ВАКСИНИ - ТЕМА САМО за вредата от тях - тема 35

• 56 725
  • 970
  •   1
Отговори
# 390
Защо всеки път давате едни доводи, които винаги се оборват по един начин? Ваксиниран също може да се разболее, при понижена имунна защита, необразуване на АТ след ваксина, но заболяването протича по-леко и усложния почти не се наблюдават. Ако се разболее с типична КК най-вероятно се касае за тези 5% (приблизително) , при които ваксината не действа.

Всъщност в България не са задължени. Изследват се за заразоносителство, но до там приключва всичко. Ваксинирането е по желание, а тези 99% са от наблюдения, статии, статистики...

Задавам пак въпроса : Щом всичко е схема за пари, в която според вас участват и лекари, защо почти всички  ваксинират и себе си и децата си? Или може би на тях им дават само качествените, а на масата пробутват боклука?

# 391
  • София
Защо всеки път давате едни доводи, които винаги се оборват по един начин? Ваксиниран също може да се разболее, при понижена имунна защита, необразуване на АТ след ваксина, но заболяването протича по-леко и усложния почти не се наблюдават. Ако се разболее с типична КК най-вероятно се касае за тези 5% (приблизително) , при които ваксината не действа.

това за по- лекото преболедуване е само мит, няма никакви научни доказателства.  Никой не може да каже как един индивид би преболедувал една и съща болест, ако има ваксина, и ако няма такава. Всичко е в сферата на догадките Wink

# 392
Да, значи близо 70 години наблюдение изобщо не се счита за доказателство, но книга с грешно цитирани данни, статии на отхвърлени лекари и не знам и аз още какво са възможно най-достоверните източници..... Подбирайте си източниците на информация, не вярвайте на всяка дума, казана от лице, на което в главата му са само конспирации, слънцеядене и подобни. Ако се разболяваха ваксинирани /неваксинирани с еднакъв % и еднаква КК, отдавна да е настанал бунт и да са спрени от пазара. Но десетки години употреба доказват обратното. После нямало доказателства....

Не ми отговори на 2 пъти зададения въпрос, предполагам нямаш отговор, не чакам вече, защото ще е изсмукан от пръстите или нещо от сорта '' Ми то на моята приятелка на братовчедка ѝ мъжа ѝ е лекар и не се е ваксинирал ''.

# 393
  • София
а ти нищо не каза за многото линкове, които публикувах, и то не от случаен източник, а от научни издания Peace И пак да попитам един и същ въпрос, който много често се задава тук и не намира смислен отговор: защо се страхувате, че неваксинираните ще разнасят зарази, след като ваксинираните се очаква да са защитени точно от ваксината, която им е сложена? Оставете неваксинираните, те си носят риска Peace

# 394
Етилживакът е продукт от разграждането на антибактериологичния агент етилживактиосалицилат, който е бил използван като антисептично средство. Неговите характеристики не са проучени толкова широко както тези на метилживака. Той се изчиства от кръвта много по-бързо и се метаболизира много по-бързо отколкото метилживака. Предполага се, че няма способността на метилживака да преминава кръвно-мозъчната бариера, но може чрез дифузия да навлезе в мозъка.

Още за Живак и неговите съединения | мкб T56.1 от Framar.bg: http://medpedia.framar.bg/%D0%B7%D0%B0%D0%B1%D0%BE%D0%BB%D1%8F%D … D0%BD%D0%B8%D1%8F

# 395
Stelaartois - коментирах някои статии, които съм имала възможност не просто да погледна, а да прочета от край до край. Ако не съм коментирала нещо е от липса на време, не обичам да говоря за неща, на които просто съм хвърлила бърз поглед. Аз не се страхувам от неваксинирани. Ваксинирана съм, считам, че за мен няма опасност да прекарам тежка инфекция. Неваксинираните не ми пречат по никакъв начин - нито взимам пари, нито има риск да се заразя от тях. Проблема от моя страна идва от там, че се получава едно криене, бягане, фалшифициране, оплюване на всичко що слага ваксини, раждане на всякакви конспиративни теории... Щом някой не желае да ваксинира - добре, но да излезе и да го каже и да не се прикрива. Другото е, че се вярва на всякакви теории (от наночипове, през сделки за милиони, та до намаляване на популацията и нарочно инфектиране), а не на години проучвания от специалисти в областта. Това е сякаш аз да не се доверя на механик да ми оправи колата, а да ида при съседа, щото той е видял как негов приятел го прави, или е прочел в интернет...

