А коя книга четат в момента децата ви? - 7

• 80 827
  • 759
  •   1
Отговори
# 180
Юна, плаша го, че ще му спра напълно достъпа до компютъра. Друго не го трогва. Играе някаква абсолютно тъпа игра в момента, която търпя единствено, защото заради нея е готов да отделя по 30 минути на ден за математика или английски.
Нямам нищо против да зареже една книга, ако не му харесва. Хубави книги има стотици. Ама да прочете първо 20-30 страници и тогава да реши, а не предварително да ги отхвърля. Ако успея да го накарам да започне, почти винаги се оказва, че му харесват и ги прочита с удоволствие. Защо обаче все трябва да си лазим взаимно по нервите преди това, за мен остава загадка.

# 181
  • София
Вчера му поставих ултиматум да започва нова книга, защото след Хък Фин пак започна да цикли на няколко стари.
Какъв ултиматум му постави? Може ли да споделиш опит?
Дъщеря ми зацикли на Скандинавската митология и сега се връща на всевъзможни стари книги, от рода на Карлсон и Лили Чудото!!!
Взела съм ѝ Даркмут, но имало очна ябълка на корицата!!! и изтъкна това като аргумент, че ще е тъпа Angry
В случая не бих насилвала - това е поредната първа книга от.... и я  се издадът останалите, я-не.
Аз това вече на себе си не искам да го причинявам, какво остава на детето.

# 182
При нас това не е проблем. Като не ги издадат, ще ги дочита на английски. Въпросът е към нещо да прояви инерес. Аз нямам претенции какво да е, само да не я мързи.

Тя обича да чете и чете всеки ден, но ако нищо ново не я заинтригува, чете едно и също по сто пъти, след като отдавна може да го издекламира.

# 183
За сега закърпих положението с поредицата 39 ключа. Снощи е прочел и втората. Книжките са по около 150 страници всяка, така че се чатат спокойно за един ден. Разказва ми надълго и широко, явно е впечатлен. Опитва се да ме придума и аз да ги чета, което определено няма да стане.

# 184
За сега закърпих положението с поредицата 39 ключа. Снощи е прочел и втората. Книжките са по около 150 страници всяка, така че се чатат спокойно за един ден. Разказва ми надълго и широко, явно е впечатлен. Опитва се да ме придума и аз да ги чета, което определено няма да стане.
Ston откъде намери поредицата
Тръгнах да търся лабиринтът с костите,но навсякъде е изчерпана

# 185
  • Sofia
The Invisible, от читанка например.

Тази нощ е прочел първата книга от поредицата "39 ключа" -  "Лабиринтът с костите". ...
Е, тъпа, тъпа, а днес очарован ми разказва колко интересни са Ключовете и си зареди втората книга.

# 186
Morena благодаря ,но ми се искаше да е на хартия
И без друго виси по цял ден на някое устройство

# 187
  • София
Деца играят вън бе затязана днес защото към края героя пребил или убил някаква кукумявка...

# 188
И двамата четат повече на четците, което мен ме устройва. Така не се налага да купувам книги, които след това да се чудя къде да подреждам (уж почти не купувам, а рафтовете вкъщи взеха да се изпълват). Четецът не натоварва очите, за мен няма разлика от хартиена книга, усещането е едно и също.
Дребният приключи с Незнайко и мисля да му дам Руфо Червенокосия. Той поне приема с охота всичко, което му предложа.

# 189
  • Sofia
Ох... аз предпочитам реална книга, не е до очите... Нито пък щерката прекарва време на друго устройство. Обичам да прелиствам страниците, да си сложа книгоразделител...  Heart Eyes
 Основната причина да ползваме четец е, че финансово не можем да издрържаме. Например щерката е прочела за юни 9 книги и да ги сметнем да речем по 10лв..., пък съм с поне 15 броя на месец... ooooh!
Пък и като пътуваме си е голямо облекчение четецът, как иначе да нарамим толкоз книги...

Последна редакция: сб, 15 юли 2017, 16:38 от Morena

# 190
Ох... аз предпочитам реална книга Обичам да прелиствам станиците, да си сложа книгоразделител...  Heart Eyes
Аз също
Обичам мириса на книги,да премятам страничките-просто съм от старата генерация:blush:
Не съм против четците и новите технологии
Но искам първо да създам любов към книгата,не само към четенето
Като създаде навици,и започне да чете с удоволсвие и по много,с удоволствие бих му купила четец Kissing Heart

# 191
  • София
От вчера чете Георги Райчев - Имало едно мече… от лятното четене.
т.е. от лятното четене имат да прочетат Чудното огледало. Приказки, но това има в читанка.

Въпреки, че моят хубостник не чете толкова много, признавам, че не ми се купува всичко.
А и за мен си е удобство, много книги не съм чела, защото са дебели и ми тежат. А не чета на маса.

# 192
  • Scotland
Благодаря за предложенията, в крайна сметка взех адаптирана версия на 'Робинзон Крузо', защото не исках да рискувам с онлайн поръчка - рожденият ден е днес. Самите предложения, обаче, ще си ги запазя за друг път и за моето дете Simple Smile
Моят сладурко предпочита четеца и за мен това е идеално, аз също го предпочитам. Спестява ми купища пари, място...

# 193
"Карлсон, който живееше на покрива" Астрид Лингрен

# 194
  • София

Близнаците Тапър взривяват нета Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт