ВАКСИНИ - ТЕМА САМО за вредата от тях - тема 35

• 56 754
  • 970
  •   1
Отговори
# 525
Странно защо масата лекари, наясно с тази '' отрова '' си слагат ваксини на себе си и на децата си?

Задаваш този въпрос за трети път, мисля.  ще ти отговоря с въпрос - За личен свидетел ли те викат когато си слагат ваксините на себе си и на децата си, че го твърдиш с такава убеденост?

# 526
Стелт, ваксините са опасни и неефективни само и единствено в умовете на хора, търсещи конспирация навсякъде... Какво би казала на майка, чието дете е получило тежки усложнения след инфекциозно заболяване, срещу което има ваксина, но не е поставена? Пускате само и единствено случаи на '' увредени след ваксина деца '', но съм сигурна, че представата на всеки от вас за ваксинопредотвратимите заболявания е '' морбили - лек обрив, ще мине, кво толкова... Туберкулоза - е, ще покашля малко и ще се оправи, не е фатално...''

С риск отново да бъда нападната, ще използвам доста гаден пример, за което се извинявам. Но представи си, че твоето дете, или детето на близка твоя приятелка, попадне в тези 5 %, развиващи тежко усложние след дадено заболяване(тогава този % ще е 100,както обичате да казвате). Няма ли поне малко да ти е гузно, че ти си можела да предотвратиш това, няма ли поне малко да съжаляваш, че видиш ли си можела да направиш нещо по въпроса, и здравето на детето ти е било в твои ръце... И не казвай, че тези случаи са по-малко, защото това, че не се афишират, не означава абсолютно нищо.. Не си виждала, не знаеш какво е.

Ваксините са неефективни, не предпазват от заболявания... Това не прави нито болестите по-безобидни, нито неваксинираните по-здрави, прави само ваксинираните по-болни, тъй като ваксините са И опасни (това всъщност им е основния проблем)... Прочети го, запиши си го и не задавай глупави въпроси... Не, няма да съжалявам, че не съм се ваксинирала или не съм ваксинирала детето си, ако някой от нас се разболее от болест, срещу която има зад. или дори незадължителна ваксина... Може да звучи гадно, но ще дам следния пример... Все едно да съжалявам, че не съм взела или не съм дала на децата си да пият сода каустик - безумно е дори да си го помисля, не ли да го направя... Мога да съжалявам, ако ваксините можеха да се сравняват с ябълки, дори и да не действат профилактиращо коклюш, то поне не са отрова... Доволна ли си от отговора? Имаш ли да питаш нещо друго?

И всички започвате с мирен и кротък тон, пък после се оказва, че сте видели деца умиращи от тетанус, баси, а това е толкова рядко явление, ама на, точни вие сте го видели!

Мда, и аз дето и през ум не ми минава, че някой е платен за да пише тук, но такива профили, специално създадени за да вливат акъл в тази тема са меко казано подозрителни... Регистрираш се, половин час по-късно налазваш темата и буквално спиш в нея вече почти месец... Що е то и по коя клинична пътека се лекува...  Laughing   Ако не се лекува по клинична пътека, плащат ли достатъчно за да си наемете детегледачка, готвачка и чистачка...  Laughing   Искам и аз така...  Flutter

Миличка, какво да си записвам, какво да запомням? Ваксините били опасни, ние, ваксинираните сме по-болни.. Това откъде ти дойде на акъла не знам просто. Както някой в предишна тема беше написал, че ваксинираните деца са бледи, със сенки под очите и ходят като зомбита   Joy Та така и ти, същото глупаво изказване. Странно защо масата лекари, наясно с тази '' отрова '' си слагат ваксини на себе си и на децата си? Ааа ясно защо - те са учили през по- голямата част от съзнателния си живот, но ти с няколко часа (или колкото и да е там) в интернет си придобила по-големи познания... Че те за какво се бъхтят горките, след като всеки втори с компютър е с претенции, че знае повече.

Стелт, значи да знаеш, плащат ми на дума, банковата ми сметка се пръска по шевовете, в момента съм на Малдивите, а след този коментар мога да си позволя да си купя и яхта и хеликоптер   Laughing
Честно, вече ставате банални с тези конспирации, платени коментари и не знам какво още, ама нека де, както и преди казах, всеки според възможностите си  Hug

Срамна работа няма...  Hug

# 527
  • в кукувиче гнездо
Стела, я кажи ще те дават ли пак по телевизията, за да знам да те гледам пак и да се забавлявам.

# 528
  • София
Стела, я кажи ще те дават ли пак по телевизията, за да знам да те гледам пак и да се забавлявам.
Ако е към мен въпроса,объркала си ме с някой друг.. Sunglasses

# 529
Да, Ивет, викат ме, това ми е втората работа - плащат ми да следя кой е ваксиниран и кой не, и отделно на дума на коментар... Да ми завиди човек просто, скоро няма да знам къде да си кътам парите...