Z, т. Е твоето твърдение, че тиомерсала е вреден се базира на догадки, въпреки, че в статията, която самата ти пусна се написа за какво време се изчиства и какъв му е полуживота, както и на липсата на каквито и да било твърдения, че е невротоксичен? Малко несериозно ми се струва да приемаш нещо за вярно на база догадки (визирам само статията, която ти пусна). 

# 396
  • София
не виждам да си коментирала нито един от линковете, които публикувах в скрит текст на предната страница... но ти не си и длъжна, разбира се, въпрос на добра воля е. Да, всеки казва- неваксинираните не ми пречат, а в същото време говори как били заплаха за ваксинираните...незнайно защо. След като всеки е свободен да вярва в каквото си иска, а и ти самата в началото на темата каза, че всяка страна си публикува свои линкове в подкрепа на тезата си /и естествено не се очаква в тема като тази да се постигне единомислие/, какъв е тогава проблемът? Конспиративни теории бол, не само за ваксинитие, а и за много други неща. Защо трябва да съдим инакомислещите??

# 397
не виждам да си коментирала нито един от линковете, които публикувах в скрит текст на предната страница... но ти не си и длъжна, разбира се, въпрос на добра воля е. Да, всеки казва- неваксинираните не ми пречат, а в същото време говори как били заплаха за ваксинираните...незнайно защо. След като всеки е свободен да вярва в каквото си иска, а и ти самата в началото на темата каза, че всяка страна си публикува свои линкове в подкрепа на тезата си /и естествено не се очаква в тема като тази да се постигне единомислие/, какъв е тогава проблемът? Конспиративни теории бол, не само за ваксинитие, а и за много други неща. Защо трябва да съдим инакомислещите??

Не съм ги прочела още, за това не съм ги коментирала, както и част от статиите на Мира, защото имах време само за 3 от тях. Никога не съм казала, че неваксинираните са заплаха за ваксинираните (стига естествено да имат изградени АТ). Да именно всеки си пуска свои си линкове, но аз се опитвам да коментирам повечето от тях и да казвам защо са несъстоятелни. Ще забележиш, че аз съм ви дала 1-2 именно поради тази причина - човек ще види заглавието, ще види, че е статия, защитаваща ваксините и до там, затова се опитвам да предавам информацията с мои думи, без каквото и да е натоварваща информация (разбирай термини, патогенеза и подобни). Да, конспиративни теории бол за всяко нещо има, но човек не трябва на сляпо да ги възприема, а да проучи и другата страна. Това и се опитвам, да ви покажа другата страна... Едно е да се казва, че ваксина е предизвикала локален оток и Т(което си е така), съвсем друго е да се обвиняват за всичко. Визирам случаи основно от ФБ групата ви, където даже бяха обвинени за смърт на 4 годишно момиче, починало от някаква вродена аномалия... Това беше преди няколко месеца та не ми се рови да намеря кой кога го беше казал. 

# 398
  • София
Случаят с 4 годишното дете не ми е познат. Нали се сещаш, че тук повечето, които пишат, са се сблъскали по един или друг начин с вредата от ваксините лично,  или са имали много близък контакт със семейства, чието дете пък е пострадало от ваксина? Как смяташ, че един такъв човек ще повярва в ползата от ваксините, след като няколко дни, или часове след ваксинация, е видял лично с очите си необратима промяна в поведението на детето си? Как може такъв човек да бъде убеден с линкове от научни или каквито и да било други статии? Разбираш, предполагам, че в случая е важно какво непосредствено е преживял този родител, а не това, което някой, в някакъв форум или група се опитва да го убеждава?

