ВАКСИНИ - ТЕМА САМО за вредата от тях - тема 35

• 56 566
  • 970
  •   1
Отговори
# 120
Не ми се е публикувал целия коментар... Виж във всяка една голяма библиотека има сектор с научна литература - потърси и ще намериш книга, в която ще е описана генезата на аутизма и ще разбереш защо първите симптоми са в тази възраст и какви са те (защото доста родители ги определят напълно грешно).

За Ланка за 3 път ще кажа, че ако беше прочела поне заглавията и годините ще разбереш защо не е в един източник всичко.. Или какво всеки, който открие нещо ново е длъжен да препише всичко старо по темата, за да са събрани на едно в случай на втори подобен облог??

На Ланка му беше показан вируса - беше казал нещо от сорта, че е изработен синтетично, а за електронно микроскопската снимка каза, че е оцветена...

# 121
По твоята логика щом съдебните решения са правилните, когато съд оневини убиец пак ли е правилно?  Ами когато някоя майка с дете пострадало от ваксина, загуби дело в съда срещу производителя, пак ли е правилно??

Много те моля, намери книга, ако не лично ще намеря и ще ти пратя на адрес и разбери защо симптомите се проявяват приблизително в тази възраст...

# 122
  • Стара Загора
Така, симптомите се проявяват приблизително в тази възраст, остава да си отговорим, биха ли се проявили с ваксина и без ваксина! Никоя майка не може да е сигурна дали щеше да получи същото следствие, ако не беше сложила ваксина точно в този момент!

# 123
Чета и не мога да повярвам в какво се е превърнала тази тема. Моля тези които умеят само да критикуват да прочетат отново темата на тази "дискусия" и ако няма какво да кажат, просто да я напуснат. Аз лично съм била свидетел на реакции, застрашаващи живота на детето, след поставена ваксина! Моля ви поне имайте уважение към тези родители които са преживели вероятно най- ужасните дни в живота си.

# 124
  • София
 Flower_DG, ясно стана, че си медицинско лице. Сложи ръка на сърцето и сподели, моля те, прочете ли някое от изследванията намекващи, че има връзка или повишен риск от аутизъм след ваксина. Съвсем наскоро беше поствано изследване между ваксинирани и неваксинирани деца, ако не се лъжа беше посочено, че при ваксинираните рискът от аутизъм е четири пъти по-голям. Прочете ли за  изследването, при което резултатите, че деца от мъжки пол и афроамерикански произход имат завишен риск от аутизъм след МПР, са били манипулирани, за да се прикрие този факт? За завишените в пъти антитела срещу морбили
 при нормални за рубеола и паротит, открити при деца /ваксинирани/ с аутизъм?

# 125
# 126
Flower_DG, ясно стана, че си медицинско лице. Сложи ръка на сърцето и сподели, моля те, прочете ли някое от изследванията намекващи, че има връзка или повишен риск от аутизъм след ваксина( но и там имаше доста информация, че са манипулирани). Само едно съм гледала подробно, но в последствие се отхвърли.  Съвсем наскоро беше поствано изследване между ваксинирани и неваксинирани деца, ако не се лъжа беше посочено, че при ваксинираните рискът от аутизъм е четири пъти по-голям. Прочете ли за  изследването, при което резултатите, че деца от мъжки пол и афроамерикански произход имат завишен риск от аутизъм след МПР, са били манипулирани, за да се прикрие този факт? За завишените в пъти антитела срещу морбили
 при нормални за рубеола и паротит, открити при деца /ваксинирани/ с аутизъм?

За жалост не съм чела самите изследвания, показващи връзка между аутизъм и ваксини, а само обобщаващи статии върху тези изследвания, но не бих си позволила да ги коментирам, без да съм прочела всички данни, а не само отделни коментари по тях(и там имаше доста слухове за манипулация). Разгледала съм само едно подробно, но впоследствие беше отхвърлено. Всъщност съвсем наскоро и аз четох изследване пак между ваксинирани и неваксинирани (децата бяха на възраст между 2 и 5 години и надвишаваха 90,000),но се установи, че при ваксинираните от тази група не се наблюдава завишен риск за аутизъм (дори беше по-малко с около 1 %, но това е нищожен процент в крайна сметка и няма какво да се коментира). Последните две, които спомена, не съм чела.

