Евтините козметични продукти, от които сме доволни - 43

• 117 986
  • 741
  •   1
Отговори
# 420

синият гел на Кауфланд
хубави са също и почистващия крем, и ексфолианта за лице

# 421
  • offshore & overseas
Много е индивидуално това с измиващите гелове, затова аз се въздържам от препоръка.

При мен например гелът на Билка с розова вода (или розово масло беше?), който тук много се харесва, пресушава и опъва кожата. А уж съм с нормална кожа, макар и вече да не съм първа младост. Thinking

Еквивалентът на Агива май беше по-деликатен. newsm78 Другото гелче на Агива, с маслина май, не помня дали ми хареса, но бързо го изхвърлих, значи не ще да съм била доволна.

Иначе хвалят и геловете на Хималая, но не съм ги пробвала.

Явно нещата трябва да стават на базата на опита и грешката, особено при евтините продукти.

# 422
Сигурен начин да се намери нещо, което не пресушава кожата, е да се влезе в ДМ и да се загледат нещата от сериите с "неутрално"/5.5 pH.  Себамед примерно. Или Балеа 5.5
Няколко години не бях ползвала бюджетен измивен гел, свикнах с мъъъничко по-скъпи, че и безсулфатни и в началото ми беше трудно да се пренастроя.
Като цяло точно за измивен гел предпочитам да не се охарчвам, но просто фактът е, че евтините измивни гелове масово изсушават, а предпочитам именно тази формула пред крем или пяна.

През зимата пробвах Neutrogenа Hydro Boost, който не знам дали минава за баш бюджетен всъщност. Изсушаваше, противно на обещанията и очакванията. Прибрах го в шкафа и ще го изразходвам сега лятото.
На Билка с пъпеш и краставици много ми допадна като аромат, но също изсушава - още в периода, когато имах нормална към мазна кожа.
В момента съм с един сравнително нов на Гарниер с мицеларна вода. Супер си е, много добро попадение. За съжаление не знам дали го има в Бг вече, не съм го видяла по бг блоговете.

Този на Кауфланд е много хвален, бих започнала с него.

Последна редакция: ср, 21 юни 2017, 11:45 от bambinnah

# 423
Най-хубавият измиващ гел, който съм ползвала е този:

# 424
  • Бургас
Незнайна, благодаря за идеята.Имам маска за коса от същата серия,прави косата копринена.Като свърша наличните измиващи гелове ще купя и този.

# 425
  • Русе
Ще ви помоля да ми препоръчате нещо за стягане на корема за възраст 40+.

# 426
  • София
За стягане на корема - гимнастика, фитнес, бягане...... с козметика няма да стане.

# 427
  • Русе
Спортът е ясен, но все пак нещо за подпомагане.

# 428
  • offshore & overseas
Ако става дума за целулит, знам, че геловете с кофеин помагат (например едни български, на Дева, сравнително евтини - има добри отзиви за тях). И пиенето на вода - над 2 л./ден.

Не че лично съм пробвала тези съвети, де. Embarassed

# 429
а за стриите, дали ще има ефект , нали пак утайка от кафе се ползваше за масаж в банята, или греша newsm78

# 430
Целулит на корема надали има.
Спорт, добро хранене, цялостно отслабване и стягащ лосион за тяло. Има доста на пазара - моят се води боди лифт гел на Кройтерхоф, съставът е супер, има каквото трябва да има. Достатъчно скъп е, за да се чувствам виновна, ако го хабя - т.е. ако го ползвам без да внимавам какво ям и без да тренирам  Mr. Green
От всички неща, които правя и ползвам за по-хубаво тяло/кожа, бих казала, че този тип продукт е най-маловажен.
Друг не съм ползвала, но на първо четене по-бюджетните са доста бедни откъм състав. Този ми изглежда добре:
https://www.dm.de/nivea-koerperlotion-hautstraffend-q10-p4005808702381.html

Видях някои, които нямам идея на каква база твърдят, че са стягащи, след като са най-обикновен базов хидратиращ лосион.

Последна редакция: чт, 22 юни 2017, 11:25 от bambinnah

# 431
Утайката от кафе е уникално средство за целулита. Когато бях постоянна, видях ефект за изключително кратко време.

За стриите не бях постоянна и не мога да дам мнение.

# 432
  • offshore & overseas
Да, и при стрии май помага, но не съм пробвала, повечко ме мързи и не обичам да се мацотя. Embarassed

Всъщност чувала съм най-вече за пилинг с утайка от кафе, тоест отстраняване на мъртвите клетки от кожата. Покрай това може и др. ползи да има. Thinking

# 433
Утайката от кафе е уникално средство за целулита. Когато бях постоянна, видях ефект за изключително кратко време.

За стриите не бях постоянна и не мога да дам мнение.

Колко често ползваш и колко време масажираш, за да видиш ефект?

# 434
И аз идкам да знам как се ползва тази утайка от кафе.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт