесат нещата предварително и сега само да си ги снимате? Нашите книжки бяха готови много преди класирането.

# 226
  • София
Е, добре де, защо не си занесохте трудовите книжки да ви ги нанесат нещата предварително и сега само да си ги снимате? Нашите книжки бяха готови много преди класирането.
И ние още преди класирането си оправихме трудовите книжки и предупредихме, че евентуално ще ни трябват и служебни бележки. Не бих чакала за последния момент. Да приемат дъщеря ми на ясла и да не мога да я запиша заради неподготвени в срок документи.... ами несериозно ми звучи.

# 227
  • София

Защото в нормални фирми отнема не повече от няколко часа, моята не беше попълвана от 2008-ма,фирмата ни е 3000 души, след 3 часа ми беше готова

# 228
  • София
Защото не вярвах, че ще го приемат. Не исках да предизвиквам съдбата и после да се окаже, че на жребия е отпаднал. Може и тъпо да звучи, но друг път ми се е случвало да подготвя нещо предварително и то да пропадне. Освен това не съм вярвала, че ще е такъв проблем трудовата книжка.

# 229
Здравейте! А какво точно ви попълват в трудовите книжки? В моята е попълнено, че еди коя си дата съм постъпила на съответното възнаграждение и от тогава не са ми попълвали нищо?...( Минаха години от тогава)

# 230
  • София
Здравейте! А какво точно ви попълват в трудовите книжки? В моята е попълнено, че еди коя си дата съм постъпила на съответното възнаграждение и от тогава не са ми попълвали нищо?...( Минаха години от тогава)

Попълват се нови позиции и промяна във възнаграждението ако има такива

# 231
Добре...имам два въпроса...
Как утре ще обявят свободни места за 2 класиране, като записването за 1-то е до 25-ти...има още много незаписали се, не трябва ли да ги изчакат?
И второ _ не знам дали съм разбрала... допълнителна точка за градина се дава само, ако яслата, която посещава детето е самостоятелна. Тоест ..ако е ОДЗ и искам като завърши яслата да го преместя в градина в друго одз...няма да имаме точка?
Нас не са ни приели, но имам все надежди за някое класиране, въпреки че сме с 9 точки, места няма...

# 232
  • София
Допълнителна точка при кандидатстване за градина се дава само от СДЯ и при посещение минимум 6 месеца преди класирането. След яслата в ОДЗ детето автоматично продължава градина. Ако при втория случай решите да опитате преместване в друго ОДЗ, кандидатствате по общ ред без допълнителна точка.

Места се обявяват постоянно (ако ги има). После има трето и четвърто класиране...Вижте календара на ИСОДЗ.

# 233
Аз точно календара гледам и пише, че на 22- ри се обявяват свободните места и знам, че тогава трябва да кандидатствам!? Или не!? Виждам,че в графа свободни места има обявени в някои райони...за тях може да се кандидатства и преди това, така ли? Съжалявам, опитвам се да си изясня...

# 234
  • София
Места и през седмицата могат да се обявяват, поне на текущо го правеха, и ако не тая, другата ще ги обяват.

# 235
  • София
Аз точно календара гледам и пише, че на 22- ри се обявяват свободните места и знам, че тогава трябва да кандидатствам!? Или не!? Виждам,че в графа свободни места има обявени в някои райони...за тях може да се кандидатства и преди това, така ли? Съжалявам, опитвам се да си изясня...
Не ви разбирам въпроса...Как ще кандидатствате преди класиране? Подреждате си кандидатурите, когато обявят местата и чакате класиране.
Тези, които се виждат в момента са от отказали записване, срязани от директори или незапълнени от първо класиране. До обявяване на местата за второ може да има деца, отписали се от градината (кандидатствали за преместване и пр.) и да обявят още някое място и т.н.

# 236
Не ви разбирам въпроса...Как ще кандидатствате преди класиране? Подреждате си кандидатурите, когато обявят местата и чакате класиране.
Тези, които се виждат в момента са от отказали записване, срязани от директори или незапълнени от първо класиране. До обявяване на местата за второ може да има деца, отписали се от градината (кандидатствали за преместване и пр.) и да обявят още някое място и т.н.
Да да, и аз така знам. Просто казахте, че места се обявяват непрекъснато и това ме обърка. ( Един вид , че трябва да следя и преди съответната дата , в която се обявяват) Благодаря! Разбрах

# 237
Здравейте,

можете ли да ми кажете дали, ако не променям нищо в списъка с желания, то второто класиране ще се проведе без проблем - нали правилно разбирам правилата?

# 238
  • София
Явно нещо не са го доизмислили. Записването на новоприетите е до 17 часа на 26.05., след това системата ще елиминира незаписаните деца и техните места ще бъдат добавени към свободните. В 18 часа ще бъде заключена системата и на 27-ми ще се проведе второто класиране.
Вие моге още сега да си подредите желанията, но е хубаво в петък да погледнете къде колко незаписани има и да си направите сметка още колко свободни места ще се отворят. Междувременно, всяко прието дете на първо класиране, за което родителите са подали молба за отказ от записване, автоматично се отбелязва като свободно място. Поради тази причина в момента има свободни места в някои ДГ.

# 239
  • София
Току-що окомплектовах документите за двете деца-близнаци и изтръпнах. Служебните бележки от работа са само един екземпляр. Това може ли да ни създаде проблем?  newsm78 Трябва ли да имаме служебна бележка за всяко дете? ММ ще успее да извади още една бележка до края на срока, но личен състав в моята работа излезе в отпуска и жената се постра да направи всичко до петък. Всъщност тя ми направи 3 отделни бележки в две от които пише и работата и срока на майчинство, но са оформени различно. Направо съм в паника, защото исках утре да ги запиша и да приключа с тази история

Общи условия

Активация на акаунт