Дали съм медицинско лице или не, не мисля, че има особено значение. В крайна сметка, както сред лекарите се откриват такива с знания значително под нулевите, така и сред незавършилите 10-годишен курс на обучение се намират лица, знаещи повече от гореспоменатите лекари за дадено заболяване, област и Т. Н

# 127
  • София
Не се правя на детектив, просто се опитвам да отгатна откъде идва интересът ти към темата.

Може ли някакъв линк към това изследване?
Как ли са намерили 45 000 неваксинирани деца в тази възраст?

# 128
https://www.autismspeaks.org/science/science-news/no-mmr-autism- … unvaccinated-kids

Цялото изследване с таблици и графики не знам дали ще се намери в интернет, от друг източник съм чела, но намерих тази статия, която дава заключенията. Аз лично не се доверявам много на такива статии, винаги предпочитам да видя конкретно какви са били стъпките, целите, наблюденията, точни цифри.. Но в случая това е единственото, което намерих тук.

# 129
Не ми се е публикувал целия коментар... Виж във всяка една голяма библиотека има сектор с научна литература - потърси и ще намериш книга, в която ще е описана генезата на аутизма и ще разбереш защо първите симптоми са в тази възраст и какви са те (защото доста родители ги определят напълно грешно).

Изключително нагло и съвсем предвидимо отново родителите са виновни, те не знаят какви са симптомите на аутизъм и ги описват/определят грешно... Все едно родителите имат за цел след ваксинация да добутат децата си до аутизъм и затова се поставят тези диагнози и описват тези симптоми, но чели недочели ги описват грешно...  Sick  

Хайде вземи си всичките изследвания и глупости и иди ги показвай някъде, където се интересуват от тях... И не ми казвай какво да чета и какво да не чета, защото всичките ми познати със сериозно пострадали деца (не говоря за аутизъм, НРВ да искаш) слушат същите глупости от години и никога нищо няма връзка с ваксините, вкл. лъжи в епикризите им написаха за да се оневинят ваксините... Ако излязат реално всички НРВ наяве и задраскаме аутизма, нито един нормален родител няма да ваксинира детето си по собствено желание...

# 130
За Ланка за 3 път ще кажа, че ако беше прочела поне заглавията и годините ще разбереш защо не е в един източник всичко.. Или какво всеки, който открие нещо ново е длъжен да препише всичко старо по темата, за да са събрани на едно в случай на втори подобен облог??

На Ланка му беше показан вируса - беше казал нещо от сорта, че е изработен синтетично, а за електронно микроскопската снимка каза, че е оцветена...

Никой не е длъжен да преписва всичко старо, но когато основата ти е грешна, новооткритието ти увисва... Да докажат това старото, приетото, не да го преписват...

# 131
Отново излязох неразбрана и недочетена някак си... Не съм казала никъде, че родителите са виновни, пак ми се набутат думи в устата... Казах, че ДОСТА родители определят грешно всяка промяна в поведението на детето като симптом на аутизма. Изследването, което качих, както виждаш ми беше поискано, не съм го пуснала тук ей така за спорта.

Никъде и не съм твърдяла, че няма странични ефекти, за да ме впрягаш към хората '' говорещи глупости и оневиняващи ваксините ''. Естествено, че има НРВ при част от ваксинираните, както и има трайни последици и усложнения от заразяване с имунизационно предотвратими заболявания... Пресен пример е починалото детенце в за Пловдив - какво да не би майка му да е била съвсем '' нормална '' да не ваксинира братчетата и сестричетата му, за да внесат инфекцията в '' дупката '', или е лекарска грешка??

Странно какво ли изолират тогава на всички над 100 доказани случаи на морбили, щом основата е грешна или изобщо няма такава основа?

