ВАКСИНИ - ТЕМА САМО за вредата от тях - тема 35

• 56 584
  • 970
  •   1
Отговори
# 135
А защо според теб не съществуват ваксинационно предотвратими заболявания? Не се заяждам, любопитно ми е просто. Тук няма да давам доводи, няма да намирам в очите най-елементарните примери като полиомиелит и вариола,в предишните теми бяха излагани, няма смисъл отново и от мен.

Ако отидеш в лабораторията на УМБАЛ Св. Георги в Пловдив или центъра в София, може да поискаш да ти покажат какво са изолирали. Ако те отпратят оттам без да ти покажат нищо само ще ти се затвърди твърдението. Ако ти покажат микробиологичния материал с конкретна посявка пак можеш да се съмняваш в истинността на метода, но в крайна сметка нищо няма да загубиш. Както се казва '' Очи да видят, ръка да пипне. ''  Логично без втората част де  Grinning

# 136
Защо загубата на тегло след ваксина е перманентно увреждане.
Много аутистични деца, както моето имат постоянни проблеми теглото, оказва се също, че при много от аутистичните деца има увреждане на стомашно -- чревния тракт.
"Около 95% от серотонина се произвежда в червата, а не в мозъка. Стомашно-чревните симптоми като запек и диария са свързани със серотониновия дисбаланс в кръвта. При запек, серотонин се задържа в лигавичните клетки на червата, което води до ниски нива на кръвта. При диария серотонин се освобождава и възпалително. Но има ниски нива на серотонин в кръвта, които могат да бъдат най-често свързани с глутаматната токсичност и увреждането на мозъка. Тази конструкция се прилага за SIDS, SUDEP, епилепсия и увреждане на ваксината.Експериментите относно нивата на серотонин, променени от ваксинацията, включват драматични промени в чувствителността към леталните ефекти на серотонина. Някои ваксини могат драстично да увеличат серотонина, докато други като BCG (туберкулозна ваксина) изглежда намаляват серотонина до степен на резистентност към SSRI, водеща до депресия. Известно е, че тимерозал (живак) причинява екзоцитозно освобождаване на серотонин. Нивата на серотонин могат да се повишат и след това да паднат драматично при ваксинацията.
За да илюстрираме реда на събитията от червата до мозъка (ваксинация до нарушение на червата към серотонинов дисбаланс спрямо глутаматната ексцитотоксичност), ние ще използваме Синдром на внезапната смърт на новороденото (SIDS) като пример. SIDS е водещата причина за смърт сред кърмачетата на възраст от един месец до една година. СПИН се свързва със серотонинов дефицит в мозъчния 1) Детето се ражда с високи нива на протеобактерии, ниски нива на лактобацили и намалени или отсъстващи бифидобактерии заедно с патогенни щамове на Clostridia и високи грам-отрицателни Bacteroides, възпалително микробно предразположение. Витамин В12 и фолиевата киселина действат като кофактори в синтеза на серотонин, регулирани от флората.

2) Ваксинирането започва в рамките на 12 часа след раждането и продължава след протокола на CDC за 23 ваксинации през първата година от живота, водещ до запек и ниски нива на серотонин в кръвта. Антибиотичното злоупотреба при новородени също може да бъде фактор, т.е. преместване на флората за повишаване на клостридиите, които кръстосано подават водород и СО2 към метаногенни аркаи, където метанът причинява запек.

3) В много статии е казано смело, че серотонинът не пресича кръвно-мозъчната бариера (BBB), сякаш серотонинът, произлизащ от червата, не навлиза в мозъка, но статиите показват, че серотонинът прониква във ВВВ. Серотонинът също може да пресече BBB от мозъка до циркулираща кръв. Нивата на кръвната и мозъчната серотонин са коректно корелирани. Като алтернатива, бебе с остро изчерпване на триптофан води до дефицит на серотонин в мозъка, където нивото на триптофан зависи от чревната микрофлора и подобрява имунния отговор. Известно е, че бифидобактериите издигат триптофан, прекурсор на серотонина, като същевременно намаляват серотониновите метаболити в мозъка. Изчерпването на триптофан, което води до нисък серотонин, също е резултат от хипогликемията, причинена от ваксинацията. Кръвната захар се регулира от флората, където инсулинът премахва конкурентните аминокиселини, позволяващи на триптофан в мозъка.4) Химиосензорите на СО2 в мозъчния ствол активират серотонергичната система. Намаленият мозъчен серотонин оказва влияние върху химиочувствителността на СО2. Микробното свръхрастеж може също да повлияе на нивата на CO2 в кръвта, тъй като микробите използват CO2 за производството на метаболити като ацетат. Вътреклетъчните микроби могат да повлияят на производството на CO2 в цикъла на Кребс. Забележка: Инхалацията на СО2 е техника, използвана за спиране на припадъка.

