Идва денят на детето, а мамите от ИБ вече стягат багажа за морето.

• 40 472
  • 733
  •   1
Отговори
# 330
  • В къщурката на хълма на феите
Месечко 21вия зъб трябва някъде около 5-6 годишна възраст да се покаже .. при Ема се повеи около 3тата годинка, но засега други няма .. ние сме бързи, не си се объркала Peace
Бени кажи им, че първо моракселата ще убиете и тогава ..

# 331
  • NE
На Вилизар му избива последните две връхчета на 20 зъб. Кътниците ги вади над 6 месеца, да не кажа общо към 9 месеца мъки с тях. Отделно адски го боли, но само челюста. С изкълчената ръка беше по-спокоен.
Бебето е вече на почти 5 месеца. За разлика от брат си върви много бързо физически и умствено. Опитва и да симулира лазене, но дупето му тежи още.
Почти са готови да пробият двата долни резеца. Викам си, че си въобразявам, но педи вчера потвърди.

# 332
  • При моето слънце
По правило първите постоянни зъби започват да излизат, когато първите млечни започнат да падат, т.е. около 6 годишна възраст. Мишо има вече два 6ти зъба долу и 4 паднали млечни зъба. Но винаги има изключения 😉.
Арвенче, оправяй се бързо, предполагам колко е гадно  Hug
Болните да оздравяват! Георги още подкашля, но поне поувладяхме хремата и не е страшно. Аз още не мога да се оправя, но ще оцелея   Mr. Green
Вчера ни беше тържеството за завършване на ПГ и вече сме готови за 1ви клас  Party

# 333
  • до едно тепе
Фейче вторите растат по-бързо обикновено, защото имат пример за следване. Е винаги има и изключения, но често е така. При нас със зъбите е обратно. Нейните никнат по-късно, обаче всичко друго е напред.
Слав няма още постоянен, обаче отдолу са се очертали къде ще са. Мисля,че няма да поникнат до няколко месеца, но си личи ясно удебеляването на венеца.
Бубата е с 16 още, няма и следа от последните млечни кътници, а На Слав на тая възраст вече му беше поникнал 17-тия зъб Whistling
Бени Клацида няма ли да я изтрепе тая Мораксела. Знам че не си го дала още, ама вероятно ще трябва или поне друг АБ от антибиограмата. Предполагам са и направили и такава. А ваксината нали уж ги приравняваха нещо. Как ще я слагат втори път ooooh!

# 334
  • В сърцето на любимия човек
Фейче - съчувствам ти  Tired Калгел, Дентокинд или Панадол/Нурофен не помагат ли? Не знам как издържаш толкова време без сън и почивка  Tired

Арвенче - бързо възстановяване и стискам палци за алерголога!

Поспаланче - успех и на вас с алерголога!

Моме, Принцесо - честит прием в градината с пожелания да сте здрави всички!

Бени - тая мораксела не ви ли излиза за Н-ти път вече  newsm78

Кокоске - успех в училището  Hug

Извинете ме, ако пропускам някого и прегръдки за всички  Hug

# 335
  • Бургас
Много ги бъркам аз тея зъби....то и на мен сега са ми сбъркани. Сега ми избиват постоянните 5ти,вадят ми млечните че са с корени,а са ми пробили  кътниците постоянни, преди 2рите кътници. Та на Ивейн сега избиват 2те кътници и уж я дебна да не би да е като мен, че е голяма чудесия, Феичке да не би да са и при вас тези? Защото наистина 3тият ред кътници, избива към 4- 5, като почнат да падат млечните....

# 336
Забавно й било да ме чете  hahaha Ела ми на гости и ще побягнеш с 200. От сутринта досега успя да разхвърля по пода всички изпрани дрехи, които току-що бях свалила от простора, да изхвърли от оправеното си легло завивки и покривка, да полее 3 пъти цветята на терасата, т.е. да ги удави, да разреве брат си около 14 пъти, а аз вече прегракнах от викане по него. Като му кажеш - "Не прави еди какво си", той те гледа в очите и отива да го прави, а като го помолиш "Направи еди какво си", казва "Няма" и продължава да си вилнее по неговите си дела. Малкото май ще е същото  Whistling Тъкмо го приспах и отгоре се разкъртиха, даже и скандал не мога да им вдигна, че е 11:30, в правото си са хората.

