Парфюмни размисли и страсти - 210

• 125 692
  • 758
  •   1
Отговори
# 105
Трио лятни любимци...

Последна редакция: чт, 25 май 2017, 09:34 от bubanka

# 106
Какво влагаш в трудни?  Mr. Green
Това да не е някаква задача за да е труден?

# 107
Какво влагаш в трудни?  Mr. Green
Това да не е някаква задача за да е труден?
Тук в тази тема имаме наш си жаргон /имали сме специална тема посветена на лафове и използвани думи, и изрази само тук, които само пишещите разбират/, както и при парфюманите въобще. Ще се научиш ако поостанеш. Пробвай Амуаж Голд и ще разбереш какво е труден парфюм.

# 108
Парфюмите се делят на такива, които харесваме и такива които не харесваме. Един парфюм, който не ме грабва с нищо не е труден, а просто не е по моя вкус Wink. Искам парфюм който да ми носи настроение, а не да се душа постоянно да опитвайки се да открия незнамсикви нотки в него и да се мъча да го харесам само защото бил незнамсикой парфюм  Peace. Един парфюм или ти харесва, или не и няма такива измислици като труден.

# 109
Не си убедителна с тази категоричност... За мен "труден" парфюм е такъв, на който ароматът ми харесва, но не мога да го нося по някакви причини. Затова пък не ми пречи, ако друг го носи, защото го харесвам. И той не е такъв за мен, защото е назнамкойси, а просто защото не съм "пораснала" за него. Тези, които откровено не харесвам, не понасям и върху други хора.

# 110
  • София
Най-общо казано е "труден за харесване". Но може и да не се хареса в даден момент, а после да се влюбиш в него. Абе... като мъжете.
Кикамора, тук мноого отдавна цените и известността на марката нямат никакво значение. За малко се обсъжда някоя "пазарна бомба" и после пак потъват в сладки приказки за парфюми, които 90% от хората не са чували. Тя темата си е за това - парфюмни мании.
Бижу даде добър пример! На мен Отровите и въобще Диор примерно са ми трудни. Ама ги харесвам на друг.

# 111
Не си убедителна с тази категоричност... За мен "труден" парфюм е такъв, на който ароматът ми харесва, но не мога да го нося по някакви причини. Затова пък не ми пречи, ако друг го носи, защото го харесвам. И той не е такъв за мен, защото е назнамкойси, а просто защото не съм "пораснала" за него. Тези, които откровено не харесвам, не понасям и върху други хора.
За мен пък няма такива парфюми, които да харесвам обаче да не мога да нося Wink. Приеми, че някои сме пораснали до такива степен, че успяваме да намерим баланс между това което харесваме и това което можем да носим Simple Smile. Твоето обяснение е малко като несподелената любов, за която съм чувала, но никога не ми се е случвала, защото винаги съм търсила взаимност там където знам, че ще я получа  Mr. Green.
И пак казвам, че въпросният Амуаж не ме грабна с нищо и просто ми е безразличен и не предизвиква никакви чувства в мен. Обичам като се напръскам, парфюма да ми носи настроение Peace.

# 112
Най-общо казано е "труден за харесване". Но може и да не се хареса в даден момент, а после да се влюбиш в него. Абе... като мъжете.
Кикамора, тук мноого отдавна цените и известността на марката нямат никакво значение. За малко се обсъжда някоя "пазарна бомба" и после пак потъват в сладки приказки за парфюми, които 90% от хората не са чували. Тя темата си е за това - парфюмни мании.
Бижу даде добър пример! На мен Отровите и въобще Диор примерно са ми трудни. Ама ги харесвам на друг.
Един мъж дали ми харесва, решавам още първите 20 секунди и ако не ми е харесал, няма такъв вариант да ми хареса след 10 години Simple Smile.
Диорските отрови и адикта и аз не съм им фенка и никога няма да им бъда. Бях писала че ми подариха адикт, но замина при сестра ми.

