Нашите кухни - 69

• 121 106
  • 741
  •   1
Отговори
# 285
Madeleine  аз нещо не мога да разгледам албума със снимките  Tired
вчера и ние поръчахме нашите детайли за кухня, сами ще си я правим, избрахме си плот, гръб и другите плоскости/ цветове/ за кухнята, мисля че направихме добър избор, на кроношпан - светлия цвят избрах шампанско, но тъмния забравих какъв беше като име, като цвят е тъмен, но има оттенъци на златно, хреса ми доста как се получи като ги наложихме, но въпреки че я правим сами до тук ни излезе 1500лв и то без механизъм за шкаф 15.Оказа се че мм оставил само 45 см страница и нямаме много избор за механизъм, който да е в теи граници за поставяне,единствения беше мострения, но и цената м беше близо 70 лв с плавно прибиране  Tired Confused Някой с идеи, в сайта на Роси мисля имаше голям избор, но нз, дали ще пасне и на кои да се спра за да бъде качествен и не се наложи да го сменяме Confused
Относно мивката, определно си реших да е иноксова и на Тека, но май ще се ориентирам към модел с по-голям отцедник   Peace
само за смесителя още се чудя ....

# 286
  • София
Ааа, те са купени от миналата година. Ще им мине гаранцията докато ми сложат кухнята . Ама се чудех точно, че ако ми монтират котлона и почнат да слагат плочките и недай си Боже изтърват плочка или смес върху тях, ще ги счупят или повредят.

# 287
  • Countryside
Ааа, те са купени от миналата година. Ще им мине гаранцията докато ми сложат кухнята . Ама се чудех точно, че ако ми монтират котлона и почнат да слагат плочките и недай си Боже изтърват плочка или смес върху тях, ще ги счупят или повредят.
Не се притеснявай за това, само изрязват дупката за котлоните, пробва се дали е ок и се монтират чак накрая. Плочките обаче определено се слагат преди плота и то от плочкаджия, не от монтажа на кухнята.

# 288
Една вметка за уредите, трябва да са избрани, за да се знае при проекта какви ще са и да се оразмери, за да нямате проблеми при монтажа, които да се доопрвят впоследсвие. Закупуването може и по-късно, понеже се монтират последни.

Точно така, това е задължително!  Peace

ani-ali, албумът вече не е наличен. Снощи исках да променя някои настройки по него, цъкнах нещо (и аз не разбрах какво) и всичко взе, че се омаза тотално, не успях да получа по никакъв начин достъп извън профила си до него, затова се наложи да го изтрия. Но така или иначе днес вече щях да го скрия, защото за няма и 24 часа беше разгледан над 600 пъти, тоест достатъчно много народ вече се осведоми за моята кухня, а аз не обичам снимки да се мотаят неконтролируемо из нета. Нека направим път на новите красиви кухни, които предстои да бъдат показани, а аз ще кача нови снимки, когато живне малко тази моя кухня. Simple Smile

При нас редът за монтаж беше: долен ред, горен ред, плот. Без детайли. После плочките ги сложи майсторът, който ни прави баните и след това отново се обадих да ми домонтират кухнята - детайли, електроуреди, почистване и силикон, че нямам водобранна лайсна.

# 289
  • По света и у нас
    Madeleine, тъкмо се каних да покажа хубавата ти кухня на мъжа ми, и албумът ти изчезнал. Mr. Green
Хареса ми много и ти желая да я ползвате дълго и с любов! Ще чакаме и снимки от банята. Simple Smile

# 290
  • Варна
Това наистина е много, много важно, котлоните особено да се сложат преди да сложиш първата тенджера с ядене. Звучи пресилено, но при нас монтирахме всички уреди на финала и мъжът ми се сети да се качи и да "донамести" една гънка на гофрата на абсорбатора и....политна и стъпи върху котлона. След като го спасих от тежък инфаркт, поне, веднага отидохме в магазина за нов котлон, който вече не беше на промоция и сега си имам кашон с чисто нов комбиниран котлон за резервни части - само без стъкло отгоре Joy Брат ми още се смее, че така се прави - купуваш втори, за да имаш подръка части за смяна bowuu
Та...чак накрая, ама преди да сготвиш, монтираш стъклокерамиката, за да сготвиш, все пак bowuu