5) Серотонинът, или липсата на серотонин, активира таламокортикалните мрежи, свързани с глутаматните рецептори. Цитокините се индуцират от LPS (грам-отрицателни бактериални токсини) и модулират серотонергичната трансмисия в мозъка.

6) В SIDS позицията с лице надолу означава, че детето вдишва СО2, активирайки серотонинергичната система, водеща до глутаматна възбудотоксичност, нарушавайки сърдечните вагусни неврони и парасимпатиковата активност към сърцето.Променящата се запек и диария е начин на живот за мнозина. Нивата на серотонин могат да се люлеят като махалото. Кръвните нива на серотонина са с висока диария, водеща до серотонинов синдром. В аутизма са известни високи нива на серотонин в кръвта, където много хора страдат все още в пелени като възрастни. Може би преобърнат Proteobacteria са виновниците, тъй като те могат да бъдат най-отговорни за производството на триптофан, предшественик на серотонина.Запекът е също така широко известен страничен ефект на антипсихотичните лекарства, които все още не се считат за основна причина за психични заболявания.

Високият серотонин в кръвта на аутистичните деца може да бъде въпрос на сероводород (повишаване на серотонина в мозъка), произведен от протеоктерията, известна като обрасъл с аутизъм, Desulfovibrio. Припадъците могат да бъдат причинени от висок и нисък серотонин - балансиращо действие. Учените също така съобщават за нивата на серотонин в аутизъм с високо кръвно, но с ниско ниво на мозъка. Точката е, че нивата могат да бъдат в поток въз основа на активността в червата и серотонина, или липсата на това, активира глутаматната възбудотоксичност.
http://www.greenmedinfo.com/blog/vaccine-injury-first-gut-then-brain

# 137
А защо според теб не съществуват ваксинационно предотвратими заболявания? Не се заяждам, любопитно ми е просто. Тук няма да давам доводи, няма да намирам в очите най-елементарните примери като полиомиелит и вариола,в предишните теми бяха излагани, няма смисъл отново и от мен.

Ако отидеш в лабораторията на УМБАЛ Св. Георги в Пловдив или центъра в София, може да поискаш да ти покажат какво са изолирали. Ако те отпратят оттам без да ти покажат нищо само ще ти се затвърди твърдението. Ако ти покажат микробиологичния материал с конкретна посявка пак можеш да се съмняваш в истинността на метода, но в крайна сметка нищо няма да загубиш. Както се казва '' Очи да видят, ръка да пипне. ''  Логично без втората част де  Grinning

Най-елементарните примери като полиомиелит и вариола сме ги обсъждали вече има няма стотина пъти... И аз няма да ровя в предишни теми, писала и съм чела в тях преди години... Ако те не са те убедили, няма смисъл да повтарям и потретям нещата... Нито ти можеш да ме убедиш, че ваксините са ефективни, така че наистина не разбирам за какво конкретно се натискаш?

# 138
  • в кукувиче гнездо

Най-елементарните примери като полиомиелит и вариола сме ги обсъждали вече има няма стотина пъти... И аз няма да ровя в предишни теми, писала и съм чела в тях преди години... Ако те не са те убедили, няма смисъл да повтарям и потретям нещата... Нито ти можеш да ме убедиш, че ваксините са ефективни, така че наистина не разбирам за какво конкретно се натискаш?
То добре, че има кой да пише разумно в тази тема, че иначе доста хора могат да пострадат и да им промият мозъците антиваксърките тук.

# 139
Именно Стелт, както казах коментирани са, затова и не ги разгърнах като доводи, а само ги споменах. Знам, че темата е обсъждана многократно, но аз исках да знам твоите доводи по въпроса, защото не си спомням от 35 теми кой какви е излагал. Щом не искаш да ми ги предоставиш няма проблем, твоя воля, тук никой никого не кара насила нещо да прави без желание.