# 113
  • София
А на кои си фенка, Кикамора? Би ли споделила? И защо си им фенка? Wink Тя, темата, е за това - да се споделя и да се научава нещо ново. Винаги е интересно, кой и как вьзприема някой парфюм bouquet

# 114
  • The Evergreen State
Мисля че разбирам какво имат предвид Денси и Бижу под труден парфюм макар че да си призная и аз като Кикамора не употребявам тази квалификация и аз съм на харесвам-не харесвам. Има го и другото, че аз ползвам само мейнстрийм парфюмите и те обикновено са всичките лесни за харесване. Както и да е, важното е парфюмни размисли и страсти да има  Hug

Видях днес във фрагрантика че Септември месец щял да излиза нов Мис Диор ЕДП. Поредният е но вече кой ли бранд не прави така та затова няма какво да им се сърдя толкова, любопитна съм за него  Flutter

# 115
Приеми, че някои сме пораснали до такива степен, че успяваме да намерим баланс между това което харесваме и това което можем да носим Simple Smile.
Ми ти приеми, че аз и доста хора пък така разбираме парфюмите. Не познавам спорния Амуаж и не ме интересува. По принцип говоря. А ако ще се заяждаме заради това как някой друг усеща разни парфюми, то аз мога много, уверявам те. Но не намирам за необходимо да давам наклон на нечие мнение и да го въдворявам в моите рамки. Възпитанието ми, обаче, ми позволява да приемам мненето на хората, без да имам претенции към него или да изисквам да съвпада с моето.

Последна редакция: чт, 25 май 2017, 07:38 от Бижy

# 116
Момичета, някоя от вас поръчвала ли си е тестера на Diptyque Philosykos от Enzo? Как е като миризма и трайност?

# 117
Момичета, някоя от вас поръчвала ли си е тестера на Diptyque Philosykos от Enzo? Как е като миризма и трайност?

Пазаруване от Enzo.bg и Parfimo.bg - 9 тема

# 118
Ами никой не се сърди, просто не искаме караници в темата. Peace Държим много на нея и искаме да е приятно място, а тя се прави от пишещите такова и се полагат много старания.
Ще разбереш сама кой парфюм е труден може би, като пробваш повечко странни аромати. Тук пишат парфюмани, от много години и това, че ти не ги разбираш какво говорят си е твой проблем, а не техен.
И да, колко Амуажа познаваш? Интересно е наистина, какво познаваш, харесваш и т.н. за аромати. Тук за тово говорим. Защо не отговаряш никога на въпроси за парфюми, а само общи приказки?

Между другото Сиел на Аумаж е един от лесните им летни аромати, които допадат на много хора /не съм му голям фен аз/. Други са трудните при тази марка, които буквално или мразиш завинаги или харесваш, ама можеш да носиш само понякога.

# 119
Вече обясних че с парфюмите насила не става. Един парфюм или ми харесва, или не понасям, или ми е безразличен. Та не разбирам какво друго може да обхваща това труден? Парфюма е като дрехата- ако не ти е по мярка, или не съобразен с формите ти, ако околните бърчат нос, това те кара да се чувстваш зле.
Писала съм какво харесвам, предимно от Шанелите, розата и фрезията на E coudray, златните нишки на La Prairie, някои от роклите на Гарлен и още много. Скоро минах покрай арабски магазин за парфюми и си пръснах от една роза, днес вадя картончето от джоба на якето и мирише божествено Simple Smile, та нищо чудно да пробвам и арабски парфюм.
Мирисала съм достатъчно странни парфюми, спомням си един който ми миришеше на хляб. Ако не бяха ми казали, че мирише на хляб просто щях да казвам, че ми харесва, но понеже ми казаха на какво мирише и веднага замина в графата "странни". Wink

Последна редакция: чт, 25 май 2017, 10:28 от kikamora

Общи условия

Активация на акаунт