ВАКСИНИ - ТЕМА САМО за вредата от тях - тема 35

• 56 745
  • 970
  •   1
Отговори
# 495
Стелт, приключих въпроса, защото достатъчно ясно, съм се изказала и не мисля, че е необходимо каквито и да било повече коментари по тази тема от моя страна. Кой разбрал - разбрал. Който не е да си хване някое мое изречение и да си го извърти както си му е угодно, всеки според възможностите си.

Всъщност Hexacima се прилага не само в България,а е одобрена в ЕС(възможно е да съществуват разлики в търговското име, но съставките са еднакви). Черен триъгълник означава '' подлежи на допълнително наблюдение ''. Това е мярка на европейско ниво за всички нови медикаменти, ваксини. Това в никакъв случай не означава, че не е проучен обстойно. Всичко що е излезнало след 2011 година се вписва в този списък - биологични продукти, които въпреки дългото тестване, подлежат на допълнителни наблюдение за по- обширна представа и за успокоение на потребителя. Срокът, в който фигурират в списъка, е 5 години, така че съвсем скоро ще махнат черния триъгълник.

# 496
  • в кукувиче гнездо
Стелт, ама ти и по телевизиите вдчв джиткаш и облъчваш с глупости. Не мога вече...

# 497
  • Дивия Северозапад
Виждате ли до къде стигаме? Да правят опити с децата ни без нашето съгласие. Това е, защото нямаме право на избор.  Не обвинявам хората, които имат полза от тази работа, а такива, като тези в темата, които ни нападат и заплашват.  Е аз никога не съм била овца от стадото и съм решила за себе си проблема.

# 498
  • Дивия Северозапад
И като гледам предаването, на каката с допълнителните ваксини май са й взели материал от мозъка, за да й сложат в устните Simple Smile

# 499
Flower-някоя си, изразила си се точно и конкретно, както те цитирах в предишния си пост...  Laughing  А квантифероновия няма как да замести Манту за нуждите на ИК, всички го знаят... БЦЖ, Манту и Квантифероновия тест са дъвкани в бг-мама многократно, има десетки теми...

Хексацима е много удобна за използване в България, тук нито страничните реакции могат да се проверят, нито нищо, защото у нас странични реакции от ваксини не съществуват... Черния триъгълник ще го махнат, но ваксината нито ще е по-безопасна, нито по-ефективна...

# 500
Стелт, ти да не би да имаш някакви връзки с GlaxoSmith и другите производители, че си толкова наясно с неефективността на ваксината? При положение, че нямаш коментарът ти е базиран само и единствено на догадки, които в никакъв случай не могат да се квалифицират като състоятелни, ако не са подкрепени с нищо. Ваксината не се използва само и единствено в България, нито пък ви използват децата като опитни зайчета. Преди да се пусне какъвто и да е лекарствен продукт, подлежи на не едно тестване за безопасност, ефективност в няколко етапа (при желание бихте могли да проучите въпроса). А лицата в първичното проучване са само и единствено такива, подписали лично съгласие (в случая родителско). Лекарство /ваксина с черен триъгълник в никакъв случай не може да се постави в графа '' опасно '', '' детето ми е опитно зайче '' и подобни глупости. Вижте първо значението на знака, защото очевидно дори да ви го кажа, пак ще спекулирате, че означавало '' недостатъчно тестван''. Това, че по закон всичко, което излезне след 2011 година е с черен триъгълник само по себе си нищо не означава.

И защо трябва да се коментира кой с какви устни бил, ама то това е типично по бай ганьовски...

# 501
  • в кукувиче гнездо
Важното е, че си вярват. Те така и по телевозоата компетентно се изказват. А от Искра не го очаквах. Не знаех, че и тя така е промита.

# 502
Стелт, ти да не би да имаш някакви връзки с GlaxoSmith и другите производители, че си толкова наясно с неефективността на ваксината? При положение, че нямаш коментарът ти е базиран само и единствено на догадки, които в никакъв случай не могат да се квалифицират като състоятелни, ако не са подкрепени с нищо. Ваксината не се използва само и единствено в България, нито пък ви използват децата като опитни зайчета. Преди да се пусне какъвто и да е лекарствен продукт, подлежи на не едно тестване за безопасност, ефективност в няколко етапа (при желание бихте могли да проучите въпроса). А лицата в първичното проучване са само и единствено такива, подписали лично съгласие (в случая родителско). Лекарство /ваксина с черен триъгълник в никакъв случай не може да се постави в графа '' опасно '', '' детето ми е опитно зайче '' и подобни глупости. Вижте първо значението на знака, защото очевидно дори да ви го кажа, пак ще спекулирате, че означавало '' недостатъчно тестван''. Това, че по закон всичко, което излезне след 2011 година е с черен триъгълник само по себе си нищо не означава.