Въпроса си го задодах за пореден път, по простата причина, че не получих еднозначен отговор. Май е време да се откажа, че ще получа смислен отговор на някой мой въпрос, зададен тук. Въпреки че аз се старая да отговарям на повечето, процесът в един нормален разговор е двупосочен, когато едната страна е заела отбранителна позиция и повтаря едни и същи фрази, без да дава обяснение, процесът е силно нарушен.

Жалко, ще трябва да започна по-друг начин да си изкарвам прехраната  Grinning

# 530
  • в кукувиче гнездо
Ако е към мен въпроса,объркала си ме с някой друг.. Sunglasses
Не е, не е...

# 531
Странно защо масата лекари, наясно с тази '' отрова '' си слагат ваксини на себе си и на децата си?

Задаваш този въпрос за трети път, мисля.  ще ти отговоря с въпрос - За личен свидетел ли те викат когато си слагат ваксините на себе си и на децата си, че го твърдиш с такава убеденост?
По стечение на обстоятелствата, от детството си до сега, съм била свидетел именно на ваксинирането на децата на една добра бройка лекари, които са мои роднини и приятели. Не твърдя, че съм светила на всички лекари по света как си ваксинират децата, но тези, които аз съм видяла лично, са двуцифрено число.

# 532
Има само 2 съобщения за реакции към ваксината срещу морбили
За една година са имунизирани над 120 000 деца, обяснява проф. Кантарджиев
http://www.noviteroditeli.bg/zdrave-novini/ot-1-do-3-ot-11-do-14 … -sreshchu-morbili

журналист: Има ли съобщения и научно доказани странични и опасни ефекти от ваксините?
проф. Тодор Кантарджев: Проблемът е, че никакви странични оплаквания не се съобщават официално, а се коментират в социалните мрежи. Говоря за България. 30 дни след поставяне на каквато и да е ваксина, страничните ефекти, като повишаване на температура, обрив, болки, ограничено движение на крайниците, трябва да се съобщи на 3 места – в Националната агенция по заразни и паразитни болести, в Агенцията по лекарствата - ИАЛ, както и на фирмата, производител на ваксината. И всяка година, когато се изготвя доклад за ваксинационното покритие, се описват всички докладвани нежелани странични реакции от дадена ваксина.

журналист: И какво казва статистиката?

проф. Тодор Кантарджев: За ваксината срещу морбили, заушка и рубеола, която е жива вирусна ваксина, за миналата година са съобщени само 2 нежелани реакции. И то при условие, че трябва да се ваксинират поне 65 000 деца до 1-годишна възраст и 75 000 деца на 13-години, когато е вторият прием. Вероятността да има само 2 странични реакции е нереална и е силно занижена.
Само два случая на странични ефекти значи, че не са докладвани, или че не е имало никакви нежелани ефекти.
Според мен тези реакции просто не са докладвани. Защото при ваксиниране на 120 000 малчугани е напълно реална вероятността поне стотина от тях да вдигнат температура в дните след имунизация, защото успоредно с ваксината са се заразили примерно с грип или някое остро респираторно заболяване. Случва се често. И често има просто съвпадение, без това да е свързано с ваксинацията. Но пак не се докладва.

# 533
Дам, много рядко родител съобщава за висока температура след ваксина, тъй като най - често ОПЛ предупреждава за възможността от развитие на такава. Отделно някои родители дават профилактично антипиретик. Същото се отнася и за локалния оток, когато не е патологичен почти никога не се съобщава от двете звена на системата :Родител - ОПЛ, и ОПЛ- съответните органи.

# 534
За една година са имунизирани над 120 000 деца, обяснява проф. Кантарджиев...

От листовката на Приорикс:

"4. ВЪЗМОЖНИТЕ НЕЖЕЛАНИ РЕАКЦИИ
Както всички лекарства, Приорикс може да предизвика нежелани реакции, въпреки че не всеки ги
получава.
Както при приложението на всички инжекционни ваксини, съществува изключително малък риск (по-малко от 1 на всеки 1 000 приложени дози Приорикс) за развитие на алергична реакция. Тя може да бъде разпозната по появата на симптоми като ограничен или обхващащ цялото тяло сърбящ обрив по кожата, подуване на лицето и клепачите на очите, затруднение на дишането или преглъщането, загуба на съзнание). Тези реакции обикновено ще настъпят още преди да напуснете лекарския кабинет, но при всеки случай, трябва незабавно да потърсите медицинска помощ.
По време на клиничните изпитвания с Приорикс са наблюдавани следните нежелани реакции:

* Много чести (нежелани реакции, които могат да се проявят при повече от 1 на 10 дози ваксина):
• зачервяване на мястото на инжектиране
• повишена температура >38°С (ректално)

