Нашите кухни - 69

• 121 166
  • 741
  •   1
Отговори
# 270
Точно, ако ще пържа имам котлон на терасата. Да ви сага и вътре съм пържила, главно омлети, но вероятността пръснатото да попадне точно на фугата е същата като да спечеля от тото.

# 271
Дочаках и аз да я видя тази кухня.Madeleine, много е хубава!Плочките са уникални.Наистина си се справила чудесно.Със здраве да я ползвате.Всичко е съчетано с много стил и вкус.Цветът на стените също много ми хареса.Може ли да споделиш какъв номер и цвят се води?

Благодаря ти!  Hug

Латексът е български, от "Артеколор". Изключителен - живи цветове, страхотен мат финиш, страхотна покривност, много здрав, отлично се мие - страшно съм доволна, а цените изобщо няма да коментирам - без пари ни излезе. Не си спомням кой номер точно се води цвета, но все на някоя бележка трябва да пише - ще изровя тези дни и ще ти пиша (ако случайно забравя, ми напомни на ЛС, че хиляди неща върша едновременно напоследък и направо изключвам на моменти  Embarassed). Избрах го, за да си отива на останалите цветове и обзавеждане, които планирам за дневната, тоест той е сложен още в началото, но едва ли не е избиран последен от всички цветове. Simple Smile

kiss06, идея си нямам какъв е плота.  Rolling Eyes Избирах си го на място в шоурума, когато ходих да си поръчвам кухнята. Същото се отнася и за дръжките - там на място си ги харесах, не са купувани отделно, както и цялата кухня въобще от-до, всичко е от едно място, не е правена "на парче".

Bakerita, кухнята е, може би, единственото нещо в новия дом, за което нямахме фиксиран бюджет, тоест "колкото излезе-толкова", не сме правили изобщо компромиси с нея. Поръчах си я при най-добрите (по мое мнение) в бранша - кухни "Диалог". Смятам, че въобще нямат аналог в България в момента (дизайн, качество, изпълнение и т.н.), за конкуренция да не говорим. Всяко нещо в тази кухня (от проекта до монтажа) си заслужава парите до последната стотинка и за мен това са най-добре и най-щастливо похарчените пари до момента за това жилище. Peace

# 272
  • Burgas
Madeleine ,поздравления и от мен за хубавата кухня bouquetУдобна,с много плотове и място за съхранение.Плочките на стената- Heart Eyes Благодаря ,че сподели фирмата,която я е изработила-добра работа,наистина,жалко ,че в нашия град нямат магазин Sad
Само един въпрос-не видях на снимките таванно осветление в зоната на кухнята-няма ли да ви е тъмничко така,само с пенделите и с локалното осветление над плота?

# 273
  • В полите на Витоша :)
Snowdrop!, Madeleine, честити ви кухни! Със здраве и кеф да си ги ползвате Simple Smile

Madeleine, и аз доживях да видя кухнята ти, сега остава да доживея за моята Grinning Много ми харесва цвета на стените! Не помня при вас стоеше ли въпросът с вграден хладилник, единствено това бих променила, иначе кухнята е страхотна! Hug

За кухни "Диалог" и аз съм чувала, че са добри, но много ме разочарова отношението. Препоръча ни ги познат на шефката, дори ѝ се обади лично и записахме час за консултация и проект. Отидохме, шефката я нямаше, друго момиче ни "пое" след 20-30 минути чакане и много набързо трябваше да кажем какво искаме, защото бързаше за друга среща. Така и не стигнахме до поръчка. А и цените им са... за кухня изцяло от ПДЧ и без много механизми ни искаха почти 5000. Сега имаме кухня с лице МДФ и корпус ПДЧ, всички механизми Блум с плавно затваряне за 3000 Simple Smile
Но важното е, че ти си доволна от крайния резултат! Simple Smile