Не се притеснявай, и ваксините без черен триъгълник са неефективни и опасни...  Peace  А не се използва само в България никакъв довод не е... Просто вероятно не само тук, странични реакции от ваксини няма, всъщност има около 20-30 броя годишно, които и за специалистите, които се занимават с отчитането на реакции е изключително нереално...

Важното е, че си вярват. Те така и по телевозоата компетентно се изказват. А от Искра не го очаквах. Не знаех, че и тя така е промита.

А ти, ако се знаеш колко си промита...  hahaha  Че и си вярваш...  Crazy

# 503
Стелт, ваксините са опасни и неефективни само и единствено в умовете на хора, търсещи конспирация навсякъде... Какво би казала на майка, чието дете е получило тежки усложнения след инфекциозно заболяване, срещу което има ваксина, но не е поставена? Пускате само и единствено случаи на '' увредени след ваксина деца '', но съм сигурна, че представата на всеки от вас за ваксинопредотвратимите заболявания е '' морбили - лек обрив, ще мине, кво толкова... Туберкулоза - е, ще покашля малко и ще се оправи, не е фатално...''

С риск отново да бъда нападната, ще използвам доста гаден пример, за което се извинявам. Но представи си, че твоето дете, или детето на близка твоя приятелка, попадне в тези 5 %, развиващи тежко усложние след дадено заболяване(тогава този % ще е 100,както обичате да казвате). Няма ли поне малко да ти е гузно, че ти си можела да предотвратиш това, няма ли поне малко да съжаляваш, че видиш ли си можела да направиш нещо по въпроса, и здравето на детето ти е било в твои ръце... И не казвай, че тези случаи са по-малко, защото това, че не се афишират, не означава абсолютно нищо.. Не си виждала, не знаеш какво е.

# 504
  • София
.
Какво би казала на майка, чието дете е получило тежки усложнения след инфекциозно заболяване, срещу което има ваксина, но не е поставена? Пускате само и единствено случаи на '' увредени след ваксина деца'
А и да е поставена ваксина къде е гаранцията, че няма да се разболее,предвид факта, че и ваксинирани боледуват! Пише го в листовката, че не е 100 % ефективна! И да,пускат се случаи на увредени след ваксина деца,защото това е тема за ВРЕДАТА от тях.
П.П. освен това не е ясно дали Хексацима е тествана за съвместимост с друга ваксина,която се поставя понастоящем, а именно Синфлорикс.Както се знае ЛЛ слагат двете заедно,без да има яснота по горния въпрос.

Последна редакция: чт, 15 юни 2017, 11:21 от stelaartois

# 505
Естествено, че и ваксинирани се разболяват, няма нещо с 100% ефективност, мисля, че това отдавна го уточнихме, но не това беше въпроса разбира се. А за усложненията!! Защо едно ваксинирано дете прекарва по- леко дадено заболяване се обяснява с елементарни познания по имунология, както и защо усложненията при тази група деца практически не се наблюдават.

Как така не е тествана съвместимостта на Hexacima... Пак ви казвам при желание поставете основата като погледенте през какви етапи преминава всяко лекарство /ваксина, преди да излезне на пазара. Тогава ще се убедите, че освен безопасност, ефект, полза /риск се тества и за съвместимост.

# 506
Когато някой твърди/освен ако не е Господ/, че знае всичко, то той не знае нищо...Защо медицината днес е базирана на невежество, защото без да има знание за нещо, твърди, че може да го лекува.
 Считам,че медицината  няма пълното знание за това как функционира имунната система, малък пример е че епифизната жлеза не е добре проучена, но е ос на имунната система, ролята на Днк в имунната система и много други аспекти от нея са неясни на днешната медицина, за това тя не е дорасла, за да има правото да ни налага продуктите си, чрез задължителни закони. Да не говорим, че правейки здравеопазването-политическо ни приранява с болшевишки режим.

