Рим - 17 тема

• 90 359
  • 736
  •   1
Отговори
# 435
Оу, Деси, много ти благодаря, много ми беше полезна!! Ще заложим явно повечко на раницата, с количката повечето места май ще са недостъпни за нас. Значи, решено, един ден отива за зоопарка!
В нета ми го дава времето около 14-16 градуса-перфектно за екскурзия! Само да сме здрави!

Да Simple Smile.

За количката имаше доста хора с колички в Колизеума и във Ватикана.За Сестинската капела съм леко скептична за колички заради многото хора вътре.Но вие си решавате в зоологическата градина билета е 16 евро за деца имаше някакви намаления но не съм сигурна.Приятно искарване.

# 436
  • София
Ербиенби ми дава по-добри цени, но никога не съм го ползвала, а и нещо ми е изнервяща несигурността около личността на хазяина, дали и кога ще се появи, дали ще върне депозита...С букинг резервирам от години, досега проблем не съм имала. Обаче цените, цените...а и толкова доволни хора има от другия сайт, трябва да се престраша някой път да го пробвам!

# 437
Ами има и що годе точни, като сайта gismeteo.ru , една позната е организатор на събития и сватби и вече няколко години се доверява на тази прогноза , но в този сайт ми дава само до края на септември времето , затова исках да ви питам дали някой има впечатления от тази в accuweather , дали си отговаря... Simple Smile

Аз също ползвам руската gismeteo.ru но за месец напред само онзи отгоре ще знае какво е времето.
Искам също да отбележа и сериозно да обърнете внимание на това във форума не го видях до сега но ми се случи.Бях с туристическа агенция , на която си платих екскурзията до Рим но никъде не ми беше казано , че в хотела се плаща сити такса(туристически данък) ,които МОЖЕ да не е включен в условието на ваучера таксата е от 3-12 евро на човек на нощ в зависимост от хотела ние лично платихме 84 евро сити такса , което е гадно но в момента задвижихме дело срещу тях и нещата ще се оправят Simple Smile .Мисълта ми е вижте и проверете дали тази сити такса е включена във ваучера или не , за да не останете неприятно изненадани.

# 438
Ами има и що годе точни, като сайта gismeteo.ru , една позната е организатор на събития и сватби и вече няколко години се доверява на тази прогноза , но в този сайт ми дава само до края на септември времето , затова исках да ви питам дали някой има впечатления от тази в accuweather , дали си отговаря... Simple Smile

Аз също ползвам руската gismeteo.ru но за месец напред само онзи отгоре ще знае какво е времето.
Искам също да отбележа и сериозно да обърнете внимание на това във форума не го видях до сега но ми се случи.Бях с туристическа агенция , на която си платих екскурзията до Рим но никъде не ми беше казано , че в хотела се плаща сити такса(туристически данък) ,които МОЖЕ да не е включен в условието на ваучера таксата е от 3-12 евро на човек на нощ в зависимост от хотела ние лично платихме 84 евро сити такса , което е гадно но в момента задвижихме дело срещу тях и нещата ще се оправят Simple Smile .Мисълта ми е вижте и проверете дали тази сити такса е включена във ваучера или не , за да не останете неприятно изненадани.

На нас ни казаха , че има такава такса , отбелязаха , че се плаща на човек и на място в хотела , но ни казаха нещо от сорта на 4 евро , но и предполагаемия хотел в който ще спим ,не е кой знае какво

# 439
  • София

За количката имаше доста хора с колички в Колизеума и във Ватикана.
Сериозно? Точно за Колизеума племенницата ми каза категорично без количка, не ставало изобщо. Ах, ще я напердаша Grinning

# 440

За количката имаше доста хора с колички в Колизеума и във Ватикана.
Сериозно? Точно за Колизеума племенницата ми каза категорично без количка, не ставало изобщо. Ах, ще я напердаша Grinning

хахахаха може да не ги е видяла. До загражденията на първия етаж има персонал , които качва хората с увреждания и с колички с асансьор Simple Smile .

# 441
За туристическите агенции проблемът е, че ползват много евтини хотели, в Рим предимно около Термини или доста отдалечени. Отделно, че много рядко информират кой е хотела до последният момент и доста често има неприятна изненада. Разбира се, говоря за организираните пътувания, а не индивидуални.
За сити таксата, всеки който е ходил в Италия и е резервирал и ползвал хотел, знае че съществува и се заплаща отделно на самия хотел, почти винаги в брой и зависи от категорията и звездите на хотела. Обикновено е 2,3,4,5 евро. Включително и при организираните екскурзии се събират на място от водача на групата.
Лично по мое мнение октомври и ноември са дъждовни месеци и има голяма вероятност да превалява.

# 442
  • Вестерос
+ сити таксата я пише с дребен шрифт в буукинг, поне на хотелите/апартаментите, които съм разглеждала винаги я е пишело.

# 443
  • София
Мене дъждец не ме плаши Joy Моите хора, като са ентусиазирани от разходката, ни настиват, ни мрънкат за времето. В Париж пролетта миналата година от 7 дни, 5 валя, а последния ден от Дисни си тръгнахме вир-вода, обаче никой ни подсмръкна, нито се оплака. Тука се прибрахме, времето идеално, след десетина дни хремясаха Joy
Само да не е студено, че бебето ни е малко.

# 444
belinda, вие ноември ли ще ходите?
Аз имам опит с два пъти през ноември, в началото около 4-ти беше 20 градуса, но валя ужасно последният ден. Миналата година в края на ноември и малко от началото на декември около 13 градуса, слънчево. Не че всички години са еднакви, но предполагам поне няма да е студено. Но Рим винаги е прекрасен, дори когато вали.
И аз се вълнувам от времето в Италия, другата седмица отиваме на Cinque terre, gismeteo.ru и accuweather ми дават почти еднакви прогнози, дано познаят че са направо идеални.

# 445
  • София
Здравейте, бих искала да попитам тези, които вече са били в Италия, необходим ли е адаптор за контакт и ако "да"  - от кой тип?

# 446
belinda, вие ноември ли ще ходите?
Аз имам опит с два пъти през ноември, в началото около 4-ти беше 20 градуса, но валя ужасно последният ден. Миналата година в края на ноември и малко от началото на декември около 13 градуса, слънчево. Не че всички години са еднакви, но предполагам поне няма да е студено. Но Рим винаги е прекрасен, дори когато вали.
И аз се вълнувам от времето в Италия, другата седмица отиваме на Cinque terre, gismeteo.ru и accuweather ми дават почти еднакви прогнози, дано познаят че са направо идеални.
О, да, и аз имам опит през ноември - миналата година с торнадото Nature Dash
Но, в останалите дни времето си беше прекрасно.

# 447
  • София
Лейди, така се получи да, през есенната ваканция. До миналата година пътувахме октомври, но тази кой знае защо са преместили ваканцията чак от 01.11.

Ъъъъ, торнадо?! Astonished

# 448
Да, но самото торнадо се случи в град Ладисполи. В гугъл има достатъчно информация по случая, пишеш - торнадо Рим, и четеш.
Аз си спомням, че тогава писах тук на момичетата, че за първи път в живота си виждам подобна буря. На другия ден в новините видях, че всъщност Рим се е оказал в периферията на това торнадо.

# 449
bibim точно по това време дъщеря ми беше в Рим, 6 ноември, а една година по-рано на същия ден бяхме двете там и пак имаше голяма буря и много валя, едва излетяхме, като преди това стояхме час и половина в самолета. Вече съм се зарекла на този ден да не ходя в Рим. Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт