WIZZ AIR - 26

• 78 037
  • 736
  •   1
Отговори
# 570
2. Голям салонен багаж:
Ако салонния Ви багаж надвишава размерите за малък салонен багаж, но не е над 56 x 45 x 25 см, можете да го вземете на борда срещу такса. Той трябва да се побира в багажника над седалките. Трябва да можете да го поставите в багажника над седалките без чужда помощ. Теглото е до 10кг.

Здравейте,
От къде е тази информация за максимално допустимото тегло на този вид багаж?
В секция "Информация и Услуги" не намерих информация за максимално допустимо тегло на Голям салонен багаж.
На практика освен размера (поставянето в регламентираната клетка), самия багаж тегли ли се?

# 571
# 572
  • In transit
2. Голям салонен багаж:
Ако салонния Ви багаж надвишава размерите за малък салонен багаж, но не е над 56 x 45 x 25 см, можете да го вземете на борда срещу такса. Той трябва да се побира в багажника над седалките. Трябва да можете да го поставите в багажника над седалките без чужда помощ. Теглото е до 10кг.

Здравейте,
В секция "Информация и Услуги" не намерих информация за максимално допустимо тегло на Голям салонен багаж.
На практика освен размера (поставянето в регламентираната клетка), самия багаж тегли ли се?

В общите условия пише това:
МОЖЕТЕ ДА НОСИТЕ ЕДИН БРОЙ РЪЧЕН БАГАЖ НА ПЪТНИК, КАТО ТОЙ ТРЯБВА ДА ОТГОВАРЯ НА СЛЕДНИТЕ ОГРАНИЧЕНИЯ ЗА РАЗМЕР И ТЕГЛО: РАЗМЕРЪТ НА БАГАЖА  НЕ  БИВА  ДА  НАДХВЪРЛЯ  56 X 45 X 25  СМ,  А  МАКСИМАЛНОТО ДОПУСТИМО ТЕГЛО НА ВСЕКИ БРОЙ РЪЧЕН БАГАЖ Е 15 КГ. АКО РАЗМЕРЪТ ИЛИ ТЕГЛОТО НА БАГАЖА ВИ НАДВИШАВА ГОРЕПОСОЧЕНИТЕ ОГРАНИЧЕНИЯ, ЩЕ ГО ПРЕВОЗИМ  КАТО  ЧЕКИРАН  БАГАЖ,  СЛЕД  КАТО  ЗАПЛАТИТЕ  ТАКСАТА, ПОСОЧЕНА В ЧЛЕН 14.1.1
линк

# 573
  • София
Здравейте, искам да попитам нещо във връзка с чекирането. Имам закупени билети общо на една резервазия за отиване и връщане. Даде ми да се чекирам за отиване, а за връщане ми изписваше, чекирайте се до 3 дена, но нямаше бутон. Днес влизан, бутона за чекиране отново липсва, но вече липсва и този надпис "Чекирайте се в рамките на 1 ден" Как мога да се чекирам сега и има ли възможност по-късно да ми се появи пак този бутон. За сега ми дава само да закупя места, а аз не желая.

# 574
МОЖЕТЕ ДА НОСИТЕ ЕДИН БРОЙ РЪЧЕН БАГАЖ НА ПЪТНИК, КАТО ТОЙ ТРЯБВА ДА ОТГОВАРЯ НА СЛЕДНИТЕ ОГРАНИЧЕНИЯ ЗА РАЗМЕР И ТЕГЛО: РАЗМЕРЪТ НА БАГАЖА  НЕ  БИВА  ДА  НАДХВЪРЛЯ  56 X 45 X 25  СМ,  А  МАКСИМАЛНОТО ДОПУСТИМО ТЕГЛО НА ВСЕКИ БРОЙ РЪЧЕН БАГАЖ Е 15 КГ. АКО РАЗМЕРЪТ ИЛИ ТЕГЛОТО НА БАГАЖА ВИ НАДВИШАВА ГОРЕПОСОЧЕНИТЕ ОГРАНИЧЕНИЯ, ЩЕ ГО ПРЕВОЗИМ  КАТО  ЧЕКИРАН  БАГАЖ,  СЛЕД  КАТО  ЗАПЛАТИТЕ  ТАКСАТА, ПОСОЧЕНА В ЧЛЕН 14.1.1
линк
Благодаря за информацията.
Може би не е зле да бъде променено и в началната страница.

# 575
  • София
 450 Изчакайте още малко. Явно имате доста време до полета Ви за връщане. Щом е 0 дни, то чекирането ще се отвори след часа на полета.

