ВАКСИНИ - ТЕМА САМО за вредата от тях - тема 35

• 56 743
  • 970
  •   1
Отговори
# 615
Виждала съм деца с една идея по-сериозни странични реакции от баналните, но бързо са отшумявали без трайни последици. Но много по-често съм виждала деца в тежко общо състояние в процеса на заболявания с/у които има ваксина, усложнения, водещи до инвалидизация, до ретардация, до какво ли още не.
Искаш от stelt да ти представи случай на ваксиниран и тежко разболял се от заболяване, срещу което е ваксиниран, но да е доказано,че няма съпътстващи хронични заболявания, довели до усложнението, а същевременно в този пост твърдиш,че си наблюдавала тежки усложнения у неваксинирани. А ти изключи ли съпътстващи фактори /други остри или хронични заболявания/ у тези деца,които биха могли да доведат до това усложнение?

Къде ги виждате тези болни и пострадали хора? В болница, университет, учебник?

# 616
Стелт, мисля, че си се объркала малко, ако желаеш можеш да видиш дали са били образувани АТ и дали не е имало съпътстващо заболяване по време на инфектирането.

Да, ще разкажа по-подробно за някои случаи :
1. Млада бременна  неваксинирана, заболява от рубеола, последствията са раждане на дете с вроден сърдечен дефект, слепота и частична глухота.

2. Всички знаете за починалото 10 месечно бебе в Пловдив от морбили.

Ако искате ще дам и още примери, но лично на мен ми е малко неприятно да говоря за такива случаи, които е можело да бъдат предотвратени...

# 617
  • София
Цитат
10-месечният Ставри се заразил с морбили, докато се е лекувал от бронхит в Детското отделение на болница „Свети Мина“.

Ако ще спекулираме с вероятности, да предположим как би се развила инфекцията, ако майката беше прекара болестта и беше предала антителата на детето си?

# 618
  • София

1. Млада бременна  неваксинирана, заболява от рубеола, последствията са раждане на дете с вроден сърдечен дефект, слепота и частична глухота.

Ако искате ще дам и още примери, но лично на мен ми е малко неприятно да говоря за такива случаи, които е можело да бъдат предотвратени...
Никой не знае какво щеше да стане, ако.. /в случая ако бяха ваксинирани/.
Да, бременните са рискова група, и да, бремеността е  един от малкото периоди от живота на жената, който е опасен, ако бъде заразена с рубеола. Но пак да попитам, след като никой не  мери  антителата на индивидите в зряла възраст, къде е гаранцията, че такива антитела остават, при положение, че последните ваксинации са в юношеска възраст? И тук идва хипотезата, ако майката беше изкарала болестта в детството си, дори и неваксинирана, щеше да има до живот защита, която да пази и бъдещото й бебе.
Обикновено бебетата до 1 г. ги пази  имунитетът, предаден от майката. Разбира се, винаги има изключения. Всяка година има епидемия от грип, да си слагаме ли тогава ваксини, за да бъдем защитени? Почти всяка година и в тези епидемии има за съжаление смъртни случаи, и то не от самия грип, а от усложненията му.
Има много неизвестни, има много "ако". В медицината 2 и 2 не е 4.

# 619
Стелт, мисля, че си се объркала малко, ако желаеш можеш да видиш дали са били образувани АТ и дали не е имало съпътстващо заболяване по време на инфектирането.
Скрит текст:

Ааааа, да си дойдем на думата... Починалите ваксинирани деца не си били създали антитела... В предишното ти твърдение нямаше такова условие, а и не зная какво са си образували, не съм ги изследвала лично... Също за съпътстващи заболявания, генетична предиспозиция или каквото и друго да било не съм ги изследвала, а всички помним как наскоро наш президент загуби детето си от заболяване, за което не знаели и не предполагали...
Сега да си изясним ситуацията... Когато ваксиниран човек не си създаде антитела, то той боледува, често тежко и дори може да почине... Когато ваксиниран човек си създаде антитела той отново боледува, но по-леко, без усложнения и без смъртни случаи... Единственото, което не знаем е кой си е образувал антитела и кой не, защото такова рутинно изследване в България не се прави на нито един ваксиниран... Най-малкото не е коректно човек да си ваксинира детето и да не знае дали е защитено или може да се разболее и съответно умре...

Виждала съм деца с една идея по-сериозни странични реакции от баналните, но бързо са отшумявали без трайни последици. Но много по-често съм виждала деца в тежко общо състояние в процеса на заболявания с/у които има ваксина, усложнения, водещи до инвалидизация, до ретардация, до какво ли още не.
Искаш от stelt да ти представи случай на ваксиниран и тежко разболял се от заболяване, срещу което е ваксиниран, но да е доказано,че няма съпътстващи хронични заболявания, довели до усложнението, а същевременно в този пост твърдиш,че си наблюдавала тежки усложнения у неваксинирани. А ти изключи ли съпътстващи фактори /други остри или хронични заболявания/ у тези деца,които биха могли да доведат до това усложнение?