# 291
  • София
Скоро ще слагаме плочките в новата кухня. В настоящата съм с телескопичен аспиратор, новият ще е каминен (нали така се казват тия, дето стоят като комини?). Въпросът ми е- зад него трябва ли да се сложат плочки продължение на гърба или там си остава стена newsm78
Ей на това съм се спряла при бяла икейска кухня:
https://baniastil.com/плочки-за-кухня/yurtbay-seramik/плочки-за-кухня-nikea-8090.html

# 292
   Madeleine, тъкмо се каних да покажа хубавата ти кухня на мъжа ми, и албумът ти изчезнал. Mr. Green
Хареса ми много и ти желая да я ползвате дълго и с любов! Ще чакаме и снимки от банята. Simple Smile

Vodoley54, благодаря и съжалявам, че така се получи! Но ако все пак много държиш да му я покажеш, ще ти изпратя няколко снимки на ЛС, само ми дай знак. Simple Smile

Beeps, ако шкафчетата са ти до тавана, според мен много красиво стои, ако зад аспиратора има плочки до горе. Нагледах се на прекрасни такива кухни в нета, докато търсих идеи за моята, много ми харесаха, макар такъв аспиратор при нас да беше неприложим. Обаче тези плочки са доста пъстри и супер много ще привличат вниманието в тази посока... освен, ако не целиш точно това...  newsm78

# 293
  • София
В коя посока щели да привличат вниманието? Голяма бяла кухня от горе до долу, при мен плочките ще са акцент, ако при друг е нещо друго...Питам от практична и майсторска гледна точка, не толкова от естетична.

# 294
Към коминния аспиратор. Което не е лошо, ако това целиш. От чисто практична гледна точка аз съм за плочки до горе, защото няма по-лесно нещо за поддръжка от плочките. Обаче при толкова шарени плочки не съм сигурна.. какъв ще е цветът на стената?

# 295
  • София
Питам при такъв аспиратор нужно ли е да се слагат плочки с цел по-лесна поддръжка, колко се маца там, колко често се налага миене, жулене и пр. Нямам опит са такъв и сондирам мнения от ползващи. Интериорният дизайн не го съгласувам в бгмама Grinning

# 296
Ами тогава, според мен, ако е латекс, все в някакъв момент там ще се зацапа по-бързо. Все пак аспиратора, колкото и да е мощен, едва ли ще успява да поема абсолютно всички изпарения при готвенето, но може би зависи и от формата на самия аспиратор - някои са по-обемни и покриват по-голяма площ, други по-малки, по-тънки, извити и т.н. Но все пак не съм 100 % сигурна. Два-три такива аспиратора си спомням от тази тема, бяха точно с такива различни форми и май на всички плочките стигаха само до аспиратора, нагоре към комина беше латекс.

# 297
  • София
И аз си мисля да го теглим до горе. Все нещо ще се наложи да се мие, а колкото и да има миещ се латекс, все остават следи от гъбата после.

# 298
Най-добре!  Peace

Аз пък съм втрещена от цената на телескопичните водачи за фурна - обадих се да питам... може ли да струват колкото половината фурна?!...   Shocked Ще вземем, защото са голямо удобство, ама може ли такива цени бе, направо...   ooooh!

# 299
  • В полите на Витоша :)
Оффф, и аз съм потресена от цените на водачите Sad Да приключим с всички важни належащи покупки и по-натам и ние ще купим, ама... сърцето ме боли  Joy

Madeleine, разбрахме се, всичко е наред.  Hug

Общи условия

Активация на акаунт