ВАКСИНИ - ТЕМА САМО за вредата от тях - тема 35

• 56 562
  • 970
  •   1
Отговори
# 105
Т.е. склонна си за нещо толкова сериозно като живота и здравето да се довериш на ненаучен източник?

Това е източник като източник... Не взимам решенията си само на база 1 източник никога, а българските "специалисти", които почти ежедневно ръсят бисери е срамно дори да се наричат "източници", но ти явно би ги приела... НРВ ги има и в листовките, в Наредба 15 също ги има, не видях нещо кой знае колко различно и при мен горния източник няма ефект "уау", "шок", "сензация", "скандално разкритие"...
Не би могла да знаеш какво бих приела и какво не по простата причина, че не разполагаш с нужната информация. Но виждам, че си склонна към прибързани изводи. Надявам се да не ги правиш така прибързано и на сляпо, когато става въпрос за сериозни неща като ваксините и здравето изобщо. А цитираният източник не е източник като източник, а обикновен несериозен шарлатанин.

# 106
Т.е. склонна си за нещо толкова сериозно като живота и здравето да се довериш на ненаучен източник?

Това е източник като източник... Не взимам решенията си само на база 1 източник никога, а българските "специалисти", които почти ежедневно ръсят бисери е срамно дори да се наричат "източници", но ти явно би ги приела... НРВ ги има и в листовките, в Наредба 15 също ги има, не видях нещо кой знае колко различно и при мен горния източник няма ефект "уау", "шок", "сензация", "скандално разкритие"...
Не би могла да знаеш какво бих приела и какво не по простата причина, че не разполагаш с нужната информация. Но виждам, че си склонна към прибързани изводи. Надявам се да не ги правиш така прибързано и на сляпо, когато става въпрос за сериозни неща като ваксините и здравето изобщо. А цитираният източник не е източник като източник, а обикновен несериозен шарлатанин.

Следва да го докажеш, ако си информирана, че е шарлатанин и това от линка не е вярно... Иначе просто си говориш... Ако държиш да допринесеш за темата, разбира се, щото май само да се заяждаш можеш и основно в такива моменти се включваш...

# 107
Как да нарека човек, който дори няма медицинско образование, но раздава здравни съвети и "проучвания" на килограм?

# 108
Как да нарека човек, който дори няма медицинско образование, но раздава здравни съвети и "проучвания" на килограм?

В България е задължително да си магистър по медицина или стоматология за да имаш право да практикуваш хомеопатия... Вероятно в Германия не е така, но след като човека е хомеопат, значи ще го наричаме хомеопат... Ако това в линка е лъжа, кажи да знаем и да го наричаме шарлатанин... А ако си забелязала си в подфорум алтернативна медицина, не е задължително източниците ни да са с медицинско образование... Спокойно можеш да се преместиш в Здравния форум и там да изискваш само лекарско мнение...

# 109
Нямам спомен да съм искала напътствията ти в кой подфорум да чета и пиша. Проверих образованието на въпросния хомеопат. Само той си знае защо се нарича такъв, при условие, че няма медицинско образование. Дали ще вярваш на човек без медицинско образование е твой избор. Аз само информирам публиката какво е образованието и квалификацията на господин хомеопата, т.е. какво образование му липсва.

# 110
От бърз поглед на страницата ми направиха впечатление няколко неща - първо някои майки описват вдигането на температура под 38 градуса за странична реакция, което дефакто е нормален имунен отговор на организма. Второ в графа '' permanent damage '' фигурираше загуба на тегло, което в никакъв случай не може да се квалифицира като '' permanent ''.

Една от най- нашумелите в момента теми е връзката между ваксината против морбили и аутизма(което фигурираше и в таблиците),  която доста често се определя като причинно-следствена, но дефакто е времева. Друга груба грешка е всяка промяна в поведението на детето да се причислява към графа '' аутизъм ''.

# 111
Нямам спомен да съм искала напътствията ти в кой подфорум да чета и пиша. Проверих образованието на въпросния хомеопат. Само той си знае защо се нарича такъв, при условие, че няма медицинско образование. Дали ще вярваш на човек без медицинско образование е твой избор. Аз само информирам публиката какво е образованието и квалификацията на господин хомеопата, т.е. какво образование му липсва.

