Успешен брак и какви са важните условия за него

• 17 603
  • 130
  •   1
Отговори
# 105
Съвсем точно написах как разбирам успешния брак, къде тук видя място за ненавист?

Успешният брак за мен е напълно равен на щастливия брак. Т.е., успехът е двамата дългосрочно да се разбират, да имат общи цели и сходни ценности и всеки от тях да се чувства по-добре като част от точно тая двойка, отколкото като част от някоя друга или самостоятелна единица.

Като гледам от институцията бягат предимно мъже, щото "всички така правят в днешно време"  Mr. Green и са значително улеснени за серийно моногамстване, понякога и жени - или заради горчив преден опит, или поради имотни съображения (няма да забравя една съфорумка, която години наред беше най-гръмогласния застъпник на "за какво са ни тия хартии", докато накрая в една тема тихичко си призна, че съображенията й "против подписа" са били свързани с имоти), или щото модната вълна ги е понесла.  

И малко офтопик, но щом "подписът няма значение", какво им пречи да подпишат на тия, които изискват да разполагат със законовите права, пораждани от подписа?  Mr. Green

# 106
  • Бургас
В днешно време един брак, разбирай подпис, най-малко ще спре някой от серийно моногамстване. Тая тенденция не е и от днес... Това е последното, което ще спре някой, ако реши да мачка чаршафите, извън брака, примери колкото щеш, аз имам такива около себе си  Laughing бракувани успешно иначе.....

майка ми и баща ми, все още са в брак, баща ми живее с друга жена от 10 години. Брака им е успешен, не са се развели, именно за да запазят имотното състояние и всичко, което са градили в семейството в което са го изградили  Peace PeaceОт тая гледна точка, може би съм обременена да гледам на брака съвсем небрежно и с насмешка....сделка, която има и други елегантни начини да се уреди и без излишни ритуали и показност.

# 107
По-лесно е да имаш една сериозна приятелка 7 години поред, после друга приятелка 3 години поред, после трета 5 години поред, после четвърта 4 години поред, когато това се приема за обществената норма. Не че се оплаквам, като milennial аз предпочитам днешното общество пред това на 50-те години, примерно. Ако се налага да се жениш и развеждаш всеки път, вероятно няма да подходиш по същия начин.

# 108
  • Бургас
Ами ако е приятел ....... Mr. Green Joy Wink

Не винаги се получава от първият път да улучиш човека, това също го има. Един живот се живее, ако единият не е щастлив, то няма как да направи другият щастлив, безсмислено е.....Колкото опити трябват-толкова ще се правят.

# 109
От тая гледна точка, може би съм обременена да гледам на брака съвсем небрежно и с насмешка....сделка, която има и други елегантни начини да се уреди и без излишни ритуали и показност.
Щом и на двамата не им е важен бракът, а и са оправили всички юристически въпроси без подпис, или поне са помислили върху това, тогава не виждам проблем.
Проблем идва само ако за единият бракъз е важен, за другият не.

Аз съм дете от разведени родители, и се чувствам много по-спокойна в брак, добре че и мъжът ми има същите желания. Неговото семейство пък е много стабилно, няма разводи там.

# 110

Не винаги се получава от първият път да улучиш човека, това също го има. Един живот се живее, ако единият не е щастлив, то няма как да направи другият щастлив, безсмислено е.....Колкото опити трябват-толкова ще се правят.

Тъй де, то, за да е приятелка, има и приятел.  Laughing Да, права си за опитите, затова написах, че аз лично предпочитам да живея в днешното общество, отколкото в някое от минали времена. Обаче имам 1-2 приятели, които с усмивка и финес въртят енти "сериозни" приятелки, които мислят, че предстоят дълготрайни отношения, деца и прочие, а на втората-третата година се оказват сюрпризирани, ама не приятно.  Laughing  А в СО мине се, не мине, излезе тема от типа "Живеем заедно от еди-колко си време, как да го накарам да ми предложи брак." Та ей тези "мътни води" позволяват в някои двойки един да тълкува съжителството по един начин, друг по друг и накрая всеки да каже това, което му изнася.  Laughing

Последна редакция: пн, 22 май 2017, 21:40 от Априлска вълшебница

# 111
  • Бургас
Тея "мътни води" не се оправят с брак.....А относно девойките и въртяните приятелки, опитът учи, не бракът.....Ще ги извъртят веднъж, ще ги извъртят втори път, пък ще се научат да не се хващат на такива въдици.  