# 507
Когато някой твърди/освен ако не е Господ/, че знае всичко, то той не знае нищо...Защо медицината днес е базирана на невежество, защото без да има знание за нещо, твърди, че може да го лекува.
 Считам,че медицината  няма пълното знание за това как функционира имунната система, малък пример е че епифизната жлеза не е добре проучена, но е ос на имунната система, ролята на Днк в имунната система и много други аспекти от нея са неясни на днешната медицина, за това тя не е дорасла, за да има правото да ни налага продуктите си, чрез задължителни закони. Да не говорим, че правейки здравеопазването-политическо ни приранява с болшевишки режим.

Z, би ли ми казала, кой по дяволите твърди, че знае всичко  Grinning. Медицината е базирана на невежество, лекува нещо, без да знае какво е??? Моля те, не ми казвай, че наистина го мислиш, защото това граничи с пълно безумие.
Твърдиш, че описаните от теб неща не са добре проучени, само и единствено защото ти не си си направила труда да се осведомиш... Приравняваш се с аборигените, пълна липса на елементарно възпитание, здравна култура снижена до пълен минимум, отричане от всички съвременни постижения... Да те върнем да живееш освен няколко века назад, когато детската смъртност е била в пъти по-висока, а продължителността на живота - скъсена...

Благодарение на всичко това, което ти така настървено отричаш, се лекуват банални заболявания, от които в миналото се е стигало до смъртен изход, скринират се редица заболявания и да не продължавам да описвам какво още. Но не, за теб, медицинската е едно нищо, и имаш повече знания от всички, които нека не се лъжем, са базирани на спекулации и статии, отпреди няколко века.

Между другото, психологията описва много точно това поведение с един характерен термин, който няма да го употребя сега, защото без да погледнеш какво означава, ще го възприемеш, само във вид на масово използваната дефиниция.

# 508
Явно и този по професор по имунология мисли подобно на мен..

"От гледна точка на практикуващия лекар, имунната система остава черна кутия, добави С. Гарисън Фатман, MD, директор на Института за ИТИ и професор по имунология и ревматология. "Ако пациентът ме попита:" Как действа имунната ми система днес? "Нямах представа как да отговоря на това и аз съм имунолог. Никой от нас не може да отговори на това. Точно сега правим същите тестове, които бях направил, когато бях студент по медицина в края на 60-те години.

През последните няколко десетилетия се научиха много за основните механизми на имунната реакция - супер интелигентна система от сензори, клетки и секрети, които са се развили, за да ни предпазят от инвазия от патогени или предателство от собствените ни туморни тъкани. Сега знаем, че рак, автоимунно заболяване, инфекция, дори хронични заболявания като сърдечно-съдови заболявания, за които не се знае, че имат имунна връзка - всички са свързани с неуспех на някакъв аспект от нашата имунна защита.

И все пак, имунната система остава гигантски пъзел. Неговата сложност е преобладаваща, включваща най-малко 15 различни взаимодействащи типа клетки, които разпръскват в кръвта десетки различни молекули, за да общуват помежду си и да се бият. Във всяка от тези клетки се намират десетки хиляди гени, чиято активност може да бъде променена (или не) по възраст, упражнения, инфекция, ваксинационен статус, диета, стрес". http://med.stanford.edu/news/all-news/2011/04/mysteries-of-immun … y-new-center.html
p.s. Между другото имам голям опит с безсилието на невежи доктори на които ти ми напомняш, започнеш ли да ги притискаш с факти, или откажеш процедура, назлобяват и ти се нахвърлят, като побеснели кучета.Нищо общо с човек, да не говорим професионалист, явно за друго не ставаш освен дапропагандираш отрови по форумите и това не ти се уадва дори.

Последна редакция: чт, 15 юни 2017, 12:40 от Z

# 509
  • София
Защо едно ваксинирано дете прекарва по- леко дадено заболяване се обяснява с елементарни познания по имунология, както и защо усложненията при тази група деца практически не се наблюдават.
Дай ми научни доклади/ статии,проучвания, че се кара по-леко.Такива няма.
Хексацима е тествана за съвместимост/едновременно прилагане/ само с друга пневмококова Превенар, която в БГ не се поставя.

Общи условия

Активация на акаунт