Страсти – градините в София, кампания 2017/2018 - тема 3

• 77 291
  • 888
  •   1
Отговори
# 240
  • София
Току-що окомплектовах документите за двете деца-близнаци и изтръпнах. Служебните бележки от работа са само един екземпляр. Това може ли да ни създаде проблем?  newsm78 Трябва ли да имаме служебна бележка за всяко дете? ММ ще успее да извади още една бележка до края на срока, но личен състав в моята работа излезе в отпуска и жената се постра да направи всичко до петък. Всъщност тя ми направи 3 отделни бележки в две от които пише и работата и срока на майчинство, но са оформени различно. Направо съм в паника, защото исках утре да ги запиша и да приключа с тази история
Служебните бележки удостоверяват, че работите. Те не са свързани с децата поименно, за да са отделни за двете. Все пак и трудовата ви книжка е една Simple Smile, защо да ви правят проблем?

# 241
  • София
...
Служебните бележки удостоверяват, че работите. Те не са свързани с децата поименно, за да са отделни за двете. Все пак и трудовата ви книжка е една Simple Smile, защо да ви правят проблем?

Знам ли?! Като чета какво се случва по различните градини - всичко мога да очаквам. Въпреки че нашата директорка ми се видя много разбран човек

# 242
  • Sofia
Аз точно календара гледам и пише, че на 22- ри се обявяват свободните места и знам, че тогава трябва да кандидатствам!? Или не!? Виждам,че в графа свободни места има обявени в някои райони...за тях може да се кандидатства и преди това, така ли? Съжалявам, опитвам се да си изясня...
Явно нещо не са го доизмислили. Записването на новоприетите е до 17 часа на 26.05., след това системата ще елиминира незаписаните деца и техните места ще бъдат добавени към свободните. В 18 часа ще бъде заключена системата и на 27-ми ще се проведе второто класиране.
Вие моге още сега да си подредите желанията, но е хубаво в петък да погледнете къде колко незаписани има и да си направите сметка още колко свободни места ще се отворят. Междувременно, всяко прието дете на първо класиране, за което родителите са подали молба за отказ от записване, автоматично се отбелязва като свободно място. Поради тази причина в момента има свободни места в някои ДГ.
Да определено има нещо недоизмислено. Това, което наблюдавам през годините е, че на датата за обявяване на свободни места за второ/трето/четвърто класиране не обявяват нови места. Всички места ги обявяват само на първо класиране, а после на следващите класирания децата се борят за каквото остане от незаписалите се. Така че просто следете малко преди заключването на системата дали има все още незаписали се.

# 243
  • София
Системата е напълно сбъркана. Сега опашката е една и децата с допълнителни точки издухват всички останали Sad

# 244
  • София
АКо беше една от самото начало нямаше да може да се влезе с под 10 точки. Така поне на първо класиране се приемат (66% ли бяха) деца с по 9,1 точки.. вие предлагате тия с многото социални критерия да ги премахнат ли 😁? Това чесността не е това, което беше 😂

# 245
  • София
АКо беше една от самото начало нямаше да може да се влезе с под 10 точки. Така поне на първо класиране се приемат (66% ли бяха) деца с по 9,1 точки.. вие предлагате тия с многото социални критерия да ги премахнат ли 😁? Това чесността не е това, което беше 😂
Не да ги премахнат, но да участват с точки по общ ред.

# 246
Току-що окомплектовах документите за двете деца-близнаци и изтръпнах. Служебните бележки от работа са само един екземпляр. Това може ли да ни създаде проблем?  newsm78 Трябва ли да имаме служебна бележка за всяко дете? ММ ще успее да извади още една бележка до края на срока, но личен състав в моята работа излезе в отпуска и жената се постра да направи всичко до петък. Всъщност тя ми направи 3 отделни бележки в две от които пише и работата и срока на майчинство, но са оформени различно. Направо съм в паника, защото исках утре да ги запиша и да приключа с тази история
Аз имам близнаци и миналата година ги записах с един екземпляр документи. За втория комплект направих ксерокопия. Не съм имама проблеми.

# 247
  • София
Защо? Нали идеята е да се даде все пак предимство на определени групи деца. На първо класиране има квоти, за да има места и за децата по общ ред. За да има деца с много точки на второ класиране, това означава, че на първо не са приети точно заради тези квоти.

# 248
Здравейте. Значи свободните места ги гледам като натисна на съответната ясла и гледам " чакащи" и отстрани има нула свободни...но няколко незаписани. Предполагам до петък по обед ще се разбере дали ще се запишат.? Правилна ли ми е логиката?! Grinning

# 249
  • София
Здравейте. Значи свободните места ги гледам като натисна на съответната ясла и гледам " чакащи" и отстрани има нула свободни...но няколко незаписани. Предполагам до петък по обед ще се разбере дали ще се запишат.? Правилна ли ми е логиката?! Grinning
Да. Записването е до петък - 17:00 часа.

# 250
  • София
Принципно напълно ви разбирам. Ние сме с 9,1 точки и не ни върза в жребия на първо класиране и сега треперя да не се появи някой с 10+ и да ни отчая напълно, но не знам дали сте запознати със соц. критерии, оо които им се дават тези допълнителн точки - деца полусираци, деца на родители с ТЕЛК над 71%, деца от социални домове и т.н. общо взето това са семейства с достатъчно тежка съдба и аз не им завиждам за дооълнителните 2 точки. Нека са с предимство, а ние да сме живи и здрави.

# 251
  • София
АКо беше една от самото начало нямаше да може да се влезе с под 10 точки. Така поне на първо класиране се приемат (66% ли бяха) деца с по 9,1 точки.. вие предлагате тия с многото социални критерия да ги премахнат ли ? Това чесността не е това, което беше
Принципно напълно ви разбирам. Ние сме с 9,1 точки и не ни върза в жребия на първо класиране и сега треперя да не се появи някой с 10+ и да ни отчая напълно, но не знам дали сте запознати със соц. критерии, оо които им се дават тези допълнителн точки - деца полусираци, деца на родители с ТЕЛК над 71%, деца от социални домове и т.н. общо взето това са семейства с достатъчно тежка съдба и аз не им завиждам за дооълнителните 2 точки. Нека са с предимство, а ние да сме живи и здрави.
По принцип и аз съм на това мнение. Но също така в много двойки без брак бащата не признава детето, за да  може да се възползва от допълнителни 3т. за дете без родител и да се класира в детска градина. Като знам каква е мъка влизането, не мога да ги виня.

# 252
Аз съм с близнаци и първо голямо дете. Ако не беше предимството, не знам, как бих се оправила.

# 253
  • София
И деца на самотни родители. А докато системата и държавата като цяло го позволяват "самотни родители", но не защото са самотни, а заради всички социални придобивки ще има все повече. И тези деца, освен всички останали привилегии, получават и бонус ясла...

# 254
  • София
Е, чак пък да не си признаеш детето заради едната градина - силно се съмнявам. Аз съм с 3 деца, но ако не бях, детето ми нямаше да влезне в градината до нас, заради многото хора, които се пишат, че работят в района на ДГ, без реално да е така. Това предимство според мен, макар да носи само 0,1 е едно от най-спорните.

Общи условия

Активация на акаунт