# 399
Живакът и неговите съединения са установени токсични агенти.
http://medpedia.framar.bg/%D0%B7%D0%B0%D0%B1%D0%BE%D0%BB%D1%8F%D … D0%BD%D0%B8%D1%8F

70 години проучвания ...Защо етилживакът не е проучван..... Това е въпрос изникващ от статията...

# 400
Stelaartois, когато влезнах в темата не бях с цел да убеждавам който и да било в каквото и да било. Влезнах с Най-добър тон. Не ми е била целта да провокирам спорове, но се сблъсках с нападки, присмиване, обвинения в какво ли не. Когато се опитвах да обясня нещо думите ми оставаха като глас в пустиня и се налагаше да се преповторям, което както всеки знае напряга обстановката. Издразни ме поведението на някои хора, издразниха ме глупавите противоречия, че първо нямало вируси, после пък имало, ама не били това, което си мислим, издразниха ме и всички конспиративни теории.

Не искам да убеждавам никой да се ваксинира. Не говоря за странични ефекти, само защото и вие знаете, че има. Виждала съм деца с една идея по-сериозни странични реакции от баналните, но бързо са отшумявали без трайни последици. Но много по-често съм виждала деца в тежко общо състояние в процеса на заболявания с/у които има ваксина, усложнения, водещи до инвалидизация, до ретардация, до какво ли още не.

Ясно ми е, че няма да убедя никой от вас, но също така ми е ясно, че една дискусия провокира размисъл, провокира търсене на информация...

Ако ваше дете е получило тежка реакция след ваксина никой няма да ви съди, но ако сте против, защото няма вируси, или има Наночипове във ваксините, или защото всичко е с цел намаляване на популацията и печелене на милиони, е това не може да се приеме лесно.

# 401
Живакът и неговите съединения са установени токсични агенти.
http://medpedia.framar.bg/%D0%B7%D0%B0%D0%B1%D0%BE%D0%BB%D1%8F%D … D0%BD%D0%B8%D1%8F

70 години проучвания ...Защо етилживакът не е проучван..... Това е въпрос изникващ от статията...

http://www.who.int/vaccine_safety/committee/topics/thiomersal/st … ement_jul2006/en/

Заповядай, изследван е и не са намерени никакви данни, че причинява тежки токсични последици.

# 402
Фактите: Информационният лист за безопасност на материалите за Лили (Thomson) потвърждава, че експозицията на Thimerosal в утробата и при децата може да причини "леко до тежко умствено изоставане и леко до тежко грубо двигателно увреждане". MSDS на Sigma Aldrich изброява абортите и смърт на фетуса, като възможни последици от експозицията в  утробата.

Въпреки това повечето сезонни ваксини за грип H1N1 за бременни жени и малки деца съдържат 25 микрограма живак под формата на Thimerosal. За да е безопасно тази експозиция, детето би трябвало да тежи над 550 паунда.
Thimerosal е отрова, невротоксин, причиняващ рак и може да прекъсне имунната система и нормалното развитие на нероденото бебе или дете. Тимерозал е толкова токсичен, че поставянето му на кожата ви е незаконно. Въпреки това, правителството не само позволява, но и защитава инжекцията си в населението, особено бременни жени и новородени деца, като част от противогрипните ваксини, препоръчвани понастоящем от Центровете за контрол и превенция на заболяванията в САЩ (CDC).
 2 "Меркурий е отстранен от всички детски ваксини в (изберете всяка година между 1999 г. и настоящето)."

Фактите: След като "реализирахме" количеството живак в детския график за ваксинация, препоръчан от CDC, надхвърли всички национални и глобални максимални граници на безопасност, Американската академия по педиатрия и Американската служба за обществено здраве призоваха незабавно да се отстрани Thimerosal от всички Ваксини на 7 юли 1999 г.

