Студова алергия

• 1 965
  • 10
  •   1
Отговори
Здравейте!
Видях, че има подобни теми във форума, но са отпреди години и когато реших да коментирам, се появи надпис, че не е препоръчително да подновявам толкова стари теми.
В края на март ми се появи проблем - поду ми се палецът на десния крак. Бях си тогава в родния град и се започна едно ходене по доктори, изследвания...Нокът щяха да ми вадят, на хирург ме пратиха. Човекът ме прегледа и каза, че причината за подуването е първично измръзване.Изписа ми противовъзпалителни хапчета и паста и отокът спадна. Препоръча ми също така да не ходя през зимата с тесни обувки. Всичко беше наред, докато времето отново не застудя. Спомняте си, че преди около месец имаше значително захлаждане. Явно обувките ми не са достатъчно топли, защото пръстът ми пак се зачерви. След това и на двата палеца точно до ноктите ми се появиха рани. Всеки ден се мажа със същата паста, която ми беше предписал лекарят, но засега ефект никакъв. Двете рани си стоят, доскоро даже кървяха. Когато е много студено през зимата, имам проблем и с пръстите на ръцете - зачервяват се и толкова силно започват да ме болят, че не мога дори да ги движа. Какво да направя, за да си облекча положението? Какво да направя, за да се възстановят раните ми поне? Не знам към кого да се обърна... Ако ида отново на лекар, ще тръгнат сигурно пак да ми вадят ноктите...

# 1
С тест ли ти установиха именно тази алергия и никаква друга или друга при4ина? Незараства9и рани ? Според мен си е проблема за лекар и за по-то4на диагностика. След това д ре8ават нокти ли ще вадят, ще мажат ли или ще слагат компреси

# 2
И аз искам да разбера повече, затова как ви диагностицираха.
Моето бебче има оток на дясната ръчичка от м. Декември. На два,три пъти доктори споменаха,че може да е студова алергия, но дотам. Водила съм я на ревматолог, невролог, съдов хирург и алерголог. Нито един доктор не каза причината за отока. Само отхвърляха поставените от техните колеги диагнози.

# 3
  • тук и там
И аз се интересувам.При мен има посиняване на пръстите -или по-скоро на ноктите.Случва се и през лятото-ако вляза във студен басейн.Под "студен" разбирай-21 градуса примерно. Зимата е по-зле. Обикновенно в такива случаи има съмнения или за студова алергия или за синдрома на Рейно.
http://www.arsmedica.bg/womenhealth/sindrom-na-reyno-prichini-simptomi-lechenie
http://www.puls.bg/health/hot-news/news_9429.html

Последна редакция: вт, 16 май 2017, 09:29 от Kaisia

# 4
Намерете компетентен дерматолог .Такива отделения има в Токуда,МА,ВМА и Кожния диспансер в София. Проф. Цанков консултираше в Токуда и кожния диспансер.В Токуда правят консилиуми /събират всички лекари за мнение/ за по-заплетените случаи.

# 5
За студова алергия и Рейно си има изследвания- капиляроскопия и кръвни изследвания за антитела веднага се сещам, лекар би трябвало да е по-компетентен
Незарастваща рана на палец обаче може да е сто неща, от съдов проблем, през кръвна захар, до подагра. А може вече да си си докарала и инфекция.

# 6
Диагностицираха ме въз основа на изследвания. Пуснаха ми пълна кръвна картина и абсолютно всичко беше в нормата, всички показатели бяха много добри. Самият лекар, който ми назначи изследванията, също имаше съмнения за подагра или повишена кръвна захар, но и пикочната киселина, и кръвната захар бяха в норма. След като му разказах и за проблема ми със зачервените и подути ръце през зимата, остана диагнозата, че е проява на студова алергия.  Обаче подуването в областта на ноктите, както казах, си остава.

# 7
Трябва да си направиш АНА скрининг, капиляроскопия и други изследвания. Може би е добре да се обърнеш към съдов хирург или ревматолог

# 8
Трябва да си направиш АНА скрининг, капиляроскопия и други изследвания. Може би е добре да се обърнеш към съдов хирург или ревматолог

Много ти благодаря за информацията!  bouquet Лекарят, който ме прегледа, беше точно съдов хирург. Освен ноктите, прегледа и ставите с някаква специална апаратура, тъй като разполага с такава. Всичко беше наред и след поредното застудяване - ситуацията се повтори и даже се влоши... Sad Къде мога да си направя тези изследвания в София?

# 9
http://www.rilski.com/bg/laboratoriya-po-klinichna-imunologiya/ и тук http://dkc-alexandrovska.com/lab/lab1
Но първо се консултирай с лекар, какво да направиш и после да ти разчете резултатите и да ти назначи лечение
В краен случай в тези две болници има и отделения и платен прием, но се разрови по-добре за добър лекар близо до теб, който да се заеме с лечението дългосрочно, а не да ходиш на парче тук и там

# 10
Благодаря ти! bouquet Ще потърся някой лекар, който е добър и който няма да претупа нещата.

Общи условия

Активация на акаунт