Stelaartois, за тези, които знам,да, изключени са.

Може ли да разкажеш за случая - от какво се е разболяло детето,на каква възраст е било,как е протекла болестта, какви са били последиците?

Скрит текст:

Скрит текст:

Цитат
10-месечният Ставри се заразил с морбили, докато се е лекувал от бронхит в Детското отделение на болница „Свети Мина“.

Ако ще спекулираме с вероятности, да предположим как би се развила инфекцията, ако майката беше прекара болестта и беше предала антителата на детето си?

Хм, какво да кажа тук, то се вижда...

# 620
Стела, отново не си ме разбрала... Като казах да видиш дали са доказани налични  АТ, имах друго на предвид, мисля че сама можеш да се сетиш. Не виждам защо е необходимо подробно да описвам точно това, след като никой не си направи труда да види на мястото, което упоменах.

АТ всеки който иска може да си изследва, ще се бръкне малко повече в джоба и това е, не е толкова трудно, че да говориш, че никой не ти ги изследва, това не е задължение в медицинската практика в България( а може би и в световен мащаб). А и не че нещо, но как така при провежданите проучвания за всяка ваксина са се установили АТ в над 90% от лицата, но сега вие го изкарате така сякаш 90% нямат. Не се заяждам, просто ми е любопитно дали го казвате, заради всички конспиративни теории, или сте го прочели някъде, че само говорите как ваксинираните били по- болни.. В крайна сметка не може да разчитате на всеки за всичко-като искате генетични изследвания, отивате и си ги правите, като искате доказване на АТ-отивате в някоя лаборатория и прочие. Защото нали се сещате, че ако тези процедури бяха покрити от ЗК, парите пак щяха да идват от вашия джоб - високи данъци, по- ниски заплати (освен моята де, нали съм платен коментатор  Joy Joy).

Детето не е лекувано в болница за бронхит, а е стояло там, защото другото дете на майката (вече не помня брат или сестра) е лежало по тази причина, а както всички най-вероятно знаете, когато дете на майка от малцинствата се разболее, често взима и кърмаче, ако има такова разбира се, защото не винаги има кой да го гледа. Информация имаше публикувана.

# 621
Информацията, която беше публикувана е тази, която Туцка копира тук... Детето се е заразило с морбили в болницата, докато е лекувано там - имаше и интервю с близките...

Изследването на антитела не е толкова евтино за да може всеки да си го позволи след всяка имунизация или дори след време за да провери има или няма антитела... Не твърдя, че трябва да се прави по ЗК, а че не се прави... Иначе, тези които се бият в гърдите, че са много отговорни родители и са си ваксинирали децата, а пък видиш ли ония безотговорните не са, нямат никаква представа дали децата им имат антитела или само са понесли страничните реакции и отровите, а антитела - нъцки... Отделно колко антителата пазят, но това е друга тема...  Laughing

# 622
Дам, вкарваме си '' отрови '', същите отрови ги приемаме в по- големи количества чрез целия си съзнателен живот под всякакви форми, но видиш ли от тях нищо ни няма, а само и единствено от същите, съдържащи се във ваксината... Отделно след преболедуване и след ваксиниране се образуват едни и същи АТ(както неколкократно дадох пример, но май никой не му обърна внимание, надали и някой си направи труда да провери, че е така) , ама видиш ли само едните действали, пък другите са неефективни. Никой така и не ми даде разумно обяснение защо според него, при наличие на еднакви АТ, постваксиналните не действат.. В същото време, всички ние ваксинираните сме болни, децата ни са зомбирани, лекарите са болни, щото и те си слагат ваксини, абе изобщо излиза, че след няколко години, ще останат само неваксинираните, пък ние на няколко метра под земята...

# 623
  • София
Дам, вкарваме си '' отрови '', същите отрови ги приемаме в по- големи количества чрез целия си съзнателен живот под всякакви форми
Дай понеже същите отрови ги поемаме през целия си съзнателен живот, през устата или вдишвайки ги, да вземем  и да си ги инжектираме, да е сигурно,че сме си взели дозата "отровичка". И то на бебета-кърмачета, току-що поели глътка въздух, като за "добър ден" ooooh!

# 624
Дам, вкарваме си '' отрови '', същите отрови ги приемаме в по- големи количества чрез целия си съзнателен живот под всякакви форми, но видиш ли от тях нищо ни няма, а само и единствено от същите, съдържащи се във ваксината... Отделно след преболедуване и след ваксиниране се образуват едни и същи АТ(както неколкократно дадох пример, но май никой не му обърна внимание, надали и някой си направи труда да провери, че е така) , ама видиш ли само едните действали, пък другите са неефективни. Никой така и не ми даде разумно обяснение защо според него, при наличие на еднакви АТ, постваксиналните не действат.. В същото време, всички ние ваксинираните сме болни, децата ни са зомбирани, лекарите са болни, щото и те си слагат ваксини, абе изобщо излиза, че след няколко години, ще останат само неваксинираните, пък ние на няколко метра под земята...