До 2003 г. производителите на ваксини започнаха да реагират на призива от 1999 г., като намалиха съдържанието на живак в много от ваксините за ранна детска възраст, съхранявани в Thimerosal. Въпреки това през април 2002 г. CDC започна да препоръчва на бременни жени и много малки деца да получават емитирани грипни  вваакксини съддъържащи тимирозал- годишно. Резултатът е "игра на черупки", която е причинила широко объркване сред обществеността, тъй като в пресата се заявяват: "Тъй като (изберете година между 1999 г. и сега) живакът е бил отстранен от всички препоръчвани ваксини за деца, с изключение на някои грипни ваксини
 "Thimerosal е добре тестван, като се използва от 70 години без проблеми."
Фактите: Thimerosal никога не е преминал нито един модерен тест за безопасност. Разработена е през 1927 г. и патентована от Ели Лили през 1928 г. Първоначално тя е тествана на малки животни и е убила различни мишки, зайци и пилета. След като животните умряха от излагане на Thimerosal, беше взето решение да се приложи на 22 пациенти, страдащи от бактериален менингит по време на епидемия в Индианаполис, Индиана през 1929 г.
От 22-те лица, на които е даден Thimerosal, всички са починали, най-много в рамките на един или два дни от приложението. Лекарят, ръководещ процеса, по стипендия от Ели Лили заяви, че всички пациенти са умрели от менингит и че не е наблюдавано, че Thimerosal е причинил някакъв проблем, когато се прилага на пациентите му. С тази декларация и последвалата от екипа на Ели Лили, че Thimerosal има нисък тон на токсичност за човека, въпреки че е убил малки животни, Thimerosal е въведен в  производството  на лекарства. И все пак, въпреки предупрежденията в публикуваната научна литература, че Thimerosal е токсичен и въпреки противопоставянето на употребата му през всяко десетилетие, Thimerosal остава във фармацевтичната индустрия.

Първият протест срещу този силно токсичен живачен състав е направен през 1935 г. от компанията Питман Мур, която заяви, че след тестването Thimerosal е "неподходяща като консервант в серума, предназначен за употреба при кучета
FDA, пасивна по отношение на тестването за безопасност, никога не е осигурила резултати от подходящи токсикологични тестове на Thimerosal. Фактически, производителите на ваксини, които използват Thimerosal като консервант, са задължени по закон да провеждат и предават резултатите от такива тестове за безопасност на FDA преди FDA да може законно да одобри ваксина. Въпреки това, Агенцията по храните и лекарствата все още трябва да произведе дори една от проучванията за токсичност на производителя на ваксината, като демонстрира, че Thimerosal е безопасен за употреба при хора, независимо от факта, че тези документи са потърсени в съда.Няма публикувани проучвания, проучвани от равноправен тип, които показват, че Thimerosal е навредила. "

Факти: Публикуваната научна литература за Thimerosal може да бъде разделена на две отделни групи с противоположни изводи относно токсичността му.

