В момента чета...53

• 64 226
  • 733
  •   1
Отговори
# 330
И за мен Стиг Ларшон е ненадминат, макар че си признавам, че не съм чела много от по-новите скандинавски автори на криминални трилъри.

# 331
  • Belgium

На Ларшон съм супер голяма фенка. Толкова ми харесва, че дори недоумявам как може да не допада на всички хора.  Mr. Green

Да! Да! Да!  Heart Eyes
Ларшон е велик. Но както казах той сам си е отделна категория. Неговото са психологически трилъри, а не обикновени кримки. Да не говорим че са базирани на реални факти, което издига нещата на съвсем друго ниво. Но млъквам че мога да се разливам на тая тема безкрайно  Grinning

Юсито като стигна изобщо до него ще го чета с не прекалено завишени очаквания.

Снощи си приключих "Момичето, което запази мълчание" - чудесна е! Този път всичко вътре е премерено, има и екшън, и психологизъм и криминалният случай е интересен. В края го има и задължителният за ЮиР обрат, пълен кеф  Grinning Хем искам 5-тата книга вече да излиза, хем ми е мъчно, че е последната.

Днес ще почна "Кажи на вълците, че съм си у дома". Препоръчват ми я много, все хора с моя вкус. Имам големи очаквания  Laughing

# 332
  • София
И аз започнах "Момичето, което запази мълчание по ваши препоръки. Бях се отказала след 3тата книга, която не михареса, но сега не съжалявам. Страхотна е до момента.  Heart Eyes

# 333
Говорете ми за Ларшон, говорете ми, много ми е драго. Simple Smile Аз съм съвсем в началото на първата книга, тепърва навлизам в историята, но ми се струва доста вероятно след няколко дни да лея възторжени слова в темата. Много е рано още, но класата си личи дори само от 70 прочетени страници.

# 334
Аз финализирах снощи "Джентълмени и играчи" - 4*/5*.
Хареса ми много! Повествованието вървеше леко , напоително, дори досадно докъм средата ... И после Бам!! Развръзката те удря неочаквано като парен локомотив!  Mr. Green
Препоръчвам я на трилъро-любителките!  Peace

Сега се чудя какво да подхвана и дали да не е "Милениум"  Joy Бях го пробвала преди години Ларшон, но ми се стори лековат... Blush
Ще му дам втори шанс! Дано да го имам на четеца Simple Smile

# 335
  • София
Mijjj, ти не си стигнала до момента с бруталностите сигурно и заради това ти се е струвал лековат  Mr. Green. С две думи - пробвай го, ако си на трилър вълна.

# 336
Той и Крис Картър си е психологически трилър, бе, момичета.  Mr. Green Само на мен ли не ми правят чак такова впечатления извращенията?  Thinking Интересно ми е да стигна до края и да видя от какво е бил подбуден убиеца, за да ги върши такива. В повечето криминални романи изобщо я няма тая развръзка. А детектива е един път.  Crazy Crazy Crazy
"Престъпен ум" пък за мен е един от най-добрите му романи.  Flutter
Преди седмица прочетох и Смъртоносно обаждане. От нямане на време - за 3-4 дни.  Laughing Също много ме изкефи. Crazy Mr. Green

# 337
С две думи - пробвай го, ако си на трилър вълна.

Аз винаги съм! Аз съм трилър-вълната!  Laughing

# 338
  • София
Той и Крис Картър си е психологически трилър, бе, момичета.  Mr. Green Само на мен ли не ми правят чак такова впечатления извращенията?  Thinking Интересно ми е да стигна до края и да видя от какво е бил подбуден убиеца, за да ги върши такива.
Не си само ти, не си  bowuu !
Точно това, което си описала като интересно и мен ме държи. Кръвта и червата са само като за фон  Laughing Ама аз съм си свикнала от "ужасните" книги. Винаги психологическият момент е този, който ми приковава интереса. Затова и съм фен на Кинг, например. Ако авторът е  и майстор на перото, удоволствието става пълно. Типичен пример за брилянтна книга в това отношение е "Покани ме да вляза" на Линдквист.

# 339
  • Чукарландия

На Ларшон съм супер голяма фенка. Толкова ми харесва, че дори недоумявам как може да не допада на всички хора.  Mr. Green

Да! Да! Да!  Heart Eyes
Ларшон е велик. Но както казах той сам си е отделна категория. Неговото са психологически трилъри, а не обикновени кримки. Да не говорим че са базирани на реални факти, което издига нещата на съвсем друго ниво. Но млъквам че мога да се разливам на тая тема безкрайно  Grinning

Хайде и аз в кюпа! Mr. Green
Трябва да си я купя трилогията! Hug

# 340
Аз тотално си падам по скандинавските. Ларшон, ЮиР, Юсито, Несбьо... Гълтам ги като топъл хляб. Сега изневерявам малко с американските и почнах поредицата на Джефри Дийвър с "Колекционерът на кости" Съвсем различна е от филма, а след първата има още десетина книги, за което супер много се кефя, защото пише страхотно!

# 341
  • Mediterraneo
Изтеглих Милениум  Laughing Малко си продухвам главата в момента с някакъв чиклит след Лекберг, но зареждам Милениум в четеца за след това!

# 342
  • София
Сега изневерявам малко с американските и почнах поредицата на Джефри Дийвър с "Колекционерът на кости" Съвсем различна е от филма, а след първата има още десетина книги, за което супер много се кефя, защото пише страхотно!
Много приятен автор е Джефри Дивър, и аз съм му фенка, особено на поредицата с Линкълн Райм Simple Smile.

# 343
  • Belgium
А така, давайте момичета  Laughing

Поне ще знаете кой да държите отговорен, ако случайно "Милениум" не ви хареса  hahaha newsm43

# 344
Ми да го почвам и аз - Милениум - поне ще си "дуднем" дружно  argue ... или ще опяваме дружно на Лу  wavey

Общи условия

Активация на акаунт