Докато не е свършил денят на приятелството, "за приятелите наши нека вдигна пълна чаша и отпия глътка вино"
За сведение, снощи софиянки бяхме на сватба. За Сю може и да е било изненада, ама ние бяхме предизвествени, та ядохме, пихме и се веселихме
Този път Дж прояви инициатива, та сам организира сватбата, а не чака Сю да му разкаже съня си

Добре че епизодите са по 2.30ч, та все още има шанс да се върнем към миналото и да видим как е тръгнала историята. В този епизод така и нищо ние не видяхме, ако залавянето на 3мата помагачи за ГГ е разкритие, то на мене като зрител, не е. Чакам си отговорите на въпросите, за които намекнаха или повдигнаха, макар и индиректно.
А иначе, дребните душички, макар и добрички изплуваха и удържаха победа - Корхан се вживя в ролята на баща си, а Мехрибан стана кмет. Първият доскоро живееше разгулно на гърба на баща си и се криеше зад гърба на по-малката си сесра, а Мехрибан едно дете не е могла да отгледа като хората, та иска - град да управлява. а двамата заедно не пропуснат да отрекат миналото, забравяйки че започват наготово. Първият поел фирма, която Тбей сам е изградил в нищото, другият поел управлението на един модерно изграден и процъфтяващ град пак от Тбей. Смешно е, когато такива мушмороци се надуват като пуяци, без грам заслуги. За съжаление природата на човека е такава, че само в утопиите нещо мащабно се създава без желязна ръка. Историята е доказателство.
Тбей си има вини и едва ли се залъгва и пред себе си го отрича, но 30 епизода само грехове му трупат на гръба. Да кажем, Ширинчето е просто и глупвато, но Дж, умният и благородният супергерой, живял по света и видял доста (всъщност какво е видял и какво и как е постигнал
) така и в заключенията не се различава от нея. В ДК перефразираха емблематичната френска фраза: "chershez la femme" / "търете Тбей"

За Дж не ми се пише много. Промени се, но неконтролираният му и прибързан гняв си остана. И той, подобно на Тбей, не зачита противника си и не прави опита да ги разбере, На два пъти спасява Тбей, но докато в пожара, наистина постъпи мъжки и благородно (а може би си искаше врага жив
), то в последния епизод се нахвърли, без да премисли, без да отчита здравословно състояние, оставяйки врага си в безпомощно психологично състояние без капка съжаление. А той най-добре би трябвало да разбира какво значи човекда е скъсал връзките с реалността. Вичи, това не беше силна постъпка на силен човек, а това че го потърси и го върна у дома му, не беше негова инициатива
Направи го заради спокойствието на Сю и страха тя да не загуби тя бебето му. Разгневи се, обвини за всичко Тбей - разбирам го, но после? После - нищо. Не мога да се възхищавам на хора, които се задействат под чужд натиск, не осъзнават своята отговорност и не изпитват покаяние
Малко време остана на героите ни. За Ширин съм сигурна, че няма да израстне, но за Дж има все още време и надежда да се смири и да чуе и види и искрено да поиска прошка.
Загубата на паметта е справедливо наказание за Тбей - да си бил силен и властен и изведнъж да се окажеш с бели петна извън борда. Това и мене ме устройва - хем съзнава своето състояние, хем се чувства изгубен. От друга страна си спомня нещата от птрди 5 години, така че може да чуем или видим пълните му спомени

За мене изненадата бе Бану - съвсем бях я забравила. От отношението на Ръза към нея и от ролята, която й е отредил, си мисля, че не с детето й я е шантажирал, или поне не само с него. Дано 2 еп. не дават как я разследват.
Доста новини и хубави снимки са се появи, благодаря на всички ви

Най ме заинтригува новината за нов филм. Според написато снимките трябва да започнат всеки момент. Може пак да не видим филма, но поне снимки ще сиимаме
Чудя се истина ли е
Ако да, тогава дали фимът ще бъде пак турски
Все пак Хинер Салем живее и твори във Франция, а турски дори не знае. Може този път проектът да е европейски 
Лека нош или по-точно добро утро

И ако шурея му посегне и на Сю, вече баба Тахи ще превърти и ще го убие 

та гледам нови отговори пред мен... - първо да ги видя и после ще отразявам
Оттук нататък вече всичко мога да очаквам. Даже и това, че идването на Джес в градчето е планирано от Ръза. Видях, че за Ръза основен противник и цел си беше Тбей. Това, че в един момент станаха съдружници, не беше желанието на бея, а така се случи според обстоятелствата.
Като видях колко зрителите се зарадваха на "смъртта" на Ръза, май ще му се разсърдя на Тбей, че не го е убил още през "онази нощ"
Знаем,че Ръза няма да се откаже!