Страсти – градините в София, кампания 2017/2018 - тема 3

• 78 008
  • 888
  •   1
Отговори
# 825
  • София
Искам да попитам следното нещо, детето ми е родено 2015 година, в момента е във втора яслена група, ако има свободно място в градина, мога ли да го запиша сега, и как? В сайта на ИСОДЗ не виждам начин да кандидатствам сега?
Можете да, стига да има свободни места за набор 2015 във вашия район на текущо класиране. Както сте кандидатсвали за СДЯ, по-същия начин става и сега.

# 826
  • В големите очи на малчо, а географски - София.
Искам да попитам следното нещо, детето ми е родено 2015 година, в момента е във втора яслена група, ако има свободно място в градина, мога ли да го запиша сега, и как? В сайта на ИСОДЗ не виждам начин да кандидатствам сега?
Можете да, стига да има свободни места за набор 2015 във вашия район на текущо класиране. Както сте кандидатсвали за СДЯ, по-същия начин става и сега.

Честно казано, не си спомням как точно кандидатствах, беше през 2016, но в сайта на ИСОДЗ в момента не мога да се ориентирам как да го направя.
Не намирам бутон/ препратка да кандидатствам.

# 827
  • София
По закон има срок в който всеки който си сменя адреса, трябва да се регистрира по местоживеене. Така че, това работят и живеят в София без регистрация е освен всичко друго и нарушение.

e то можеш и с временнен/настоящ адрес, но пак губиш цяла точка за това че нямаш постоянен адрес в Столична община. Просто трябва да има критерии, иначе всички деца на томбола и който успял, успял.
Отговорих на пост, в който се твърдеше, че има дискриминация на хора без регистрация в София, спрямо тези с такава. Въобще не е ставало въпрос за вида на регистрацията.

# 828
  • София

Честно казано, не си спомням как точно кандидатствах, беше през 2016, но в сайта на ИСОДЗ в момента не мога да се ориентирам как да го направя.
Не намирам бутон/ препратка да кандидатствам.

1.Логваш се с профила
2.Кликни на деца
3.От ляво ще се появи Кандитатури
4.И ще се появи Добави градина

# 829
Здравейте,
Чудя се по един въпрос. При многодетните семейства се изсиква за другите деца удостоверение за адрес. Той трябва ли да съвпада с адреса на детската градина, където се кандидатства? Налага ми се местене скоро и се чудя дали трябва да сменя адреса и на големите деца

# 830
  • В големите очи на малчо, а географски - София.
Мацето, благодаря!

# 831
  • Sofia
Към момента никъде не откривам качена новата наредба. Дори заседанието на СОС от вчера стои в предстоящи на сайта на СО.
Вече са качили клипчето на Заседанието

# 832
  • Sofia
Не, не можете да кандидатствате сега за детска градина ако сте набор 2015. За набори 2015 и 2016 приключиха текущите класирания (и то за ясла, за градина няма как да кандидатствате преди основното класиране, освен ако не кандидатствате за яслена група в ДГ с яслени групи). Продължават текущи класирания само за по-голенмите набори (2014, 2013, 2012, 2011).
Първото класиране за набори 2015, 2016 и 2017 ще е чак май месец (голямото класиране).

# 833
Може да се кандидатства на текущи класирания за всички набори (без 2017 г.) до 10.03.2018 г. (последно текущо класиране). С изтегляне на датата на обявяване на свободните места за кампания 2018/2019, се изтеглиха и текущите класирания.

# 834
  • Sofia
Да, вярно, сега видях, че са го променили. Но пак в този случай трябва да кандидатства за яслена група в ДГ с яслена група.

# 835
  • София
Не, не можете да кандидатствате сега за детска градина ако сте набор 2015. За набори 2015 и 2016 приключиха текущите класирания (и то за ясла, за градина няма как да кандидатствате преди основното класиране, освен ако не кандидатствате за яслена група в ДГ с яслени групи). Продължават текущи класирания само за по-голенмите набори (2014, 2013, 2012, 2011).
Първото класиране за набори 2015, 2016 и 2017 ще е чак май месец (голямото класиране).

ух да, аз в главата ми се върти подобния пример като съфорумката по-долу, кандидатсваш си за ясла и после си продължава в тази ДГ. Извинявам се за объркването, но ми се струва добър вариянт, ако има шанс да се възползва човек, че с новите промени не знае какъв ще е шанса

# 836
  • София
Здравейте,
Чудя се по един въпрос. При многодетните семейства се изсиква за другите деца удостоверение за адрес. Той трябва ли да съвпада с адреса на детската градина, където се кандидатства? Налага ми се местене скоро и се чудя дали трябва да сменя адреса и на големите деца
За да се получат точки за многодетно семейство, то всички деца трябва да живеят в едно домакинство, т.е. на един адрес.
Особено при децата с различни родители трябва да се докаже, че все пак живеят заедно и домакинството е многодетно.

# 837
Да, благодаря. Интересно, че в СДЯ-то искат само акт за раждане на децата

# 838
  • София
Здравейте,
За да се получат точки за многодетно семейство, то всички деца трябва да живеят в едно домакинство, т.е. на един адрес.
Особено при децата с различни родители трябва да се докаже, че все пак живеят заедно и домакинството е многодетно.
Не са ми искали такова удостоверение за адрес. Само АР. Ако всички деца са от едни родители, няма основание да го искат. Може би, ако някое от децата е доведено, тогава биха искали удостоверение за адрес. Ако децата не са пълнолетни задължително обаче е при смяната на вашия адрес да смените и техните. Мен директно си ми дадоха бланките за децата, когато си сменях адреса преди време.

# 839
  • София
Скрит текст:
Здравейте,
Не са ми искали такова удостоверение за адрес. Само АР. Ако всички деца са от едни родители, няма основание да го искат. Може би, ако някое от децата е доведено, тогава биха искали удостоверение за адрес. Ако децата не са пълнолетни задължително обаче е при смяната на вашия адрес да смените и техните. Мен директно си ми дадоха бланките за децата, когато си сменях адреса преди време.
Говорим все пак за новите правила и документите, с които ще се доказват в бъдеще заявените критерии.
При деца с двама общи родители е логично да живеят на един адрес, но ако не са общи трябва да се докаже, че живеят заедно.

Общи условия

Активация на акаунт