Отровите ги знаем, не се притеснявай... Проблемът е, когато някой ни ги представя за манна небесна и ни принуждава да си ги инжектираме...

Не съм убедена, че антителата означават имунитет дори и след преболедуване, затова не обръщам внимание на твърденията ти, че били еднакви - може и еднакви да са, все тая...

А ти дали си ваксинирана и децата ти са зомбирани си е твоя работа... Няма как да съм сигурна нито дали си ваксиниран/а, нито дори дали имаш деца...  Laughing

# 625
# 626
За какви тестове говоря - обясних, че единственият начин да де докаже, че дадено полиетиологично изследване е възникнало вследствие ваксина е необходимо най-напред да се изключат всички останали възможни причини. Това е свързано с голям брой изследвания, които в по- голямата си част не се покриват от ЗК, съответно не всеки родител може да финансово да си позволи да разбере причината за състоянието на детето му. Отделно всички знаем, че след изтичането на определен срок след поставена ваксина, всяка последваща реакция, не се отчита като такава.

Да, откровено казано, смятам, че конкретно мнението ти за Хексацима е конспиративно, тъй като точно тази ваксина подлежи на строг контрол от ЕМА, както сама каза. ..

Твърдиш, че в Бг една реакция след ваксина не може да бъде установена дали е вследствие от нея, защото липсват средства и клинични пътеки?

Какво ли казват ЕМА по този въпрос, предвид строгият им контрол?

Ваксината Хексацима е нова, не е достатъчно изследвана, не е ясно още вредата и ползата й приложена върху много хора.
Не зная дали е законно, но най-малкото не ми се струва етично да е задължителна, да се прилага без информирано съгласие и запознаване с листовката, камо ли ако възникне реакция след нея, то тя да бъде заметена под килима.

Последна редакция: вт, 20 юни 2017, 08:18 от _Ивет_

# 627
За какви тестове говоря - обясних, че единственият начин да де докаже, че дадено полиетиологично изследване е възникнало вследствие ваксина е необходимо най-напред да се изключат всички останали възможни причини. Това е свързано с голям брой изследвания, които в по- голямата си част не се покриват от ЗК, съответно не всеки родител може да финансово да си позволи да разбере причината за състоянието на детето му. Отделно всички знаем, че след изтичането на определен срок след поставена ваксина, всяка последваща реакция, не се отчита като такава.

Да, откровено казано, смятам, че конкретно мнението ти за Хексацима е конспиративно, тъй като точно тази ваксина подлежи на строг контрол от ЕМА, както сама каза. ..

Твърдиш, че в Бг една реакция след ваксина не може да бъде установена дали е вследствие от нея, защото липсват средства и клинични пътеки?

Какво ли казват ЕМА по този въпрос, предвид строгият им контрол?

Ваксината Хексацима е нова, не е достатъчно изследвана, не е ясно още вредата и ползата й приложена върху много хора.
Не зная дали е законно, но най малкото не ми се струва етично да е задължителна, да се прилага без информирано съгласие и запознаване с листовката, камо ли ако възникне реакция след нея, то тя да бъде заметена под килима.

Как!? Ами то това е идеята!

# 628
  • В заешката дупка
Дам, вкарваме си '' отрови '', същите отрови ги приемаме в по- големи количества чрез целия си съзнателен живот под всякакви форми
Дай понеже същите отрови ги поемаме през целия си съзнателен живот, през устата или вдишвайки ги, да вземем  и да си ги инжектираме, да е сигурно,че сме си взели дозата "отровичка". И то на бебета-кърмачета, току-що поели глътка въздух, като за "добър ден" ooooh!

Не. Просто ако човек реши, че не трябава да пъха нищо потенциално вредно в организма си, трябва да умре или от задушаване, или от жажда, или от глад, или от някоя болест.

Нещата с васкините се свеждат до това какви са ползите и какви рисовете. Предимсвото е, че разлика от повечето неща, които приемаме в организма си, ваксините непрекъснато се изследват. (Между другото, отдавна се произвеждат детски ваксини, които не съдържат тимерозал.)

Сега, ако някой вярва, че всичко е една голяма конспирация, и от ваксините имаме единсвено потенциални вреди (но не и ползи) то за него, да, слагането на ваксини е безсмислено.

Ако обаче, човек, дори само да гледа подозрително на конспиративните теории, обсъждането на ралните рискове и ползи, имат смисъл.

# 629
Обсъждането се обезсмисля, когато единствения избор е нарушаването на закона...

Иначе, как ти се струва решението за използване на Хексацима по здравна каса в българските условия, ЧеКа?

Общи условия

Активация на акаунт