Идва денят на детето, а мамите от ИБ вече стягат багажа за морето.

• 40 430
  • 733
  •   1
Отговори
# 225
  • Северозапада
Доколкото помня, при нас искаха ПКК, МБ на фецес и чревно носителство (паразити) пак от фекална проба.

# 226
  • shumen
Цвете,при нас искаха каквото при Мравето.
В 11 Дени го взеха за операция и още чакам да излезе.Милия влезе усмихнат,но после чух как плаче.Дано мине всичко по мед и масло.

# 227
  • Варна
В НАРЕДБА № 3 ОТ 5 ФЕВРУАРИ 2007 Г. ЗА ЗДРАВНИТЕ ИЗИСКВАНИЯ КЪМ ДЕТСКИТЕ ГРАДИНИ са описани исканите изследвания.
http://lex.bg/laws/ldoc/2135543722/
Цитат
Чл. 4. (1) (Изм. - ДВ, бр. 64 от 2012 г.) В детските градини целогодишно се приемат деца въз основа на писмено заявление, подадено от родителите.
(2) (Изм. - ДВ, бр. 64 от 2012 г.) Към заявлението се прилагат следните документи:
1. копие от акта за раждане на детето;
2. здравно-профилактична карта на детето, попълнена от личния лекар;
3. еднократен отрицателен резултат от изследване за патогенни чревни бактерии и чревни паразити, извършено не по-рано от 15 дни преди постъпване на детето в детската градина;
4. изследвания на кръв и урина, извършени в едноседмичен срок преди постъпване на детето в детската градина;

5. (изм. - ДВ, бр. 36 от 2011 г., в сила от 10.05.2011 г.) данни от личния лекар, че на детето са извършени задължителните имунизации за възрастта съгласно Наредба № 15 от 2005 г. за имунизациите в Република България (ДВ, бр. 45 от 2005 г.);
6. медицинска бележка от личния лекар за липсата на контакт със заразно болен, издадена не по-рано от 3 дни преди постъпване на детето в детската градина.
Кой не ти иска кръв? ЛЛ може да не е дала направление, защото по принцип не се полага и ако през календарната година ви е давала може да откаже. Но това не значи, че не се изискват кръвни изследвания.

# 228
  • shumen
Донесоха ми го в 12.30 и сега чакам да излезе от упойката.Милия пробуди се малко,премрънка,че го боли и пак заспа.
Мраве,Алекс,ех,как искам да се видим и запознаем.

# 229
  • до едно тепе
Имам някакъв спомен бегъл,че искаха и васерман на единия родител и мъжо щедро се подложи на боцкането. Ама то май беше когато го записвахме, а не когато тръгна. Иначе да, искаха ПКК, урина, чревни паразити и бактерии, бележка от ЛЛ като види изследванията,че детето е здраво и неопаразитено, бележка за проведен проф. преглед.
Мъжо заведе Слав до доки да го види,че тая сутрин пак се събуди с една такава келява температура, а снощи беше спаднала напълно. Изписала му е сумамед, а тя трудно пише АБ по принцип. Гърлото било мноу кофти- силно зачервено и сочно. ooooh! Тая седмица ще си е до края вкъщи явно Whistling
Дани как е минало? Казаха ли ти нещо? Дано не го боли много като се събуди. Предполагам му дават нещо обезболяващо все пак. Тук за сливиците им слагаха свещички ефералган.

# 230
  • shumen
Васермана,не беше ли за ясла.За ДГ мисля,че не искаха.
Поспаланче,донесе ми го санитар,а доктора още не е идвал.Само един друг млад доктор, явно стажант мина и каза,че е минало ОК и до 3 да не му давам да яде.За сега нищо не са му правили,питах за болка,каза че болка чак не,може би дискомфорт.
Да се оправя скоро Слав.

Последна редакция: вт, 23 май 2017, 13:57 от danaeka

# 231
  • Варна
Имам някакъв спомен бегъл,че искаха и васерман на единия родител и мъжо щедро се подложи на боцкането.
За ясла е васерманът.
Дани,
важното е, че всичко е зад гърба ви.

# 232
  • shumen
Сега се събуди и каза,че искал да става.Натискам го да лежи още малко до мен.

# 233
  • NE
Дани Гушкай го. Леко излизане от упойката и бързо възстановяване. Поне това мина и няма да го мислиш повече.

Освен, че ЛЛ е напълно неадекватна, явно и в болницата и лабораторията са такива. Говорих с педиатъра (ама тя ни преглежда чрез ЛЛ) и каза кръв и урина + вече направените изследвания за паразити. В нашата детска имало много болни, та тази седмица да го държа вкъщи, че бебето е назад с ваксините.

# 234
  • shumen
Цвете,благодаря.Излезе от упойката и вече иска да става.

# 235
  • Sydney
Дани дано ВС е Ок от тук нататък...

# 236
Благодарете наистина за кротките деца и да се молим всички - и палави, и кротки Господ да ги пази, защото белите за секунди стават.
Не мога да го издържам аз вече големия  Tired Нерви не ми останаха, глас, сили, каквото се сетите.... Вчера от сутринта до 10:30 само беше вече повърнал 2 пъти от истерии и рев, само бели са му в главата, само се катери по мебели, следобед не беше поискал да спи с баща ми, докато аз бях на лекар с бебето. От 7 сутринта до 21:00 вилня, бесня, удря, тръшка се, пищи...
Това започнах да го пиша сутринта - кога го довършвам... междувременно го носих 1 км на ръце пищящ и извиващ се, барабар с раница на гърба, количка за бутане и търкало в ръцете. Обичам го безумно, но ми идва вече да избягам нанякъде поне за 4-5 дни.

# 237
  • NE
Моменце Това все едно писано за моя Вилизар. Как стоя с мен и бебето кротко пред Мтела още не знам. На връщане искаше да го нося, че каталяса и вкъщи се пукна от рев. Носи маратонките и реве със сълзи, а е бил вкъщи само за обяд и сън.

# 238
  • В къщурката на хълма на феите
аз Ема като ми прави така просто я слагам на гърба си в раницата и да се оправя .. обезопасена е да не се насамонарани и ми извън обхват да не я нараня аз .. ужасно ме наскачват Карастанчолар от време на време  .. сутринта пак така я редих, че отново стигнах до конфликт с баща й и баба й .. много им е неприятно като крещя извън себе си и като я стискам за брадичката /за да не ми бяга/, а тя реве като бито магаре, ноооо! когато тя се държи като дребосъка на Момето нито един от двамата не иска да се занимава и бият отбой, щото нямало оправия и все аз лошата .. аааааааа да му се невиди! Crossing Arms

# 239
  • shumen
Моме,все едно описваш Дени.Има моменти,в който се държи точно като Марти.
Дени излезе от упойка без проблем и дори яде и ни пуснаха да излезем малко,че баща му беше дошъл на свиждане.Казва,че няма вече болка.Минаха и визитация и един млад доктор,явно стажант каза,че всичко е ОК и да го почистя със спирт,че беше доста оцапан с риванол.

Общи условия

Активация на акаунт