Идва денят на детето, а мамите от ИБ вече стягат багажа за морето.

• 40 385
  • 733
  •   1
Отговори
# 645
  • NE
Аз съм яко метнала метлата. Май бяхме дотук с градината.
Срещнах директорката и ми се направи първо намек, после и забележка, че Вилизар не спял и събуждал групата и да го взимам на обяд. Тази седмица не съм го пуснала. Миналата си счупих нервите да говоря с всяка госпожа и да им обяснявам, че ако имат проблем да ми казват за да и съдейства и както всичко беше добре и днес това. Не мога да се побера в кожата си, че тая женица се заяде с мен. Не вярвам Вилизар да е чак толкова нетърпим и като е ще си го гледам. Добре и беше да му взима парите, да и прави бройката и да не го водя. #Cussing out Да не говорим, че ми бяха отправени упреци защо не говори ?!? защо не обича книжки ?!? защо е с памперс и т.н.

# 646
  • Северозапада
Фея, четенето не пресъздава всички нюанси на разговора, но ми се струва, че си взела прекалено навътре забележката. Нас миналата седмица едната госпожа се опита да ни убеждава да не водим София на градина, а да я гледа баба ѝ. Даже чак се обадила на свекърва ми да ѝ държи сметка, защо не иска да я гледа  smile3556 (колежки и приятелки са). Оплаквала се от ММ, че се бил оправдавал и т.н. Свекърва ми и обяснила, че това си е изцяло наше решение и тя не може да ни се меси, ако я, спрем няма проблем да я гледа (евала). От друга страна има деца с по двама-трима възрастни вкъщи и пак си ходят на градина, защото имали бизнес. Айде бе. На нас ще ни се тръшкат, защото сме познати, а другите ще им угаждат, защото имат изгода  smile3528Казала съм им, че ще ходи на градина поне до края на юни, а както се очертава, и до средата на юли. Вчера се оказа, че в нашата група са най-много децата - 15. Не им е кеф на госпожите, ама ще изкарат по 2-3 седмици с повече деца.

# 647
  • Sydney
Кажете, че се шегувате за градината... нали това е целта, децата да ходят?!?!

# 648
  • Варна
Принципно през ваканциите предпочитат да ги отсеят, за да могат да направят сборни групи и част от преподавателите да излязат в отпуска.

# 649
  • В къщурката на хълма на феите
Да не говорим, че ми бяха отправени упреци защо не говори ?!? защо не обича книжки ?!? защо е с памперс и т.н.
ми щото може, ей за тва .. я па тая .. тя за кво е там директор, да наеме персонала, който ще намери подхода към детето и ще го приобщи към другите деца, ще му обясни защо те имат нужда от почивка и защо той трябва да е тих, дори и да не спи и точка .. то мноо лесно да си клатиш синджирчето около пръста и да се прайш на директор на водопад .. и аз искам така, ама няма ..

Цветенце мисля, че съм ти го казвала и преди и ся пак ще го кажа - прекалено добър човек си и се опитват да те цакат .. действай всекиму според заслуженото и толкова ..

днес съм зла .. и на мен нещо не ми е ден ..

# 650
  • до едно тепе
Фейче я и тегли една майна на тая директорка. Следващия път като ти се направио забележка я попитай нейните деца или внуци ако дойдат да учат в твоя клас ще ги върнеш ли от училище щото не ти харесва нещо. Аааа я да си гледат работата. Дето да треперят за всяка бройка,защото вероятно имат свободни места са ти се надуват щото видиш ли еди какво си. Много си и се вързала. Недей. Пускай си го като е здрав и да не ти пука. Ако му харесва разбира се.
Тук никой не смее да каже мрън. Снощи ходих да взема на Слав пантофите, за да не седят там. До края на юни със сигурност няма да ходи. Дадоха ми списък за юли и август по дати и никой не посмя да каже защо пиша,че ще ходи. Госпожата само ме попита как е и оздравял ли е вече и то със заинтересован тон, макар че беше 6,30 и вече се виждаше колко е уморена.

# 651
  • NE
Кълбо от нерви съм. Вкъщи се оказвам все в патова ситуация с пищящо бебе на ръце и дете, което също реве и се тръшка. ММ все си намира занимание, майка ми и тя и се побърквам. Всяка дума накриво ми идва в повече.
Тази директорка навремето съкрати майка ми,че беше полувишист. Самата тя е пишман учителка. Стаж под 5 г. и никакви деца. Единствената причина да го запиша в тази детска е че познавам част от учителките и е най-близо до нас. Не знам защо хората си мислят, че да имам бебе е ей тъй между другото и клатя краката. За една седмица абсурд да може едно дете да се опознае, а още повече да се адаптира. Изрично си направих труда да се уверя, че не е тежест на госпожите. Поне така ми казаха. Ама бил пищял и събуждал всичко, еди кой си много плачел.
Аз на работа с много неща виждам зор. Никой не ме е съжалил и никой не ми е подавал ръка. Всеки знае мекото на хляба. В понеделник ще обясня културно, че щом е труден за тази детска градина има и други. Обмислям и да говоря с този и онзи при нужда.

