Предстои ми Инвитро/ИКСИ - Да поговорим - тема 64

• 91 650
  • 754
  •   1
Отговори
# 735
Не трябва да си гладен и жаден преди трансфер.Дори ще те накарат да изпиеш доста вода преди това.Лекарства аз имах изписани само кринон гел и естрофем.

# 736
  • Пловдив
Нали за трансфер не трябва да си гладен/жаден. Днес ми се обадиха за трансфера, но не ми казаха нищо специално освен часа, в който трябва да съм в болницата, а и аз не се сетих да питам. Другият ми въпрос е, понеже това ми е първо инвитро, какви лекарства изписват след пункция и после след трансфер. На мен след пункцията ми изписаха само утрогестан, а очаквах да са доста повече.
За тансфера не трябва да си гладна, жадна, това е само за пункцията. Отиваш си съвсем нормално. А многото хапчета са след трансфера. Стандартно изписват дуфастон, естрофем, утрогестан или кринон гел, аспирин, но шпа, медрол или някое подобно което подтисква имунната система и фраксипарин при тромбофилия или по преценка на лекаря. Грубо май е това. Споко свиква се с торбата с хапчета, важно е всичко друго да е наред.

# 737
Много благодаря за отговорите, момичета.

# 738
За трансфер трябва само да си с пълен пикучен мехур, който позиционира матката хоризонтално и е удобно на док да сложи катетъра ,  Peace

Само не пий 1,5 литра вода, както препръчват някой , а пробвай с 1 литър- аз пия 1 и половина малки минерални води.
Иначе с 1,5  няма удържане .  Peace

# 739
  • София
При мен в деня преди трансфера има ношпа 3х2, в деня на трансфера има инжекция ношпа.
За водата - изпиваш един литър и продължаваш на малки глътки, докато усетиш най-слабия позив на пишкане. После продължаваш на малки глътки.

# 740
Момичета на 14 08 почнах дълг протокол с декапептил а на 18 :08 ди дойде мц това нормално ли е

# 741
С декапептила май се започва на 19-21 ден от предходния цикъл, т.е. ти е дошъл на 24 ден ли? Защо да не е нормално, сега трябва да следиш нивата на естрадиола и като паднат под 50 (мисля) започвате

# 742
На 28:08 трябва да пусна естрадиол и ултра звук  но аз мислех че се почва на 2 ден от мц нищо не раззбирам добре че ви има

# 743
  • София
При дълъг протокол няма значение деня на МЦ. Важното е да има кървене след блокиращата и нивата ан Е2 да са ниски

# 744
Nandin би ли ми обяснила как протича дълаг прротокол мерси

# 745
  • София
Nandin би ли ми обяснила как протича дълаг прротокол мерси
Ами то единствената разлика е във блокиращата инжекция.
След като започне същинската стимулация единствената разлика може да е в продължителнастта, т.е. може да са нужни повече дни инжекции преди пункцията. Но това зависи от това как организма реагира на стимулацията. Целта на дългия протокол е да си "изключи" производството на твоите хормони и да се вкарват само от вън. По този начин фоликулите растат по-равномерно.

# 746
# 747
  • Варна
Здравейте Simple Smile тези дни направихме трансфера на 2 ембриончета на 5 ден Simple Smile всичко мина много добре, само едно нещо Sad след като свърши процедурата ме оставиха да лежа 30 мин, а после издържах още само 20 мин и отидох до wc Sad после имах болкидо 16ч Sad
Случвало ли се е на някого Sad Дано не съм объркала нещо Simple Smile

# 748
Здравейте Simple Smile тези дни направихме трансфера на 2 ембриончета на 5 ден Simple Smile всичко мина много добре, само едно нещо Sad след като свърши процедурата ме оставиха да лежа 30 мин, а после издържах още само 20 мин и отидох до wc Sad после имах болкидо 16ч Sad
Случвало ли се е на някого Sad Дано не съм объркала нещо Simple Smile

Успех , Николая!  bouquet

Болки не съм имала, Няма какво да си объркала.
Може яйчниците да са били притиснати от пикочния мехур, собено ако си с пресен трансфер, може остатъчно от пункцията да боцкат леко- мене десния все ме боцка.  Peace

# 749
Николая, в клиниката в която съм, след трансфер ни качват на носилка и оттам ни прехвърлят на леглото и ни слагат подлога. Идват и ни проверяват няколко пъти дали сме се изпишкали, в противен случай слагат катетър, така че според мен изобщо няма от какво да се притесняваш, че си отишла до тоалетната.
Колкото до болките - аз също в деня на трансферите имах придърпвания, също съвсем лек ПМС. Ще ги имаш и в следващите дни, нормално е.
Сега си почивай, разхождай се, не се вглеждай в симптоми и мисли положително.
Успех !

Общи условия

Активация на акаунт