Страсти – градините в София, кампания 2017/2018 - тема 3

• 79 175
  • 888
  •   1
Отговори
# 690
  • София
Цитат
Публикувано на 18.01.2018 г.

СЪОБЩЕНИЕ

ОТНОСНО: Провеждане на обществена консултация по проект на Наредба за при … а Столична община

УВАЖАЕМИ ДАМИ И ГОСПОДА,

С настоящото уведомяваме гражданите и заинтересованите страни, че ще бъдат проведени обществени консултации под формата на „Писмени консултации“ с предмет:
Проект на Наредба за прием на деца в общинските детски градини и в подготвителните групи в общинските училища на територията на Столична община

1. Становища, мнения и коментари могат да бъдат изпращани, както следва:

- на хартиен носител:
гр. София, ул. „Московска“ № 33, партер – фронтофис,
на вниманието на: доц. д-р Тодор Чобанов – заместник-кмет на Столична община
Относно: Обществени консултации по Проект на на Наредба за прием на деца в общинските детски градини и в подготвителните групи в общинските училища на територията на Столична община

- по електронен път:
на ел. поща: e.ilieva@sofia.bg
на вниманието на: доц. д-р Тодор Чобанов – заместник-кмет на Столична община
Относно: Обществени консултации по Проект на на Наредба за прием на деца в общинските детски градини и в подготвителните групи в общинските училища на територията на Столична община

2. Форма на обществената консултация:
Писмени консултации.

3. Период на консултацията:
14 (четиринадесет) дни – от 18.01.2018 г. до 01.02.2018 г.

4. Съдържание на документацията:

4.1.  Доклад с рег. № СОА18-ВК66-412/17.01.2018 г. относно отмяна на Решение № 72 по Протокол № 28 от 09.02.2017 г. на Столичен общински съвет, с което е приета Наредба за прием на деца в общинските детски градини на територията на Столична община и проект на решение, с което се приема Наредба за прием на деца в общинските детски градини и в подготвителните групи в общинските училища на територията на Столична община

4.2. Проект на Наредба за прием на деца в общинските детски градини и в подготвителните групи в общинските училища на територията на Столична община

4.3. Мотиви към проект на Наредба за прием на деца в общинските детски градини и в подготвителните групи в общинските училища на територията на Столична община

5. Координати за връзка:
Елка Илиева – гл. експерт в Дирекция „Образование”; тел. за връзка 02/8468458; ел. поща: e.ilieva@sofia.bg

6. Място на публикуване на отговори:
https://www.sofia.bg/portal-public-consultations

Всички граждани, граждански групи и организации могат да изпращат на посочения в съобщението пощенски/електронен адрес своите писмени становища и коментари, които ще бъдат публикувани на Единния портал за обществени консултации на Столична община във вида, в който са постъпили.

И проекта

# 691
Не успях да открия нещо ново в критериите освен градините с почасова организация

# 692
Сайтът на ИСОДЗ отваря ли ви се? От нас не се отваря.

# 693
  • София
Сайтът на ИСОДЗ отваря ли ви се? От нас не се отваря.

Не, и аз не можах да го отворя.

# 694
Следобяд всичко беше нормално, сега и аз не успявам да го отворя.

# 695
Днес сайтът на ИСОДЗ работи.

# 696
Здравейте. Детето ми е прието на 2- ри ноември ( тогава го записах и от тогава имам имейл от исодз), наложи се да ползвам 90 дни отлагане, въпросът ми е от кога да ги броя, за да знам кога трябва да се яви детето, от 2- ри ноември ли?Или Трябва да питам в яслата? Благодаря!

# 697
  • Sofia
Да, броите 90 дни от 2-ри ноември.

# 698
  • София
26.01.2018 Промяна на датата за обявяване на свободните места за прием през новата учебна 2018/2019 година
Във връзка с публично обявения проект на нова Наредба за прием на деца в общинските детските градини и в подготвителните групи в общинските училища на територията на Столична община, бяха получени много предложения, мнения и становища от граждани, неправителствени организации и институции. Част от предложенията са свързани с необходимост от промяна в софтуера на информационната система, което от своя страна изисква техническо време.

Работната група обсъди и взе решение датата за обявяване на свободните места за набори 2015, 2016 и 2017 от 19.02.2018 г. да бъде преместена на 19.03.2018 г. (Протокол №72/25.01.2018 г.) с цел осигуряване на пълна достъпност и функционалност на електронната система за прием на деца в общинските детски ясли, детски градини и подготвителни групи в училищата на територията на Столична община.

# 699
А, дали ще променят и датата на класиране?

# 700
  • София
А, дали ще променят и датата на класиране?
Не, датата за класиране остава непроменена.

# 701
Здравейте. След отлагането от 90 дни, мога ли да отложа по домашни причини две седмици ( искам да мине грипът) или трябва детето да отиде за ден-два и какъв документ се представя? И тези 30 дни по домашни причини са за една година, тоест до септември, така ли? После имам право на други 30 дни, ако се наложи? Simple Smile Благодаря!

# 702
  • Sofia
Имате право на 30 дни по домашни причини от 15 септември до 31 май. За летните месеци не са Ви нужни извинителни бележки. След 90-те дни отлагане трябва да занесете изследванията - кръв, урина, чревни бактерии/паразити, контактна бележка и детето трябва вече да се води посещаващо.
Но не си спомням дали трябваше да има поне един присъствен ден.

# 703
Момичета свекърва ми е учителка от 1-4 клас в квартала в който живеем мога ли да ползвам някакви точки за това ?

# 704
  • София
Момичета свекърва ми е учителка от 1-4 клас в квартала в който живеем мога ли да ползвам някакви точки за това ?
Не.

Общи условия

Активация на акаунт