* Чести (нежелани реакции, които могат да се проявят при по-малко от 1 на 10 дози ваксина, но при повече от 1 на 100 дози ваксина):
• инфекция на горните дихателни пътища
• болка и подуване на мястото на инжектиране
• повишена температура >39,5°С (ректално)
• обрив

*  Нечести (нежелани реакции, които могат да се проявят при по-малко от 1 на 100 дози ваксина, но при повече от 1 на 1 000 дози ваксина):
• инфекция на средното ухо
• подуване на лимфните възли в областта на шията, в подмишничната ямка или в слабините
• загуба на апетит
• нервност
• необичаен плач
• безсъние
• сърбеж и отделяне на секрет от очите; покрити с коричка клепачи (конюнктивит)
• бронхит
• кашлица
• подуване на слюнчените жлези в областта на бузите
• диария
• повръщане

* Редки (нежелани реакции, които могат да се проявят при по-малко от 1 на 1 000 дози ваксина, но при повече от 1 на 10 000 дози ваксина):
• алергични реакции
• гърчове с повишаване на температурата.

В следрегистрационния период, при лица, ваксинирани с Приорикс, изключително рядко са наблюдавани следните допълнителни нежелани реакции:
• болезнени, подути стави
• менингит (възпаление на меките мозъчни обвивки).
• кървене или кръвонасядане (синини), появяващи се no-лесно от обикновено. Това се дължи на
намален брой на кръвните клетки тромбоцити.
• неочаквана животозастрашаваща алергична реакция.
• възпаление на гръбначния мозък (симптомите включват слабост и липса на чувствителност в
крайниците, както и двигателни, и сетивни нарушения)
• синдром на Guillain-Barre (общо неврологично заболяване)
• болезнено подуване на ръцете или краката
• енцефалит (оток или инфекция на мозъка)
• синдром на Kawasaki (основните симптоми на това заболяване са повишена температура за повече от пет дни, придружена от обрив по тялото, понякога последван от олющване на кожата на ръцете и пръстите, подути жлези на шията, зачервени очи, устни, гърло и език)
• сериозен обрив по кожата"

# 535
Въпроса си го задодах за пореден път, по простата причина, че не получих еднозначен отговор.

Въпроса ти нито е смислен, нито е някакъв сериозен аргумент и няма как да получиш еднозначен отговор, по простата причина, че никой не може да бъде сигурен дали и колко от лекарите поставят ваксини на децата си.

Дам, много рядко родител съобщава за висока температура след ваксина, тъй като най - често ОПЛ предупреждава за възможността от развитие на такава. Отделно някои родители дават профилактично антипиретик. Същото се отнася и за локалния оток, когато не е патологичен почти никога не се съобщава от двете звена на системата :Родител - ОПЛ, и ОПЛ- съответните органи.

Много избирателен отговор даваш. Ясно е, че не повишената Т и локалният оток са сериозният проблем.
Ти наистина ли вярваш, че не е имало случаи на сериозни реакции след MMR в Бг през въпросната година?

# 536
Не го задавам по никакъв начин като аргумент за каквото и да било, а като чисто любопитство каква е вашата гледна точка по въпроса. Не ми е наложително да получа отговор, в крайна сметка всичко опира до желанието (или липсата на такова).

Относно нерегистрираните странични ефекти - никъде не съм упоменала, че не вярвам, че е имало сериозни усложнения. Коментарът ми, както се вижда, е базиран на статията, в която са споменати само температура, локален оток и зачервяване. Факт е, че не всички родители съобщават за реакции от този тип; факт е, че не всички ОПЛ ги регистрират ;факт е и, че все повече родители дават профилактично антипиретици, която снижава честота на едно от най - често срещаните НРВ ;факт е и, че не всеки родител следи за наличието на реакции като плач, неспокойствие(които до голяма степен са субективни - за една майка, чието дете рядко плаче, всяка промяна ще е алармираща и обратно- майка, чието дете е постоянно неспокойно, не винаги ще забележи промяна), завишена ректална температура, катар (който лесно може да се сгреши с наложена инфекции от ОПЛ). В случая не визирам НРВ, описани най - долу на листовката по простата причина, че липсва достатъчно информация- честота, персистиране, време на поява. Особено като се има на предвид, че всички те са полиетиологични, т. е, за да се докаже, че е наистина от ваксината трябва да се отхвърлят редица други причини. Тук има два момента - първо не на всеки лекар му се занимава да прави куп диагностични тестове, изследвания; и по-важния- при някои се изисква навременна реакция с цел спасяване живота на детето, за което най - често се започва с реанимационни мероприятия. А както и сами знаете колкото повече време мине от провокиращия фактор до неговото установяване, толкова по-трудно и неточно е то. С всичко това не омаловажавам по никакъв начин сериозността на описаните заболявания, нито пък възможността да възникнат след поставяне на ваксина.