# 274
  • и тук и там :)
Snowdrop!, Madeleine, честити ви кухни! Със здраве и кеф да си ги ползвате Simple Smile

Madeleine, и аз доживях да видя кухнята ти, сега остава да доживея за моята Grinning Много ми харесва цвета на стените! Не помня при вас стоеше ли въпросът с вграден хладилник, единствено това бих променила, иначе кухнята е страхотна! Hug

За кухни "Диалог" и аз съм чувала, че са добри, но много ме разочарова отношението. Препоръча ни ги познат на шефката, дори ѝ се обади лично и записахме час за консултация и проект. Отидохме, шефката я нямаше, друго момиче ни "пое" след 20-30 минути чакане и много набързо трябваше да кажем какво искаме, защото бързаше за друга среща. Така и не стигнахме до поръчка. А и цените им са... за кухня изцяло от ПДЧ и без много механизми ни искаха почти 5000. Сега имаме кухня с лице МДФ и корпус ПДЧ, всички механизми Блум с плавно затваряне за 3000 Simple Smile
Но важното е, че ти си доволна от крайния резултат! Simple Smile

Green_Eyed, кой ви прави кухнята?
Може ли контакти - ако искаш на лично Simple Smile

Аз съм стигнала до проект, чакам и 3D изпълнение, че не мога да се спра на цвят  newsm78
После ще ми дават цена на изпълнение.

Довечера, като проуча как ще кача схемата на проекта да кажете мнения, че ми е важно.

# 275
  • Бургас
Madeleine, може ли да дадеш линк към мивката.
Печката бяла ли е и как реши колоните да са два Simple Smile
Аз също готвя редовно и мисля за 4, като два да са индукционни.

# 276
  • Countryside
Madeleine, честита кухня! Много е красива! Поздравления за дървения плот, аз не посмях да сложа цялостно, но ми се струва, че пак ще стане добре. Нямам търпение вече да довършват и моята кухня, вече месец се мотат, уж на финалната права сме и до седмица ще са готови.

# 277
Благодаря ти Madeleine.Мисля,че тази марка латекс не се предлага в нашия град,но ще проверя.В нета нищо не открих, освен магазин в София.
Чудесно е,че има такива сърцати хора като нея /а те са доста в темата/ и споделят с нас това което ни интересува.Това поне на мен ми помага много и спестявам много време в лутане.Предполагам,че и други ще са съгласни с мен по този въпрос.

# 278
  • Раковски
Като всяка фирма и Диалог си има слабости. В някои случаи е по-възможно клиента да се съобрази с тях, а не обратното, не че съм имал взимане даване с тях, но така съм чел. Те са една от старите фирми започнали с демокрацията (ако мога да се изразя така) и развила се в наши дни.

# 279
  • SF

Madeleine, кухнята ти е страхотна! Моята е с ванилия вратички, които са с рамки череша и не мога да я понасям. Ще я направя точно като твоята - плотът ще бъде с цвета на дървото, а вратички с рамки - всичко бяло!
Браво и честито!

# 280
Само един въпрос-не видях на снимките таванно осветление в зоната на кухнята-няма ли да ви е тъмничко така,само с пенделите и с локалното осветление над плота?

Няма, правилно си забелязала. Simple Smile Засега смятам, че не е необходимо - пробвахме вече осветлението, достатъчно е, НО... понеже със сигурност ще одъртея в някакъв момент  Mr. Green и/или е твърде възможно по-натам осветлението ми да не е достатъчно силно - оставила съм си един допълнителен извод в бокса, който в момента е прибран в тавана и е със записани точно координати. Simple Smile Тоест, ако някой ден реша, просто правим една дупка в тавана на точното място, вадим кабела и слагаме допълнително осветление - работа за 20 мин. и дори няма да се налага да пребоядисваме тавана. Не случайно поисках от човека, който се занима с този въпрос, да изведе осветлението над бара от кабела, който беше предвиден за над трапезната маса, а не от кухненския извод. Реших да се застраховам. Wink

Green_eyed, съжалявам, но тук няма как да се съглася с теб... отношението беше на изключително ниво. Подробности в скрития текст:

