МАШИНА ЗА ХЛЯБ - 63-та ТЕМА

• 98 907
  • 742
  •   1
Отговори
# 615
Аз съм с Краун и съм доволна, но ми е малка и се счупи бързо. Майка ми има лидълска от няколко години и за това се насочих към нея.
Колко време я ползва и какво ѝ се счупи? Питам, защото наскоро си купих големия модел на Crown, меси до 1.6кг, с дисплей и т.н. екстри и съм си много доволна. Дано служи вярно и след гаранцията.
Старата ми на Morphy Richards, купена 2ра употреба от ebay, изкара 7 години без проблем. Simple Smile Наскоро ѝ се счупи оста, ще пробвам с обявата от olx за рециклиране, благодаря на който я сподели! 💐

Моята е с една бъркалка. Ползвах я година и половина и започна да затяга оста. Така затяга, че и с ръка трудно я освобождавам. Давах я на сервиз, защото е още в гаранция, но ми я върнаха, че няма проблем и машината работи. Тя на празен ход работи, ама като сложа продуктите не се върти бъркалката. И така се мъча с нея всеки път като започна да меся. Трябва да вися над нея докато омеси тестото и да оправям бъркалка.
Иначе много хубаво изпича хляба.

# 616
  • София
Мерси, дано с моята всичко е о.к.

# 617
Успех и дълги години да си я ползваш със здраве!

# 618
  • Буркина Фасо
Просто трябва да ги изкараш някъде в средата на втасването (2ро и 3то) за да има достатъчно време тестото след това да се вдигне. аз даже го рязвам 2-3 пъти по него време
защо по средата на втасването, а не след като спре месенето ???
спирането на месене е много по-лесно за узнаване , отколкото средата на втасване. бъркалките не се въртят - значи няма месене. Laughing

# 619
  • до най-прекрасния мъж
Моята премесва за кратко след 2-рото втасване и след него вече идва сигнала за изваждане на бъркалките. След това е 3-тото втасване и печенето.

# 620
  • Буркина Фасо
Моята премесва за кратко след 2-рото втасване и след него вече идва сигнала за изваждане на бъркалките. След това е 3-тото втасване и печенето.
не е фатално ако това премесване се пропусне.

# 621
  • до най-прекрасния мъж
Не е, но е добре да го има, за да не превтаса хляба.

# 622
  • София
Поне до сега не ми е попадала машина, която да няма леко премесване между второ и трето втасване.

# 623
Просто трябва да ги изкараш някъде в средата на втасването (2ро и 3то) за да има достатъчно време тестото след това да се вдигне. аз даже го рязвам 2-3 пъти по него време
защо по средата на втасването, а не след като спре месенето ???
спирането на месене е много по-лесно за узнаване , отколкото средата на втасване. бъркалките не се въртят - значи няма месене. Laughing

Всъщност най-лесно за узнаване е да си погледнеш часовника и да установиш, че до края на програмата ти остават около 90-100 минути.

За мен също е загадка защо са сложили ваденето на бъркалките точно там. Може би по някакъв начин наподобява прегъването на тестото за хляб Чабата (или както там се пише) и оформянето на питките преди финалното втасване и печенето им.

# 624
  • София
 На час и 35 минути премесва за последно лидълската машина, преди трето втасване,  когато работи на 1 програма (основна за бял хляб). С други думи бъркалките се вадят тогава, когато са си свършили работата в програмата.

Последна редакция: сб, 31 мар 2018, 11:50 от Mунчо

# 625
  • Добрич
Рядко вадя бъркалките предварително, но го правя непосредствено след последното премесване. Логично е по-късно вадене да се отрази на втасването.

# 626
  • София
Здравейте

Моля, препоръчайте ми марка хлебопекарна  в която да могат да се правят козунаци.

# 627
  • София
Ако си направите труда да прочетете първите няколко страници от темата за козунаците, ще разберете, че във всяка хлебопекарна могат да се правят козунаци. Остава открит само въпроса за количеството. Последната лидълска машина бърка до кило и половина продукти. Ако цената не е проблем, вземете най-големия модел на Тефал, бившия Мулинекс. Притежава мощно двигателче за бъркалките и не се затормозява при максимално количество брашно, защото тестото за козунаци е по-тежко от хлебното. За предпочитане е все пак машината да е с две бъркалки, за да е с продълговато казанче, което ще придаде приемлива форма на козунака ако го печете в нея.

# 628
  • Добрич
Подкрепям МунчоPeace

Би трябвало всяка хлебопекарна да става за козунаци. Друг е въпросът какъв грамаж и каква форма и каква рецепта.

Ползвам най-големия вариант на Мулинекс /вече Тефал/ и съм много доволна.

Скрит текст:

При втория малко ми се е сляла плитката.

# 629
  • Буркина Фасо
Здравейте

Моля, препоръчайте ми марка хлебопекарна  в която да могат да се правят козунаци.
днес видях в Кауфланд някаква - май беше Финлукс с 2 бъркалки, 850 W  и за 99 лв.

Общи условия

Активация на акаунт