А коя книга четат в момента децата ви? - 7

• 80 822
  • 759
  •   1
Отговори
# 150
  • Scotland
Jinxey, тези 5 книги от Хрониките на Спайдъруик, които са в Читанка, изглеждат ли завършени? Мисля да ги предложа скоро на малкия, но хич не ми се купуват продължения, особено като са n-ти по ред.
Поредицата (5-те книги) си е завършена. Трите допълнителни книги са навързани с тънка нишка, доколкото разбрах от детето, колкото да има за какво да се хванат за продължение  Mr. Green Героите са други и т.н. Иначе аз не ги намерих за сваляне и ги поръчах от Озон, преди броени дни, имаше ги. То и по моловете, в книжарниците, ги изравят от някакви шкафове  Mr. Green. Купувах няколко пъти на деца за рожден ден и знам  Wink С продължението му е тегаво, защото чете на хартия, иначе петте книги ги глътна на един дъх...каза, че са адски интересни.

# 151
Някой да е чел Дюи-котето, което трогна света?
Дъщеря ми я чете в момента, но по думите, които ме пита, съдя, че не е много за нейната възраст.

# 152
  • Sofia
Щерката прочете "Деца играят вън" и последната книга за Мери - Мери Попинз в парка".
Започна:

Morena ,харесва ли детето ти "Деца играят вън"?
Да, хареса я много. А Мери Попинз - много, много... Simple Smile

Ние сме в Сандански и, добре че бяха качила книги за детето на четеца. Направих го, защото не е чак толкова богата детската библиотека, пък то се оказа, че изобщо не работят - в ремонт са.  Та караме на ел. книги.

Първите пет Спайдъруик и моята ги глътна с интерес за нула време на 8г. За продълженето не си даваме зор.  Wink

# 153
  • София
Дъщеря ми чете "Вълшебникът от ОЗ"
Сина ми : " Любими попътечо"

Морена интересно предложение си показала "Новите приключения на далматинците" ще я потърся в книжарницата.

# 154
Ако детето ползва четец, тук я има: https://chitanka.info/book/7417-novite-prikljuchenija-na-dalmatintsite

# 155
"Патиланско царство" Ран  Босилек.

# 156
  • София
Дъщеря ми (11 годишна е) в момента чете " Голяма книга на българските владетели". Казва, че и е много интересна и вярвам полезна също.

# 157
  • София
Прочете "Белият зъб" на Джек Лондон от лятното четене.
Каза, че ще продължи с "Деца играят вън" на Георги Данаилов.

# 158
Дали има съкратен вариант на Емил от Льонаберя. или електронен такъв

# 159
Знам само за филм в Замунда и няколко глави като аудиодраматизация.

# 160
  • София
Съкратен не знам... в читанка има електронен
https://chitanka.info/text/87-emil-ot-lxoneberja
Нови пакости на Емил от Льонеберя https://chitanka.info/text/88-novi-pakosti-na-emil-ot-lxoneberja
Жив е още Емил от Льонеберя https://chitanka.info/text/89-zhiv-e-oshte-emil-ot-lxoneberja

# 161
Дали има съкратен вариант на Емил от Льонаберя.
Надявам се не. Тази книга е толкова яка, толкова добре написана, всяка дума от нея е на префектното място. Ако се съкрати, ще се осакати хуморът и ще се отнеме от атмосферата, а те придават стойност на историите, не толкова какво конкретно е станало.

Иначе съкратен вариант е в заглавията на главите, в които се казва примерно "ВТОРНИК, 22 МАЙ, КОГАТО ЕМИЛ НАПЪХА ГЛАВАТА СИ В СУПНИКА". От това по-съкратен не се сещам  Joy

Аз чета "Престъпление и наказание" и се изкушавам да посегна към съкратен вариант, защото ми действа много депресивно и понякога сънувам кошмари. Но си давам сметка, че от един съкратен вариант ще разбера много за сюжета, но няма да усетя книгата и причината тя да съществува.

# 162
Емил може да я има адаптирана на английски. Ще е доста съкратена.
За дъщеря ми беше скучна. Този род пакости й бяха твърде далечни.

# 163
+1 към Юна.
Дребната е на Пипи, но понеже е малка крадлива особа, взе моята книга "7 хайдути и 1 магаре" (къде бяха хубавите детски книги, когато ние имахме задължителна литература), когато бяхме на морето. Не може просто така някой да се хили и да не се разбере защо. По картинката й приличало на Патиланци. 

# 164

Общи условия

Активация на акаунт