А коя книга четат в момента децата ви? - 7

• 80 818
  • 759
  •   1
Отговори
# 135
  • София
Ние сме на "Деца играят вън". Казвам "ние", защото понякога четем заедно и обсъждаме (все пак, историята се развива по времето на моето детство), а и понякога си поплакваме. Според синковеца - една от най- добрите книги.
 "Невероятното лекарство на Джордж" на Роалд Дал, бе прочетена за рекордното време от два часа. А сега се мъчи с "Барон Мюнхаузен" (категорично не я харесва и само я подмята). Тайно си е пъхнал под възглавницата Морпурго- "Каспар- котешкият принц" и май вече е към края ѝ.
Нямам понятие как се съсредоточава върху историите, четейки по 3-4 книги едновременно, но като че ли само на Пърси се отдаде безрезервно Simple Smile

# 136
  • Sofia
Щерката (9г.) прочете:

Започва:

# 137
  • София
Дочита Барон Мюнхаузен от летния списък.

# 138
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
"Маншон, Полуобувка, Мъхеста брада" води пред "Бабата бандит" и "Пърси Джаксън"  Blush

не мога да кажа, че не съм доволна  Blush

# 139
  • Scotland
Днес, моят второкласник, приключи поредицата за Спайдъруик. Утре захваща книга първа от продължението Simple Smile Много е доволен. А аз от сега се кахъря какво да е след това, защото трудно му се хваща интереса. Нещо подобно на Спайдъруик, но и подходящо за втори-трети клас деца...идеи?

# 140
  • София
Завърши моят синковец Момчешки живот, очарован е от книгата. Страшно много му хареса. Радвам се, че му се доверих, че не му е рано и му я дадох да си я чете Simple Smile

Утре щял да продължи с третата от Д-р Проктор

Peace

# 141
  • Варна
Завърши моят синковец Момчешки живот, очарован е от книгата. Страшно много му хареса. Радвам се, че му се доверих, че не му е рано и му я дадох да си я чете Simple Smile

...
Бързичко я е прочел, като се има предвид обема и, определено говори за голям интерес. Много се зарадвах на поста ти Simple Smile. Браво на детето!
Благодаря за списъка за 6клас!  bouquet
Моят изчете поредицата за Лабиринтът. 4 и 5та книга били предистория.
Сега е зациклил на . Ако съдя по скоростта, с която я чете не му е особено интересна.

# 142
  • София
А бързо - цял месец си му отне, но всъщност последната седмица прочете малко повече от 50% защото му беше силно ограничено гледането във всякакъв тип екрани и в тези жеги нямаше какво друго много да прави Wink Но го и увлече, сам си я хващаше и четеше по повечко. А аз му се радвах Simple Smile
Виж,  книгите за у-ще не знам кога ще подхване точно... Wink

# 143
Големият приключи с Хъкълбери Фин и сега пак ще е борба да започне нова книга.
Малкият след първите три за Пърси, започна Приключенията на Незнайко на четеца. Много му е интересна, но днес замина на лагер и за там си взе Малкият мъж, на Кестнер, на хартия. Беше малко разочарован, че не му позволих да си вземе четеца.

# 144
  • Scotland
Моят син също предпочита четеца. Ей сега, например, чете на хартия, но казва, че му е по-трудно  Confused Обаче не открих продължението на Спайдъруик за сваляне.

# 145
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Моят син също предпочита четеца. Ей сега, например, чете на хартия, но казва, че му е по-трудно  Confused Обаче не открих продължението на Спайдъруик за сваляне.

тези ли? Blush

https://chitanka.info/serie/the-spiderwick-chronicle

# 146
  • Scotland
Тези ги прочете. Има още три книги, които са продължение, но не ги открих за сваляне и ги купих. Определено си е свикнал с четеца, но няма как.

# 147
Ран Босилек  "Патиланци". Сега я четем.
 Morena ,харесва ли детето ти "Деца играят вън"?

# 148
Jinxey, тези 5 книги от Хрониките на Спайдъруик, които са в Читанка, изглеждат ли завършени? Мисля да ги предложа скоро на малкия, но хич не ми се купуват продължения, особено като са n-ти по ред.

# 149
  • София
Продължението са 3 книги (продават ги и комплект). Моят така и прескочи времето на тази поредица и нямам лични впечатления, но все пак не е някаква безкрайна. Друг е въпроса, че продължението доколкото виждам навсякъде е изчерпано... та ако го няма в нета, библиотека или от познати... може да останете и без него...
Иначе явно Холи Блек увлича децата... Ф много хареса другата й поредица за по-големките и въпреки, че минаха месеци си я държи в главата и периодично пита дали е излязла следвщата книга.

Общи условия

Активация на акаунт