Няма лошо в бракът, аз на всички млади приятелки казвам, да се бракуват и вдигат сватби овреме,ако са се нацелили с човека,  преди да ги завърти животът, след това идват други приоритети и човек по друг начин почва да разсъждава.

# 112
Не, аз под "мътни води" имах предвид съвременните нрави, които - при наличието на дългогодишни щастливи двойки без подпис и обществено приемливото съвместно съжителство без подпис - дават възможност на хора с всякакви намерения да заблуждават други хора под надслова "и ние като другите" без реално да са като тези други.

Последна редакция: пн, 22 май 2017, 21:39 от Априлска вълшебница

# 113
  • Бургас
Цитатът  ми хареса от къде е, ако мога да запитам  Peace Peace

И да не е спам просто така, да си дам последният принос за тази вечер по темата- съгласявам се с теб, току що ми хрумна и една история от тези дни, съвсем реална, за девойка изтеглила кредит за един младеж, да подпомогне бизнесът му, т. е вложила ги е във фирма на негово име, че и забременяла, без брак, имала е очаквания явно. Сега и  креди плаща, детето му гледа и няма права върху бизнеса, а той......той най-вероятно търси следващият шаран......от тази гледна точка, ползите от подобни уроци определено са нищожни. Идея си нямам къде и е бил акъла, идея си нямам и как ще се оправи от тук нататък. Та, да , за такива ситуации си трябва един здрав....брак.

# 114
  • Tам през Атлантическия океан
Успешен свързвам с бизнес, а не с брак...))

Ми то си е чиста сделка. Simple Smile

Ми да , добро партньорство  Grinning

# 115
Така е, Десс. Те, затова повечето добре договорени условия видят до спокоен и дълъг съвместен живот..)
А като се хванеш за романтиката и проерудите - и те взели, че се изпарили след няколко години.

# 116

О.к.    Laughing
Първи опит, влюбена "загубена", решаваш, че той  е Мъжът.Живеете заедно, правите дете, след 4 години-изненада, той се влюбил в друга.Следва-раздяла.
Втори опит, ти пак влюбена, той още повече, живеете заедно, забременяваш.След някоя и друга година пак се оказва, че това все пак не е Той, мъжът с главно М...
Трети опит, горе-долу като първите два....
И така, след едно 15-на години се оказваш отново сама, с три деца от трима мъже.
И?
Какво следва нататък?Накъде след толкова житейски опит?    Mr. Green

# 117
  • Бургас
Ще родя толкова деца, колкото мога да отгледам, без оглед на това от колко мъже, а с оглед на това, какви са ми възможностите. Когато една жена е независима, то тогава всичко останало е просто подробност и остава наистина любовта и отношенията, а не да се дундуркам с някой, само щото видиш ли имам 3 деца от него и съм зависима. 1-2-3 брака или партньори, са според зависи ситуацията и отношенията. Броят на партньорите не е задължително да съвпада с броя на децата  newsm78 newsm78 Това съм научила до тук, смятам е разумно  Peace

# 118
Стига, имам позната, която като млада роди 2 деца от два грешни опита, сега има още 3 от третия. Чудно семейство са.

# 119
О.к.    Laughing
Първи опит, влюбена "загубена", решаваш, че той  е Мъжът.Живеете заедно, правите дете, след 4 години-изненада, той се влюбил в друга.Следва-раздяла.
Втори опит, ти пак влюбена, той още повече, живеете заедно, забременяваш.След някоя и друга година пак се оказва, че това все пак не е Той, мъжът с главно М...
Трети опит, горе-долу като първите два....
И така, след едно 15-на години се оказваш отново сама, с три деца от трима мъже.
И?
Какво следва нататък?Накъде след толкова житейски опит?    Mr. Green

Е, то това може да се случи и с брак, само че освен трите деца, ще има и три развода. Всъщност преломният момент, преди който трябва много внимателно да си преценил човека, е осъзнатото забременяване от него. И моята теза беше не, че трябва да стоиш с един и същи човек от 15 до 85 години, а че днес има повече възможности и съответно - вероятности - някой съзнателно да заблуждава жената до себе си, че има дългосрочни намерения към нея, а липсата на подпис е само формалност, за деца има време, ама непременно ще са от теб, мила, а на практика да й изгуби доста години, в които тя си е мислела, че децата са аха-аха зад ъгъла, а при раздялата след 6 години няма нищо, освен пропуснати възможности.

Общи условия

Активация на акаунт