# 537
Особено като се има на предвид, че всички те са полиетиологични, т. е, за да се докаже, че е наистина от ваксината трябва да се отхвърлят редица други причини. Тук има два момента - първо не на всеки лекар му се занимава да прави куп диагностични тестове, изследвания; и по-важния- при някои се изисква навременна реакция с цел спасяване живота на детето, за което най - често се започва с реанимационни мероприятия. А както и сами знаете колкото повече време мине от провокиращия фактор до неговото установяване, толкова по-трудно и неточно е то. С всичко това не омаловажавам по никакъв начин сериозността на описаните заболявания, нито пък възможността да възникнат след поставяне на ваксина.

От лекаря се иска да докладва за реакция, възникнала в определено време след приложена ваксина, а не да изследва, тества и ако  докаже, че е НРВ, чак тогава да съобщи.
Между другото разполагат ли с диагностични тестове и изследвания, които биха могли да покажат, че дадена реакция или възникнала болест е от ваксина? май няма, т.к. остава само докладването и направената статистика за да се сравнят вредата и ползата.

Писах вече, че това е престъпно поведение от страна на медиците, защото по този начин има предпоставка да се приложи поредната доза ваксина на дете, на което в другият случай ще е ясно, че му е противопоказно.

Чудно ми е как ще се процедира с Хексацима след като на нашите лекари не им се занимава?
Та нали е нова ваксина и има сравнително ограничена информация за нейната безопасност от клинични проучвания и се налага информацията непрекъснато да се събира след пускането и на пазара?

Ето какво казват от EMA - от жизнено важно значение е за безопасността тя да продължи да бъде наблюдавана, докато е в търговска употреба.
Клиничните проучвания на ваксината включват относително малък брой пациенти за ограничен период от време. Пациентите в клинични изпитвания се подбират внимателно и се следят много внимателно при контролирани условия.
В реалния живот по-голяма и по-разнообразна група пациенти ще използват ваксината. Те могат да имат други заболявания и може да приемат други лекарства. Някои нежелани реакции могат да настъпят само след като лекарството е било използвано дълго време от голям брой хора.
Информацията непрекъснато се събира след пускането на пазара на лекарството, за да се наблюдава действителният опит с продукта. Европейските регулаторни органи следят внимателно тази информация, за да се уверят, че ползите от лекарствата продължават да надвишават рисковете.

Последна редакция: пт, 16 юни 2017, 07:27 от _Ивет_

# 538
Да, ама разбира се, защото, когато имаш съмнения за менингит, първо нещо, което ще направиш е да се обадиш на педиатъра да му кажеш да те впише в книгата....

Има голяма разлика м/у '' не му се занимава да прави един куп тестове '' и '' не му се занимава да спасява животи '' - второто е престъпно.

Хексацим е С черен триъгълник, което означава, че СЕ наблюдава, не търсете конспирации и скрити схеми, там където няма.

# 539
При някои реакции съобщаването трябва да се извърши в срок до 24 часа, а останалите до 10 число на следващият месец.
Пак ще ти цитирам обяснението в наредбата, що е нежелана реакция след ваксинация, която трябва да се съобщи - това е всяка реакция на организма извън изграждането на специфичен имунен отговор, която: възниква след имунизация, предполага се, че е свързана с имунизацията, води до отклонения в здравето на имунизирания, различава се по характер, тежест и изход от посочените реакции в одобрената за страната кратка характеристика на продукта или липсва в списъка на посочените реакции"

Има голяма разлика м/у '' не му се занимава да прави един куп тестове '' и '' не му се занимава да спасява животи '' - второто е престъпно.
За какви тестове става въпрос?
Казах ти го многократно, че има много ситуации, при които  дете да направи сериозна реакция, лекарите умишлено да пренебрегнат вероятността тя да е от ваксина и да продължат ваксинирането му докато то не се увреди безвъзвратно - това е престъпно.

Хексацим е С черен триъгълник, което означава, че СЕ наблюдава, не търсете конспирации и скрити схеми, там където няма.
Конспиративно ли ти се вижда написаното от мен по повод Хексацим?, за съжаление това не съм си го измислила, а е обяснението на Европейската Медицинска Агенция по повод черният триъгълник на ваксината.

Без да ги търся конспирациите, не ми става ясно, а и ти не ми отговори, как смяташ, че ще се продължи с проучването на тази ваксина, след като се очаква и от нашите лекари да се включат в него като докладват стриктно всяка реакция или накрая ще се окаже, че ваксината е перфектната - почти без вреда и без странични реакции?

Последна редакция: пт, 16 юни 2017, 23:47 от _Ивет_

Общи условия

Активация на акаунт