Натискам се, защото съм винаги съм твърдяла, че човек трябва да си изгражда мнение, като се основава не само на едната страна на въпроса. Както виждаш аз чета книги, статии, изследвания за вредата от ваксини, конспиративни теории и прочие. Видяла съм разликите в стила на писане (заглавия няма да коментирам), видяла съм неточности в биологичните и медицински факти на едните, които липсват при другите. Не казвам, че ваксините са най-великото откритие на съвременната медицина, и има още какво да се желае. Сами сте казвали, че дори да има риск 0,1 % от дадена НРВ, ако се случи на детето ви риска е 100 %, но същото се отнася и за усложненията след преболедуване от конкретните заболявания.

Набутвам се, хем да изразя мнение, хем да ви провокирам да се интересувате и от другата страна на нещата, защото този информиран избор се взима именно по този начин. А в предните 35 теми, никъде не видях някой, интересуващ се и от другата страна, всеки е забит в една посока.

Последна редакция: чт, 01 юни 2017, 11:52 от Flower_DG

# 140
Изследване, което показва, че при отговорът на хуморалният имунитет след ваксина, имуноглобулините спадат под нормалните граници за много по-дълго време от колкото спадат след нормаално заразяване.
"Нашите резултати потвърждават, че след естествено придобита рубеола RV-IgM обикновено достига пик в рамките на няколко дни след появата на инфекцията и след това рязко намалява (нива, разделени от ~ 2 на всеки 3 седмици) (Фигура 1). Обратно, след ваксинацията, RV-IgM достига пик на по-ниско ниво и винаги се открива най-малко 3 месеца след ваксинацията (Фигура 1). След 3 месеца и до 6 месеца RV-IgM все още е открит при ниски нива в 7/8 случаи."Общият анализ показва много бързо узряване на RV-IgG след натурална инфекция с вируса на рубеола (Фигура 3). След ваксинацията с рубеола индексите на авидикация се увеличиха много по-бавно. В действителност, в рамките на 2 месеца след ваксинацията индексите на аритметичност варират от много ниски (11/16) до ниски (5/16). За периоди от над 2 месеца индексът на аритметичност остава нисък (13/22) или умерен (9/22). Индикаторите с висока авиопия никога не се наблюдават след ваксинацията, независимо от времето на наблюдение (Фигура 3).http://cvi.asm.org/content/14/5/644.full

Имуноглобулините и тяхната роля, какво се случва при продължителното им намаляване в следствие от ваксини-муноглобулините са белтъци продуцирани от клетките на имунната система. Гамаглобулини. Синтезират се в кръвната плазма и обуславят хуморалния имунитет. Молекулите на имуноглобулините имат вид на буквата У и се състоят от два вида полипептидни вериги: две леки (L – Light) и две тежки (H – Heavy). Леките вериги са два типа: капа и ламбда. Те са едни и същи за всички имуноглобулини имат еднакви химични, физикохимични свойства и антигенни структури. Полипептидиите вериги (4 на брой) са свързани помежду си с дисулфидни връзки.
Имуноглобулин G (lg G) 70-80%

Антитела включени във вторичния имунен отговор. IgG представляват приблизително 70-80% от всички антитела. Единствен преминават през плацентата на майката в плода и по този начин обуславят вродения имунитет (през първи¬те 3 месеца на живота). Тъй като се синтезират в отговор на вторичен антигенен сигнал, те неутрализират бактерии, вируси и токсини и са в състояние да осъществят алергична реакция от бърз тип. Повишени стойности на IgG се наблюдават при хронични бактериални възпалителни процеси, хронични чернодробни заболявания (хроничен активен хепатит}, lgG-плазмоцитоми и др. Понижени стойности най-често се откриват при антитялонедоимъчен синдром.