Скрит текст:
С мъжа ми се натресохме (буквално) в магазина просто ей-така един ден - без предварително записан час, без лични уговорки, без нищо. Двете консултантки бяха заети с клиенти, съответно си изчакахме реда. Мога да кажа, че когато дойде времето да поговорим, отношението беше отлично - поговорихме си надълго и нашироко, обясних какво искам, писахме, чертахме... само за месец 3 или 4 пъти си сменях идеите и съответно проекта - Г-кухня ли да бъде, П-образна ли, с остров, без остров, с бар, ама къде да е тоя бар, шкафове такива-онакива, високи, средни, ниски, с корниз, без корниз и т.н. и т.н., абе луда работа! Момичето изтърпя стоически и с усмивка всичките ми безумни капризи - преправяхме, пречертавахме, проведохме хиляди разговори по телефона, обменяхме мейли и какво ли още не, докато стигнем до кухня, която да отговаря на 100 % на моите изисквания. С това искам да отговоря и на shadowman (когото много уважавам като майстор, защото познавам работата му и всичко, което съм видяла до момента е прекрасно - респект!  bouquet) като човек, който с месеци си имаше вземане-даване с тях - не само че се съобразиха с всичките ми изисквания, ами направиха и невъзможното, за да ги изпълнят. На място дойде човек да снеме размери - без положена настилка, с комин, изведен на кофти височина, с една крива стена и с почти нито един правилно изведен контакт за разположението, което аз поисках... и при монтажа всичко пасна точно до милимунди от милиметъра - разбирате ли за каква точност и ниво на професионализъм говорим? 3 пъти се обаждах да отлагам доставка, кухнята стоя на склад сума време заради разни майстори, които не си бяха свършили работата навреме - нямаше абсолютно никакъв проблем. Монтажът беше извърше перфектно, в точно уречени ден и час, на два пъти, отново с голям диапазон помежду им, пак заради други майстори - отново никакъв проблем. Съжалявам, но точно от лошо отношение няма как да се оплача, даже напротив - хората са перфектни във всяко едно отношение, а качеството и изработката на кухнята изобщо няма да ги коментирам, защото всичко е перфектно - отново и отново!! Нали се сещате, че след това, което направиха те за мен, аз повече дори няма и да си помисля да погледна, дори само информативно, какво предлагат другите фирми за изработка на кухни!! Лоялен клиент оставам на "Диалог", завинаги, защото аз точно с такива хора обичам да работя! Peace

Относно хладилника - не, никога не е стоял въпросът дали да бъде вграден - за нищо на света не бих! За вградените хладилници мисля същото, като за вградените лунички в тавана, но това е друга тема. Simple Smile

Beauty., аз май давах наскоро линк към мивката, но ето пак: http://www.tekaindustrial.com/bg/products/view/15714-%D0%9C%D0%B … %B8-super_bowl_1c Фурната ми не е бяла, черно и инокс е. Котлоните ми са два, защото ползвам само 2, не са ми необходими повече, съответно няма защо да слагам повече. Може би тук е редно да спомена, че се занимавам професионално с готвене и вече имам отработен маниер на работа, както и невероятен тайминг - и само с един котлон и фурна мога да направя перфектна вечеря за немалко хора за нула време.  Grinning

Сиренце, плотът ми не е масив, а обикновен термоплот. Благодаря ти за хубавите думи и хайде, чакам с нетърпение и ти да се похвалиш!  Hug

Благодаря на всички ви за хубавите думи за моята мечтана бяла кухня!  Hug Много съм щастлива, че малкото ми голямо съкровище предизвика толкова много положителни реакции... вдъхновение ми бяхте всички вие!  bouquet

