МАШИНА ЗА ХЛЯБ - 63-та ТЕМА

  • 98 977
  • 742
  •   1
Отговори
# 405
  • София
  • Мнения: 6 738
Моята новата я купихме преди месец и буквално на 2-рото пускане започна да трака (при първоначалното месене). Сега като чета последните коментари се замислям, проблем ли е и да търся ли сервиз?

# 406
  • до най-прекрасния мъж
  • Мнения: 12 568
При моята има проблем - едната ос има лека хлабина, която се усеща при местене на оста нагоре-надолу. Другата ос няма хлабини. Вероятно се разбиват значително бързо. Иначе, по принцип си се чуваше леко тракане още от началото, но това вероятно е нормално. Важното е осите да са здрави, тропането не би било проблем. Аз ще чакам да протече и тогава ще купувам друго казанче.

# 407
  • в сърцето на държавата
  • Мнения: 340
когато слагате мая -от кубче- на сухо ли  е ,или я разтваряте с малко вода??

# 408
  • Перник
  • Мнения: 5 072
когато слагате мая -от кубче- на сухо ли  е ,или я разтваряте с малко вода??

Натрошавам я най-отгоре, върху брашното. Така пише в книжката на машината (Silver Crest).

# 409
  • Мнения: X
Аз я слагам на дъното и след нея брашното, така пък пише в моята книжка. Демек на сухо, тя си се активира после сама, точно както маята на прах.

# 410
  • Буркина Фасо
  • Мнения: 17 146
когато слагате мая -от кубче- на сухо ли  е ,или я разтваряте с малко вода??

Натрошавам я най-отгоре, върху брашното. Така пише в книжката на машината (Silver Crest).
а ако маята не е читава ???
за да няма съмнение в това най-добре е маята да се активира предварително. ако е годна се прибавя в контейнера.

# 411
  • София
  • Мнения: 12 006
когато слагате мая -от кубче- на сухо ли  е ,или я разтваряте с малко вода??
Слагам я най-отгоре натрошена - така пише в оята машина. Мулинекс. Сухата мая също. Ако ще я активираш с мляко я слагаш при течните съставки, т.е. под  брашното. Аз съм пробвала и двата варианта с мая-кубче и няма ралика.

# 412
  • София
  • Мнения: 4 661
Винаи натрошавам прясната мая върху брашното.  Досега не съм имала провал поради тази причина.

# 413
  • Буркина Фасо
  • Мнения: 17 146
При моята има проблем - едната ос има лека хлабина, която се усеща при местене на оста нагоре-надолу. Другата ос няма хлабини. Вероятно се разбиват значително бързо. Иначе, по принцип си се чуваше леко тракане още от началото, но това вероятно е нормално. Важното е осите да са здрави, тропането не би било проблем. Аз ще чакам да протече и тогава ще купувам друго казанче.
малко досада от моя страна , но да сме точни  Laughing
оста няма хлабини и почти не се износва. има втулка , която е изработена от "по-мек" метал  и предназначението и е тя да се износва , а не оста. когато втулката се износи тогава започва да се чува  тракането. появи ли се тракане , това означава , че оста не се движи в баланс. последствието от това е  да се износи уплътнението , което е плътно около оста и предназначението му е да не пропуска  течност/брашно към втулката.
не знам дали разбираемо го обясних, но на практика е така.

пп. ако труда за ремонтиране на казанчето (у дома) не го отчитате като разход , остава само да се прибави разхода за уплътнението + болтчетата. колкото по-малко пари се спазарите за уплътненията, толкова ремонта ще излезе по-евтин. самият ремонт  отнема не повече от 1-2 часа.

# 414
  • в сърцето на държавата
  • Мнения: 340
Ами нещо не ми стават хлябовете- ще се радвам някой да ми пише  рецепта -за  ГОРЕНИЕ!

# 415
  • до най-прекрасния мъж
  • Мнения: 12 568
7002_ognob, може и така да е. На пекарната още не се е налагало да й разглобяваме чаркалъците, та не знам кое как е. Но никога не е късно Simple Smile.
di_t, кажи какво не се получава, за да получиш адекватни съвети.

# 416
  • в сърцето на държавата
  • Мнения: 340
нещо в печенето- като свърши програмата-не е  доизпечен

# 417
  • Добрич
  • Мнения: 6 260
Можеш да зададеш ръчно печенето.

Задаваш предполагам правилно грамажа?

Къде не е опечен? Отгоре ли? Да не опира в капака?

За прясната мая - ползвам само такава. Винаги я троша най-отгоре върху брашното. Втасва чудесно. Даже и
козунака.

Скрит текст:

Последна редакция: ср, 28 фев 2018, 15:05 от Вела

# 418
  • Перник
  • Мнения: 5 072
когато слагате мая -от кубче- на сухо ли  е ,или я разтваряте с малко вода??

Натрошавам я най-отгоре, върху брашното. Така пише в книжката на машината (Silver Crest).
а ако маята не е читава ???
за да няма съмнение в това най-добре е маята да се активира предварително. ако е годна се прибавя в контейнера.


Много отдавна не съм попадала на нечитава мая. Така че продължавам да разчитам на късмета си Simple Smile

# 419
  • Мнения: 140
Привет, при мен хлябът се рони, когато е с вода, а не с прясно мляко и когато маята е в повече.
Иначе и моята машина се разтрака и все мислех, че тестото е сухо, а то било друго Simple Smile. И също вече 2 пъти (не последователни) хлябът не се изпича добре, не опира, по една и съща рецепта, на препечена кора зададен. Явно има проблем.

Общи условия

Активация на акаунт