В духа на твоя пост, информирам публиката, че въпросния не е агроном...  Laughing

От бърз поглед на страницата ми направиха впечатление няколко неща - първо някои майки описват вдигането на температура под 38 градуса за странична реакция, което дефакто е нормален имунен отговор на организма. Второ в графа '' permanent damage '' фигурираше загуба на тегло, което в никакъв случай не може да се квалифицира като '' permanent ''.

Една от най- нашумелите в момента теми е връзката между ваксината против морбили и аутизма(което фигурираше и в таблиците),  която доста често се определя като причинно-следствена, но дефакто е времева. Друга груба грешка е всяка промяна в поведението на детето да се причислява към графа '' аутизъм ''.

"Шок", "ужас", направо ме взриви с причинно-следствената връзка, която всъщност е времева...  Crazy 

# 112
Стелт, по-добре да беше агроном.  Laughing

# 113
Стелт, времето в което се наблюдават първите симптоми при аутизма приблизително съвпада с времето на поставяне на конкретната ваксина. Сама беше написала през отделните години на каква възраст и колко дози от MMR са се поставяли на децата. В други държави първата доза не винаги е на 13тия месец. В такъв случай как може да се твърди, че точно тази ваксини предизвика аутизъм. Или какво българчетата се разболяват на 13 месеца след първата доза, а в други държави по-рано или по-късно в зависимост от имунизационна възраст??

''ШОК '' , '' УЖАС '' и подобни лично аз не съм забелязала да са заглавия на научно - медицински публикации и факти Laughing Laughing .

И как така препращате хора с различно мислене в здравния, при положение, че много последователи на алтернативния форум пишат и там, въпреки че са с коренно различни разбирания? Много е лесно да се хвърлят камъни, когато човек не се поглежда в огледалото и не забелязва, че той или други съмишленици правят същото, което толкова критикуват.

# 114
  • София
като се заговори за научни източници- ето, четете Simple Smile

" Сериозни автоимунни заболявания са докладвани след хепатит Б ваксината - https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/16206512
Синдром на внезапната детска смърт, множествена склероза, синдром на хроничната умора, идиопатична тромбоцитопенична пурпура, анафилаксия, СЛЕ, лихен планус,,, нервно-мускулна разстройство - https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/25506472
Ваксината срещу хеп. Б, както и срещу рубеола, са статистически свързани с поява на хроничен артрит - https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/12508767
Няколко автоимунни заболявания са описани след ваксината - демиелинизиращи синдроми, включително множествена склероза, ревматоиден артрит, SLE, автоимунен гломерулонефрит, диабет тип I, болест на Грейвс, лихен планус, синдром на Гилен-Баре... - https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3971105/
Реактивен артрит - https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/8038674
Множествената склероза може да бъде статистически свързана с ваксината срещу хеп. Б - https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4266455/"

# 115
Кой и къде твърди, че аутизъм се развива само след МПР? Или че само от ваксини може да е? С претенциите, че някой е чел 35 теми през цялото време, когато са писани, но видиш ли си е мълчал пък изведнъж му се развързала устата и навъртял 30-тина поста само и единствено в тази тема, щеше да знаеш, че в темата пишеха, както родители на деца с аутизъм след ваксина, така и на деца с аутизъм без да имат нито една ваксина...

# 116
Кой и къде твърди, че аутизъм се развива само след МПР? Или че само от ваксини може да е? С претенциите, че някой е чел 35 теми през цялото време, когато са писани, но видиш ли си е мълчал пък изведнъж му се развързала устата и навъртял 30-тина поста само и единствено в тази тема, щеше да знаеш, че в темата пишеха, както родители на деца с аутизъм след ваксина, така и на деца с аутизъм без да имат нито една ваксина...