Първият набор се състои от проучвания, подкрепени пряко или непряко от фармацевтичната индустрия, показващи, че "няма данни за увреждане" от Thimerosal. Тези изследвания са най-често цитирани от пресата. Повечето от тези проучвания са статистически. В много случаи данните, от които са извлечени заключенията им, са "изгубени" или не са достъпни или непоследователни. Показателно е, че Комитетът за преглед на безопасността на ваксината на Института по медицина от 2004 г., който защитава Thimerosal, се позовава на такива статистически проучвания, а не на клиничните доказателства, получени от комитета.
Вторият набор се състои от стотици независими клинични и статистически проучвания, показващи вреда на Thimerosal. Тези проучвания рядко се цитират от пресата. Авторите на тези научни статии включват, между другото, химици, биолози, лекари и невролози. Федералните грантове често финансират тези проучвания. Въпреки това, в много случаи, когато изследовател е стигнал до заключението, че Thimerosal причинява вреда, безвъзмездната помощ е оттеглена или прекратена. В един случай това се случи, след като изследовател намери "аутистично-подобно" състояние при развиване на мишки, на които бяха инжектирани живачни изложения като тези бебета, получени от имунологичната схема на CDC от 1990 г. Независимите изследователи са изгубили работни места, са били остраствани от връстници и / или са били застрашени медицинските им свидетелства, защото те са се осмелили да обявят Thimerosal за опасен.
Публикуваните проучвания показват, че Thimerosal и неговият продукт за разграждане на живак допринасят за: болестта на Алцхаймер, рака, аутистичен спектър, нарушения в дефицита на вниманието, биполярно разстройство, астма, синдром на внезапна смърт при новородени, артрит, хранителни алергии, преждевременно пубертет и безплодие.
"Няма федерални изявления, които да показват причина за безпокойство по отношение на продължителното използване на Thimerosal."

Факти: Следващите критични федерални изявления свидетелстват за вероятността от изключителен конфликт на интереси и възможна тайна дейност по отношение на приемането на Thimerosal от производителите, FDA и CDC:

След тригодишно разследване, доклад на Конгреса, публикуван през май 2003 г. от персонала на подкомисията по правата на човека и уелнес, комисията по правителствена реформа, "Mercury in Medicine", изслушвайки Камарата на представителите в САЩ, заяви:
"Тимерозал, използван като консервант във ваксините, вероятно е свързан с епидемията от аутизъм. Тази епидемия по всяка вероятност може да е била предотвратена или прекратена, ако FDA не е заспала при превключването по отношение на липсата на данни за безопасността по отношение на инжектирания тимерозал и рязкото покачване на излагането на бебето на този известен невротоксин. Неуспехът ни да действаме от страна на обществените здравни служби е показателен за институционално малтретиране за самозащита и неправилен протекционизъм на фармацевтичната индустрия. "

На 22 май 2004 г. след стотици оповестявания от граждани до Службата за специален защитник, специалният съветник на САЩ Скот Блок излезе със следното изявление:

"Скоро обаче добавям, че въз основа на публично достъпната информация ... изглежда, че може да има достатъчно доказателства, за да се открие значителна вероятност за значителна и специфична опасност за общественото здраве, причинена от употребата на тимерозал / живак във ваксините поради Неговата присъща токсичност. "На 15 юли 2005 г. в писмо до Лорън Фулър, главен разследващ юрисконсулт на американския Сенат по здравеопазване, Лиз Бърт, Джей Джей, ЛЛМ (бивш правен съветник на правителствения комитет за реформи, Камарата на представителите на САЩ) и Джим Мууди, Комитетът по образованието, труда и пенсиите (HELP) очерта "Timerosal Timeline" и "Декларация за наказателни такси" срещу конкретни федерални служители, включително следните:

"FDA: Наказателна небрежност при невъзможност за започване на първи клас от всички ваксини, приложени на кърмачета, съдържащи Thimerosal през юли 1999 г. и отново през юни 2000 г. ..."

На 19 юли 2004 г. в писмо до революционера Лиза К. Сикеш Майкъл Е. Литъл, заместник-главен инспектор по разследванията в канцеларията на главния инспектор на Департамента по здравеопазване и човешки услуги, заяви:
"... установихме, че горното ви твърдение (че Thimerosal се използва, за да се увеличат маржовете на печалба на производителя) представлява потенциален проблем, свързан с конфликт на интереси, който може да има криминален характер ..."
http://traceamounts.com/ten-lies-told-about-mercury-in-vaccines/