# 337
  • NE
Олеле Моме почти същата драма е и вкъщи. За мен това е с цел привличане на внимание. Малкото и да е кротко ще попие всичко и същото ще прави. Решение нямам. Моля се скоро да порасне, поне големия.
Един ден пред кухнята бяхме родители на деца с малка разлика. Всичките се оплакваха как само се биели, сърдели и прочие. Чак лошо ми стана като си го представих.
Прахче Сестра ми е с два реда зъби, но не знам дали е наследствено.

# 338
  • Sydney
Да, за втори път я въди тая гад... има Антибиограма, но тоя лекар вика може да не я трепете... някой сеща ли се Флоксал ли се изписваше (капки), че иначе по рецепта ще ме изнудят да купя не локален АБ?
Оххх, ще се гръмнаааа

# 339
  • В къщурката на хълма на феите
Моменце оммммм дишааай! Всичко ще отмине .. и у нас е джунгла, ама вече не ми пука ..

# 340
  • В сърцето на любимия човек
Мецо - прозвуча като в онзи виц, в който един отишъл на лекар за диария, но попаднал на психиатъра.
Скрит текст:
Лекарят му предписал хапчета и след седмица се срещат и го пита как се чувства от лечението, а пациента отвърнал:"Ами още се просирам, даже и в гащите, но вече не ми пука".
Като ви чета все повече се убеждавам, че породени и деца с малка разлика се отглеждат по-трудно от близнаци. При вторите поне зорът е от един и същ характер, а не както например при Цветето - тъкмо избият зъбите на единия и започват при другия  Tired

# 341
  • NE
Хаха нещо не успях да ги координирам моите момчета. Joy

# 342
  • shumen
Моме,Дени е същия като Марти нищо,че е сам.Ти му казваш Не прави еди какво си,а той те гледа в очите и прави точно това,а ако му кажеш Направи нещо,казва Няма и пак продължава да прави каквото си знае.
Цвете,да им изникват бързо зъбите на твоите момчета и да няма повече зъбни драми.
ООф,това моето уж му се спеше,че и на мен с него,ама нещо не заспива.От половин час е легнал,ама се мести от легло на легло и само си намира причини да става.
Днеска пък ходихме с него и купихме друга ножичка и сега съм я вдигнала нависоко,а той само се чуди как да я докопа и пак да направи някоя беля с нея.

# 343
  • Бургас
Наследствено е това със зъбите, баща ми е така  Tired Tired Нарушена коренова резобция/а по принцип постоянните тръгват да избиват, когато се абсорбират корените на млечните, при мен не се случва/ плюс генетична аномалия да избиват по-късно постоянните и ето ти....То не е истинско двуредие на зъби, защото реално са млечни плюс постоянни, проблема е че млечните не падат, а постоянните не избиват в срок.
  Имам кътници млечни, кучешките ми са млечни, имам и избил постоянен кучешки - 2ри ред  ooooh! ooooh! Тръгнаха да растат постоянните, точно като забременях  Shocked Shocked, явно и от хормоните е нещо, обаче нали млечните са си с корени и си седят като непоклатимо. Ама тогава нямаше как да слагат упойки и да ги дърпат, аз не исках , заради кръвното и нямаше как да извадят млечните, та стана 2ри ред  Tired Tired.
  Сега започнаха да ги вадят/голям зор, защото те са си с корени млечните, направоо еее  Sick Sick/ и ще играе яко ортодонт. Най-гадното е, че не растат постоянните  достатъчно бързо и ще ги теглят/което си е като вадене на зъб, гадорийка от всякъде.
   Следете ги децата ,ако на времето ми ги бяха извадили млечните и изтеглили постоянните, нямаше сега да се мъча на дърти години та и ортодонти, та вадене...щях да съм забравила вече.  Проблемите на децата могат да не бъдат от сорта на кариесите само, всяка аномалия в поредността и срока на избиване на зъбите, трябва да се проследи и да се решава овреме проблема, не на дърти години като мен, защото е по-травмиращо и  има и други състояния, които трябва да се съобразяват.....

# 344
  • shumen
Прахче,дано приключиш скоро с правенето на зъбите и да нямаш други такива проблеми.
ООф,тука вали,а това моето е подивяло.Спа от 2.30 до 4 и сега е подлепил вуйчо си да го бори,а той не иска и само крещят.След малко ще дойде един познат с кола и дано се съгласи да го заведем някъде за малко,че тука пощуря.

Общи условия

Активация на акаунт