Стелт, мисля, че трябва да започнеш да четеш малко по-задълбочено, че вече постоянно ми се налага да се повтарям, защото все някой '' открие '' някъв скрит смисъл зад думите ми, или ми слага такива в устата  Laughing

Къде по дяволите съм написала, че ви чета от самото начало и съм си мълчала, защото аз такова нещо никъде не съм писала. Казах, че съм ви прочела предните теми. Окей, не съм уточнила, че е през последните месеци и чак като '' наваксах '' се включих, ама все пак ти си правиш изводи без да се информираш предварително.

Аз твърдя, че аутизъм не се развива вследствие ваксина, а коментара ми както виждаш е провокиран от сайта, който се публикува.

Наистина, недей да четеш допълнителна информация щом не искаш (визирам случая Ланка  Laughing), но поне чети коментарите внимателно да не се налага да се преповтарям, че накрая пак ще кажеш, че 2-3 страници се говори едно и също  Grinning

# 117
А аз твърдя, че се развива... Хайде сега да си надприказваме твърденията... Няколко спечелени съдебни дела имаше, в които родителите твърдят, че децата им са развили аутизъм от ваксина, куп филми има и в първия пост, а вероятно и още много, които нито съм качила, нито съм чувала за тях... Много родители съобщават за нарушения от аутистичния спектър след ваксинация, твърде много за да си говорим мило и любезно за времева връзка между събитията...

За Ланка казах, каквото имах да казвам... Каква драма! Който може да изолира вируси, да вземе един на морбили и да го опише в един източник, каквото е изискването му... Толкова е трудно и невероятно да покажат вирус на вирусолог, че направо се чудя наистина ли го водим този разговор и наистина ли всичко ви е ОК по въпроса? Не бил описан в един източник... А защо не е? И не може ли да се опише сега или времето е минало?

# 118
А аз твърдя, че се развива... Хайде сега да си надприказваме твърденията... Няколко спечелени съдебни дела имаше, в които родителите твърдят, че децата им са развили аутизъм от ваксина, куп филми има и в първия пост, а вероятно и още много, които нито съм качила, нито съм чувала за тях... Много родители съобщават за нарушения от аутистичния спектър след ваксинация, твърде много за да си говорим мило и любезно за времева връзка между събитията...

За Ланка казах, каквото имах да казвам... Каква драма! Който може да изолира вируси, да вземе един на морбили и да го опише в един източник, каквото е изискването му... Толкова е трудно и невероятно да покажат вирус на вирусолог, че направо се чудя наистина ли го водим този разговор и наистина ли всичко ви е ОК по въпроса? Не бил описан в един източник... А защо не е? И не може ли да се опише сега или времето е минало?

Спечелени съдебни дела?? Това ли е част от доказателството за връзка ваксина - аутизъм? Както казах на медицинските казуси не им е мястото да се решават в съда. Изгледала съм някои филми, ами да ти кажа 90 %от материала в тях е базиран на догадки. Аз ако си набия в главата, че има някаква конспирация, ами и аз само това ще виждам навсякъде и черното ще ми се струва бяло... Точно така, съобщават за нарушения след ваксинация, но не поради... В доста биб

# 119

Спечелени съдебни дела?? Това ли е част от доказателството за връзка ваксина - аутизъм? Както казах на медицинските казуси не им е мястото да се решават в съда. Изгледала съм някои филми, ами да ти кажа 90 %от материала в тях е базиран на догадки. Аз ако си набия в главата, че има някаква конспирация, ами и аз само това ще виждам навсякъде и черното ще ми се струва бяло... Точно така, съобщават за нарушения след ваксинация, но не поради... В доста биб

Ако съдебните решения, според които случаите на аутизъм след ваксина са от ваксината не са доказателство, то какво са? Тези решения не са на база съдията си нямал друга работа... След като няма връзка, защо не са доказали липсата на връзка и да са обяснили случаите с времева връзка? Значи съдебните решения не са доказателство, родителските разкази, в които се вижда какво е времето между ваксината и симптомите също не са, но понеже някой лекар казал, че връзка няма, а той и не бил виждал въпросните деца, значи връзка няма... И тези времеви връзки, множко ще дойдат, да бяха 2-3 нямаше да стане и на въпрос...

Общи условия

Активация на акаунт