Страсти – градините в София, кампания 2017/2018 - тема 3

• 78 003
  • 888
  •   1
Отговори
# 795
...

Mrs Jan, няма значение какво е написала Мама Сання, важно е какво ще се реализира на практика. Не им е мястото там, а тогава защо са там Simple Smile.
Ти къде предлагаш да са, в общата опашка ли? Имаше предложение близнаци, породени и брат/сестра да са с еднакви точки. Да видим поне какво реално са приели. Още никой не е прочел и ред от новата наредба, а споровете в темата вече започнаха  Laughing

Не е лоша идеята да са с еднакви точки.

# 796
Според вас, сега щом и частните ще дават точка, моето дете ще има ли шанс за градина? Септември ще направи 3 год. и досега не е бил в детско заведение. Аз работя до вкъщи, но щом и това не носи точки, май да не се надявам много.....

# 797
  • София
Julieta-sv, мисля, че детето ти ще има шанс да стигне до жребий. Може би не във всички градини, но все пак ще има някакъв шанс.

# 798
А в колко най-много градини човек може да подава документи. Има ли ограничения?За първите 3 взима по една точка, ама може ли да кандидаства в повече от 3 без допълнителни точки?

# 799
  • Sofia
А в колко най-много градини човек може да подава документи. Има ли ограничения?За първите 3 взима по една точка, ама може ли да кандидаства в повече от 3 без допълнителни точки?
В това отношение не са искали промяна.

Дават точки само за първите три градини/желания (3 точки за първо желание; 2 точки за второ; 1 точка за трето), за следващите - не. Можете да кандидатствате и за 20 градини, но няма смисъл, защото заради липсата на допълнителни точки за поредност на желанията изпадате много назад в списъка с чакащи.

# 800
тоест ще се разместват списъци до последно. А в Дружба защо липсват места за 2017?Нулева година или не са ги обявили?

# 801
  • Sofia
Още не са ги обявили - на 19 март ще обявят местата за първа ясла.

# 802
  • София
Днес 22.02.18 СОС реши, че децата ходили в лицензирани детски ясли в София също ще получават 1 точка при кандидатстване в градина на 3 години. Въпросът ми е: какво е лицензирана ясла? Ако градина има и яслени групи и въпросната градина е лицензирана от МОН -ОК разбирам. НО ако ходим в ясла, която е само ясла и няма градина, къде трябва да е регистрирана тя, за да може да дава една точка на "абитуриентите" си?

Последна редакция: чт, 22 фев 2018, 18:01 от Meri_Lend

# 803
Реших да не рискувам за голямото класиране и пуснах кандидатура за междинно.Класирахме се и днес записах синът ми.До сега беше в СДЯ,от понеделник попва в ОДЗ.Въпреки точката за това,че е бил в СДЯ,мисля, че нямаше да имаме големи шансове с намаляването на групите.Директорката на новата ОДЗ каза,че в тяхната градина,за набор 2015г. ще има само 7места за голямото класиране.Предполагам,че повечето градини,с яслени групи ще са с подобен брой места,или направо с нулев прием.Преди имах съмнения,дали да бързам сега,на междинните,но след този разговор вече не съжалявам,нищо че ни е малко далече градината.

# 804
...

Mrs Jan, няма значение какво е написала Мама Сання, важно е какво ще се реализира на практика. Не им е мястото там, а тогава защо са там Simple Smile.
Ти къде предлагаш да са, в общата опашка ли? Имаше предложение близнаци, породени и брат/сестра да са с еднакви точки. Да видим поне какво реално са приели. Още никой не е прочел и ред от новата наредба, а споровете в темата вече започнаха  Laughing

И аз мисля, че трябва да са с равен брой точки. Все пак близнаците имат и предимството, че ако приемат единия, другия влиза автоматично.

# 805
  • Сф
Скрит текст:
А нещо по допълнителните критерии за яслите дали са променили/премахнали?
Код:
Яслите най-вероятно и те ще са по тези критерии, най-малкото защото са в една система. Ама не знам как ще оправдаят махането на предимството за работещите в общинските медицински заведения, защото те от край време са с предимство в яслите.
А за предимството от "район на месторабота" дали го премахват?
Това съдът го обяви за дискриминационно, няма как да го има.

Какво пък му е дискриминационното на критерия за месторабота? Същото е и с местожителството, ако единия може, би трябвало и другият да е ок

# 806
  • Sofia
Счели са го за дискриминация спрямо безработните, които не могат да се възползват от този критерий.

# 807
А как стоят нещата в СДЯ-тата?И там ли отпада тази година?

# 808
  • София
...

И аз мисля, че трябва да са с равен брой точки. Все пак близнаците имат и предимството, че ако приемат единия, другия влиза автоматично.

Не е вярно това за близнаците или по-скоро важи само, ако близнаците отидат на жребий. При първоначалното запълване на местата по соц. критерий те заемат две отделни, самостоятелни места, което лишава напрактика трето дето. Ако отидат обаче на жребий за едно място и изтеглят номера на единия близнак, тогава влиза в сила правилото да приемат и двамата. Или ако местата се запълнят между два близнака.
Аз съм с близнаци приети именно по соц критерии и много съм се чудила, защо при условие, че трябва да приемат задължително и двете деца, не ги броят за едно място общо и да има място за друго дете. Докато не видях, че при нашето кадидатстване имаше 4-5 близнашки двойки наведнъж

# 809
  • Сф
Счели са го за дискриминация спрямо безработните, които не могат да се възползват от този критерий.
Егати тъпото обяснение.... а тези, които нямат адррс в София, те са дискриминирани, че не получават точки за адрес......

Общи условия

Активация на акаунт