Имуноглобулин A (IgA) 10-16%

Намира се в серума, сълзите, слюнката, кърмата, жлъчката, бронхиалната лигавица, чревния секрет и др. Особено високи концентрации се установяват в лимфата. Имуноглобулините, които се намират в секретите, се отличават от тези е серума по наличието на особен фрагмент (полипептид с молекулна маса 50 000-60 000), наречен секреторен или транспортен (S-lgA). В 90-96% IgA се синтезира в клетките на лигавицата на устната кухина, очите, дихателната система, червата и една малка част от него постъпва в секретите от кръвния серум. В това се състои и голямата му роля за живия организъм – имунна защита на лигавиците на телесните кухини от инфекции. Повишен при хронични инфекции, колагенози, ревматоиден полиартрит, идиопатичен язвен колит, пернициозна анемия, хронични заболявания на черния дроб (ранна цироза), туберкулоза, хроничен алкохолизъм, болест на Hodgkin, автоимунни заболявания, lgA-плазмоцитом и др.Намален е при антитялонедоимъчни състояния.

Имуноглобулин М (IgM) 5-10%

Антитела на първичен (ранен) отговор. IgM осъществяват бактерицидното действие на серума и се синтезират при първичен антигенен сигнал. Могат да се открият в кръвта и лимфата.

Най-силно повишение на IgM се установява при макроглобулинемията на Waldenstrom и други макроглобулинемии. Повишени стойности се откриват при хронични чернодробни заболявания, билиарни цирози, артрити, остри и подостри възпалителни процеси (вирусен хепатит), паразитни инвазии и др. Понижени са стойностите при антитялонедоимъчни състояния.Имуноглобулин E (IgЕ) 0 – 0,01%

IgE се намират в значителна концентрация в секретите на носа и бронхите. В кръвта се свързват с повърхността на клетките. IgE играят роля и в защитните механизми на лигавицата на дихателната система.

IgE са силно повишени при всички алергични заболявания (бронхиална астма, сенна хрема, екземи, дерматити, колити и др.). Повишени са също при lgE-миелом, паразити (особено трихинелоза), при лечение с кортизонови препарати и др.

Имуноглобулин D (IgD) 0,04 – 0,02%

Основно се намира на повърхността на β-лимфоцитите, има противовирусно действие. Увеличава се при миеломна болест и хронични възпалителни процеси.Повишени стойности се установяват при миеломната болест и хроничните възпалителни процеси. http://lubopitko-bg.com/imunoglobulini.html

# 141
Именно Стелт, както казах коментирани са, затова и не ги разгърнах като доводи, а само ги споменах. Знам, че темата е обсъждана многократно, но аз исках да знам твоите доводи по въпроса, защото не си спомням от 35 теми кой какви е излагал. Щом не искаш да ми ги предоставиш няма проблем, твоя воля, тук никой никого не кара насила нещо да прави без желание.

Натискам се, защото съм винаги съм твърдяла, че човек трябва да си изгражда мнение, като се основава не само на едната страна на въпроса. Както виждаш аз чета книги, статии, изследвания за вредата от ваксини, конспиративни теории и прочие. Видяла съм разликите в стила на писане (заглавия няма да коментирам), видяла съм неточности в биологичните и медицински факти на едните, които липсват при другите. Не казвам, че ваксините са най-великото откритие на съвременната медицина, и има още какво да се желае. Сами сте казвали, че дори да има риск 0,1 % от дадена НРВ, ако се случи на детето ви риска е 100 %, но същото се отнася и за усложненията след преболедуване от конкретните заболявания.

Набутвам се, хем да изразя мнение, хем да ви провокирам да се интересувате и от другата страна на нещата, защото този информиран избор се взима именно по този начин. А в предните 35 теми, никъде не видях някой, интересуващ се и от другата страна, всеки е забит в една посока.

Ох, добре че си ти, къде иначе ще видим и чуем другата страна без неточности в медицинските факти...  Laughing   То факти ли бяха да ги опишеш...  hahaha Joy

# 142
Историята на ваксините е доста съмнителна, бе посочена историческа литература, писана от доказани медици.. Ето още .... За пропусналите-  The story of a great delusion- William White- http://www.whale.to/vaccines/white_b.html

p.s.Никакви факти само противоречиви писания, като- майката предава ваксинационен имунитет на бебето.....

# 143
За мен информацията за чревните проблеми и последствията от тях беше много важна. Случаите с ваксинираните деца, които ЛИЧНО аз познавам бяха точно ужасна диария придружена с повръщане, наложили хоспитализация и след това тази диария се превърна в хронична. Чудя се, как ще съберете смелост да се изправите пред тези майки и да им разказвате колко са полезни ваксините. Защо никой не иска да разкаже и за вредата...

