Как да му помогна?

• 10 979
  • 103
  •   1
Отговори
Здравейте на всички в този форум. Прегледах голяма част от публикациите тук, но не намирам нищо което може да ми помогне, за това пиша нова тема. Разбира се, ако има вече такава то тогава, моля да ме извините. Ще бъда кратка, за да не изпадам в излишни подробности.
Имам приятел от близо две години в когото съм отключила ревността. Тази така коварна болест!Разбира се вината беше в мен! Вина която е осъзната и за която толкова много съжалявам. Преди да прекъсна предната си връзка започнах тази. (Да зная, че много от Вас биха казали, че съм глупачката в случая, но по стечение на обстоятелствата така се получи и дори аз самата бих го казала!).Както и да е....
Имахме много спорове, много извинения от моя страна, защото наистина съжалявах и осъзнавах колко болка съм му причинила, той реши да останем заедно и да се опитаме да поправим нещата. И от тук се започна.Нон - стоп обаждания, звънене на вайбъра да види къде се наимирам, преглеждане на телефона от А до Я, следене....до тук можех да го преживея, но освен това три шамара за глупости, няколко пъти скубане, и нон-стоп обиди! Няма как да ги напиша тук, защото са прекалено брутални.
Много го обичам, аз го докарах до това състояние и аз искам да го изкарам от него, но дали това е ВЪЗМОЖНО?!

# 1
Не, не е възможно.
И един шамар е много. Не се опитвай да го лекуваш, а го напусни.

# 2
Пълни глупости се това, че ти си виновна. От ревниви - надалеч, наистина е болестно състояние. Не можеш да го изкараш ти, това си е психичен проблем и дори на психиатър да ходи, едва ли ще има ефект скоро или изобщо. Бягай далеч щом вече е започнал и физически да те тормози, не си съсипвай живота с откачалка. От зарязана любов не се умира, във връзка с луд може и да не оцелееш.

# 3
....три шамара за глупости, няколко пъти скубане, и нон-стоп обиди! Няма как да ги напиша тук, защото са прекалено брутални.
Много го обичам, аз го докарах до това състояние и аз искам да го изкарам от него, но дали това е ВЪЗМОЖНО?!

Ти, моето момиче, си една голяяяма бяла птица. Само такава голяяяяма бяла птица може да вижда някакво бъдеще в една връзка след три шамара и тежки обиди. Една уважаваща себе си жена с достойнство може да бъде бита (ударена) само един единствен път, защото след това вече биячът е тотално аут от живота и. Естествено, има големи бели птици, които си мислят разни идиотщини като "бие ме, защото ме обича", "ама аз си бях виновна", "ама той обеща да се поправи", "ама ако родя дете сигурно вече няма да е така" и прочее. Обаче живеем в свободна държава и ти си свободна да си избереш каква искаш да бъдеш.

# 4
  • BG
Не знам как ги правите тези работи с обичането, след като ви нашамарят!  ooooh!

# 5
На въпроса ти как да МУ помогнеш, ще отговоря да помогнеш на СЕБЕ СИ! Това негово държание не е нормално и едва ли ще се оправи. Не си го причинявай сама, след време да не съжаляваш...

# 6
Ти на колко си години? Заедно ли живеете? Имаш ли родители, които да те защитят от този психопат ако не пожелае да се разкара от живота ти доброволно?

# 7
Честно казано точно преди една година говорех на моя близка приятелка, че не трябва да допуска някой да контролира живота и, защото и тя беше в подобна ситуация, но при нея нямаше физическо посягане. Ето, че една година по-късно аз съм дори по-зле от нея. Осъзнавам, че ревността, физическата разправа и този психически тормоз не са нормални. Но някак си ме е страх....страх да остана с него и страх да го напусна, за това в момента сме във фазата на доказването.Спрях всякакъв вид комуникации с мой приятелки, защото те биха ми действали отрицателно.От работа вкъщи и дори до магазина ми е гузно да отида, защото може да видя някой познат и след това се започва с обидите.От сутрин до вечер са едни нападки и едни обиди....дори аз се чудя понякога как ги изтърпявам. За това писах и тук, защото вярвам, че има доста такива шматки, като мен който са се спасили някак.

# 8
Ти на колко си години? Заедно ли живеете? Имаш ли родители, които да те защитят от този психопат ако не пожелае да се разкара от живота ти доброволно?

На 30 съм. Имам родители, но едва ли някой може да ме спаси. Лошото е че науми ли си нещо го прави и няма граници. Но имам и дете, което не е от него и което искам да защитя от циркове.

# 9
Дори и ти да си провокирала тази ревност с някакъв вид предателство/разбирай изневяра/, никой няма право да ти посяга. Ако не може да го преглътне, след като ти е простил, по-добре се спасявай, защото това само ще се засилва, вместо да спре. Винаги ми е било чудно как се обича такъв човек, само ще го намразваш с времето и като се обърнеш, ще видиш загуба на време, нерви и достойнство.

# 10
Дори и ти да си провокирала тази ревност с някакъв вид предателство/разбирай изневяра/, никой няма право да ти посяга. Ако не може да го преглътне, след като ти е простил, по-добре се спасявай, защото това само ще се засилва, вместо да спре. Винаги ми е било чудно как се обича такъв човек, само ще го намразваш с времето и като се обърнеш, ще видиш загуба на време, нерви и достойнство.
Ето това е интересното при мен. Осъзнала съм какво се случва, той самият е един прекрасен мъж, когато не ми е ядосан (което е рядко), сигурна съм в чувствата му, защото той остана въпреки болката която му причиних, а след шамарите е плакал с мен. Но да идва момент в който се чудиш обичаш ли го или го мразиш.

# 11
Щом имаш и дете - огромен стимул да прекратиш връзката. Следващия шамар като те вкара в болница, на него ли ще си оставиш детето да го гледа? Плакал е с теб, имах позната, която я бесеше "милото" на полилея и после плакал с нея, изобщо не мисли, че ще му е за последно, каквото и да казва.

# 12

На 30 съм. Имам родители, но едва ли някой може да ме спаси. Лошото е че науми ли си нещо го прави и няма граници. Но имам и дете, което не е от него и което искам да защитя от циркове.

Питаш как да му помогнеш, но сега разбирам, че те е страх да се разделиш с него. В правилната посока ли съм? Или го обичаш и мислиш, че има надежда нещата да се оправят?

# 13

Питаш как да му помогнеш, но сега разбирам, че те е страх да се разделиш с него. В правилната посока ли съм? Или го обичаш и мислиш, че има надежда нещата да се оправят?
В предната си връзка и аз бях наранена и после много ревнувах, но с времето се оправих.За това искам първо да опитам да го накарам да спре да ревнува, защото наистина държа на него и определено ако той стане такъв какъвто беше преди тази ревност бих искала да прекарам живота си с него, но от друга страна на моменти ме събира страх и да искам да избягам с 200. За това всяко нещо по реда си.Ако не се получи промяната, ще е бягането.

# 14
Ти си знаеш, но аз такъв, който да посяга перманентно/ в комбинация ревност/ и да се е оправил, не съм видяла.

Общи условия

Активация на акаунт