# 652
Добре де, не можаш ли да кажеш че просто не можеш да го задържиш вкъщи. Чак пък и обяснения и оправдания. Детската градина нали е за това- да се отглеждат деца от 10 месеца до 7 години.

# 653
  • София
щом е здрав и не е агресивен към децата не виждам проблем.
останалото е подход от учителките.
моя също не спи на обяд, не са ми се оплакали, той ми каза та попитах учителката какво прави.
оказа се че чете книжка често на неспящите.
а са много деца, 36, намерила е начин жената, ама явно има желание  Rolling Eyes

# 654
  • В къщурката на хълма на феите
Добре де, не можаш ли да кажеш че просто не можеш да го задържиш вкъщи.
тва не е ли оправдаване?!?! да си наляга оная парцалите, щот не е господ ..

# 655
Ми не е. Казваш не мога да го задържа вкъщи и това е. Пък да видя какво ще направят. Да не би да го изкарат на двора сам докато другите спят.

# 656
  • NE
Е, Сигме, не искам да има такова отношение към моето дете. Може да съм приела думите по-навътре, но моето дете да е най-черното, ами мерси. Ако зора е да се изкарат отпуските да ми се каже. Аз също имам голяма отпуска, знам как е. И на есен може да го пусна, ама да ми се правят тъпи забележки, не мерси.
Мразя да се прави разлика между децата. Нямам против госпожите. В понеделник ще отида да говоря с съответната директорка. В бъдеще ако ще ми се въртят номера ще го отпиша.

# 657
  • София
Mometo* баси гадното, дано вече са добре... нас двайсет дни ни е държал подобен вирус, изключително бавно захранвай  Hug
Алекс правилно ли е пускан прогестерона? Щото ако е след цикъл Ок, Ама преди или е той (прогестеронът) или е някакво наместване от противозачатъчните...
Ама моля ви се, идвайте повече, Хаха Simple Smile

Бени,

По препоръка на АГ-то пусках всички хормони - прогестерон, естроген и т.н. на 3 ден от МЦ. И тогава излезнаха ОК и тя каза, че няма от какво да се притеснявам. Сега ще видя и какво ще стане с щитовидната. И ако и след този МЦ така имам ще се консултирам пак с АГ-то да видим от къде се получава така.

Аз съм яко метнала метлата. Май бяхме дотук с градината.
Срещнах директорката и ми се направи първо намек, после и забележка, че Вилизар не спял и събуждал групата и да го взимам на обяд. Тази седмица не съм го пуснала. Миналата си счупих нервите да говоря с всяка госпожа и да им обяснявам, че ако имат проблем да ми казват за да и съдейства и както всичко беше добре и днес това. Не мога да се побера в кожата си, че тая женица се заяде с мен. Не вярвам Вилизар да е чак толкова нетърпим и като е ще си го гледам. Добре и беше да му взима парите, да и прави бройката и да не го водя. #Cussing out Да не говорим, че ми бяха отправени упреци защо не говори ?!? защо не обича книжки ?!? защо е с памперс и т.н.

И аз съм на мнението на Меца. Прекалено добър човек си и всичко приемаш много на вътре. Никой не може да ти каже, че детето ти е най лошото. Тя според мен си измисля. Щом си говорила и познаваш учителките и те са ти казали, че се оправят с него значи не са така нещата както тя ги изкарва. Или просто са видяли повече зор и се чудят как да се оправят. Летни месеци/ отпуски и т.н.
Води си го и ако има нещо очаквай обратна връзка само от персонала на групата, а не от директорката.

Последна редакция: вт, 13 юни 2017, 14:57 от ®˙·٠• АлЕкС •٠·˙®

# 658
Фея, защото имаш избор. Аз например нямам и не бих спряла дете от детска градина. Тяхна работа е да го прикоткат за спи, да играе, да му помогнат да свали памперса.

# 659
  • Варна
Цветенце, не си и помисляй да си оставяш Вили у дома. Щом е здраво детето и му харесва, трябва да ходи. Там е средата му, сред други деца, ще се приобщи, ще си намери приятелчета, просто трябва време ... Прекалено много внимание им обръщаш, те са педагозите, те трябва да намерят начин да се справят. Важното е, че не е агресивен и не бие другите деца. Че не ял или не спал ...

Общи условия

Активация на акаунт