# 144
Диария след ваксинация е една от честите НРВ за някои ваксини. Най- опасното, което може да възникне в резултат е дехидратация, която при навременна намеса лесно се коригира с инфузии с глюкозо-солеви разтвори. Била съм свидетел и съм запозната с два случая - при първия детето беше откарано веднага в детско отделение,  където за нула време настъпи пълно възстановяване. При втория майката на едномесечно бебе реши, че може да лекува детето си в домашни условия с някакви соли, хомеопатия и диета, която не беше щадяща стомаха. Една седмица по-късно завела детето в спешно отделение с тежка метаболитна ацидоза и остра азотемия. За жалост лекарите не успели да го спасят.

Каква е била ситуацията при тези случаи, които знаеш-каква е била диарията, колко време след ваксина се е появила, на каква диета е било детето, имало ли е патологични примеси?

# 145
  • София - Рим и обратно
Имаше една готина картинка из интернет онагледяваща "равенството" между 200 години научни изследвания и трудове по отношение на ваксините, и 200-те часа четене в бг мама по същия въпрос Crazy. И как едва ли не второто се равнява на първото по меродавност, според някои женички.

# 146
  • София - Рим и обратно
За мен информацията за чревните проблеми и последствията от тях беше много важна. Случаите с ваксинираните деца, които ЛИЧНО аз познавам бяха точно ужасна диария придружена с повръщане, наложили хоспитализация и след това тази диария се превърна в хронична. Чудя се, как ще съберете смелост да се изправите пред тези майки и да им разказвате колко са полезни ваксините. Защо никой не иска да разкаже и за вредата...
Тези майки с хомеопатия ли си "лекуваха" децата от тези последствия? Само питам.

# 147
  • в кукувиче гнездо
Имаше една готина картинка из интернет онагледяваща "равенството" между 200 години научни изследвания и трудове по отношение на ваксините, и 200-те часа четене в бг мама по същия въпрос Crazy. И как едва ли не второто се равнява на първото по меродавност, според някои женички.
Те за това става въпрос, колко опасно за здравето може да е четенето на бг мама!

# 148
  • София - Рим и обратно
Те за това става въпрос, колко опасно за здравето може да е четенето на бг мама!
Може, ако си тъп.

# 149
В ПОСЛЕДОВАТЕЛНОСТТА НА ВАКСИНАЦИЯТА от J. W. Hodge, M.D. ние четем:
"Таблицата, която сега ви представям, е съкратено изявление в паралелни колони за първичните и вторичните симптоми на едра шарка, кравешка шарка и сифилис, от отделните описания на най-известните власти по тези няколко болести. (Природна, неиндуцирана) едра шарка.Тук имаме някои от най-висшите власти, които са представили най-ясните доказателства, показващи, че ваксинията (ваксинационна болест) е модифициран сифилис. , Понякога след ваксинацията, трябва да ни впечатли всички с тяхната близка аналогия със сифилитичните лезии. "СРАВНЕНИЕ НА SMALLPOX, COWPOX и SYPHILIS

едра шарка

1 - Изрязване общо, повърхностно.
2 - Конституционните или общи симптоми предхождат изригването и се облекчават при появата.
3 - Ерупцията най-напред се усеща като птица номер 8, изстреляна под кожата, след това се появява като папула; След това везикула, станала пустуларна около 5-тия или 6-ия ден, е с дължина от един до три реда; Но пустулите са от различен вид, неправилни, повдигнати, обикновено перфорирани от косми, умора, ако има такава, много лека, без склонност към накърняване на улцерацията на кожата.
4 - Флуидът се съдържа в две камери - повърхностни и дълбоки, които общуват около ръбовете на разделящата мембрана.
5 - Пурпурите на едра шарка не оставят белег, ако бъдат третирани правилно.
6 - Ерупцията на едра шарка не засяга лимфната система.
7 - Инфекциозни.
8 - Без инокулация.
9 - Епидемията от едра шарка изглежда се вдига в мръсни места. (Също така, когато тялото е замърсено с ваксини, наркотици и несъвместими храни и замърсена вода и т.н.)
COWPOX (ваксинация) Първичен лезия

