МАШИНА ЗА ХЛЯБ - 63-та ТЕМА

• 98 897
  • 742
  •   1
Отговори
# 600
Мунчо
Оправиха ли вече покритието на лидълските бъркалки и казанче?
Имаш ли инфо?

Аз съм с новите лидълски и покритието, не е сиво като предишните бъркалки.  Преди 4 години бях взела от лидл хлебопекарна изпробвах я и не ме накефи и я върнах.

Благодаря за отговора. Честита машинка.
Моята се счупи и искам да я сменя, но не ми се дават много пари. То няма и смисъл според мен. Всички машини вършат една и съща работа.

Дано, че в началото се отчаих с несполуките и си втълпих, че е от машината.

# 601
Аз съм с Краун и съм доволна, но ми е малка и се счупи бързо. Майка ми има лидълска от няколко години и за това се насочих към нея.

# 602
Аз съм с Краун и съм доволна, но ми е малка и се счупи бързо. Майка ми има лидълска от няколко години и за това се насочих към нея.

в темата за лидл коментираха, че имат разлика предишните и тази новата сега

# 603
  • Перник

в темата за лидл коментираха, че имат разлика предишните и тази новата сега

Ахам, предишната прави до 1250 гр. хляб и има 12 програми. Новата има 15 програми и прави до 1500 гр. хляб.
Моята е предишната и си замесвам килограм брашно без проблем Simple Smile

# 604
  • София
Мунчо
Оправиха ли вече покритието на лидълските бъркалки и казанче?
Имаш ли инфо?

За съжаление не съм се интересувал, защото вече ми стана навик да вадя бъркалките след последното премесване преди третото втасване.  Принципно, казанчето не е с лошо покритие. Само бъркалките на моята машина са нефелни. Аз, понеже не вярвам на телефонен разговор с търговец, се каня да отскоча за проверка до бушоните, но все не остава време.

# 605
  • София
Аз съм с новата Лидлска машина и мога да споделя скромния си опит. Първите пъти оставях бъркалките вътре докрая и въпреки това лесно се отделяха и изобщо хлябът много лесно излиза от казанчето. Покритието е тефлоново, тъмно.

Последния път вече се почувствах про и извадих бъркалите след "remove" сигнала. Хлябът се извади мого лесно, но беше останало тесто върху самите оси за бъркалите, много повече отколкото остава по бъркалките, ако не съм ги махнала. Така че изобщо не виждам смисъл вече да ги махам предварително.

Последна редакция: ср, 28 мар 2018, 15:45 от Eiphnh

# 606
  • Сф
Е, накисваш казанчето и във водата пада тестото от осите.

# 607
  • София
 Тесто по осите може да остане само, когато веднага след ваденето на казанчето се изтръска хляба. Ако се остави казанчето 20-тина минути да преседи извадено и после осите се завъртят по 1-2 оборота, нищо не остава по тях а в самия хляб остават само две каналчета. И все пак всеки е свободен да процедира както намери за добре. Аз мразя огромните дупки, които остават от сивите бъркалки. Ако не оставаше толкова тесто по тях независимо от изчакването преди вадене, сигурно и мене щеше да ме мързи да ги вадя:smile:

# 608
  • София
Е, накисваш казанчето и във водата пада тестото от осите.
Наложи се втори път да го накисна, за да се изчисти добре. Като пека с бъркалките, всичко пада при първото накисване.
Съветът на Mунчо сис сигурност ще оправи проблема. Аз досега все оставям хлябът да преседи 15 - 30 мин. преди да го извадя от казанчето, но вътре в пекарната. Явно това ми е била грешката.

# 609
  • София
...
Съветът на Mунчо сис сигурност ще оправи проблема. Аз досега все оставям хлябът да преседи 15 - 30 мин. преди да го извадя от казанчето, но вътре в пекарната. Явно това ми е била грешката.

Остава да кажеш, че пекарната си е стояла и включена в контакта през този половин час... и ще излезе, че си го доопичала вместо да го охлаждаш.

# 610
  • до най-прекрасния мъж
Защо да го доопича? Пекарната един час държи топлината, но не доизпича в никакъв случай. Поне моята. Хлябът отпочива и наистина се вади по-леко, без значение дали е почивал в или извън пекарната за 15-20 мин.

# 611
  • София
...

Остава да кажеш, че пекарната си е стояла и включена в контакта през този половин час... и ще излезе, че си го доопичала вместо да го охлаждаш.
Изключвам от старт бутона, това би трябвало да спре всякакви дейности на машината или бъркам?

# 612
  • Буркина Фасо

Изключвам от старт бутона, това би трябвало да спре всякакви дейности на машината или бъркам?
не бъркаш. след изключването всичко спира.
а ако не изключиш след края на програмата тогава имаме поддържане на топлината за около 60 мин.
за да се поддържа топлината предполагам се включва реотана за кратко време. вероятно точно това има в предивид Мунчо.
осите на бъркалките не са тефлонови и е нормално по тях да залепва тесто и след това да бъде изпечено. за целта след като се извади хляба и ако има полепнало тесто по осите се оставя да изстине за няколко минути и след това с 2 пръста като стиснеш изпеченото тесто по бъркалките то се разтрошва на ситни трохи. изсипваш ги и казанчето е чисто.

Последна редакция: ср, 28 мар 2018, 18:07 от 7002_ognob

# 613
  • София
Колко време я ползва и какво ѝ се счупи? Питам, защото наскоро си купих големия модел на Crown, меси до 1.6кг, с дисплей и т.н. екстри и съм си много доволна. Дано служи вярно и след гаранцията.
Старата ми на Morphy Richards, купена 2ра употреба от ebay, изкара 7 години без проблем. Simple Smile Наскоро ѝ се счупи оста, ще пробвам с обявата от olx за рециклиране, благодаря на който я сподели! 💐

# 614
.........
Последния път вече се почувствах про и извадих бъркалите след "remove" сигнала. Хлябът се извади мого лесно, но беше останало тесто върху самите оси за бъркалите, много повече отколкото остава по бъркалките, ако не съм ги махнала. Така че изобщо не виждам смисъл вече да ги махам предварително.

Предполагам идеята е да не ти остава голяма дупка в хляба, а не да не ти остава повече или по-малко тесто по бъркалките. Всъщност няма никакво значение дали ще дебнеш въпросния сигнал. Просто трябва да ги изкараш някъде в средата на втасването (2ро и 3то) за да има достатъчно време тестото след това да се вдигне. аз даже го рязвам 2-3 пъти по него време

Общи условия

Активация на акаунт