# 132
Аутизмът, Минимално Мозъчно увреждане и постенцефалитен синдром-
"Това,  което  огъва  клончето  е  увреждането  от  енцефалит  в  ранна  детска  възраст,
причинен в повечето случаи от една рутинна ваксинация.
Симптоматичните  и  патологичните  паралели  между  аутизма  и  минималното
мозъчно  увреждане  отразяват  техния  общ  произход  в  пристъпа  от  клиничен  или  суб‐
клиничен енцефалит. "
Точно поради тази причина лекарите стоят настрана от темата! Всяко предложение
за енцефалит неизбежно замесва непрекъснато разрастващите се ваксинационни програ‐
ми.  Тъй  като  никой  не  иска  да  оспорва  тези  програми,  енцефалитът  никога  не  е  бил
обсъждан  открито  и  цялостно. Никой  не  е  изследвал  систематично  енцефалита,  докато някои по‐смели хора обърнаха внимание на истинския проблем на тази забранена тема.
В тази глава показваме, че аутизмът и минималното мозъчно увреждане са прояв‐
ления на постенцефалитния синдром. И най‐вероятната причина за широко разпростра‐
нената епидемия от енцефалит, е детската ваксинационна програма. http://www.vaksini.eu/books/Vaccination_social_violence_criminality.pdf

# 133
Отново излязох неразбрана и недочетена някак си... Не съм казала никъде, че родителите са виновни, пак ми се набутат думи в устата... Казах, че ДОСТА родители определят грешно всяка промяна в поведението на детето като симптом на аутизма. Изследването, което качих, както виждаш ми беше поискано, не съм го пуснала тук ей така за спорта.

Никъде и не съм твърдяла, че няма странични ефекти, за да ме впрягаш към хората '' говорещи глупости и оневиняващи ваксините ''. Естествено, че има НРВ при част от ваксинираните, както и има трайни последици и усложнения от заразяване с имунизационно предотвратими заболявания... Пресен пример е починалото детенце в за Пловдив - какво да не би майка му да е била съвсем '' нормална '' да не ваксинира братчетата и сестричетата му, за да внесат инфекцията в '' дупката '', или е лекарска грешка??

Странно какво ли изолират тогава на всички над 100 доказани случаи на морбили, щом основата е грешна или изобщо няма такава основа?

Дочетена си, доразбрана си... Родителите могат да усетят и разберат симптомите, които съпътстват всяка ваксина, без да поставят диагноза или да определят състояние - не мисля, че в случая е най-важното купчината симптоми да бъдат събрани в диагноза/състояние...

Имунизационно (думата я използваш грешно и бих си позволила да кажа, че го правиш умишлено) предотвратимите заболявания са различни от ваксинационнопредотвратими заболявания, второто животно не съществува...

Ето това искам и аз да зная... Какво ли им изолират? Можеш ли сама да си намериш инфо или да ти помогна?