1. Разрушаване локално, дълбоко, в corium на кожата или подкожната тъкан или в лигавицата.
2 - Конституционните симптоми не предхождат, а следват изригването във всички случаи.
3 - Pustule (chancre) винаги една и съща, първо една папула, след това везикула, става пустуларна около 8-ия ден, 7 до 10 линии в диаметър, кръгла, централно депресирана, уголемена и не перфорирана от косата, има клетъчна мембрана На пода, склонност към гасене на улцерации.
4. Флуидът се съдържа в една камера, мрежести, нелетлив, а инфекцията се комуникира само чрез непосредствен контакт с одраскана повърхност.
5 - Карлата може да остави гноен белег.
6 - Отровата на кравешката шарка прониква в лимфните канали и ганглиите, причинявайки възпаление, балони и абсцеси.
7 - Не са заразни.
8 - Без инокулация.
9 - кравешката козина е независимо от времето и мястото; Съобщени само чрез директно инокулиране.
SYPHILIS или Greatpox

1 - Разкъсване локално, дълбоко в кориума на кожата или подкожната тъкан или в лигавицата.
2 - Конституционните симптоми не предхождат, а следват изригването във всички случаи.
3 - Пурпурът винаги е същият, най-напред една папула, която бързо става пустуларна, без да се прониква през везикуларна сцена, с диаметър от 7 до 10 линии, извадена навън, дълбока фуния с форма на наклон, често издигната, не перфорирана от косми, Мембрана на пода, склонност към гнойна язва.
4 - Абсолютно същата като крававата шарка.
5 - Подобно на белега на кравешката шарка.
6 - Абсолютно същата като крававата шарка.
7 - Не са заразни.
8 - Без инокулация.
9 - Абсолютно същата като крававата шарка.
"По време на възстановяване, пациентът на едра шарка е свободен от заболяването, дори и да е белязан от белези. Едрата шарка няма да причини шарка или сифилис.

"Обратно, има различни последващи прояви на ваксинация, или кравешка шарка, които са забележително подобни на тези, които се появяват в така наречените вторични и третични периоди на сифилис.

"Наред с паралелните колони имаме няколко от многобройните прояви, които се появяват в двете заболявания, а един поглед ще разкрие удивителното им сходство."ИЗЛОЖЕНИЯ НА СЛЕДНИТЕ ЕФЕКТИ ОТ COWPOX (VACCINA) и SYPHILIS
Фгагеничните рани са същите
Възлите в главата са същите
Офталмия същото
Задържането на зъбите при децата се забавя, като се произвеждат така наречените сифилитични зъби
Екзема от всякакъв вид същото
Херпес същите
Готови фрактури и трудно излекуване на костите, също и в някои случаи. Кариес на костите (кухини)
Лудост, вероятно същата
Живеницата същото
Слизестите петна по сливиците, езика и устните, склонни към улцерация. един и същ
Бронхит същото
Туберкулоза (арест на развитието) същото
ЗАЩО ВАКСИНАЦИЯТА НЕ МОЖЕ ДА СЕ ИМУНИЗИРА СРЕЩУ SMALLPOX

Едрата шарка до голяма степен намаля, когато се появи подобрена хигиена, освен в страните, където ваксинацията е задължителна. Там епидемията от едра шарка продължава да опустошава населението на чести интервали.Недопустими научни доказателства доказват, че едра шарка и крававата шарка не са еднакви болести, поради което ваксинацията  не може да въведе анти-тела в системата, които се борят срещу едра шарка, както твърдят лекарите.

Както беше посочено по-горе, едра шарка (както и болестта като цяло) е усилено очистващо усилие на тялото. Ако пациентите получат ерупционни заболявания, като вариола, след ваксинацията, те просто показват, че имат вътрешна жизненост достатъчно, за да изхвърлят част от излишната отрова по този насилствен начин. Обикновено обаче ваксината отрова така намалява съпротивата на тялото, че не може да събере достатъчно резерви за отбранително действие под формата на еруптивна болест. Следователно, отрови се задържат там, където корозират и унищожават тъканите на сърцето, бъбреците, белите дробове и други жизненоважни органи. Това потискане на симптомите и маскиране на едно заболяване с друго - тази забавена реакция при причинна връзка с болестта - е това, което медицинската професия нарича завладяване на болестта с антибиотици.
Из книгата на Eleanor Mcbean -Отровената игла 
http://www.whale.to/a/mcbean.html#COMPARISON OF SMALLPOX, COWPOX AND SYPHILIS
Алхамдулиллях.

Общи условия

Активация на акаунт