# 403
Индивидите, които се противопоставят на използването на живак в медицината, са анти-ваксинatori."

Фактите: Противно на звуковите ухапвания, които чувате по вечерните новини, да бъдете "анти-живак" не трябва да бъде "анти ваксинатор". Всъщност, като се застъпвате за тази обща мярка за премахване на живака, за да се гарантира безопасността на ваксините , Защитниците на анти-живака всъщност защитават безопасността на ваксините. Програмата за ваксини на тази нация не трябва да бъде система за доставка на отрова. Тези, които се противопоставят на ненужното използване на известен невротоксин в предлагането на ваксини /се стремят да запазят общественото доверие в програмата за ваксини, а не да я унищожат. Анти-живачните защитници искат ваксините да се произвеждат с нетоксични консерванти или, още по-добре, без консерванти, използващи чисти производствени процеси, реалистичен и жизнеспособен вариант в развитите народи от 80-те години на миналия век.
Трагично, пред лицето на катастрофалната отговорност, тези, които защитават живака като част от медицината, не успяват да коригират сериозна грешка. Тази грешка е ясна и съществуваща опасност за обществото и особено за децата. Инерцията и отричането във федералното правителство и в индустрията допринасят за това медицинската общност да защитава мястото на живака в медицината, а не да защитава здравето и безопасността на пациентите. Това подреждане на приоритетите е неетично.

Ако остане некоректно, тази ситуация ще продължи да унищожава общественото доверие в нашите национални програми за ваксини, тъй като все повече хора осъзнават, че ескалиращите нива на хронични заболявания и нарушения на развитието са свързани с Thimerosal, ненужна и незастрашима част от нашите ваксини. Важно е да не преценяваме какви щети, причинени от Thimerosal, ще направят бъдещата производителност на нашата страна, като правилото е, че 1-на-6-те деца са диагностицирани с разстройство на развитието или поведението през 2004 г. Отстраняването и забраната за използване на живак се стремят да избегнат предстоящата криза в общественото здраве, като гарантират, че незабавно ваксините са: a) направени по-безопасни и б) произведени съгласно всички действащи федерални правила за безопасност, а не несъществуващото лекарство Закони за безопасност от 1929
Движението за забрана на живака от медицината се състои от "истерични" родители, които неправилно обвиняват ваксините за аутизма на децата си. "

Фактите: Родителите на деца с увреждания с живак продължават да твърдят неуморно, че излишното излагане на дете, в утробата или след раждането на живак, е риск, който може да се избегне. Те знаят, че този риск, който може да се избегне, е логически свързан с появата на неврологични и други разстройства. Без основателна причина да се използва неефективен невротоксин като консервант и всяка причина, основаваща се на доказаната токсичност на Thimerosal, да го елиминира, родителите правят логичен аргументиран аргумент за забрана на Thimerosal от лекарството - особено от ваксини, предназначени за нашите деца.

Все по-голям брой информирани лекари, политици и независими учени се присъединяват към този аргумент за поставяне на благосъстоянието на децата на първо място, над маржа на печалбата на производителите. Тези професионалисти и сега вярната общност се присъединиха към призива за "Защита на децата от лекарства, съдържащи живак.
http://traceamounts.com/ten-lies-told-about-mercury-in-vaccines/

# 404
Последно кое от двете Z? Първо пускаш статия с твърдение, че не е проучен, след което пускаш друга, според която е. В историята от втората статия има неточности - инжектиран е на пациенти с бактериален менингит в терминален стадии, и такива неподлежащи на лечение. Нито един от тях не е имаш и 1% шанс за оцеляване независимо дали е бил приложен или не. След това са се правили още проучвания (и върху здрави хора, както и опитни животни), с които се е установило, че има кратък полиживот и висок клиърънс. Че има невротропност е ясно още с пациентите с бактериален менингит. Не се е установила невротоскичност, което е по-важното. Това е така, защото при изследванията са се прилагали дози надвишаващи с минимални стойности, тези, приложими във ваксините. Никой не си е правил експеримент да поставя голямо количество, а само необходимото, това, което приемаме за цял живот с всички ваксини.

След като се спря от прилагане в някои ваксини, не се установи намаляване на честотата на раковите заболявания и аутизма, за което се обвиняваше.

Общи условия

Активация на акаунт