http://4allofyou.blogspot.bg/2011/02/vaccines-do-not-cause-autism.html

"Ваксините не причиняват аутизъм.
Аутизмът е диагноза на поведението. За да получи диагноза "аутизъм", детето трябва да проявява няколко типа поведение за известен период от време. Ако това не е налице, диагнозата "аутизъм" не е оправдана.
Кръвен тест за "аутизъм" няма.
 "Аутизъмът", не може да бъде потвърден или "изключен" чрез лабораторен анализ. Това е строго поведенческа диагноза.
Ето защо нищо, което причинява физиологични увреждания не може директно да "причини" аутизъм.
ИЗВОД: Ваксините не могат да "предизвикат" аутизъм .
Ваксините предизвикват други неща.
Ваксините предизвикат енцефалит.
Ваксините предизвикат гърчове/припадъци.
Ваксините причиняват дефицити в имунната система.
Ваксините причиняват стомашно-чревни проблеми.
Енцефалитът причинява промени в настроението.
Енцефалитът причинява силна болка.
Енцефалитът води до невнимание и импулсивност.
Енцефалитът предизвиква агресия.
Енцефалитът причинява проблеми с баланса и трудности, свързани с обкръжаващата среда.
Гърчовете предизвикат промени в настроението.
Гърчовете причиняват невнимание и импулсивност.
Гърчовете предизвикват промени в съзнанието.
Дефицитите в имунната система предизвикват у децата по-чести бактериални инфекции, като ушни инфекции, инфекции на горните дихателни пътища , синузит и стрептококови инфекции.
Дефицитите в имунната система предизвикват у децата по-чести вирусни инфекции, като стоматит, "треска с неизвестен произход", вирусни обриви, уртикария, конюнктивит, както и стомашно-чревни вируси, които причиняват повръщане и диария.
Дефицитите в имунната система правят децата по-уязвими към "всичко, което се случва около тях" и прави справянето с повечето неща все по-трудно, в сравнение с връстници им.
Стомашно-чревните щети от ваксините причиняват диария.
Стомашно-чревните щети от ваксините предизвикват гадене, рефлукс, повръщане, и наскоро откритата "болест", сега известен като гастро-езофагеална рефлуксна болест (ГЕРБ).
Стомашно-чревните щети от ваксините водят до повишена уязвимост към вируси и бактерии, което води до увеличаване използването на антибиотици, което води до свръхрастеж на патогенни дрожди (едноклетъчни гъби).
Свръхрастежът на патогенни дрожди води до чревна хиперпропускливост ("синдром на пропускливите черва").
Свръхрастежът на патогенни дрожди води до запек.
Свръхрастежът на патогенни дрожди води до хранителни алергии.
Свръхрастежът на патогенни дрожди води до кожни обриви, "глупаво поведение", невнимание и импулсивност, и глад за хляб, захар, сладолед, мляко, и въглехидрати.
В действителност, ваксините не водят до аутизъм, защото на практика няма такова нещо като аутизъм.
Ваксините причиняват основните физически състояния, които водят до болка, неврологични увреждания, нарушения на имунната система, стомашно-чревни нарушения, и свръхрастеж на гъбички - всичко това,което в комбиниция води до симптоми на поведение, в резултат на които симптоми се поставя диагноза "аутизъм".
Стомашно-чревните нарушения са най-очевидният резултат от ваксините.Когато едно здраво дете внезапно започне да има водниста и изключително миризлива диария всеки ден, и това се случва малко след получаване на ваксина, трябва да се отбележи като "увреждане от ваксина. Това, което не е толкова очевидно е, че когато червата на детето са трайно увредени, той или тя вече не е в състояние да усвоява хранителните вещества, необходими за производството на невротрансмитери, необходими за правилното функциониране на мозъка. Така че, когато детето, няколко месеца по-късно, проявява промени в настроението, проблеми със съня и затруднения при учене, тези проблеми не биват свързани и признати като увреждане в резултат на ваксина, тъй ваксината е първоначалната вреда, която е нанесена месеци по-рано.
Моля, прочетете отново предишния параграф.
Ето защо д-р Andrew Wakefield е такава заплаха за фармацевтичната промишленост.
Д-р Wakefield никога не е казвал,че ваксините причиняват аутизъм.
Д-р Wakefield е гастроентеролог. Той видя известен брой деца със стомашно-чревни проблеми, които също така са били диагностицирани с аутизъм. Д-р Уейкфийлд е съобщил за това. Той никога не е твърдял, че MMR ваксината (МПР) "предизвика" аутизъм. Той просто е съобщил, че броят на децата, които е видял имат едновременно стомашно-чревни проблеми и аутизъм, и според твърденията на родителите, тези проблеми са започнали непосредствено след като децата са получили МПР- ваксината.
Отново ... Защо д-р Wakefield е такава заплаха за фармацевтичната индустрия?
Подсказвам: Не защото ваксините причиняват аутизъм - те не го правят.
Ваксините причиняват стомашно-чревни увреждания.
Стомашно-чревните увреждания причиняват малабсорбция на хранителни вещества, необходими за правилното функциониране на мозъка. Малабсорбцията на основни хранителни вещества води до нарушения на имунната система, гърчове, енцефалопатия и др .. и това е, което води до крайната диагноза "аутизъм".
Ако наблюденията на д-р Wakefield са правилни, някой, някъде в крайна сметка ще направи връзката между ваксини и ефект на доминото, който води до диагнозата "аутизъм". От гледна точка на фармацевтичната индустрия, по-добре да "се убие в зародиш", което означава дискредитиране на д-р Wakefield до такава степен, че никой няма да погледнете към науката.
Работи ли този номер?
Не и за мен. И не за много от интелигентните родители, които познавам.
Само времето ще покаже, ако има достатъчно от нас, които да направим Промяната."

# 134
Z, можеш ли да дадеш нагледно изследване, доказващо тази връзка, защото гледам, че само пускаш статии, в които има голи, без покритие факти. Между другото книгата съм я чела - доста груби грешки относно физиологията на човека, написано с повърхностни знания без особено задълбочаване, но иначе приятно четиво.

Малко ми напомняш на един съфорумник, който отдавна не пише тук вече. Даже в началото помислих, че сте един и същ човек, но след няколко твои поста се убедих, че определено не сте. Поправи ме, ако греша.

Общи условия

Активация на акаунт