Последна редакция: чт, 15 юни 2017, 23:38 от Madeleine

# 281
  • В полите на Витоша :)
Madeleine, пак казвам - много се радвам, че си доволна от всичко! Това е най-важното.
Аз споделих нашите впечатления от тази фирма и не очаквам от никого да се съгласява или не с мен, просто информативно го направих. Неслучайно хората са казали, че за всеки влак си има пътници Simple Smile
И сега се сещам, че нямаха черен мат. Казах 2 пъти, че искам черна кухня, момичето ми показа каталог с цветове - няма. Питам пак за черно - да, имаме една мостра, елате. Да, изглеждаше черно на лампите в залата, но като я сложих до прозореца на дневна светлина се оказа, че си е чисто кафяво, даже си имаше дървесни шарки. Е, няма как да съм с добри впечатления от "Диалог". ММ, дето е най-търпеливият и кротък човек, се изнерви, че ни загубиха времето, вместо да кажат направо "Ами, нямаме черен цвят, съжалявам".

Със здраве да се вихриш в кухнята и след 1-2 години експлоатация пак да си така доволна, както и сега!  Hug

# 282
  • София
Mad,чудесна кухня! И цветът на стените и пода....всичко се е получило екстра! Както и очаквах, де. Ти с такава любов и страст говориш за ремонта, че съм сигурна, че всичко ще бъде чудесно и изпипано до детайл.Затова всички с нетърпение сме се наредили и чакаме още снимки. А в кухнята да спретнеш много вйуснотийки и да покажеш и тях bouquet.
Аз имам едно питане, което ми е много важно.  Ще ми слагат долния ред шкафове.После други ще ми лепят плочките и се чудя- трябва ли да ми монтират котлоните и фурната сега или само шкафове, после плочки, и чак после катлони, фурна и горни шкафове ?

# 283
Green_Eyed, аз не те упреквам, не ме разбирай по този начин, моля те!  Hug Изразявам несъгласие само защото видях точно обратното. В тази връзка искам да направя едно уточнение за тази фирма - кухни "Диалог" НЕ правят кухни по ваш модел. Те предлагат десетина модела и правят САМО тях, това е техния начин на работа. Ако питате мен - така и трябва! По-добре прави 2 неща, но ги прави като хората, изпипвай ги до най-малкия детайл, отколкото 202, но с посредствено качество. Както много пъти сме си говорили с представители на фирмата, те казват: "Ние не случайно правим само кухни и никакви други мебели." Та при тях отивате само ако си харесате модел от техния продуктов каталог и вече оттам-нататък си го "персонализирате" по ваш вкус. Моята кухня има такова разположение и такова модерно, а не стандартното класическо за този модел звучене, защото аз и моите желания я направихме такава, но като дизайн на вратичките тя си е модел на "Диалог", там не съм се намесвала.

Та, с две думи - когато си харесате нещо конкретно от някоя фирма, която предлага само това нещо, само тогава отивате при нея. Когато искате нещо по ваш си модел, цвят и т.н. - тогава се обръщате към фирма, която прави мебели по поръчка по ваш дизайн или към майстори, които правят кухни, като shadowman, на които да обясните какво точно искате, да се направи проект и т.н., за да не се изпада в ситуация от сорта - отивате в магазин за автомобили на Нисан и искате да ви сглобят едно Ауди, но ако може, в цветовата гама на Ферари, че много ви харесва точно тяхното жълто (това в кръга на шегата).  Wink  Hug

Green_Eyed, и аз с нетърпение очаквам да видя твоята черна кухня!  Hug Както казах и преди, нещо по-различно и интересно се очертава от всичко, показано до момента. Май само на Лия кухнята беше черен мат, доколкото си спомням...   Thinking

harry10, благодаря! Simple Smile Електроуредите се слагат най-накрая, за да не ти ги потрошат.  Peace

Последна редакция: пт, 16 юни 2017, 11:30 от Madeleine

# 284
  • Countryside
Една вметка за уредите, трябва да са избрани, за да се знае при проекта какви ще са и да се оразмери, за да нямате проблеми при монтажа, които да се доопрвят впоследсвие. Закупуването може и по-късно, понеже се монтират последни.

Общи условия

Активация на акаунт