# 576
  • София
Какво разбирате след часа на полета? Ако е 1 месец преди полета, то е минала датата и часа. Дано да се отвори довечера Sad

# 577
  • София
Какво разбирате след часа на полета? Ако е 1 месец преди полета, то е минала датата и часа. Дано да се отвори довечера Sad
На коя дата и в колко часа ви е обратният полет?

# 578
  • Бургас / UK
Ако е за 23.08 от утре(24.07) ще можете да се чекирате ( и аз съм чакала да мине часа на полета,но не ми е давало да се чекирам,чак на другия ден) Успех  Peace

Относно килограмите на ръчния багаж ,никога не съм виждала да теглят багажа ...

# 579
Всъщност доста често го мерят без да се забележи. Когато ви приканват да го приближите и слогите на лентата за да им е удобно да сложат етикета за ръчен.

Килограмите бяха 10. Вероятно са ги променили сега, заедно с другите промени.

# 580
  • Варна
Трябва да можете сами да си вдигнете куфара / с изпънати ръце/ и да го сложите в клетката за багаж над седалките. Колко килограма можете да вдигнете по този начин ? Пък и за да тежи много , какво слагате вътре - мраморни блокчета ? Обикновено се слагат дрехи и чифт обувки, да речем някоя книга или сушоар/маша  / да кажем и цигари /, едва ли ще е и 10 кг. това. Освен, ако самият куфар празен не тежи 5 кг.

# 581
  • София
Полета е на 22 вечерта. Това имам предвид като казвам, че часа е минал. Мислех, че днес ще мога да  чекирам.

# 582
Скрит текст:
2. Голям салонен багаж:

Здравейте,

МОЖЕТЕ ДА НОСИТЕ ЕДИН БРОЙ РЪЧЕН БАГАЖ НА ПЪТНИК, КАТО ТОЙ ТРЯБВА ДА ОТГОВАРЯ НА СЛЕДНИТЕ ОГРАНИЧЕНИЯ ЗА РАЗМЕР И ТЕГЛО: РАЗМЕРЪТ НА БАГАЖА  НЕ  БИВА  ДА  НАДХВЪРЛЯ  56 X 45 X 25  СМ,  А  МАКСИМАЛНОТО ДОПУСТИМО ТЕГЛО НА ВСЕКИ БРОЙ РЪЧЕН БАГАЖ Е 15 КГ. АКО РАЗМЕРЪТ ИЛИ ТЕГЛОТО НА БАГАЖА ВИ НАДВИШАВА ГОРЕПОСОЧЕНИТЕ ОГРАНИЧЕНИЯ, ЩЕ ГО ПРЕВОЗИМ  КАТО  ЧЕКИРАН  БАГАЖ,  СЛЕД  КАТО  ЗАПЛАТИТЕ  ТАКСАТА, ПОСОЧЕНА В ЧЛЕН 14.1.1
линк
Трябва да се подчертае, че това са старите ОУ, валидни до 28.10.2017 г.
Съгласно новите ОУ, в сила от 19.07.2017 г. и валидни от 29.10.2017 г.:
14.1.3. МОЖЕТЕ ДА НОСИТЕ ЕДИН БРОЙ РЪЧЕН БАГАЖ НА ПЪТНИК, КАТО ТОЙ ТРЯБВА ДА ОТГОВАРЯ НА СЛЕДНИТЕ ОГРАНИЧЕНИЯ ЗА РАЗМЕР И ТЕГЛО: РАЗМЕРЪТ НА БАГАЖА НЕ БИВА ДА НАДХВЪРЛЯ 55Х40X35 СМ (БЕЗ ДА СЕ ВКЛЮЧВАТ ДРЪЖКИТЕ и КОЛЕЛЦАТА, НО ПОСЛЕДНИТЕ НЕ БИВА ДА НАДХВЪРЛЯТ 5 СМ), А МАКСИМАЛНОТО ДОПУСТИМО ТЕГЛО НА ВСЕКИ БРОЙ РЪЧЕН БАГАЖ е 10 КГ.

Прави впечатление, че в секцията за информация на сайта е посочен размер на ръчния багаж 55 X 40 X 23 СМ, тоест има разминаване от 12 см с този в ОУ.
Ново е и изчисляването на размера, което вече не включва дръжките и колелцата.  

Последна редакция: нд, 23 юли 2017, 15:21 от Nedy Ivanov

# 583
Здравейте, искам да си закупя , билет от Ryanair,

Но тук за WIZZ си говорим.  Sunglasses  Laughing
Да, забелязвах.Blush

# 584
  • София
Полета е на 22 вечерта. Това имам предвид като казвам, че часа е минал. Мислех, че днес ще мога да  чекирам.
Точно довечера, след часа на полета ще Ви се отвори възможността за чекиране. - 30 дни преди полета.

Общи условия

Активация на акаунт